Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka z dooopy

Moja kolacja to kanapki z cebulą i czarna herbata!

Polecane posty

Gość studentka z dooopy
babeczki ja uwielbiam odsmażane pierożki z mięsem to jest dla mnie cudo po prostu.

Gość truskawkowelato
a ja bym zjadła--> a co masz w domu? powiedz, może wspólnie coś wymyślimy co możesz zrobić z tego co masz

Gość truskawkowelato
możesz sobie zrobić pycha placuszki, maka zagnieciona ciepłą, gotowaną wodą z odrobiną soli, rozwałkować jak na pierogi i smażyć na patelni na oleju. Bardzo dobre!

Gość studentka z dooopy
To jest nie do opisania ;) mogłabym jeść i jeść...ahhh coś czuję, że w najbliższym czasie sobie takie zrobię.

Gość truskawkowelato
albo, jak masz mąka jajko, mleko lub wody trochę, proszek do pieczenia, smażysz i masz placki. Można dodać jabłko pokrojone jak masz chwila moment a z cukrem pycha

Kiedyś jak miałem pusto w domu to podsmażyłem tartą bułkę na tłuszczu i wbiłem do tego jajko... wysmażyłem na takie coś nie do opisania. Polecam. Lekko posolić i popieprzyć... naprawdę dziwne, ale to jest pyszne :)

Gość truskawkowelato
babeczki--> jej już chyba nie ma. Szkoda, może by miała co zszamać

Gość a ja bym zjadła chociaż
No jeszcze żyję ale jak długo tak pociągne to nie wiem... Mąkę mam ale nie mam oleju, ani masła ani żadnego tłuszczu. Nie jest tak źle, jeszcze jutro pogłoduje :) a kaszankę też uwielbiam, kupuję często bo u mnie jest hurtownia gdzie za 7 pętelków kaszanki ale takiej pysznej, że nawet swojska ze wsi taka dobra nie jest płacę 6zł więc mam na 3-4 obiady, do tego ziemniaki, kapusta zasmażana i obiad przepyszny! :D Ale się rozmarzyłam...

Gość studentka z dooopy
mnie zachwyciła ostatnio zwykła jajecznica z cebulką i szynką ;) teraz to bym sobie zjadła własnie pierożki z mięsem, potem spagetti ale z domowym sosem (z mięsem mielonym, ziołami, papryką), a na deser naleśniki ze swiezymi poziomkami.

no jajek też nie mam, wczoraj zjadłam ostatnie :( w lodówce mam ketchup tylko a w szafce mąkę i kaszę gryczaną

Gość truskawkowelato
a ja bym zjadła chociaż--> wiem, że nie zeszłaś, miałam na myśli, że z topiku wyszłaś ;) a co masz w domu

Gość truskawkowelato
a masz kostkę rosołową?

Te placki potwierdzam - takie lekko chlebowe to wychodzi. Cukier do tego i jazda. Kreatywny człowiek zawsze coś wymyśli. Z tego samego względu warto mieć zapas kaszy i ryżu. Micha ugotowanej kaszy ze skwarkami to też odlot. Albo ryżu na słodko/ostro. Na tej samej zasadzie puree z tłuszczykiem i przyprawami... jest sporo potraw prostych, tanich, a bardzo smacznych.

Gość studentka z dooopy
babeczki- tooo już w ogóle rozkosz! Nie mów więcej, bo już i tak jestem bliska ekstazy.

Gość studentka z dooopy
Ja przez pewien okres czasu często robiłam sobie do jedzenia bułeczki obtoczone w jajku i usmażone na masełku i czasem polewałam ketchupem ;)

Gość studentka z dooopy
Doprowadziłbyś mnie na szczyt gdybyś je sam przygotował i dał mi skosztować ;) coś czuję, że masz talent.

nie, kostek nie używam. Mam różne przyprawy ale nie kostki. Mam jeszcze szpinak mrożony.

a ja bym zjadła: Ugotuj sobie kaszy. Będzie ci wyjątkowo smakować jak jesteś głodna, a zagrzejesz żołądek i będziesz syta. Możesz dodać kostkę rosołową do garnka to kasza przejdzie aromatem.

Gość truskawkowelato
jak masz kostkę: w garnuszek mały wlej szklankę wody, zagotuj dodaj kostkę rosołową, odlej chochelkę do szklanki, dodaj mąki jakbyś robiła sos. Następnie wymieszaj szybko, żeby nie zrobić grudek. To dolej do reszty wody, szybko i energicznie mieszaj. dodawaj jeszcze mąki powolutku, żeby się nie zważyło. zgęstnieje i masz sos. Teraz dodaj jakieś przyprawy albo koperek (ja na przykład mrożę posiekany, może ty też) albo z torebki suszony, albo pietruchę. Ugotuj kaszę, polej sosem

babeczki w kropeczki u mnie jest tania ale naprawdę pyszna, zawsze robię zamówienia na nią w pracy bo jak raz kupilam koleżance to teraz wszyscy chcą :D

Gość studentka z dooopy
A lubicie młodą fasolkę szparagową z roztopionym masełkiem i bułką tartą? Ja uwielbiam. Niby tylko warzywo ale tyle przyjemności mi sprawia.

studentka: Ja wszystko robię w domu... żadnych gotowców. A pierożki zaczynam od sporządzenia farszu, który potem stygnie i aromatyzuje powietrze, a ja w tym czasie robię ciasto...

Gość truskawkowelato
zamiast kostki może być vegeta, warzywko czy inne takie