Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiutka90

Tusk skrzywdzony w Smoleńsku, prokurator bada sprawe

Polecane posty

"nie podaje według ciebie, a ja powtórzę panie liberalny jeszcze raz: niech każdy wyrobi sobie osobiste zdanie, podobne twojemu , lub odmienne," No własnie. Podaj fakty a nie opowiadania dziennikarzy czy wdów... Podaj fakty tak jak ja to zrobiłem. Podałem opinie SPECALISTÓW na temat... Wtedy każdy wyrobi sobie swoje zdanie...

Gość znawcanieprzyzwoity
A to jest zwykła manipulacją w stylu prawicowym. Schetyna nigdy niczego takiego nie powiedział... szkoda ze widziałem ogólnie dostępny w IT wywiad http://zawszesolidarni.wordpress.com/2011/02/21/zamach-smolenski-kgb-schetyna-lipinski-uklad/ to tez jest ciekawe a TY POstaw sobie ołtarz z wizerunkiem prezydenta i premiera i zacznij się modlić by teraz Podejmowali decyzje dobre dla Polski

"dlaczego spieniłeś sie gdy nazwałem cie shatynkiem?? przecież to miłe i słodkie zdrobnienie, tym bardziej nie obraźliwe, zresztą czy można obrazić nick??" Spieniłem się???:D:D:D:D:D Masz za wyskie mniemanie o sobie. Ty możesz u mnie wywołac najwyżej pobłazliwy uśmieszek...

"szkoda ze widziałem ogólnie dostępny w IT wywiad" I w tym wywiadzie Schetyna powiedział tak: "to był zamach" ???? :D:D:D:D

Gość znawcanieprzyzwoity
emoty raczej sugerują dość szeroki uśmiech zadowolenia z siebie samego, POzwól niech chwalą cie inni, a nie dopatrzyłem sie dotąd takich POchwał

"a TY POstaw sobie ołtarz z wizerunkiem prezydenta i premiera i zacznij się modlić by teraz Podejmowali decyzje dobre dla Polski" :D:D:D

Gość znawcanieprzyzwoity
czy ilosć podanego przeze mnie materiału jest wystarczająca czy nie to tez ocenia zainteresowani, nie ty, ty możesz wyrażać prywatne zdanie które nie musi mieć nic wspólnego z głosami innych, tak czy inaczej zwolenników zamachu jest wielu, bardzo wielu i głos takiego nic nie znaczącego Shatyna nic nie zmieni ( zauważyłeś?? wracasz do schematu)

Mnie pochwały nie sa potrzebne. Bo po co? 15 minut po wypadku pod Smoleńskiem stwierdziłem że to był wypadek spowodowany przez pliotów. Po wielu miesiącach dochodzenia komisja Millera doszła do tego samego wniosku. Dla mnie to włąsnie pochwała...

"czy ilosć podanego przeze mnie materiału jest wystarczająca czy nie to tez ocenia zainteresowani, nie ty, ty możesz wyrażać prywatne zdanie które nie musi mieć nic wspólnego z głosami innych," To nie chodzi o ilość tylko o jakość. Czyli wypowiedzi osób posiadających kwalifikacje... A moja ocena zgadza się z ocenami specjalistów jak napisałem powyżej...

Gość znawcanieprzyzwoity
, nie dotrzymam ci już więcej towarzystwa w dyskusji , nie uznaje cie za godnego przeciwnika, możesz się z tym nie zgadzać , to tez mam w dupie, trzymaj sie

"czy ilosć podanego przeze mnie materiału jest wystarczająca czy nie to tez ocenia zainteresowani, nie ty, ty możesz wyrażać prywatne zdanie które nie musi mieć nic wspólnego z głosami innych," To nie chodzi o ilość tylko o jakość. Czyli wypowiedzi osób posiadających kwalifikacje... A moja ocena zgadza się z ocenami specjalistów jak napisałem powyżej...

