Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

barbiedoll

Ciąża w Anglii... czy sa jakies kobiety mieszkające w UK?

Polecane posty

Gość szpindlerowy mlyn
Hej dziewczyny , jakaś cisza dziś, ja byłam u lekarza , muszę zrobić badania moczu i krwi, eh nie lubię szpitali, badań, itp Ania, odezwij się, martwię się o Ciebie Resztę mamuś pozdrawiam

Ja... Dziekuje bardzo za linka:) Twoje dziecko tez bylo na neocate? Majoweczka Ja dzisiaj rozmawialam z moja health visitor zdecydowalismy ze przechodzimy na mleko kozie, jutro do mnie przyjedzie zobacze cialko malej i da nam receote na jakies emolienty, oilatium do kapieli itp. wypytam tez o inne mleka gdyby to sie nie przyjelo. Dziekuje bardzo za pomoc. Ania Napisz co tam sie dzieje u Ciebie. Szpindlerowy mlyn Eeee tam badania pikus wazne zeby bobo bylo zdrowe:)

Hejo ! A jakos tam leci...Z przeziebienia wychodze,ale jak poleze stopy mi dretwieja okrutnie,szczegolnie po nocy...:O Aniu-Jak tam u ciebie ?

Gość muminek 36
Witam Czy mogę się przyłączyc ? Pytam bo nie wiem czy chcecie 36 latke u siebie. No ale mieszkam w UK i jestem w ciąży więc kryteria spełniam :) Przeczytałam temat od początku i sledze Was parę dni więc jak ?

Gość muminek 36
poczekam do jutra bo pewnie juz spicie więc ... dobranoc

hej muminek, jasne ze witamy, im nas wiecej tym lepiej :-)) dzisiaj dzwonilam do early pregnancy unit ze chce do nich isc a oni mnie odeslali do mojej poloznej albo gp, ze nie moge sama od tak bez referralu przyjsc ;//// No i dzwonie do poloznej a tu sekretarka mi sie odzywa :/ porazka jakas. Jutro bede sie jeszcze raz dobijac do poloznej zeby mnie tam do nich laskawo zapisala bo naprawde sie martwie co to bylo, mimo ze ustalo i juz mam normalny jasny sluz.. Bole w podbrzuszu tak jak przedtem jak na okres wieczorami, mdlosci mam caly czas, piersi bola.. Niewiem co to bylo ale naprawde nie bylo tego duzo. Czy luteina moglaby zaszkodzic jesli nie byla potrzebna?? Jesli nie to wolalabym brac na wszelki wypadek do tego 12 tygodnia itak. Doradzcie bo jesli to nie moze zaszkodzic to zamowie sobie u kuzynki bo przylatuje do mnie z polski 3.12 Dziewczynki dzieki za wsparcie, ja tez sie martwie, mam nadzieje ze wsio bedzie oki. Pierwsza wizyta z polozna 1.12 czyli juz niedlugo. Wlasnie zaczelismy 7 tydzien ciazy.. Jak to szybko leci.. Dobranoc :*:*

Gość muminek 36
Dziekuje za powitanie Aniu. Ja jetem w trzeciej ciąży, dzidzia chciana i oczekiwana choc bardzo króciutko bo dwa miesiące :) Mam już dwoje dzieci - 9 letniego syna i 7 letnią córcię :) Dzisiaj zaczęłam właśnie 12 tydzień ciąży w końcu, ufff Może jak będę miała (odpukac) znowu jakiś problem to już mi cos dadzą a nie tak z niczym do domu odeślą, bo muszę Wam powiedziec że ja już miałam dwa skany, ale to z powodu krwawień które miałam. Pierwsze, 8 tydzień, nie duże ale jednak żywa czerwona krew, pojechałam na emergency, pobrana krew do badania, trzy godziny czekania i odesłanie do domu z tym że umowiona wizyta na USG za dwa dni. Drugie krwawienie było straszne, właściwie dostałam krwotoku, podpaska, majtki, spodnie wszystko przemoczone, trwało jakieś 4 godziny. Myślałam że już po wszystkim, tym bardziej że wyleciał ze mnie skrzep wielkości około 5 na 4 cm . I znów to samo - emergency, pobranie krwi, mocz, i czekanie znowu odesłanie do domu ze stwierdzeniem że nic nie mogą zrobic i trzeba czekac. Wizyta na skan za dwa dni. Przygotowałam się już na najgorsze a tu proszę, na monitorze moja dzidzia pokazała mi że umie już ruszac nózkami i rączkami, poplakałam się ze wzruszenia no ale przede wszystkim z tego że jednak wszystko ok. Także nie każde krwawienie nawet te ze skrzepami musi oznaczac najgorsze. Ale zawsze należy sprawdzic czy wszystko ok.

