Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiutka90

Tusk skrzywdzony w Smoleńsku, prokurator bada sprawe

Polecane posty

"dziwnym wydaje się zatem ze długość taśmy która pozwala na zapisanie dokładnie 30 minut w stenogramie Maku trwa 38" W ATM nie ma zapisu taśmowego, analogowego. Jest cyfrowy a zapis jest na kościach pamięci.

Gość znawcanieprzyzwoity
dziwnym wydaje się to ze twoje bądź co bądź zawsze bardzo dokładne analizy tak szybko w tej chwili podsumowały dany materiał gdzie dokładne przestudiowanie całości powinno trwać godziny, może dni, jestem pełen podziwu dla twojego kunsztu i błyskotliwego umysłu, świetnej umiejętności zapamiętywania wybranych fragmentów- szydzę teraz wiesz ;) tak czy tak twoje studium POdporządkowane jest z góry założonej jednej opcji : "zamachu nie było" ,nie zaprzeczaj bo na bieżąco to udowadniasz, a wiec logicznym jest ze i Twoja opinia jest bardzo subiektywną, tego sie nie wyprzesz... -wypieraj się teraz :p dobrej nocy

I zapis z ATM pokrywa się z zapisem z czarnych skrzynek analogowych... Czyli jest potwierdzenie, że nic w nich Rosjanie nie zmienili...

No widzisz... Bo zapewne to ci jest obce. A ja zabieram głos w sprawach które znam i na których się znam. A żeby się znac to musiałem te stosy bzdur poczytac... A te cytaty to przypadkowe rzeczy na które trafiłem...

Gość znawcanieprzyzwoity
czyli taśmy z czarnych skrzynek fabrycznie mogły zawierać materiał długości 38 minut, a to dobre ;D

"tak czy tak twoje studium POdporządkowane jest z góry założonej jednej opcji : "zamachu nie było" ,nie zaprzeczaj bo na bieżąco to udowadniasz, a wiec logicznym jest ze i Twoja opinia jest bardzo subiektywną, tego sie nie wyprzesz..." Moja opinia oparta jest na faktach i opiniach specjalistów... I nie jest podporządkowana żadnej opcji...

"czyli taśmy z czarnych skrzynek fabrycznie mogły zawierać materiał długości 38 minut, a to dobre " Taśma to poliester o ile dobrze pamiętam. Cienka taśma z plastiku... W takim urządzeniu musiała być bardzo napieta aby dobrze przylegac do głowic podczas wstrząsów. A więc najprawdopodobniej się po prostu naciagneła alebo było jej troche więcej... Albo jedno i drugie co jest najbardziej prawdopodobne...

Przez wiele lat mojego życia używałem takich taśm. I wiem że one się naciagaja tzn zmieniaja swoją długośc co powodowało m.in. zmianę w dźwięku. Dlatego często kopiowaliśmy taśmy, żeby dzwięk był taki sam...

Gość znawcanieprzyzwoity
A ja zabieram głos w sprawach które znam i na których się znam. A żeby się znać to musiałem te stosy bzdur poczytać... ja tez czytam te bzdury i wzbogacam swoja wiedzę a opinii jak dotąd nie zmieniłem Powiem ci w tajemnicy że POtrafie z twarzy odczytać charakter człowieka a Tuskowi I Komorowskiemu nie ufam, wyczytuje w nich fałsz i obłudę, Putin to już w ogóle utożsamienie szatana;) Bóg z Tobą bracie

"Powiem ci w tajemnicy że POtrafie z twarzy odczytać charakter człowieka a Tuskowi I Komorowskiemu nie ufam" No to jest argument... :D:D:D:D:D

Gość zyxxell
szmato szatynowa przechodzisz sam siebie w produkowaniu tych wszystkich klamstw :D:D:D:D:D

Gość znawcanieprzyzwoity
a teraz to już pierdolisz na całego, cała młodość spędziłem na zabawie moim magnetofonem szpulowym(miałem 3) i do dziś mam 1, a moje taśmy nie zmieniły długości, a już na pewno nie o blisko 25%, przyleganie taśmy do głowicy ma stałe naprężenie i wystarczy aby taśma głowicy lekko dotykała, a sprawdzałeś kiedykolwiek jakiej siły trzeba aby wydłużyć taśmę i ile można ja wydłużyć bez jej deformacji lub zerwania?? wiec przestań pierdolić!! naprawiałem takie magnetofony i tysiące godzin nagrywałem i odtwarzałem taśmy, tak polskiej, niemieckiej jak i Sowieckiej produkcji a te które posiadam pamiętają jeszcze czasy młodości mojego ojca

"a teraz to już pie**olisz na całego, cała młodość spędziłem na zabawie moim magnetofonem szpulowym(miałem 3) i do dziś mam 1, a moje taśmy nie zmieniły długości, a już na pewno nie o blisko 25%, przyleganie taśmy do głowicy ma stałe naprężenie i wystarczy aby taśma głowicy lekko dotykała, a sprawdzałeś kiedykolwiek jakiej siły trzeba aby wydłużyć taśmę i ile można ja wydłużyć bez jej deformacji lub zerwania??" "wystarczy aby taśma głowicy lekko dotykała" Po tym zdaniu widac że nie masz o sprawie ZIELONEGO pojęcia. Taśma musi przylegac bardzo dokładnie. A przy zastosowanach profesjonalnych napięcie taśmy jest bardzo duże. Dlatego czesto kopiowalismy na nowe tasmy żeby uniknąc zmian barwy i rytmu... A w takiej skrrzynce podlgającej drganiom i uderzeniom tasma napiętam była na pewno dużo mocniej niz u nas... I po co się tak kompromitujesz?