Gość znawcanieprzyzwoity
i może być błędna, tego nie wykluczysz ponad wszelka wątpliwość... jeszcze raz zdrowia

", nie dotrzymam ci już więcej towarzystwa w dyskusji , nie uznaje cie za godnego przeciwnika, możesz się z tym nie zgadzać , to tez mam w dupie, trzymaj sie" Wcale ci się nie dziwie bo raczej nie dotrzymujesz mi kroku. Nie potrafisz podac uzasadnień dla własnych słów, zdania specjalistów itp. A ja tym sie własnie posługuje. Dlatego też nie jestem dla ciebie godnym przeciwnikiem bo nie posługuje się twoimi metodami czyli opowiadaniem bajek, zmyśleń, snów oraz podobnych w stylu opinii. A gdzie co masz, mnie specjalnie nie interesuje. Ważne że nie masz niczego co podpierałoby twoje słowa.

, nie dotrzymam ci już więcej towarzystwa w dyskusji , nie uznaje cie za godnego przeciwnika, możesz się z tym nie zgadzać , to tez mam w dupie, trzymaj sie i może być błędna, tego nie wykluczysz ponad wszelka wątpliwość... jeszcze raz zdrowia' Jeśli ktoś wie co autor chciał przez to powiedzieć, niechaj tutaj to napisze...

Gość mnie coś wydaje, że obrońcy
znawca od siedmiu boleści, ilosć twojego materiału świadczącego o zamachu świadczy o głupocie takich popaprańców jak ty i o niczym więcej, a zarazem o tym, że interes najlepiej robić na ciemnym ludzie pisowskim.

wiadomości z ostatniej chwili. Mafia wołomińska w Wołominie stawie pomnik śwLechowi Kaczusiowi, 11 listopada.

