Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Elita to mam nadzieję że już wszystko jest ok, a przypomnij nam co miałaś za bóle??

dzien dobry :D no i oto jestem po podrozy :) dalam rade tylko maly sie strasznie rozpychal i juz nie wiedzialam po dwoch godz jazdy jak mam usiasc zeby dal mi troche opdoczac, za to na powrot caly czas spal , obudzil sie dopiero jak juz wjechalismy do naszego miasta bo tu straszne dziury a tak cala droga ladniutka i prosta :) nogi nie bolaly, robilismy dwa postoje :) pogoda byla super wiec jechalo sie przyjemnie od kuzynki dostalam wozek, wanienke, lozeczko, dwa kocyki, jakies pluszaki, i ciuszki, i jeden komplet poscieli , aha i dwa pasy poporodowe :) takze troche nas odciazyla z kosztami, a wracalismy zaladowani jak rumuni ha ha ;D u nas dzis znow ladna pogoda wiec sie chyba zaraz wybiore z piesem na spacerek do parku , niech sie troche wybiega, ogolnie czuje sie juz bardzo dobrze :) od kilku dni leci mi siara , na razie tylko z jednej piersi i na sczescie nie duzo wiec tragedi z mokrym biustonoszem nie ma ;) wogole od kuzynki dowiedzialam sie ze teraz miedzy 21a 26/28 nie pamietam dokladnie obowiazkowo lekarz powinien zrobic badanie prenatalne usg 3d zeby posprawdzac jakie sa wszystkie narzady po kolei, m.in mozg, pecherz moczowy, serce, nerki i inne ,mi moj na polowkowym tylko obwod glowki, brzuszka i dlugos kosci udowej badal i nawet nic nie mowil ze takie badanie istnieje... musze sie go zapytac a wizyta dopiero za dwa tygi w 25 tygodniu ciazy, takze nie wiem czy zdaze jeszcze takie zrobic.... he he dobre z tym chlopcem :) ja mam nadzieje ze moj ma tego siusiorka a nie cipulenke :) bo my tez juz mamy duzo rzeczy dla chlopca :) ktoras z was mowila ze jezdzi na rowerze a pozniej ja brzuch boli-normalnie nic tylko lanie na kolanie powinno byc!!! w ciazy nie wolno jezdzic na rowerze!!! jedyny wysilek jaki moze byc to basen, lekki aerobik i jakies delikatne cwiczenia a nie taki hard core!!

No ja niby wiem, ze dziewczynka ale jak byłam dzis w mieście i chciałm cos kupić małej to i tak zdecydowałam sie na body ale takie uniwerslne białe z małym kotkiem. Na rowerze, też bym pojeździła, w zimie to cały czas miałam ochotę na lodowisko ale sie nie zdecydowałam.

Ja się dowiem za 3 dni czy na pewno chłopak :-) Mam nadzieję, że się dowiem. A przede wszystkim mam nadzieję, że wszystkie parametry wyjdą książkowo :-) Zadzwoniłam dziś do gina od usg, bo mam 22/03 o 15, a chciałam przesunąć na rano - niestety nie ma rano niczego wolnego, więc będę pół czwartku w stresie :-)

hej mamusie! Elita no tak zastanawiałam się gdzie to się podziałaś. No to sobie poleżałaś :P dobrze, że już jest lepiej. Odpoczywaj teraz ile się da :) Szczęśliwa mamusiu no to niezłą wyprawkę dostałaś. W sumie to już chyba praktycznie wszystko masz. To co zostało dokupić to w porównaniu z resztą grosze :) Fajnie, cieszę się :) u nas ginka włączała na połówkowym 4d, ale nie wiem czy patrzyła to co mówisz, bo ona raczej nie mówi co robi w między czasie. Tylko mówi o rzeczach oczywistych dla nas, coś pokazuje albo jak dopytamy. luna ja też teraz przez to historię z płcią trochę się boję, ale już 3 usg potwierdzają, że chłopak i ostatnio lekarka pokazywała nam prącie i mosznę, ale ja tam na tym usg niewiele wiedziałam. Więc ufam lekarzowi. A u nas miało padać dziś. Tymczasem świeci słońce. Tylko wiatrzysko straszne, więc ja dziś dotleniam się otwartym oknem i tyle :P poza tym kiepsko się dziś czuję. Jakoś tak niedobrze na żołądku i nawet raz musiałam wymiotować. Zaraz wróci mąż to zjem zupę, może mi przejdzie. Dziś poniedziałek, więc sesja brzuszka była. Pochwalę się nawet: http://w490.wrzuta.pl/obraz/96Xxb6phMrR/25t6dz a jutro zaczynamy 27 tydzień i mamy pierwsze spotkanie w szkole rodzenia :)

