Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klione

ŚLUB SIERPIEŃ 2012

Polecane posty

a jaki bukiet będziesz miała? w jakim kolorze, kształcie? jeden rodzaj kwiatów czy więcej?

Ja chce miec kalie i jesli to beda duze kwiaty to 3 a jak male to max 5 a kolor albo ciemny roz albo zapadajacy w bordo.A Ty masz juz jakis pomysl?

ja myślałam o takim małym do ręki, z czerwonych róż... taka kulka... ale ciągle się jeszcze waham, może zamiast róż goździki, albo róże i frezje. no nie mogę się zdecydować :)

demorela a gdzie wybierasz się do fryzjera? jaką będziesz miała fryzurkę? włosy upięte czy luzem? kurcze, ja ciągle nie wiem a już czas się decydować i zapisywać do fryzjerki... :/ dobrze, że makijaż mam już z głowy... zastanawiam się jeszcze co kupić rodzicom w podziękowaniu... może jakieś podpowiedzi? pozdrawiam wszystkie Panny Młode :)

Ja jestem z okilic Trójmiasta i mam swoją fryzjerke z którą już jestem umówiona:)do mojej sukni pasuje wysokie uczesanie i tak myśle,by zrobic loki i takie lużne upiecie do góry ala kok a do tego bede miała ozdobe do wlosow,byc moze jakas spinka lub kwiat,bo ja nie chce welonu. Ja byłam juz na probnym makijazu i bylam zadowolona,ale jutro ide do jeszcze jednej wizazystki u mnie na miejscu zapytac ogolnie o cene i moze skusze sie na jeszcze jeden probny,bo skoro jest na miejscu to po co po fryzjerze jeszcze jezdzic dalej. Wiesz co handlarka,my tez mamy dylemat z prezentem dla rodzicow:(jakos te grawerki niby nowosc na allegro nie widza nam sie...a czasu juz coraz mniej... A Ty masz juz bizuterie wybrana? Ja wybrana tak,ale nie moge sie jeszcze tak do konca zdecydowac...

Cześć dziewczyny :). Widzę forum rusza pełną parą ;p. Ja tylko chciałam powiezieć, że urodziłam tydzień po terminie czyli 19 kwietnia o 16.15 przyszła na świat moja Julia :). Niestety narazie mam niewiele czasu, bo mała ma kolki..;/ Odezwę się jeszcze, trzymajcie się cieplutko moje kochane :*:*

No do mnie jakoś też nie przemawiają te grawery i już sama nie wiem... Muszę szybko coś wykombinować. U mnie z biżuterią jakby nie ma wielkiego problemu, bo potrzebuje tylko kolczyków i myślę, że nie będę miała problemów ze znalezieniem właściwych :) Moja sukienka jest na jedno ramię a ramiączko jest z koronki i wydaje mi się, że nie ma potrzeby szukania czegoś na szyję :)

Iwonaa19 Wielkie gratulacje dla mamy i niech córcia chowa sie zdrowo:)

Gość Iwonka1989
Iwonaa19,serdeczne gratulacje niech malutka się zdrowo chowa:) Dziewczyny ja już w PL,a wy ładnie się rozpisałyście przez te 2 dni kiedy mnie nie było.Niestety net szwankuje.Zaproszenia w większości mam wypisane a kilku osobom już rozdałam,część powysyłam bo do Gdańska czy Warszawy nie będę jechać.Za daleko,dużo czasu i kasy stracimy,jutro robię sobie luźny dzień,spotkam się z koleżanką,popatrzę za garniturem dla Młodego,w piątek pewnie pojadę do innego miasta zobaczyć garnitury,w sobotę umówiłam się z koleżanką do kwiaciarni i fryzjerki,świadka dalej nie mam.W ogóle jakaś ta organizacja u nas słaba.Ale co się dziwić jak narzeczony przyjął urlop jako urlop i odpoczywa:/,chyba siłą go jakoś zmuszę do pomocy. Ajj jeszcze u księdza się pojawię umówię się konkretnie i zapytam o dokumenty jakie trzeba.

Ciesze sie Iwonka1989,ze juz z rodzinka w PL i milo spedzasz czas:) My wlasnie rozpoczelismy kurs przedmalzenski,razem sa cztery spotkania,jedno mamy za soba,bylo bardzo wesolo i milo a ks.byl taki jajcarzyk,ze nie raz czlowiek oplul sie ze smiechu;) A Wy juz smigacie do ks podpisac protokol? Potrzebny jest akt chrztu,bierzmowania,zaswiedczenie z kursu z poradni rodzinnej,z usc o tym,ze mozesz slubowac i chyba swiadectwo z religii z ostatniej szkoly-nie kazdy ks tego wymaga. A u nas jest problem z poradnia,bo jak napisalam wczesniej,gdy bylismy na odpoczynku to moja znajoma zrobila nam taki kurs z poradni i moj proboszcz nie uwzglednil nam tego,bo tlumaczyl sie,ze on musi miec takie zaswiadczenie od proboszcza z parafi w ktorej slubuje,ze on wyraza na to zgode iz moge taki kurs odbyc poza parafia....pierwsze takie cos slysze....dzis smigamy do poradni u nas i zobaczymy co sie da zrobic z tym fantem,bo jakos nie usmiecha mi sie jeszcze raz przerabiac te tematy,skoro dostalam kartke z poradni,moze u nas ta pani, ktora prowadzi te poradnie zaliczy nam to i da pieczatke.... Iwonka1989 Moja suknia ma te wstawke na plecach,wczoraj wlasnie bylam ogladac moja suknie bo jakos spokoju mi to nie dawalo hehe. Udalo mi sie kupic dodatkowa pare butow bialych takich calkiem plaskich gdyby moje stopy odmowily posluszenstwa;) A dzis cd polowania na bizuterie...