Gość znawcanieprzyzwoity
http://smolensk-2010.pl/2011-01-13-smolensk-hipoteza-zamachu-argumenty-w-pigulce-v2.html#amatorski_film http://smolensk-2010.pl/2011-01-13-smolensk-hipoteza-zamachu-argumenty-w-pigulce-v2.html 3. Czarne skrzynki. Argumenty oparte na czarnych skrzynkach są najmocniejszymi punktami tzw. wersji spiskowych. Po ich dokładnym przeanalizowaniu z uwzględnieniem raportu MAK, parametrów i właściwości samolotu, urządzeń nawigacyjnych, najprostszych praw fizyki, nasuwa się wniosek, iż bezsprzecznie musiały być one sfałszowane. Zanim je omówimy, warto ściągnąć sobie od dawna upublicznione stenogramy rozmów w kokpicie (dostępne np. tutaj) i spojrzeć na poniższe rysunki przedstawiające uproszczony schemat procesu podejścia do lądowania. obrazek z multimedialnej prezentacji ze strony http://www.niezalezna.pl/artykul/smolensk_ekspercka_analiza/42287/1 Samolot prawidłowo podchodzący do lądowania znajduje się na tzw. kursie i ścieżce, co na powyższym rysunku zostało przedstawione w formie błękitnej płaszczyzny z napisem GLIDESCOPE. Podczas takiego podejścia samolot przelatuje nad dwiema radiolatarniami, które wysyłają w górę wiązki fal radiowych o kształcie stożka (na rysunku są one w kolorach fioletowym i pomarańczowym). Systemy radiolatarni służą do naprowadzania samolotu na właściwy kurs. Są one umieszczone dokładnie w linii osi lotniska, a piloci na swoich przyrządach odczytują kierunek, na który muszą zwrócić maszynę, aby ustawić się dokładnie w tej linii. Ich działanie przedstawia poniższy rysunek: Na wskaźnikach mamy dwie wskazówki. Jeśli samolot jest oddalony od osi pasa na prawo, to obserwujemy wskazanie nr 1, gdzie górna wskazówka wskazuje kierunek na bliższą radiolatarnię, a dolna na tę dalszą. Analogicznie sytuacja wygląda, jeśli samolot jest oddalony od osi pasa na lewo (wskazanie 2). Jeśli jest dokładnie ustawiony w tejże osi, to wskaźnik pokazuje to co na powyższym rysunku jest oznaczone jako wskazanie 3. Pilot przelatując nad radiolatarnią (wlatując w ten stożek) słyszy sygnał dźwiękowy o częstotliwości ok. 800 Hz (co jest zaznaczone na stenogramach o godz. 10:39:50,2 i o godz. 10:40:56). Moment przelotu nad bliższą radiolatarnią jest momentem tzw. decyzji, czyli wtedy pilot decyduje, czy samolot ma lądować, czy przerwać proces lądowania i przejść na tzw. drugi krąg. Sprzeczności w stenogramach: 1. Wprowadzanie w błąd pilotów Przyglądając się treści tych stenogramów, okazuje się, że kontrolerzy naprowadzali Tupolewa do zderzenia się z ziemią. Pracownik wieży kontrolnej z Okęcia rozprawił się z tym zapisem i nie ma wątpliwości, że to był zamach. Mimo iż samolot nie był na prawidłowej ścieżce od 4000 m, to kontrolerzy lotu powtarzali niemal do końca, że samolot jest na kursie i ścieżce. Samolot leciał na drzewa, a ci dawali do zrozumienia, że dobrze leci, żeby leciał tak dalej, chociaż nie mieli takich podstaw, aby wydać takie komunikaty. Można by spytać: a w którym to momencie samolot był na kursie i ścieżce?. http://www.niezalezna.pl/article/show/id/35709 2. Niemożliwy czas trwania sygnału bliższej radiolatarni. Zwróćmy uwagę na te fragmenty stenogramów: 10:39:50,2 10:39:58,0 Sygnał dźwiękowy, F845Hz. Dalsza prowadząca samolot wleciał w stożek nad dalszą radiolatarnią. Był wtedy na wysokości ok. 400m. Czas przelotu nad tym stożkiem trwa 7,8sec bo tyle trwa ten sygnał. 10:40:56 10:40:58,1 Sygnał dźwiękowy F=800 Hz. Bliższa prowadząca samolot był wtedy na wysokości 20m. Czas przelotu nad tym stożkiem to 2,1 sec. Otóż problem polega na tym, że stosując proste wzory matematyczne (zwykłe proporcje i trygonometria) można policzyć, że skoro pierwszy sygnał trwał prawie 8 sek. na 400 metrach, to na 20 metrach ten sygnał nie miał prawa trwać aż 2 sekundy! Znając wysokość i kąt stożka można obliczyć jego podstawę czyli długość odcinka, którego musiał przelecieć samolot gdy wlatywał w ten stożek i z niego wylatywał. Znając prędkość samolotu (nawet zakładając jego prędkość minimalną 225 km/h poniżej tej prędkości samolot spada jak kamień w dół) czas przelotu nie miał prawa trwać aż 2,1 sec. Taki czas byłby prawidłowy, gdyby samolot znajdował się na min. 80 metrach wysokości, a nie 20! Dzieląc odległość przez czas,otrzymalibyśmy prędkość poziomą samolotu znacznie poniżej jego prędkości minimalnej. Jest to tym bardziej dziwne, że samolot leciał wtedy na automacie, który utrzymuje stałą prędkość +/- 10% (ze stenogramów z godz. 10:38:49 wynika, że ustawioną na 280 km/h). Ten autopilot został wyłączony dopiero o godz. 10:40:56 (na stenogramie wyłączenie to zasygnalizowane zostało poprzez trzy sygnały ABSU o częstotliwości 400Hz), gdy samolot znajdował się na wysokości 20 m. Szczegółowe obliczenia można znaleźć np. tutaj: http://wsi.cba.pl/dokumenty/raport_smolensk.pdf 3. Niemożliwa prędkość Jeśli spojrzymy na stenogramy, to zobaczymy, że o godzinie 10:40:38,7 kontroler lotów wypowiada zdanie 2 na kursie i ścieżce, co oznacza, że samolot znajduje się 2 km od pasa i jest na kursie i ścieżce. Natomiast o godzinie 10:40:56-58 rozbrzmiewa sygnał minięcia bliższej radiolatarni oddalonej o 1,1 km od pasa. Różnica czasu pomiędzy tymi zdarzeniami wynosi ok. 18 sec, a różnica odległości wynosi 2000m 1100m = 900m. Jeśli podzielimy drogę przez czas, to nam wyjdzie prędkość, która w tym przypadku wynosi ok, 170-180 km/h. Przy takie prędkości samolot od razu runął by na ziemie z wielkim hukiem. Przypominamy, że prędkość minimalna wynosi 225 km/h, a oprócz tego samolot leciał wtedy na automacie, który utrzymuje cały czas stałą prędkość i był ustawiony na 280 km/h. http://beholder.salon24.pl/258447,tu-154-800-metrow-klamstwa w podobnym tonie powstał swego czasu inny artykuł: http://smolensk-2010.pl/2010-06-16-odfalszowane-zapisy-czarnych-skrzynek.html Powyższa uwaga jest tylko przykładem takiej manipulacji. Poniższe dwa filmy przedstawiają analizę ekspercką, w której widać, że od takich nieścisłości i przykładów ingerencji w nagranie aż się roi. W dużej części przypadków rozważania są oparte na fakcie, że samolot leciał na automacie, który wg stenogramów był ustawiony na 280 km/h, a którego zadaniem m.in. jest utrzymywanie stałej prędkości. Ze stenogramów odczytujemy czas zdarzenia, informacje mówiącą o położeniu samolotu i stosując klasyczny wzór na zależność długości drogi od czasu i prędkości można udowodnić rażące przekłamania w tym zapisie.

