Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

zamówiłam sobie u kolezanki w aptece kilka rzeczy dla siebie i dla dziecka, typu te kosmetyki z oilatum, podkłady poporodowe, bepanten na sutki, linomag masc na pupe dla dziecka, wkładki laktacyjne, tantum rosa dla siebie, fride do noska, sol fizjologiczna, waciki do przemywania oczu, majrki poporodowe i rachunek mi wyszedł bez marzy 350 zł ale to wszystko drogie

Klara super że wszystko w porządku, co do wagi to ja i tak podchodzę do tego z dystansem bo czasami waga po urodzeniu różni się o 600 gram +/- także wszystko może się zmienić, Klara masz jakieś zdjęcia z usg? Cena za te kosmetyki kosmiczna!!!! No ale same kosmetyki z Olatium ponad 100 zł więc.....

U mnie Mufinka tak samo, a ja na 16 do swojego gin muszę jechać i do banku. Wieje strasznie, może przynajmniej przestanie padać do 16. Ja dzisiaj mam lepszą noc za sobą i już mała mnie tak nie naciska, pewnie nie odpowiadało jej to badanie:).

Mój mały dziś szalał już od 5 rano. Ostatnio jest taki ruchliwy. Mamy z mężem dylemat bo cały czas miał być Mikołaj a teraz wymyśliłam Sebastian i też nam wpadło w ucho "mały Sebuś" ha ha Wy dziewczyny mieszkanie w dużych miastach to pewnie macie sklep ZARA. Wypatrzyłam na stronie wyprzedaże i zamówiłam u koleżanki kurteczkę dla małego na zimę w kolorze czerwonym, same zobaczcie, normalnie zakochałam się. http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/en/zara-W2011-s/163170/386175/QUILTED%2BJACKET

a wracając do pogody to u mnie tak samo: wieje ale na szczęście nie pada. Wypatrzyłam dziś w stokrotce promocje na proszki do prania Lovela i idę kupić. Chociaż koleżanka mi poleciła przy brudnych ubrankach lepszy jest Jelp ale z 15 zł droższy.

Klara widziałam tą kurteczkę, jest rewelacyjna, ciepła, a był jeszcze dres za 40 zł, spodnie szare i bluza czerwona, nie mogłyśmy z siostrą uwierzyć że taki tani, ale na chłopczyka, inaczej od razu bym go kupiła. Bluza na zamek, bez kaptura. Za 10 zł były też w H&M dwie czapeczki dla noworodka, z napisem born in 2011, ale bardzo fajne, ale tez dla chłopczyka:)

widziałam w Rossmannie promocje n pieluchy pampers premium care i zamierzam jutro zaopatrzyć sie w 2 paczki 1. chyba 2 paczki jedynek to nie za duzo na początek??

Ja kupię jedną paczkę, jak dziecko będzie duże to pewnie od razu trzeba będzie 2 kupić, więc po co wydawać kasę, mąż podjedzie:)

hejka jak to fajnie posiedziec w domu, jak patrze sie nA SWÓJ brzuch to jest ogromny a tu jeszcze 2 m-c, nawet nie chce myslec jak ja bede wygladac dziewczyny duzo macie ubranek na roz. 56? napisze Wam co ja posiadam 2 szt - cienkich spodenek roz. 3-6 (68) 5 szt - body krótki rękaw roz. 3-6 m. 1 szt - body krótki rękaw roz. 0-3 (56) 7 szt - body długi rękaw roz. 3-6 3 szt - rampersy roz. 0-3 2 szt - pajace 0-0 (56) 4 szt - pajace roz. 0-3 (62). 3 szt - pajace roz. 3-6 (68). 1 wyprawka (body dł.rekaw, spiochy, koszulka, kaftanik,czapka niedrapki) - 56 2 szt - skarpetki 0-0 co jeszcze z takich rzeczy moze mi sie przydac i w jakim rozmiarze??

Ja napisze jutro czego ile mam. Jest tego troszke i martwie sie ze nie załoze Malenstwu nawet wszystkich. A kaftaniki masz? i czapeczki i niedrapki? Maleństwo dzis duzo daje o sobie znac :) Mam dzis takiego lenia ze pół dnia przelezalam i przespalam. W nocy mnie troszke podbrzusze bolalo ale staram sie juz oszczedzac i wiecej wypoczywac. Zamowie zaraz na allegro to co potrzebne mi do szpitala.

mufinka wiem ze musze dokupic skarpetki i czapeczki, kaftaników nie mam bo nie mam tez spioszków. tez sie zastanawiałam nad tymi wałeczkami. ale chyba sobie daruje.

Klara mysle ze chyba tarczy ubranek. Mimo tego ze wiecej odpoczywam to mam czesto twardy brzuch ale juz nie boli tak jak przy okresie.

nasze dzisiejsze zakupy skończyły sie stłuczką, chłopak na światłach wjechał nam w tyłek, nam niby sie nic nie stało trochę sie zderzak porysował ale on miał nie za fajny przód. musieliśmy sie dogadać bo nie chciał wzywać policji. zadzwoniliśmy do naszego mechanika ile mamy od faceta wziac no i dostaliśmy 300 zł. ale szkoda samochodziku bo to nasz 1 i taki zadbany i bezwypadkowy. wszedzie tyle wyprzedazy ze w sklepach nie ma GDZIE SIE ruszyc, w tesco jest promocja na proszki i płyny lovela bardzo tanio. kupiłam kilka. w rosmannie chciałam te pieluszki 1 ale byłam w 3 sklepach i wszedzie tak rozkupione ze nigdzie nie udało mi sie kupic, kupiłam tylko jedne 2. w h&m kupiłam małemu skarpetki, czapke na jesień za 10 zł, sweterek i rampers taki fajny bawełniany przeceniony z 50 zł na 20.