elita szkoda że nie wrozysz nic dobrego... no zobaczymy nerwow to sie najem ale przez matke :O mam srebrnego wlosa na srodku glowy, dwa cm od nasady, a 21 lat jeszcze nie skończyłam :O więc Kuba to jest nic. ktos tu chyba pytał chyba amefa o studia, ja np studiuje. choc teraz mam urlop of course

Laski, a myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej? Interes drogi ale podobno w razie czego nie ma nic lepszego...

nad tą krwia to sie zastanawiałm, tylko ostatnio preczytałm gdzieś, że na całym świecie tylko 17 razy była użyta ta krew a Polsce ani raz. Lekarze sie wypowiadają, że najskutecznijszą walką z białączką jest dawca spokrewniony. wiec ta krew jest przereklamowana

Ja zrobiłam szybki search tematu krwi pępowinowej i nie wchodzę w to. Nie pamiętam szczegółów, ale pamiętam, że wynik mojego searchu był negatywny :-)

Dziendobry :) MY po wizycie w szpitalu,zapis ktg plus badania ok,jedynie co jest zastanawiajace to maly lezy glowka w dol juz i to dosc nisko,terz bede miala czestsze wizyty z polozna. AA i mam podejrzenie o SPD czyli jednak rozchodzi sie spojenie lonowe i musi mnie obejrzec fizjoterapeuta,niestety kolejki sa dlugie w szpitalu :( mowi ,ze jak bedzie krytycznie mam lykac zapisane silne laki przeciwbolowe,ale ja sie nie zdecyduje bo nie chce dziecka truc a zwykly apap nie pomaga :( Z pomiarow brzuszka wychodzi ze syncio jest spory a nawet mozna powiedziec duzy ;) za tydzien mam wizyte u mojej poloznej wkoncu to sie dowiem co i jak...:) POZDRAWIAM SERDECZNIE

A co do usg w UK sa dwa w 12 i 20 tygodniu ciazy,polozenie sprawdza polozna recznie i jesli nie wyczuja glowki tam gdzie trzeba,dopiero kieruja na scan w szpitalu...

Dziewczyny kupowała któraś jakieś ciuchy ciążowe na allegro??? Bo ja dostałam od teściowej kase na święta ale byłam dziś w 1 miejscu i bluzki beznadzieje ciążowe kosztują 99 zł MASAKRA u nas nie ma za dużo takich sklepów zresztą ja za dużo nie chodzę. A u znalałam aukcję gdzie przy 1 wysyłce można kupić piżamę do karmienia http://moda.allegro.pl/ciazowa-tunika-z-bolerkiem-kratka-super-kolory-i2200790073.html

Hej dziewczyny! Jestem tu nowa, ale myślę, że się zaprzyjaźnimy. J mam termin na 10.07.2012. A jeśli chodzi o te połówkowe to już byłam. Ja na każdej wizycie mam usg a dodatkowo moja gin skierowała mnie na prenatalne i połówkowe ze względu na 2 poronienia. Na zwykłym usg u gin miałam badany obw główki, brzuszka, długość kości udowej, kość nosową, sprawdzała pęcherz. Natomiast na usg połówkowym facet sprawdzał obw głowy, móżdżek, kość nosową, dolną i górną wargę, serce (czy są 4 komory), pukanie serduszka czy w rytmie, mierzył przepływ krwi przez główną żyłę, pęcherz, nerki, raczki i nóżki i liczył wszystkie paluszki, kość udową, kręgosłup, płuca i chyba coś wspomniał o żołądeczku, badanie trwa przynajmniej 25 minut. Na końcu sprawdzał narządy płciowe u mnie chłopiec, gin niby też wspominała, ale nie była pewna. W moim przypadku to fajnie, bo mamy 8 letnią córkę Milenkę, więc mąż się ciesz. Ale ja proszę Boga o całe i zdrowe. Pozdrawiam, ba jak na pierwszy raz to trochę zanudziłam... :-)