Gość znawcanieprzyzwoity
Podczas czwartkowego posiedzenia zespołu parlamentarnego za pomocą telemostu połączono się z USA, gdzie prof. Kazimierz Nowaczyk, kierujący zespołem analizującym ostatnie minuty lotu Tu-154M do Smoleńska, przedstawił część wniosków z tej analizy. Jasno z niej wynika, że przyczyną katastrofy były dwa wielkie wstrząsy. - Pan prof. Nowaczyk stwierdził, że według niego miały one charakter zewnętrzny w stosunku do mechanizmu samolotu.() Ja jedynie przekazuję jego zdanie, nie mam własnego poglądu na ten temat - powiedział Macierewicz. Poseł PiS nie chciał mówić o naturze i pochodzeniu ewentualnych wstrząsów. Nie interpretuję tego, na razie zbieramy fakty - podkreślił. Dodał, że zespół prof. Nowaczyka w oparciu o zarejestrowane parametry lotów mógł stwierdzić jedynie, że takie wstrząsy miały miejsce i w którym miejscu nastąpiły. - Ale jakiej one były natury, jaka była ich przyczyna, tego nie wiemy - zaznaczył szef zespołu badającego przyczyny katastrofy smoleńskiej. - Wiemy, że powodem katastrofy nie było zahaczenie o brzozę - podkreślił Macierewicz. - Samolot nie zmienił kursu po minięciu tej brzozy, zmienił kurs dopiero () dużo dalej - powiedział. Macierewicz zaznaczył, że analizie amerykańskiego zespołu poddano dane zawarte w mechanizmach samolotu. - Mieliśmy do czynienia z chłodną analizą profesjonalisty, fizyka, profesora Uniwersytetu Maryland, który od wielu, wielu miesięcy pracuje nad danymi amerykańskimi pochodzącymi z przyrządów tego samolotu, które zostały zbadane w Redmond w USA i () stały się bazą do analizy całego zespołu, w imieniu którego dzisiaj prezentował jego wyniki pan profesor Nowaczyk powiedział Macierewicz. Jak dodał, wnioski są następujące: samolot nie zmienił kursu po minięciu brzozy, tej mówił poseł PiS której MAK przypisuje złamanie skrzydła i obrót wokół własnej osi i przebieg katastrofy. - Tak nie było, samolot nie zmienił tego kursu, nie ma co do tego cienia wątpliwości. To stało się dużo dalej, po minięciu punktu wyznaczonego przez aparaturę TAWS, a między punktem zamrożenia wszystkich funkcji, zamrożenia pamięci centralnego komputera. Wtedy, kiedy doszło na skutek dwóch wielkich wstrząsów do awarii systemu zasilania, systemu elektrycznego powiedział Macierewicz. Jak dodał, stało się to 15 metrów nad poziomem pasa. Analiza katastrofy smoleńskiej, przeprowadzona przez Kazimierza Nowaczyka za pomocą telemostu (fot. Leszek Szymański/PAP) Macierewicz o raporcie Millera Macierewicz pytany był także o raport polskiej komisji pod przewodnictwem ministra SWiA Jerzego Millera, wyjaśniającej okoliczności katastrofy smoleńskiej. Raport ma zostać upubliczniony w piątek podczas specjalnej konferencji prasowej. Eksperci spotkają się też z bliskimi ofiar. Nie sposób się wypowiedzieć, zanim go (raportu) nie przeczytam. Wtedy będę mógł cokolwiek na ten temat powiedzieć - stwierdził poseł PiS. Jednocześnie zaznaczył, iż Miller już ponad pół roku temu zapowiedział, że po publikacji tego raportu Polaków będzie bardziej bolało i że większą część odpowiedzialności, winy ponoszą Polacy. Więc on niejako przystąpił do tego badania już () z pewną założoną tezą. Czy ją przeprowadził, czy wymusił ją na ekspertach, czy też nie tego nie wiem, to zobaczymy - powiedział Macierewicz. Przede wszystkim zobaczymy, jak opisał własne działania, jak wskazał własną odpowiedzialność. Państwo sobie zdajecie sprawę przecież z tego, że gdyby dopełnił swoich obowiązków, gdyby na tym lotnisku (w Smoleńsku) byli funkcjonariusze BOR (), gdyby był ich raport sporządzony na temat tego, jak wygląda to lotnisko, jak jest ono przygotowane, jacy ludzie będą przyjmowali polskiego prezydenta to ten samolot nigdy by tam nie lądował uważa. Dodał, że takiego raportu nie było, ponieważ Miller nie dopełnił obowiązków i nie wysłał tam swoich funkcjonariuszy, nie dopilnował, by oni taki raport sporządzili. Czy to będzie opisane? Zobaczymy - mówił. Według niego, w związku z katastrofą do dymisji powinien podać się premier Donald Tusk, który jak powiedział poseł PiS - przyczynił się do niej. całość: http://smolensk-2010.pl/2011-07-29-wedlug-analizy-pracujacego-w-usa-eksperta-przyczyna-katastrofy-smolenskiej-byly-dwa-wielkie-wstrzasy-a-nie-uderzenie-o-brzoze.html

