Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Reinka

Wyjechałam za granicę i jestem tu tylko dla męża...

Polecane posty

Gość glupoty gadacie
ktos tam pisze o cenach jak chcesz przeliczac ze zlotowek to cie glowa zaboli pomysl tak w polsce zarabiasz 1600 zl a litr benzyny 6zl tu zarabiasz 1600 funtow a litr benzyny 1.35 gdzue taniej zyc? w polsce chleb 2 zl ponad tu 1 funta a mozna taniej

Gość ile masz lat gfhgfhgfhgf
nie na czarno, kobinowalem jak juz pisalem da sie mi to nie bylo potrzebne bo wiedzialem ze tylko na jakis okres tu siedze

Gość gfhgfhgfhgf
I ten working tax credit też dają bez problemu? Czyli do jakiegoś progu nie odciągają podatku w ogóle tak?

Gość glupoty gadacie
mail wyslany

Gość gfhgfhgfhgf
No właśnie kurwa... wypłata 400f za tydzień pracy a paliwo 1.35/L... czyli kurwa mac 300L paliwa przez tydzien... a tu 1/3 pensji na paliwo :D miesiecznej... Chleb to nawet wolalbym sam upiec - podobno w UK duzo ludzi ma wypiekacze?

Gość gfhgfhgfhgf
Dziekuję ci bardzo, naprawdę miło. Odezwę się.

Gość glupoty gadacie
do 7590 funtow podatku nie odciagaja ale..............trzeba se to zalatwic umiec working ta daja jak zaczniesz prace jak znajdziesz mieszkanie to dadza ci house benefit ja wlasnie czekam na dezyzje coucnil ta juz mi obnizyli

Gość glupoty gadacie
ja dzisiaj kupilam 2,5 litra cocaloe za 1 funta. gdzie w polsce kupisz 2,5 litra za 1 zl????? chyba z 6 zlotych najmniej kosztuje

Gość gfhgfhgfhgf
Niesamowite to wszystko... aż się chce jechać. To musiał być szok dla ciebie też?

z cenami nie jest tak wesolo jak piszesz nie wprowadzaj ludzi w blad 1600 F miesiecznie w agencji pracy? chyba ze czesc na czarno to sie zgodze wejdz sobie chodzby na http://www.asda.com/ czy inny tego typ sklep zrob liste zakopow na miesiac + policz za wynajem + oplaty napisz ile ci zostanie :)

Gość gfhgfhgfhgf
No w promocji w Polsce 4x1L coli za 2f :) Ale polskiej coli nie da się pić, ohyda. Poza tym zarobić tutaj na tę colę a tam to 2 różne światy...

Gość glupoty gadacie
ja wiedzialam po co jade mialam kase z polski na kupno auta i wynajecie mieszkania a jechalam do przyjaciolki ktora wyjechala rok temu i mi dupe trula zebym przyjechala- nie zaluje zostawilam wszystko i nie mam zamiaru wracac- teraz na 4 dni lece na holidaya nibawem ale tylko zobaczyc sie z rodzina bo na swieta nie przylece bo pracuje

Gość gfhgfhgfhgf
No to ja podobnie - mam kasę odłożoną i też spokojnie jest na wynajem i samochód jak będzie trzeba.

Gość glupoty gadacie
policz sobie 6.08 x 40 + 12x9+12x12 takmam placone za 40 godzin normalnie sobota x1,5 niedziele raz dwa plus working tax za mieszjanie place 325 miesiecznie one bedroom i council tax 68 po redukcji na paliwo wydaje 30 tygodniowo na jedzenie 60 funtow tygodniowo asda akurat jest najdrozsza tanszy jest lidl tesco i morrison

Gość gfhgfhgfhgf
A mówisz że jak mieszkam sam to dostanę benefit na mieszkanie? To każdemu dają?

Gość gfhgfhgfhgf
A więc mieszkanie najdroższe ale w tydzień na nie zarabiasz... kurwa tak to można żyć, a w Polsce? Po miesiącu pracy nie ma na opłaty a co z resztą wydatków...