Ja kupuję piżamy na rynku kosztują 25 zł i mają od ramienia odpinane guziczki tak do wysokości poniżej biustu, więc spokojnie można odpiąć i karmić dzidzię i teraz też się w nich mieszczę. Są piżamy i takie króciutkie do kolan koszule, nie takie babcine

No właśnie też przeglądam z krótkim bo w sumie maj czerwiec to przecież ciepło jest. Nigdy nie kupowałam ciuchów na allegro, ale ciążowe to raczej można hehe

Izzka, ja kupowałam tunikę. Na długi rękaw i legginsy. Wszystko zgodne z opisem. Powoli brzuch robi mi się tqk duży, że w swoje normqlne bluzki teź się już nie mieszczę :-( Witamy Aneta. Któraś się jeszcze wypowie o tej krwi? Ja w sumie sie zastanawiałam, ale raczej tez jestem na nie...

Cześć Aneta! Ja muszę natychmiast kupić jakąś piżamę, bo we wszystkich jest mi ciasno i niewygodnie. Co za masakrix. W lipcu będę chyba hipopotamem.

Przeglądałam kilka stron wcześniejszych i pisałyście o 6 czy 7 kg. Ja już przybrałam :-( 12kg. I już bolą kolana i stopy jak długo pochodzę. dziewczyny mam pytanko. Czy robią się Wam twarde brzuchy, bo ja mam takie coś. A jak nie twardy to tak ciągnie w dół. Czy to jest normalne? Bo moja gin twierdzi, że skoro tak się robi a zmienię pozycją czyli się np. położę i to pomaga to nic z tym nie robimy. Ja z kolei się boję bo też mam krótką szyjkę w styczniu oceniła na 3 cm ale twarda i zamknięta. Ostatnio nie badała, bo na drugi dzień miałam połówkowe, a ze względu na poronienia oszczędza mi badań tylko robi usg. Na kontrolę dopiero za tydzień. Dużo piszę ale dlatego, że muszę nadrobić stracony czas bez tego forum :-))

Aaannneeetttaaa wpisz się do tabelki jest kilka stron wstecz. Ja akurat nie mam twardniejęcego brzucha, ale wiem że niektóre dziewczyny z tego forum miały. A co do wagi to się nie przejmuj każda z nas tyje ile potrzebuje, ja narazie + 4 kg a koleżanka z którą ostatnio pisałam na nk jest w tym samym tyg co ja +8 a każda z nas je normalnie więc to zależy od organizmu. Jeżeli lekarz mówi że jest wszytsko ok to widocznie tak jest, ale lepiej jak będziesz dużo odpoczywać i się nie przemęczać. Stella mi ostatnio teściowa piżamę kupiła, wyśmiałam ją bo taka jakaś ogromna, a teraz mi się w niej super śpi bo taka fajna lużna. Kurcze już taka późna godzina a mi się jeść chce, muszę iść po jakiś jogurcik bo nie wytrzymam do rana;)