weź kotuś leki, bo spędzisz Wszystkich Świętych w szpitalu w Tworkach.

Gość znawcanieprzyzwoity
weź POmarańczku się zamknij ;)

człowieku, weź ty nie wklejaj niczego gdzie jest nazwisko Macierewicza, bo ten głąb może co najwyżej jaja bujać, słynemu osłowi w gdańskim zoo , a po drugie, Macierwicz, jak zostało udowodnione, nawet instrukcji obsługi Tupolew nie przeczytał, bo mu zabrakło szarych komórek, by to zrozumieć....

Gość znawcanieprzyzwoity
Gene Poteat, CIA: Tusk to rosyjska marionetka Publikacja w serwisie: 30 June 2010 Klikaj przycisk +1, aby osoby z listy kontaktów widzieli Twoje rekomendacje w wyszukiwarce tagi: CIA, Donald Tusk, ekspert, Gene Poteat, katastrofa w smoleńsku, KGB, NATO, rosja, Władimir Putin Zobacz także: "List z Polski" Tusk, tupolew i rosyjska gra Rosyjska prasa: Tusk nie wytrzymał OFICER CIA: TO NIE BYŁ WYPADEK Tusk z Komorowskim będą się tłumaczyć Tusk po rozmowie z Putinem: Drobny kryzys Brudziński: Donald Tusk zostawił ciało prezydenta w ruskiej trumnie na deszczu W Smoleńsku Tusk z Putinem nawet nie podeszli do ciała prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Przez 5 godzin zwłoki leżały w błocie MAK nie daje dokumentów Premier Donald Tusk nie widzi powodów do podejmowania interwencji u premiera Władimira Putina w sprawie śledztwa smoleńskiego Rosyjska ruletka Rząd żyruje rosyjską ściemę? Rosyjska telewizja wyemitowała Syndrom katyński Rosyjska prokuratura wzywa. Polacy się boją Rosyjska wersja katastrofy smoleńskiej jest sprzeczna z prawami fizyki ! Rosyjska Komisja Państwowa do wyjaśnienia przyczyn katastrofy zakończyła pracę TUSK POD SĄD Rosyjska symulacja przeczy słowom Kaczyńskiego: katastrofa Tu-154M była możliwa Czy Premier Tusk boi się odpowiedzieć? Tusk zaorał specpułk Tusk straszy wojną Co ukrywa premier Tusk? Tusk drwi z rodzin smoleńskich Macierewicz: Tusk wie więcej, niż mówi 1/3 POLAKÓW TUSK JEST ZDRAJCĄ! Premier Tusk oszukuje Polaków Tusk NIE JESTEM ZDRAJCĄ Nie negocjowałem z Miedwiediewem Komorowski, Sikorski, Tusk nie kwestionują ustaleń MAK Lipiński: Tusk chciał być przed Kaczyńskim Premier Donald Tusk marszczy brew Prokuratura wojskowa zleci audyt dokumentacji medycznej ofiar katastrofy smoleńskiej przekazanej przez stronę rosyjską Rosyjska prasa: Katyńska kość niezgody w relacjach Warszawy i Moskwy zostanie pochowana razem z prezydentem Kaczyńskim TUSK MOŻE TRAFIĆ PRZED TRYBUNAŁ STANU TUSK ODPOWIADA ZA RAPORT MAK pikieta pod Kancelarią Premiera Czy Donald Tusk przeprosi rodziny ofiar Tragedii Smoleńskiej? Tusk: Jeżeli raport będzie gotowy, zostanie opublikowany Premier Tusk w Sandomierzu jak kłamią media, jak kłamie władza Smoleńsk Antoni Macierewicz kontra Donald Tusk i Grzegorz Schetyna Tusk powinien odejść z polskiej sceny politycznej uważa lider PiS Jerzy Miller jest gotowy poinformować stronę rosyjską o wynikach prac polskiej komisji wyjaśniającej okoliczności katastrofy smoleńskiej Tusk po dopalaczach: Polska buduje status państwa, z którym Rosja się liczy Czy to Donald Tusk uzgodnił z Władimirem Putinem procedurę, która spowolniła śledztwo? Tusk nie powinien brać własnej propagandy za rzeczywistość. Po raporcie MAK w głębi duszy i tak jest pewnie rusofobem Tusk ocenił, że śledztwo ws. katastrofy smoleńskiej jest najbardziej otwartym i z największym dostępem opinii publicznej do informacji BILANS OTWARCIA . CENA TRAGEDII SMOLEŃSKIEJ. Tusk błądzi na osi czasu PREMIER DONALD TUSK LECI DO SMOLEŃSKA Tusk nie ma odwagi wziąć odpowiedzialności za katastrofę Tusk w Brukseli „Projekt raportu MAK nie do