O witam muminek !:) Ja tez czekam na 3 dziecko..! Ale mialas przygody straszne,ale dobrze,ze wszystko ok ja jestem w 11 tyg jakos .Witamy serdecznie na naszym topiku :)

Gość muminek 36
czesc majóweczko :) Tak, obie czekamy na trzeciego potomka :) Z tym że ja mam troszkę szybciej termin - na 14 czerwca, a biorąc pod uwagę to że będę miała cesarkę to pewnie dzidzię zobaczę jeszcze szybciej. Mam nadzieję że do tego czasu bedę mogła pobyc z Wami, zawsze to raźniej a i wiele rzeczy nawet jak na potrójną mame można się dowiedziec, tym bardziej że to moja pierwsz ciąza i poród w UK.

A nie muminek moj drugi porod w Uk z pierwszego bylam zadowolona bardzo :) Jedynie pierwsa core rodzilam w Pl i pozniej 6 lat nie chcialam o dzieciach slyszec :P:P

ale macie fajnie.. juz 3 dziecko :-) jak ja bym chciala miec blizniaki lub trojaczki to szok.. tyle radosci za jednym zamachem :-) Wczoraj znowu bylam caly dzien w szkole i jak bylam wolna i dzwonilam do poloznej to akurat bylo pozno i chyba nie byla w pracy bo sekretarka sie odzywala. Niewiem czy cos z tym dalej robic. Normalny mam sluz bialo-przezroczysty, mdlosci nie minely, sikam nawet 3-4 razy w nocy, cycki nabrzmiale, wszystko tak jak chyba powinno byc. apetyt tez dopisuje, glodna jestem co 2 godziny. kazdy komu sie pytalam mi mowil ze brazowe plamienie jest normalne na poczatku, ze gorzej gdy jest rozowe lub czerwone i juz sama niewiem. Pierwsza wizyte z polozna mam juz za tydzien. zrobi mi badania i mam nadzieje ze powie ze wszystko jest ok. co u was slychac?? zauwazylam ostatnio przed lustrem ze mi przeswituja przez skore niebieskie zyly na brzuchu i piersiach. smiesznie to wyglada ale trzeba sie dobrze przyjrzec zeby zauwazyc. witaminy musze brac wieczorem bo jak rano bralam to mialam takie mdlosci ze nie wyrabialam, prawie wymiotowalam. jak biore wieczorem jest lepiej ale itak mnie mdli. z reszta rano i w dzien tez mnie mdli teraz tylko troche mniej, nie moge sie doczekac az to minie.. pozdrawiam i dziekuje wszystkim za mile slowa i wsparcie :*