********************************************************* *** ************************************ NICK..............wiek.........ost @............termin porodu.....imię ********************************************************* *************************************** madziaz...........24.........27.09.2011.........29.06.201 2.....Wiktoria lipcówka.kasia....26........03.10.2011.........04.07.201 2..... Adaś tusiana............22.........27.09.2011.........06.07.20 12..... neli8...............23..........30.09.2011........07.07.2012 .......Filip ma_rka...........23.........27.09.2011..........07.07.201 2.......Filip Pina_789..........22.........30.09.2011.......... Diamondxstar....22........05.10.2011...........10.07.2012 ...Liwia Kikaa84............27........05.10.2011..........13.07.20 12.....syn Kalla...............33.........09.10.2011.........15.07.2 012....synek elita83.............28........10.10.2011..........16.07.2 012...syn kiniam85..........26.........09.10.2011....... .16.07.2012.....synek Lipcówka2012.....33........11.10.2011.........17.07.2012 .....Synek P. kwiatek polny...20........10.10.2011.......17.07.2 012..... małżenka..........25........11.10.2011.........18.07.20 12..... SzczęśliwaMama...21........13.10.2011........18.07.2012 .....synuś justysia88..........23........13.10.2011.........21.07.20 12.....Zosia izzkka77...........23.........12.10.2011.........23.07.20 12..... Milka862...........25.........16.10.2011.........23.07.2012. .... weronikakrz......29.........17.10.2011....... .23.07.2012.....Aleksander Efciaczek..........29.........17.10.2011.........24.07.20 12.....Siusinka Fressia.............31.........21.10.2011.........26.07.2 012..... oby_lipcóweczka..32.........19.10.2011.......26.07.2012. .....syn Stella Polare.......29.........26.10.2011.......29.0 7.2012..... strzałka............25.........09.10.2011....... 29.07.2012....synek kuleczka@13......31.........22.10.2011...... .29.07.2012....syn Nenia..............23.........19.10.2011.........31.07.20 12..... Kropelka03........28........16.10.2011........03.08.2012. .. Aaannneeetttaaa..31........06.10.2011........10.07.2012..Mikołaj

********************************************************* *** ************************************ NICK..............wiek.........ost @............termin porodu.....imię ********************************************************* *************************************** madziaz...........24.........27.09.2011.........29.06.201 2.....Wiktoria lipcówka.kasia....26........03.10.2011.........04.07.201 2..... Adaś tusiana............22.........27.09.2011.........06.07.20 12..... neli8...............23..........30.09.2011........07.07.2012 .......Filip ma_rka...........23.........27.09.2011..........07.07.201 2.......Filip Pina_789..........22.........30.09.2011......... Aaannneeetttaaa..31........06.10.2011........10.07.2012.. Mikołaj Diamondxstar....22........05.10.2011...........10.07.2012 ...Liwia Kikaa84............27........05.10.2011..........13.07.20 12.....syn Kalla...............33.........09.10.2011.........15.07.2 012....synek elita83.............28........10.10.2011..........16.07.2 012...syn kiniam85..........26.........09.10.2011....... .16.07.2012.....synek Lipcówka2012.....33........11.10.2011.........17.07.2012 .....Synek P. kwiatek polny...20........10.10.2011.......17.07.2 012..... małżenka..........25........11.10.2011.........18.07.20 12..... SzczęśliwaMama...21........13.10.2011........18.07.2012 .....synuś justysia88..........23........13.10.2011.........21.07.20 12.....Zosia izzkka77...........23.........12.10.2011.........23.07.20 12..... Milka862...........25.........16.10.2011.........23.07.2012. .... weronikakrz......29.........17.10.2011....... .23.07.2012.....Aleksander Efciaczek..........29.........17.10.2011.........24.07.20 12.....Siusinka Fressia.............31.........21.10.2011.........26.07.2 012..... oby_lipcóweczka..32.........19.10.2011.......26.07.2012. .....syn Stella Polare.......29.........26.10.2011.......29.0 7.2012..... strzałka............25.........09.10.2011....... 29.07.2012....synek kuleczka@13......31.........22.10.2011...... .29.07.2012....syn Nenia..............23.........19.10.2011.........31.07.20 12..... Kropelka03........28........16.10.2011........03.08.2012. ..

Izka, powiem Ci że ja chciałam właśnie kupić tą bluzkę ale mama mi powiedziała że krata pogrubia więc zrezygnowałam. Ale kupiałam za to 3 inne bluzki ciążowe na allegro, w tym jedna niby ciążowa ale nie wiem czemu tak sie nazywa bo konczy mi sie w polowie brzucha wiec dopiero po ciazy ją założę

Taką koszulę kupiłam jak na podnym wyżej linku, na rynku są też piżamy jak kto woli, ale chyba na te nasze rosnące brzuszki nie polecam :-)))