przyjęcia Tusk: 29 lipca publikacja raportu komisji Millera Tusk: Liczę, że raport Millera uda się zaprezentować w czerwcu Ewidentne zacieranie śladów emerytowany oficer CIA: TO NIE BYŁ WYPADEK Polski ekspert lotniczy, mający dostęp do rosyjskiego śledztwa w sprawie katastrofy pod Smoleńskiem, powiedział: „Wiemy, co się stało, ale Rosjanie zabronili nam o tym mówić. O tym, co się stało, wie każdy zdrowo myślący człowiek. Mając w pamięci masakrę w Lesie Katyńskim, zachowanie innych państw odpowiedzialnych za podobne ludobójstwa, historię KGB pełną zabójstw, eksterminacji, morderstw i zamachów na jej przeciwników, krytyków i ludzi niewygodnych Kremlowi, nie możemy się dziwić, że Polacy i nie tylko oni dostrzegają w katastrofie robotę Rosjan. Pamiętamy ludobójstwo w latach 30., gdy Sowieci zagłodzili prawie 20 mln Ukraińców, oraz wymordowanie milionów obywateli ZSRR przez sowiecką władzę. Co znaczy kolejna setka w katastrofie, która umożliwiła pozbycie się tych nieznośnych Polaków, mających czelność domagać się w Smoleńsku prawdy o masakrze z czasów II wojny światowej? To była także zapłata za wstąpienie Polski do NATO. Wielu z nas, ludzi wywiadu, dobrze pamięta sowiecką praktykę manipulowania sygnałami nawigacyjnymi, aby zwabić na terytorium ZSRR i zestrzelić tam za „pogwałcenie świętej sowieckiej przestrzeni powietrznej amerykańskie samoloty wojskowe. Sowietom nie zadrżała ręka, gdy zniszczyli w ten sposób koreańskiego Boeinga 747, mimo iż wiedzieli, że na pokładzie znajduje się kilkuset pasażerów. . W katastrofie polskiego samolotu zginęła elita polityków i urzędników, którzy dążyli do ujawnienia akt dawnej służby bezpieczeństwa oraz dokumentów dotyczących byłych i obecnych współpracowników polskich i sowieckich/rosyjskich specsłużb. Teraz, gdy elity tej zabrakło, w najwyższych władzach RP nie ma nikogo, kto mógłby kontynuować ten wysiłek. Tego właśnie chciał Putin. Premier Tusk jest słabym, łatwym do manipulacji człowiekiem, który nienawidził zmarłego prezydenta. Rosjanie mają teraz na miejscu swoją marionetkę, której nie będzie już przeszkadzał silny antykomunistyczny prezydent. Doskonale zorientowany politycznie Kreml dostrzegł, że USA postanowiły się przed nim płaszczyć (tzw. reset, wycofanie się z obiecanej Polakom i Czechom budowy tarczy antyrakietowej, nasze przyzwolenie na działania Rosjan w Gruzji i na Ukrainie, nasze błagania, by nie pomagali Iranowi itd.) i odebrał to jako zgodę na to, co zrobili Rosjanie przy katastrofie polskiego samolotu. Doszli do wniosku, że nie powiemy ani słowa i faktycznie nie powiedzieliśmy. To oznacza, że nasze oburzenie i zaniepokojenie w związku z polskim „wypadkiem będzie musiało być równie puste i bezzębne jak rosyjskie „śledztwo mające wyjaśnić przyczyny katastrofy. Polacy postrzegają to jednak jako drugą Jałtę, jako kolejny przypadek sprzedaży Polski Rosjanom; obamiści mogą myśleć, że to wszystko ucichnie, ale Polska i inne kraje Europy Środkowej wiedzą lepiej. Dla nich to niewyobrażalna zdrada. Gene Poteat Fragmenty tekstu z „Charleston Mercury (15 czerwca 2010 r.) Gene Poteat długoletni oficer CIA, prezes Zrzeszenia Byłych Oficerów Wywiadu, szef ds. nowych technologii CIA, pracował m.in. przy projektach samolotów szpiegowskich U-2 i SR-71; dyrektor wykonawczy Rady ds. Badania i Rozwoju Wywiadu, dyrektor Grupy Badań Strategicznych Zrzeszenia Wojny Elektronicznej, zarządzał globalną siecią czytników rozpoznawczych CIA. źródło: http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,12429039,wiadomosc.html (30 czerwca 2010)

