Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

ancymonka21

slubujemy - WRZESIEN 2012 :)

Polecane posty

wiesz co nie bo ja to nie mam poj臋cia o w贸dkach, moi rodzice proponowali krupnik, 艁 wyborow膮 czy jako艣 tak. nie wiem trzeba szukac moze trafimy na jak膮s promocje nieraz jest co艣 takiego ze do kazdej w贸dki jest sok, wtedy moze wyjsc taniej. co do wiejskiego to ja nie m贸wie ze mi si臋 to nie podoba. bo u kogo艣 na weselu to sama bym spr贸bowala ale chodzi o przygotowanie tego. wiadomo zam贸wic ten st贸艂 to jest koszt, a robic to samemu to du偶o roboty. rodzice mojego 艁 sami robi膮 swojskie wyroby i pomyslec ile by mieli roboty przed weselem jeszcze z tym sto艂em zrobic w臋dliny, mi臋sa, trzebaby by艂o ubic 艣winke, jakiego艣 kuraka, zrobic pasztety, smalec,kupic gdzie艣 bimber itp. dlatego ja jestem zdania zeby to odpuscic, chyba ze rodzice sie upr膮 to niech robi膮:) a z tym s艂odkim to sama nie wiem w sumie dobrze m贸wisz bo niekt贸rzy sa tacy ze sie wstydza podejsc po ciasto. tylko wydaje mi si臋 ze jak jest slodki sto艂 to taki bardziej 艂ad panuje na sto艂ach;) nie wiem jak to okreslic wiesz o co chodzi:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Kati ju偶 zaproszenia rozdajecie..ale tempo- super :):) ja ostatnio zam贸wi艂am zaproszenie na allegro- 偶eby zobaczy膰 jak w realu wygl膮da. Jest bardzo fajne. Tak偶e skompletujemy go艣ci i wy艣lemy zam贸wienie:) Podejrzewam, 偶e tak w czerwcu zaproszenia porozdajemy..a mo偶e wcze艣niej sama nie wiem.. a Wy dziewczyny?

Udost臋pnij ten post

chyba tez zam贸wie zaproszenie zeby zobaczyc jak wygl膮da albo zam贸wie ze 3 r贸zne i zobacze kt贸re 艂adniejsze:D

Udost臋pnij ten post

no je艣li chodzi o ten s艂odki st贸艂, to fajne to jest, bo wiesz 偶e tam jest wszystko co s艂odkie itd :) taki porz膮dek jest. Na sto艂ach jedzenie konkretne, a tam dodatki do zapchania si臋 ;D tylko w艂a艣nie trzeba podnie艣膰 ty艂ek i i艣膰 po to ;) ja si臋 na w贸dce znam - 艣mierdzi, szczypie i ko艂uje :D a jak rozmawiali艣my z rodzicami, to w艂a艣nie te偶 tata z D m贸wili o krupniku, albo o bia艂ej 偶ubr贸wce jesli dobrze pami臋tam. A co do zrobienia samemu sto艂u wiejskiego, to serio roboty jest. I to w sumie trzeba niedlugo przed weselem, zeby by艂o 艣wie偶e. Nam robi sala. Du偶o kosztuje, ale co zrobi膰. Jak si臋 chce, to ttrzeba prze偶y膰 jako艣 ten koszt ;) My zaproszenia b臋dziemy w weekendy ko艅co-majowe i czerwcowe rozdawa膰 :)

Udost臋pnij ten post

Pati - jesli chodzi o nalewak z piwem to zdcydowanie na poprawiny, jeszcze sie nie spotkalam w 1 dzien wesela z nalewakiem :) i mniej Cie to wyniesie finansowo tez :) w 1 dzien bedzie szampan, wodka, wino i to wystarczy :) teraz sobie przypomnialam ze moj kuzyn wlasnie tez mial tylko na poprawiny nalewak z piwem :)

Udost臋pnij ten post

Pati - jesli chodzi o nalewak z piwem to zdecydowanie na poprawin..na wszystkich weselach, ktorych bylam wlasnie mieli na poprawinach...w 1szy dzien jest szampan, wodka, wino wiec to wystarczy...a Ciebie tez to mniej wyniesie finansowo :)

Udost臋pnij ten post

My juz roznosimy zaproszenia bo ludzie musza sobie zalatwiac urlopy i wogole. A w Polsce bede rozdawala dopiero w czerwcu. Tzn zaczne a moja mama bedzie musiala konczyc bo przyjezdzam tylko na tydzien. Co do nalewaka to tez bylabym na nie. Moj kuzyn mial na swoim weselu barmana i malo kto pil jakiegos drinka. Takze mysle ze wodka, wino i szmpan powinno wystarczyc. My robimy wiejski stol. Mysle ze fajna sprawa i moi rodzice czesto robia wyroby wiec na wesele tez zrobia. A co do sukienki to moja druhna wie ze to ja jej bede wybierala sukienke, tzn kolor. Razem bedziemy szly na zakupy.