Czesc dziewczyny Ja mam juz wolne do wtorku ulala:) Jutro wyplata wiec wyruszam w weekend na zakupy swiateczne:) Ania LOoo matko nie wiesz o co prosisz, trojaczki, blizniaki??? Chyba oszalalas hehe ja wiem ze to duze szczescie ale chyba nie zdajesz sobie sprawy jaka wielka rewolucja jest pojawienie sie jednego dziecka na swiecie, cale zycie do gory nogami, zmeczenie, ciagle zamartwianie sie czy dziecku nic nie dolega bo placze, bo ma zatwardzenie, bo kupczy za duzo, wszystkie przywyczajenia sie zmieniaja, wszystko sie zmienia, uwierz mi jedno na pierwszy raz starczy:) Pamietaj ze masz jeszcze wymagajace studia, prace... Hehe masz tu bardzo ciekawy felieton napisany przez Agnieszke Chylinska dla machiny: http://kobieta.interia.pl/news/macierzynstwo-to-sciema,772463 Z innej beczki:) Jestem pewna ze z dzidzia wszystko ok, skoro plamienie bylo skape i brazowe i szybko ustalo moze to jakies pozostalosci po okresie, ktory sie nie pojawil. Majoweczka I jak tam juz zdrowiejesz? Jeszcze raz dzieki za propozycje mleczka, my probujemy mleko kozie, czasami nie chce pic ale zaczyna sie do niego przekonywac a skora na ciele od razu lepsza zreszta nawilzamy ja doublebase, no i mniej pierdziochow wiec mysle ze wszystko idzie w dobra strone. Poki co unikamy tez czerwonego miesa i jajek, jak skora wroci do siebie to sprobuje jej te produkty podac i sprawdze czy je moze jesc. Muminek Fajnie ze dolaczylas, napisz cos wiecej o sobie i maluchach:) Szpindlerowy mlyn Co tam u Ciebie?

A ZYJE ,ZYJE ;] Noo ania to typowa przyszla mama napalona na dziecko tzw.Instynkt macierzynski:)..Moj sie skonczyl po drugim dziecku :P I jakos musze od nowa go chyba zbudowac :P Mam skierowanie na pierwsze USG ..Odbedzie sie 14 grudnia o 15.50,jade z mezem.. Becia co do koziego mleczka,moja je dlugo pila...I byslimy zadowoleni,zdrowe jest to mleczko ...

Majoweczka Pytam calkowicie teoretycznie bo nie zakladam wiecej potomstwa:) Piszesz ze corcia byla na kozim mleku, tzn. ze tylko jedna z Twoich pociech miala skaze a druga nie? A dawalas jeszcze dodatkowo jakies vitaminy, bo wiadomo mleka w proszku maja je wszystkie a takie kozie to tylko bialko, wapn a calej reszty niet, mi ma pielegniarka srod. przywiezc vit i bede dodawac do mleczka.

Jedna nie miala a druga miala alergie- dokladnie,ale obie sa z innych tatusiow ,moze dlatego.. Ja dawalam rano nutramigen a wieczorem kozie ,wiec wszystkie miala wlasciwosci co bylo trzeba ,ja uzupelnialam jej diete produktami z serii "Lacto-free" wlasnie na kozim mleku,sa jogurty,sery,serki i wszystko pyszne ,dostepne w duzych marketach..Wiec mala za bardzo nie odczula braku urozmaicenia w diecie...

Becia-Ja uwazam ,ze jestes swietna mamusia i za 2-3 lata jeszcze sie odezwa w Tobie instynkty,a powiem Ci ze ja dopiero po 6 latach zlapalam ochote na next baby :P No i sie posypalo :P

Aaa ja dopiero sie douczam o tym calym kozim mleku wlasnie mialam patrzec czy jakies serki sa a Ty mi piszesz ze nawet jogurty wow to fajnie w weekend sie rozejrze, ale to musze szukac generalnie w jogurtach tylko napis lakto free tak?

To jest akurat Arla (wiesz ten producent serkow feta dobrych ;P) Ale jest np w Asdzie szereg jogurtow lacto -free wlasnie z krowiego mleka i bez laktozy..W morissonie i duzym Teskaczu zreszta tez :)

Sa produkty kozie oczywiscie tez.ale wydaje mi sie ,ze nie sa tak dobre jak krowie,a to wiesz juz nie te czasy gdzie "skazowiec" nie znal smaku mleka czy sera :)

No tak ale produkt lacto free oznacza ze nie ma laktozy ale skoro jest z mleka krowieka to chyba zawiera jego bialko tak a moja mala nie moze, nie wiem czy sobie to dobrze wydedukowalam:)?