jest tylko jedna rada dla ciebie, lecz sie człowieku u dobrego psychiatry.

Gość i dalej żadnych konkretów
faktów, opinii specjalistów. bo przecież nie można liczyć opinni faceta który nie miał żadnych danych do wydania takowej.

Gość znawcanieprzyzwoity
podważasz kompetencje prof. Kazimierza Nowaczyka??

"Podczas czwartkowego posiedzenia zespołu parlamentarnego za pomocą telemostu połączono się z USA, gdzie prof. Kazimierz Nowaczyk, kierujący zespołem analizującym ostatnie minuty lotu Tu-154M do Smoleńska, przedstawił część wniosków z tej analizy. Jasno z niej wynika, że przyczyną katastrofy były dwa wielkie wstrząsy. - Pan prof. Nowaczyk stwierdził, że według niego miały one charakter zewnętrzny w stosunku do mechanizmu samolotu.() Ja jedynie przekazuję jego zdanie, nie mam własnego poglądu na ten temat - powiedział Macierewicz." Ano podważam... Katastrofa nie wydarzyła się z powodu wstrząsów. Nic o nich nie mówia piloci a oni mogli owe wstrząsy odczuć. Do samego końca piloci nie zgłaszaja niczego złego w funkcjonowaniu mechanizmów. Nie odczuwają też niczego niezykłego w zachowaniu się samolotu. A wiec o jakich wstrząsach mowa?