Udost臋pnij ten post

dziewczyny tak czytam o tych winach i nie wiem jakie bedzie najbardziej odpowiednie na wesele...polwytrawne, wytrawne, slodkie czy moze polslodkie? jakie wy kupujecie? ponoc ludzie najchetniej pija na weselu polslodkie lub polwytrawne...

Udost臋pnij ten post

Dzisiaj mieli艣my spotkanie rodzic贸w. Jedyne co ustalili to ciasta i w贸dk臋 :P A ja zastanawiam si臋 nad poprawinami... Zapraszacie tylko ludzi, kt贸rzy b臋d膮 na weselu, czy np. jak膮艣 szersz膮 grup臋 znajomych itd?

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 dziewczyny :) nie napisz臋 Wam nic o spotkaniu, bo go nie by艂o. Jednak nie mogli艣my teraz zorganizowa膰 :/ Dopiero za dwa tygodnie mo偶emy, bo w t膮 sb zn贸w mojego taty nie b臋dzie... Aniu na winach te偶 si臋 nie znam zbytnio. Je艣li juz mam wypi膰, to wol臋 s艂odkie, albo p贸艂s艂odkie. Do weselnego jedzenia, to by si臋 wytrawne przyda艂o ;) ale nie ka偶dy je lubi, bo takie cierpkie jest, wi臋c my艣l臋, ze raczej p贸艂wytrawne kupimy, no i p贸艂s艂odkie. A! Postanowi艂y艣my z mam膮, 偶e ciasta na odchodne dla go艣ci pieczemy same, pomog膮 s膮siadki najwy偶ej. Mama im przy ka偶dym weselu pomaga艂a, wi臋c problemu nie b臋dzie. I policzy艂y艣my tak - na oko艂o 50 paczuszek (odliczy艂y艣my dzieci i m艂odzie偶 bez os贸b tow. bo tacy u nas nie dostaj膮) po 6 kawa艂k贸w ciasta w jednym (chyba tak si臋 mie艣ci). To jest potrzebne 300 kawa艂k贸w. Z jednej blachy wychodzi ok. 25 kawa艂k贸w (?) To potrzebne by by艂o 12 blach. Damy rad臋. Na pewno wyniesie nas to mniej ni偶 800z艂 o_O Kasiu na poprawiny do nas przychodz膮 tylko osoby, kt贸re b臋d膮 na weselu. Znajomi najbli偶si s膮 zaproszeni na wesele. I wczoraj pokaza艂am D zaproszenia, kt贸re mi si臋 podobaj膮 (on w og贸le stwierdzi艂, zebym ja si臋 zaj臋艂a takimi rzeczami, bo jemu si臋 b臋dzie podoba艂o wszytsko co wybior臋 ;) ) No i pokaza艂am mu te http://moda.allegro.pl/zaproszenia-slubne-na-slub-julia-promocja-i2057561634.html w kt贸rych jestem zakochana od pocz膮tku :) i podoba艂y mu si臋 bardzo. Tylko one kosztuj膮 2,30 promocja ... A wcze艣niej kosztowa艂y 1,0 albo 1,5... B臋d臋 polowa艂a teraz na nie, ogl膮da艂a ca艂y czas i nawet je艣li teraz by by艂y ta艅sze, to ju偶 by艣my zam贸wili :) a je艣li nie, to poszukam innych. Nie ma sensu moim zdaniem wydawa膰 na nie du偶o kasy, bo kto艣 to luknie i i tak rzuci w k膮t. Rozmawialam z moj膮 sis o bukiecie jej i zgodzi艂a si臋 na kolory odwrotne do mojego :) a je艣li wybierze sukienk臋, kt贸ra by nie pasowa艂a kolorem, to b臋dzie mia艂a bia艂y albo kremowy :)

Udost臋pnij ten post

Aniu - szkoda ze to spotkanie nie doszlo do skutku bo caly czas czekalam az opowiesz nam wszytskim jak bylo :) Nasi rodzice sie jeszcze nie znaja dlatego jestem ciekawa jak to jest na takim spotkaniu :) My planujemy urlop na Wielkanoc i prawdopodobnie wtedy zorganizujemy takie spotkanie :)

Udost臋pnij ten post

a co do win to rozmawialam z mama i tez kupimy polslodkie do ciast, deserow a do obiadu jakby sobie ktos zyczyl to polwytrawne :) rezygnujemy ze slodkich i wytrawnych, bedziemy mieli biale, czerwone i rozowe....

Udost臋pnij ten post

jeszcze napisze, ze za tydzien zapisujemy sie na nauki przedmalzenskie i prawdopodobnie od lutego juz zaczniemy chodzic :) wiec bedziemy miec kolejna rzecz z glowy :)

Udost臋pnij ten post

nie martw si臋 Aniu, napisz臋 za dwa tyg. :) nasi rodzice znaj膮 si臋 "od zawsze", moi wiedz膮 jaka jest sytuacja z rodzicami D, wi臋c jest o tyle dobrze. Winka dobre b臋d膮 takie jak napisa艂a艣. P贸艂 i p贸艂 ;) Fajnie, ze ju偶 kolejn膮 rzecz b臋dziecie mogli "odhaczy膰" na li艣cie przed艣lubnej ;) Ale dzisiaj mam z艂e samopoczucie :/ nie do艣膰, 偶e si臋 nie wyspa艂am, boli mnie g艂owa, to jeszcze mi jako艣 niedobrze :/ g艂odna jestem, a mi si臋 nie chce nic zje艣膰 :/ Tzn chce mi si臋, ale wymy艣lam jakie艣 oryginalne potrawy, do kt贸rych nie mam dost臋pu ;D