Gość zyxxell
"A więc najprawdopodobniej się po prostu naciagneła alebo było jej troche więcej... Albo jedno i drugie co jest najbardziej prawdopodobne..." BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA :D:D:D:D:D BUAHAHAHAHAHAHAHA :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Jak rozumiem, z powodu swojej niewiedzy dostałes napadu histerycznego smiechu... Czasem tak bywa. Ale powinienes isc z tym do lekarza...

Gość znawcanieprzyzwoity
shatynku, zdradzę ci jeszcze 1 tajemnice, ta cała dyskusja i twoim nakręcaniem się, publicznie zrobiliśmy sporo szumu, i daliśmy możliwość wielu użytkownikom wyrobienie sobie własnej opinii, to jest wolność shatynku, dzięki za udzieloną mi POmoc;)

"ta cała dyskusja i twoim nakręcaniem się, publicznie zrobiliśmy sporo szumu" Moim nakrecaniem się ???:D:D:D Facet... Rozowa z tobą jest w trakcie oglądania filmów... Nawet częsciej patrzę na ekarn tv niż w moitor... A ty o nakrecaniu się...:D:D:D:D: I równolegle prowadziłem rozmowe na swoim topiku...

Gość znawcanieprzyzwoity
a teraz to juz pierdolisz shatynku tasma w magnetowidzie VHS, choć dużo cieńsza i pracuje w ekstremalnych warunkach, jest mocno naciągnięta i mocno przylega do głowicy, ba , jest wokół niej owinięta a głowica dodatkowo wiruje w kierunku przeciwnym, w tych warunkach taśma się jeszcze rozgrzewa co może sprzyjać łatwiejszemu naciąganiu się, nie wykazuje prawie wcale deformacji nawet po latach pracy , która mogła by świadczyć o znacznym naciągnięciu a 25% to sporo ( wiesz wtedy krawędzie taśmy wyginają się do wewnątrz) robiłem często takie testy i wiem o czy pisze... -wiec nie pierdol ze taśma która ma wytrzymać długie lata ciągłej pracy , ma przetrwać katastrofę, jest gorszej jakości skończ pierdolić!!

Gość znawcanieprzyzwoity
Facet... Rozowa z tobą jest w trakcie oglądania filmów... Nawet częsciej patrzę na ekarn tv niż w moitor... i dla tego kiedy ja napisze 1 post Ty zdążysz napisać 3, albo jesteś super agentem albo znów pierdolisz :p

Gość znawcanieprzyzwoity
albo jest was kilku ;)

Nie jest gorszej jakości. Nigdzie tego nie napisałem. W magnetowidzie głowica wiruje dlatego taśma jest bardzo dokładnie prowadzona ale naciągnięta mniej wiecej tak samo jak w magnetofonie. Poza tym ja mowiłem o zastosowanach profesjonalnych. Jak widac nie masz o tym ZIELONEGO pojecia a więc swoja rade zastosuj sam.

"i dla tego kiedy ja napisze 1 post Ty zdążysz napisać 3, albo jesteś super agentem albo znów pie**olisz" Nie jestem super agentem tylko poziom twojej wiedzy jest tak niski że rozmowa z toba nie jest żadnym wyzwaniem intelektualnym...

Gość milicjant z NH
{ Shatyn.nr6. No widzisz... Bo zapewne to ci jest obce. A ja zabieram głos w sprawach które znam i na których się znam. } gdybyś zabierał głos tylko w sprawach, na których się znasz, mówiłbys jedynie o wieszaniu płaszczy, szatniarzu z Nowej Huty :D:D:D

"gdybyś zabierał głos tylko w sprawach, na których się znasz, mówiłbys jedynie o wieszaniu płaszczy, szatniarzu z Nowej Huty" A dlaczego? Możesz to jakoś uzasadnić?

Gość milicjant z NH
{ W magnetowidzie głowica wiruje dlatego taśma jest bardzo dokładnie prowadzona ale naciągnięta mniej wiecej tak samo jak w magnetofonie. } i dlatego po kilkudziesięciu użyciach każda taśma 180 ma grubo ponad 200 minut :D:D:D:D

Gość milicjant z NH
marnej jakości to była sperma z której powstał taki idiota jak ty :D:D:D:D:D

Milicjancie... Widze że nie zmieniłes sie intelektualnie od czasu jak łaziłeś po ulicach za komuny... Tylko po co to pokazujesz? :O