No wlasnie przeczytalam w tym linku ze to nie dla osob z nietolerancja mleka krowiego co u nas jest problemem, nietoleracnja laktozy prawdopodobnie minela ale nie skaza:( musze sie skupic na produktach "kozich"

Spoko, spoko wlasnie szukam, znalazlam maselko kozie, spoko nie bedzie wcinac suchego chlebka, serek choc tu akurat szalu nie ma i naturalny jogurt dodam jakis owoc do niego i na drugie sniadanko moze byc:)szukam dalej...

Sa takie musy owocowe na kozim i jogurty chyba tez..zreszta nawet soku owocowego dodasz i ok..Budyn na kozim tez robilam... A ja pojadlam -sledzik i kinderek :P Zwala he he

Tiaa widze ze porzadne produkty to raczej w tesco znajde z tej farmy switej heleny czy jakos, drogie ale ok bo w azdzie pisze ze goat milk a jak czytam sklad to jest tez zwykle mleko bez sens jakis. Przeszukam wszystko dokladnie i cos wynajde:) A ja wlasnie fajki rzucam i strasznie mi sie chce jesc ehh chyba pojde spac zeby nie wcinac wiecej. Pochodzisz gdzies z okolic Grudziadza?Bo juz drugi raz zlapalam jakis wyraz, ktory uzywasz taki sam jak moja kumepla z tych okolic:)

Z Bydgoszczy jestem...:] A jakie to slowko ;)? Ja dawalam te kozie i nic nie bylo ale moja miala nietolerancje laktozy.. JAk kozie nie sa kozie? Mi chodzi o tego samego prpoducenta co mleko robi ?

Moze to sa sladowe ilosci mleka krowiego pozbawione laktozy ? Naprawde dziwne bo mnostwo znajomych kupowalo i dzieciaczki uczulone a wszystko ok..

Jak Olivka dojdzie do siebie to z pewnoscia wyprobuje wszystko co pochodzi z koziego mleka i bede obserwowac:) Czyli nie tak daleko a slowko to "zwala" i jeszcze kiedys bylo jedno ale zapomnialam pytac a teraz juz nie pamietam lol:)

u nas tez sie mowi zwala na cos smiesznego, konin, miedzy poznaniem a lodzia ;) chyba oszalalam ;) ale nie jestem sama, od czego jest facet, no i mama do mnie przylatuje na pare miesiacy po porodzie pomagac takze blizniaki bylyby super ;) gorzej z tymi studiami byloby wlasnie :( mysle ze z jednym dzieckiem dalabym rade nie ominac roku ale z dwojka to juz chya dziekanka by poszla.. z reszta co ja tam wiem ;D nigdy nie mialam duzego kontaktu z niemowlakami, moze to byc to inne niz sobie wyobrazam. kontakt z dziecmi ktory mialam to byl tak od 2 roczku w gore i nigdy nie moglam sie od nich oderwac. wiadomo, najciezej bedzie jak malenstwo nie bedzie moglo powiedziec co mu dolega ale dzieci tak szybko rosna ze sie pewnie ani nie obroce a tu mi bedzie blablac ;) Becia, artykul boski, hahaha ;-) "chowam sie po katach przed ssakiem ktorego powilam" ;) nie owija w bawelne ;) hehehe ja raczej nie bede sie wstydzila przec zeby nie narobic dziecku na glowe bo zatwardzenia to u mnie norma i nawet zapewne porod tego nie wydobedzie hihihi ;) super artykul ;)))) dzieki Aaa ja mam znowu pytanko ;DD dlaczego gdy wstaje z lozka, z krzesla, czegokolwiek albo jak kicham to mnie ciagnie w podbrzuszu? nie jest to przyjemne, a nawet czuje jakby mi mialo cos peknac :S wie moze ktoras co to takiego?? dobrej nocy zycze :)