Cześć kobietki, Ja ostatnio siedzę i licencjata piszę, jak mi babsko dzisiaj wpisu nie zrobi, to mnie ze studiów skreślą... Strasznie niesprawiedliwa kobieta, jednym zalicza za kilka stron teorii, od innych wymaga 20. I przez półtora miesiąca czasu dla nas nie miała. Musze dzisiaj półtorej godziny na seminarium jechać, niby tylko 30 kilka km, ale korki straszne przed 17 :/ Więc 3majcie kciuki, bo juz nie mam siły się denerwować. Poza tym ze sprzedazą mieszkania nadal lipa, ale M. ze swoim tatą wymyslił, że na nowe całość kredytu wezmą, a to będziemy na spokojnie sprzedawać. No, nie tak na spokojnie, bo raty wtedy nas w sumie ponad 3 tys. wyniosą, więc moim zdaniem bankrut jakiś okrutny. Co do krwi pępowinowej-ja odpuszczam. A podkładka z gąbki do wanienki, to moim zdaniem nie ma co się zastanawiać. To w hurtowni dziecięcej 9 zł kosztuje, więc jak się nie przyda, to nic sie nie stanie, a lepiej, żeby nie zabrakło. A my nie mamy wprawy w kąieli kurczaczków, więc wszelka pomoc wskazana, a łazienkę można nagrzać dodatkowo, albo pokoik, w którym się będzie kąpać. A z wózkiem głębokim tez myślałam, że do wiosny, ale juz dawno mnie brat z błędu wyprowadził, bo podobno 1. maluch w zimowym opakowaniu i śpiworku sie nie zmieści 2. jak będzie siadał, to nie będzie chciał leżeć w gondoli więc przeprowadzka w głeboki wypada w środku zimy, ja się nastawiłam na taki z opcją leżenia i ciepłym spiworkiem :) Mnie tez ostatnio brzuch bolal, nospa i leżenie było. W sobotę mam połówkowe, ale jutro tez sie umówiłam, zeby mój lekarz mnie obejrzał, bo do szpitala nie chciałąbym jechać, a on posprawdza co i jak i zadecyduje. Może będę spokojniejsza. U mnie koniec 22 tyg, kalendarzowo to początek 6 mies.

Oby_lipcóweczka no to trzymam kciuki żebyś dostała dzisiaj ten wpis. Niektórzy promotorzy tak olewają swoich studentów, że głowa mała. U nas przez mojego promotora 2 osobom koło nosa przeleciało stypendium naukowe bo nie obronili sie w czasie dzięki właśnie promotorowi bo jego złapać to był cud... No i 450zł miesięcznie nie ma... Dobrze, że ja nie poszłam na magisterskie bo bym chyba rozniosła faceta że przez niego tyle kasy by mnie omineło...

lipcóweczka trzymamy kciuki i daj znac jak ci poszło:) Z moin promotorem też były jaj, chyba jak prawie z każdym. Tym ludziom w głowie sie poprzewracało. A ja sie znowu głowie nad odciągaczem bo jak nie będzie potrzebny to po 100 zł tracić hmm. W niedziele zaczął sie 26 tydzień :)

oby_lipcóweczka też mam problem ztymi kredytami, ja to o odboiór częściowy walczę, bo się budujemy ale nie chcemy zrezygnować z kredytu, który mamy, bo on jest na bardzo dobrych warunkach. Dlatego jak będzie odbiór częściowy nowego domku to przeniosą nam hipotekę z mieszkania na ten dom i mieszkanie możemy sprzedać. A kasa się przyda na wykończenie, ale procedury są straszne. Co do podkładki przetestowałam na córce i ja nie kupuje, dla mnie to zbędne i faktycznie siedzisko bakterii. To oczywiście moja opinia. Z wózkiem też się zastanawiamy jaki. Przy Milenie miałam taką wkładkę, którą bez problemu można było wyciągnąć, a teraz szukam w necie czegoś ciekawego. Zastanawiam się nad 3w1,bo jak się jedzie do CH na zakupy to łatwiej chyba ten fotelikwłożyć na wózek i iść na zakupy. Co o tym myślicie? trzymam kciuki za seminarium, też studiowałam jak byłam w ciąży i wiem jak chwilami jest ciężko, a pracę inżynierską pisałam w depresji po stracie dzidziusia, alepromotorka mnie mocno motywowała i dałam radę. Myślami jestem dziś z Tobą