demorela powodzenia w zakupach :) jak coś kupisz to się pochwal. będę czekała z niecierpliwością. dziewczyny, załatwiłyście już torty na Wasze wesela?

Gość Iwonka1989
ja dzisiaj jadę oglądać garnitury,byłam wczoraj w moim mieście ale tam 2-3 sklepy z garniturami na krzyż.Był jeden co mi się w ostateczności spodobał,nie ten kolor co ja bym chciała ale ewentualnie jak nie będzie nic innego to pewnie weźmiemy ten. Na podpisanie protokołu jesteśmy umówieni z księdzem na wtorek.Z papierów mam wziąć tylko akty chrztu(narzeczony,bo ja byłam chrzczona w tej parafii w której będziemy ślubować),zaświadczenie z nauk,a jeśli byśmy nie mieli całości to tylko z 2-3 wystarczy,i dowody osobiste.Reszte dok dopiero w piątek przed ślubem i już ze świadkami. Jutro poszukiwania fryzjerki i kosmetyczki-wizażystki,kwiaciarni,poszukiwania bielizny i ewentualnie dodatków.

handlarka U mnie temat bizuteri to dalej cisza... Moze na weekend uda mi sie podjechac jeszcze w dwa miejsca... A tort mamy zapewniony od wlascicielki sali,ktora wynajmujemy,ma byc trzy pietrowy ale kurcze zapomnialam o jakim smaku,musze odszukac menu zerknac... Iwonka1989 Jak tam poszukiwania garnituru? My jutro smigamy na kolejne spotkanie kursu. W czwartek mamy znow podejsc do naszego proboszcza i zagadac o tej poradni rodzinnej,bo babki smialy sie i byly w szoku i powiedzialy,ze jeszcze o takich cyrkach na pozwolenie o tym by moc w innej parafi zrobic poradnie to nie slyszaly i dodaly,ze nasz proboszcz na pewno to uwzgledni a one przepisza to na swoj papier i dadza pieczatke...okaze sie... Dziewczyny sierpniowe a jak tam u Was przygotowania?

Gość Iwonka1989
garnitur jest,ja bielizne kupilam,zostały mi pończochy i biżuteria.Fryzjerkę i kosmetyczkę zamówiłam,bukiet będę zamawiać w sierpniu bo przyjedziemy tydzień wczesniej.No i paznokcie to tez blizej sierpnia bede umawiać bo u kolezanki robie wiec spoko.Ona nie ma duzo roboty bo paznokcie robi dodatkowo.Dzisiaj do księdza podpisać protokół,jutro do urzędu wojewódzkiego po oficjalne zaproszenie dla zagranicznego gościa.Myślę jeszcze nad bolerkiem,żeby kupić.Może w czwartek czegoś poszukam gdzieś.No i czeka nas jeszcze spotkanie z salą,zostało nam kilka zaproszeń na jutro,część do wysłania i reszta do UK.Więc przygotowania pełną parą:) a i tak wszystko praktycznie sama załatwiam.

Iwonka1989 Super ze tak wszystko idzie do przodu,my wczoraj bylismy na kolejnym spotkaniu nauk przedslubnych.Ja na 90% zdecyduje sie na te bizuterie co Ci pokazywalam...oblatalam ogrom jubilerow i nic w tym stylu nie znalazlam dla siebie.Jeszcze jedno miejsce mam z bizuteria,moze na weekend podjade.Nam zostalo kilka zawiadomien do rozdania i na dniach wreczymy je.A jak tam znalazlas jakas krawcowa do sukni? handlarka a co tam u Ciebie?jak przygotowania?