a jak Wam dziewczyny mija dzień? ja nie mam kiedy odpocząć, zaraz meza znajomi wpadają do nas na wódkę

Klara dobrze, że Wam się nic nie stało w tej stłuczce, my wczoraj byliśmy na tej sesji a później poszliśmy coś zjeść do rynku i powiem Wam szczerze porażka, koleś zaraz wysłał wszystkie zdjęcia, miliśmy wybrać 6 i nam je obrobi. Do póki nie wysłał zdjęć myślałam że będą rewelacyjne, tak nas ustawiał i w ogóle, ale jak wysłał to nie mogłam uwierzyć, że są tak beznadziejne, zobaczymy te obrobione, ale to nie zmienia faktu że ustawienie beznadziejne, jednak jak nie wydasz więcej kasy to nie będziesz zadowolona, chociaż my na ślub kościelny wzięliśmy tego samego fotografa co na cywilny( a zaznaczam że z cywilnego byliśmy baaaardzo zadowoleni) i porażka, dużo zdjęć i to beznadziejnych. Sami robimy lepsze, zainwestowaliśmy w lepszy aparat i mój M zrobił mi lepsze niż ten fotograf. No ale Polak mądry po fakcie. Klara co do ubranek to mam ich trochę, nie liczyłam bo mam poskładane w kostkę w szafie, ale jak będę prała to policzę:). Muszę chyba też po ten proszek podjechać ale tak mi się nie chce:/, u nas pogoda fatalna, pada deszcze, ponuro.

mamuska a czemu te zdjęcia takie beznadziejne? mi gdyby nawet najlepszy fotograf robił zdjęcia to i tak bym była niezadowolona bo fatalnie wychodzę. mam nadzieje ze sie pochwalisz chociaż jednym zdjęciem. u nas zima, sniegu napadało, mrozik lekki jest ale to nie na długo. ja leze i odpoczywam. bo na 16 idziemy z mezem na 1 nauki dla przyszłych rodziców zeby dziecko ochrzcić

Klara zdjęcia są jak robione jakimś amatorskim aparatem, ale tak jak pisałam, wysłał je w złej rozdzielczości, zobaczymy jak je obrobi, a inna sprawa to to że ja właśnie też wychodzę okropnie na zdjęciach, jak otrzymam obrobione to wyśle na pocztę. My dzisiaj też mamy dzień lenia, ciągle włóżku, miałam iść do kościoła ale tak mi się nie chce wychodzić, u nas pada deszcze, w siostra właśnie wysłała mi zdjęcia ulepionego bałwana także wiem że macie w końcu zimę:), u nas dalej ponura jesień:/

Klara to już chyba Twój ostatni tydzień pracy:), ja dzisiaj trochę z lepszym humorem wstałam, zobaczymy jak będzie później;). Miłego dnia dziewczyny.

Ja tez na zdjeciach okropnie wychodze. Wczoraj miałam takiego lenia ze czytałam Was ale nawet nie chciało mi sie nic napisac :( Myslalam ze te kilka dni do powrotu M beda łatwe i szybko zleca ale dłuza sie tak jak te pierwsze po tym jak polecial :(

Mufinka dasz radę!!!!! Pomyśl że już jest bliżej z każdym dniem. Dziewczyny a rozglądałyście się za nosidełkami? Czy macie zamiar kupić je razem z wózkiem? My musimy dokupić oddzielnie i właśnie szukam....

Hej dziewczyny Mi się tydzień zaczął fatalnie. Wczoraj zmarła w szpitalu moja babcia, a dziś rano o 7 nagle zmarła męża babcia. Tak więc 2 pogrzeby. Nie lubię takich uroczystości. Ten rok nie zapowiada się ciekawie. Ja od poniedziałku miałam iść na zwolnienie ale nie wiem jak to będzie bo jutro i w środę idę na urlop okolicznościowy i w pracy nie wyrobie się z zaległościami i nigdzie nie pójdę. Mamuska ja nosidełko mam od brata chico. Poźniej kupię sobie fotelik samochodowy. mufinka już nie długo mąż wraca tak więc głowa do góry. Pewnie nie pozna Twojego brzuszka tak się zmienił. Wczoraj moi rodzice skrytykowali mnie że chcę dziecko nazwać Mikołaj że to taki paskudne. To ja im mówię że to moje dziecko i nazwę jak chcę, Wy już dokonaliście swojego wybpru. No i teraz zastanawiam się nad 1 opcją imienia co miała być od samego początku - Filip

Klara współczuje Ci :( Mikołaj to ładne imie. To Wasze dziecko i Wy zdecydujecie jakie imie dacie dziecju. Do nas tez wtracaja sie inni jak mówie ze podoba mi sie Kubus to odrazu ze Kubusiów pełno. No ale niewiemy wkońcu czy Kubus czy Patryk. Co do nosidełka to chcemy kupic razem z wózkiem. Wczoraj zamówiłam juz odkłady poporodowe, nozyczki dla maluszkowych pazórków :), wielorazowe majtki, podkłady do przewijania, szczotke, gruszke i okrycie kąpielowe.