Gość glupoty gadacie
nie kazdemu ja moge nie dostac bo mam duzy zarobek przez nadgodzinyu ale jak bedziesz pracowac 40 godzin czyli 220 funtow zarobisz to dostaniesz im mniej pracujesz tym wiecej dostajesz

nie jaraj sie bo jak ci pisalem sprawdz ceny i nie mysl ze przez agencje zarobisz 1600 F zrob liste zakupow na miesiac i policz ile to Ci wyjdzie

Gość gfhgfhgfhgf
Fakt że zasuwasz cały tydzień ale za taką kasę to ja też mogę.

Gość glupoty gadacie
mi z pensji zabieraja tylko 23 funty gdzies na ubezpieczenie zdrowotne podatku do 7500 nie place a co placilam na poczatku mi zwrocili juz

Gość gfhgfhgfhgf
Rozumiem... brzmi to logicznie nawet. A co z tymi kosztami życia? Naprawdę 50f tygodniowo na żarcie wystarczy? I ze 300-400f/mc na mieszkanie?

za samochod to placisz tylko za samo paliwo? zero oplat? za mieszkanie nie placisz za wode swiatla itd? telefon internet? za zakupy to same jedzenie? a gdzie mydla, proszki papier itd

Gość glupoty gadacie
nie mow ze ci nie starczy ludzie tu za 800 funtow zyja i biora dodati i nikt nie biduje ja ci moge powiedziec ile co kosztuje bo dzis rano bylam na zakupoach w tesco i mam paragon na jedna osobe jedzenie na 5 dni prosze jakja 10 sztuk 1,25 marchew paczka 50p dwie paczki szynki po 1.85 ale na paragonie promocja dwa za 3 funty maslo lurpak 1,85 cala kura 4,60 smietana 0,65 palki z kury 1,40 pieczarki 1 winogrona 2,25 makaron 1,35 czekoladki lindt 5 chleb tostowy 0,47 ser zolty edam 0,95 ziemniaki 2 kg 1,12 kostki rosolwe 0,70 plyn do mycia naczyn 1,59 razem 31 funtow z ogonkiem

Gość gfhgfhgfhgf
Podobno samochód to droga zabawa w UK tak słyszałem też. Ale prąd tyle co w polandzie...

Gość gfhgfhgfhgf
Genialne wyliczenie, już czytam...

Gość glupoty gadacie
za samopchod prosze bardzo 72,50 tax na pol roku 47 insurance miesiecznie uznali mi znizki z pl bo mam przetlumaczone dokumenty- polecam to zrobic zeby nie placic 200 miesiecznie chemia i kosmetyki smiesznie tanie ubrania tez

Gość Długoletnia imigrantka
Wszystko zalezy od tego ile zarabiasz i jakie masz wydatki. Jeśli zarabiasz minimum, możesz dostać dodatek do mieszkania. Domu samotnej osobie nie dadzą. A z working tax creditem miałabym się na baczności. Można zarobić do 15000 rocznie, z tygodniówką 400 funtów, łatwo tą sume przekroczyć. Radzę Ci dziewczyno, policz sobie ile zarobisz do przyszłego kwietnia, bo fajnie się kasę bierze ale już nie tak fajnie zwraca.

Gość glupoty gadacie
ja mam licznik wrzutowy na prad - przy ogrzewaniu wychodzi 20 funtow na tydzien telefon mam w t mobile 10 funtow na miesiac 100 minut plus 300 smsow za wode place 10 miesiecznie mieszkanie mam umeblowane wiec nic do niego kupowac nie musialam poza posciela i recznikami i chemia proszek do prania 2 x4,5 kg persill 9 funtow w promocji w morisonie byl niedawno wiec nie mowcie ze chemia droga

Gość gfhgfhgfhgf
Jedzenie istotnie grosze... przy takich zarobkach. Ja tutaj jem głównie na sucho, czasem pizza albo jakieś mięso... owoce... nie wydałbym dużo. Samochód może nie jest od razu niezbędny poza tym więc tego kosztu nie liczę, Inet nie wiem ile ale pewnie z 20-30f/mc?

Gość glupoty gadacie
orking tax credit wyliczaja ci z 5 payslipow mi wyliczyli na srednią ilosc godzin 56 bo taka mialam jak skladalam tygodniowo do kwietnia nie przekrocze progu a jak przekrocze to oddam - to co za duzo dostalam proste i logiczne