A u mnie jakoś powolutku... Zaproszenia dopiero przyszły i zacznie się zapraszanie:) Butów nie ma, z fryzjerem mam jakiś problem :/ Pocieszam się, że jeszcze jest trochę czasu i powinnam się ze wszystkim wyrobić. Szkoda tylko, że mój men się wcale nie angażuje... Ciągle twierdzi, ze jeszcze jest masa czasu.

handlarka A kiedy dokladnie ślubujecie? Mi udalo sie umowic z wizazystka u mnie na miejscu i mam probny makijaz jakos na poczatku lipca i wtedy sie okaze,ktora pani bedzie mnie malowac... Ja na swego narzeczonego nie moge narzekac,bo jest uczynny i pomocny i jesli chodzi o sprawy ślubno weselne to wszystko zalatwiamy razem,z czego ciesze sie,ze nie jestem ze wszystkim sama:)

Gość Iwonka1989
Hej dziewczęta:) mamy już sporo załatwione.Protokół podpisany dzisiaj,świadkową udało mi się znaleźć,lista gości się powiększyła(teść ma zapłacić za gości ze swojej strony),boję się że z kasą się nie wyrobimy,.Wracamy do uk i bierzemy się ostro za odkładanie.Obrączki mają być w piątek,mam nadzieję że zdąrzę je zobaczyć.Jutro idziemy ustalać menu,rano prawdopodobnie do krawcowej w sprawie skrócenia sukni.Brakuje mi pończoch,bolerka(chyba jutro pojade poszukać do komisu jakiegoś używanego i biżuterii. Mam nadzieję że jakoś to będzie bo jest straszna masakra.Wódkę mamy wybraną,na rynku pojawiła się nowa dobra i tania,zamawiamy przez znajomego który prowadzi sklep i załatwi nam taniej w hurtownii bo ma spore zniżki,a co z winami to nie wiem. Odezwę się w piątek bo tutaj internet słaby i ciężko pisać.

Gość Impesion
Witam wszytskie wrześniowe Panny Młode! Widzę, że przygotowania sa w zaawansowanym stadium! Zapraszam na naszego bloga i fanpage'a pełnego inspiracji i pomysłów ślubno - weselnych. Chcesz zaskoczyć swoich gości, ciekawie i orginalnie zaaranżować swoją ceremonię a sobie zagwarantować cudowną pamiątkę? Codziennie coś nowego... ZAPRASZAMY i życzymy udanych, bezstresowych przygotowań http://pracowniawyjatkowychchwil.blogspot.com / http://www.facebook.com/# !/pages/Impresion-Pracownia-Wyj%C4%85tkowych-Chwil/40569 8126131352

Gość naatatatatatataa
handlarka!!!! ja tez 10 sierpnia wyjatkowo w piatek :)) jak tam z zaproszeniami ? my dopiero bedziemy rozdawac... :) z ksiedzem mamy zalatwic akty chrztu i usc przywiesc.. Fajnie ze ktos tez slubuje 10 sierpnia :)

naatatatatatataa i handlarka Robicie poprawiny? Ja tez slubuje w piatek a poprawiny bedziemy robic u nas w domku dla najblizszych:) Iwonka1989 Iwona napisz jesli mozesz co to za wodka...my zastanawiamy sie nad soplica...koszta 18-20zl za 0,5l

naatatatatatataa zaproszenia dopiero będziemy rozdawać, gości nie będzie tak dużo więc spokojnie się wyrobimy :) demorela poprawiny planujemy zrobić w domu moich rodziców też tylko dla najbliższych, ale dopiero w niedzielę. Może to dziwne, bo zwykle robi się kolejnego dnia, ale ja chciałabym choć chwilkę odpocząć... Moim zdaniem to dobry pomysł. A Wy co myślicie na ten temat? Ja już mam kupioną wódkę :) Wybraliśmy ją komisyjnie :) i wcale nie była taka droga.

handlarka My wlasnie wolimy zrobic w sob by w niedz odpoczac bo w pon wstepnie jestesmy umowieni na sesje plenerowa z fotografem. Co do niedzieli to dobry pomysl. A jaką wybraliscie wódke? Ile osob macie?

my po weselu bierzemy dwa tygodnie urlopu i wtedy zrobimy sobie sesję w plenerze :) osób jest nieco ponad setka, ale część dostanie poczta a część zaproszę sama (zawsze to szybciej)... nasza wódka (nie wiem czy mogę napisać, bo będzie to swego rodzaju reklama, ale nie jest to moim celem) to krup.nik, który się mocno poprawił... z próbowanych wódek był najlepszy

No to sporo macie gosci;) U nas na dzien dzisiejszy ma byc ok 60. Ile zakupiliscie tej wodki jesli mozna? Tez liczyliscie 0,5l na osobe? My tak wlasnie liczymy... Z tym urlopem to macie fajnie:) Moj narzeczony dostal 2 tyg tydz przed i tydz po slubie,wiec o jakies podrozy mozemy zapomniec,ale pewnie w przyszlym roku sobie odbijemy;) A sprawy papierowe to juz wszystko macie zalatwione?

kiedy byliśmy w restauracji i załatwialiśmy salę to wypytaliśmy gościa ile tego alkoholu mamy liczyć na jedną osobę to powiedział, że na jedna osobę 3/4 butelki 0,5l. czyli jakieś 375ml. i tak wiadomo, że trzeba wziąć więcej, bo jeszcze na poprawiny musi coś zostać :) ale już dokładnie nie pamiętam ile tych butelek mamy zakupionych... sprawy papierowe mamy z głowy :) ale jeszcze tort, ciasta, jakiś sękacz, może dekoracje z arbuzów... w letnim miesiącu takim jak sierpień to chyba fajny dodatek :)