Udost臋pnij ten post

Aniu -moze to jakis wirus sie przyplatal skoro Cie glowa boli i niedobrze Ci...slyszalam ze znow cos w telewizji mowili o ptasiej grypie ;/ najlepiej to cos zjedz moze sie lepiej poczujesz skoro glodna jestes...ale macie fajnie ze Wasi rodzice znaja sie od zawsze :) zazdroszcze.... ciekawe gdzie sie te nasze dziewczyny podziewaja :D ostatnio tu jakos pusto na kafe......

Udost臋pnij ten post

no troszk臋 mnie ko艣ci bol膮 :/ mam nadziej臋, ze nic mnie nie dopadnie :( w艂a艣nie dziewczyny gdzie艣 zagin臋艂y po weekendzie ;) zabalowa艂y chyba :) ale ten czas leci ... Coraz bardziej zbli偶amy si臋 do naszych dat wrze艣niowch :) i ja chyba w coraz wi臋kszym szoku jestem :D

Udost臋pnij ten post

wczoraj wlasnie tak sobie rozmawialismy z moim L, ze dopiero co planowalismy date slubu, zareczyny a tu juz po Nowym Roku, juz koniec stycznia...potem swieta, po swietach zapewne juz przygotowania pelna para...w miedzyczasie mamy jeszcze 2 wesela w rodzinie tj. lipiec, sierpien i w koncu wrzesien i nasz wyczekany slub :) po 2o roku zycia to juz strasznie czas ucieka...teraz to odczuwam.....

Udost臋pnij ten post

jak ju偶 b臋dzie p贸艂 roku do 艣lubu to szybko myknie ten czas ... Mnie po 18 zacz膮艂 tak 艣miga膰 czas, 偶e szok. Nie wiem normalnie kiedy zlecia艂y te lata i w tym roku 24 b臋d臋 mia艂a ... szok! A kiedy nam min臋艂y te wszystkie rocznice zakochaniowe? :) Wydaje si臋 jakby by艂o wczoraj :)

Udost臋pnij ten post

Novia-sukienka 艂adna, bardzo mi si臋 podoba d贸艂 dok艂adnie taki bym chcia艂a nie za bardzo szeroki, g贸ra te偶 fajna tylko ten gorset pod spodem co艣 mi nie gra ale og贸lnie sukienka bardzo elegancka:)

Udost臋pnij ten post

zakochalam sie w tej sukience..dzis od rana szukalam w necie kto ma do sprzedania ta sukienke wyslalalam bardzo duzo maili ale wszystkie sprzedane... :( suknia ANGEL 2010 GIOVANI w ogole zastanawiam sie czy to nie obciach isc do slubu w modelu z 2010 r...jak myslicie? juz sama nie wiem ale naprawde to jedyna sukienka do ktorej sie przekonalam..

Udost臋pnij ten post

Novia - sukienka tez mi sie podoba tylko osobiscie wole odslonieta gore a nie zabudowana... podobaja mi sie bez zabudowania i bez ramiaczek suknie :)

Udost臋pnij ten post

Mam do Was pytanie. Wiecie mo偶e czym mog臋 wyczy艣ci膰 zamszowe buty? mam takie pantofelki blador贸偶owe i nie mog臋 ich nosi膰 przez to , ze na weselichu mi je pokopali ;/ b臋d臋 wdzi臋czna za porady:)

Udost臋pnij ten post

Ania-pewnie 偶e nie obciach, jak ja bym znalaz艂a swoja wymarzon膮 to nie przeszkadza艂o by mi czy ona jest "na czasie". a na allegro sprawdza艂a艣 jaki艣 czas temu widzia艂am tak膮 wystawion膮 pozostaje tez szycie...

Udost臋pnij ten post

Ancymonko..jaki obciach.. prosz臋 Cie:):) Sofi ma racje. Ja jak szuka艂am suknie to we wszystkich kolekcjach ..

Udost臋pnij ten post

http://angel.com.pl/kolekcje-suknie_slubne-kolekcja_2008-arabella2 spodobala mi sie jeszcze ta ale jak juz ktos ma na sprzedaz to rozmiar 40 i wzwyz... a ja musialbym miec jakies 36... na allegro juz patrzylam ale kobietka juz ja sprzedala a byla jeszcze taka nowa z salonu ale ponad 2 tys. :( nie dam tyle......znam taka kobietke ktora prowadzi salon sukien slubnych swoj wlasny i one tez szyja podobno kazda uszyja jaka chcesz...chyba sie zapytam czy uszyja mi taka ale jeszcze bede szukac...macie racje dziewczyny bede miala taka jaka sie mi podoba nie wazne z ktorego roku!

Udost臋pnij ten post