Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DukanOdZaraz

Kto zacznie ze mna Dukana ,bedzie wsparciem i oparciem bez wpadek :)

Polecane posty

Gość DukanOdZaraz
ale w polsce sa ceny,nic dziwnego ze ta dieta wychodzi drogo :(

Gość Marudaaaaa
Ojj tak, chyba że chciałabym żyć na samych jogurtach i kefirach z Lidla no to jeszcze jakoś się da.

Gość DukanOdZaraz
Marudaa- widze ceny jak jestem w Polsce . Moja siostra byla na tej diecie i nie dala rady wlasnie finansowo. bo odchudzala sie z mezem i synem :)

Gość Marudaaaaa
Ja całe szczęscie jestem sama na diecie więc jakoś tam sobie radze, na poczatku lutego będę mieszkać z rodzicami więc i mamę namówię na 3 tygodnie diety, wtedy może będzie mi tez łatwiej finansowo

Moj sernik wyladowal w koszu...skladniki super sie polaczyly wyrosl ponad blaszke i tylko tyci opadl...ale w smaku bleee nie do zjedzenia strasznie gorzki.Dodalam tyci aromatu ale nie posiadam slodzika w proszku i rozkruszylam w tabletkach ...wydaje mi sie ze to wina slodzika...do teraz mam smak tej goryczy bleee Maz mnie przynajmniej pocieszyl ,ze jeszcze w zyciu nie zepsulam sernika.. hahah.Kiedys musial byc ten pierwszy raz . Nie- poddam sie jutro zrobie nowy tylko kupie ser ale bez slodzika moze??

Gość Marudaaaaa
Ja używam do sernika słodzik w proszku taki z czerwoną nakrętką (nie wiem jaka to firma) i dodaje cały aromat Wypróbowałam bardzo dużo serów ale najlepszy jest tak jak pisałam wcześniej twaróg do sernika President Pierwszy sernik mi też kiedyś wyszedł obrzydliwy;)

ceny sa powalajace, faktycznie :o ja sama dla siebie normalnie jak jem normalnie bez diet ale tak w miare dietetycznie to szlo ok 360zl miesiecznie a teraz? bylam na zakupach w czwartek wydalam 60zl dzisiaj bylam wydalam 50zl :( fakt ze na nastepne zakupy pojde dopiero w srode ale mimo wszytsko :( a warzyw jeszcze nie mam zapomnialam a od poneidzialku zaczynam warzywa ale w sumie powiedzialam sobie ze wole wydac i nawet 200zl tygodniowo jesli schudne niz byc gruba pieniadze da sie zarobic a dobrego samopoczucia i utraty wagi nie kupisz

Heheh ale ja serniki pyszne pieke a ten porazka. Mieszkam w Hiszpanii i ciezko tu dostac slodzik w proszku maja w tabletkach albo w plynie jakis tam.Moze bez slodzika?? Ser dodalam president bo taki posiadam

Gość Marudaaaaa
Nie robiłam bez słodzika ale tak sobie myślę że może żeby było slodsze a nie masz słodzika w proszku to może kup serki waniliowe

jesli chodzi o ser do sernika to uzylam normalny dr oetkera a slodzik mam taki z kauflanda z niebieska etykieta Sussina gold wychodzi normalnie :) a dzisiaj znowu zrobilam sernik i uzylam innego sera z netto, "emilki" z mlekoma, i tez dobry wyszedl wiec to chyba musial byc u ciebie slodzik

Sprobuje bez slodzika dodam tylko serek waniliowy ....ale sobie ochoty narobilam ...szczegolnie tym zapachem jak sie piekl:)

Gość Marudaaaaa
Następny na pewno Ci wyjdzie :)

Gość DukanOdZaraz
nie kazdy slodzik generalnie nadaje sie do pieczenia bo wlasnie robi sie gorzki :( przykro mi anuleczko,ale wyrusl ladnie jak obiecalam :) wiec tymbardziej mi szkoad,bo ja go jem jeszcze na cieplo jak jest taki puchaty...mmm zrobie go dzisiaj...

Gość Marudaaaaa
MNie nie smakuje ten sernik na ciepło wolę zimny następnego dnia jest wtedy bardziej ubity

Przepis jest super,sernik wyrosniety... tylko ten smak ...wypilam 1,5 litra wody a smak goryczki dalej zostal fujjj

Gość Marudaaaaa
Macie jakiś przepis na inne w miare tanie ciasto ??

Gość DukanOdZaraz
Jogurtowe albo czekoladowe... Ale oba przepisy w domu... Powiem wam ze sernik na zimno jest nizly,jogurt naturalny,dowolny aromat,rozpuscic zelatyne - dwie lyzeczki w odrobinie cieplego mleka,przestudzin dodac do jogurtu do lodowy az stezeje i sernik na zimno gotowy...

Gość Marudaaaaa
A na coś innego niż sernik ?

Serniczek sie udal.Kupilam slodzik w niemieckim sklepie . Nie jest tak wspanialy jak moj "puszysty sernik" ale nie narzekam bo w smaku jest dobry.Nawet dzieciaki zajadaly sie...

ja dzisiaj tez sprobuje zrobic bulki :) jutro zaczynam druga faze, wiec sobie na jutro przygotuje :) wage mam schowana i nawet nie korci mnie zeby sprawdzic ile waze ale widze ze brzuch jest troszeczke mniejszy, nogi tak samo, wiec kij z waga, wazne ze cialo sie zmienia! :)

Gość Marudaaaaa
Witam :) jak się dziś czujecie ? Ja się zbieram żeby zrobić sobie śniadanko ale jakoś nie mam w ogóle koncepcji, może sałatkę surimi sobie zaserwuje Co do wagi to u mnie niestety jest tak że mimo iż widzę że chudnę po ciuchach to waha stoi w miejscu, nie wiem jak jest teraz bo nie zważyłam się na początku ale jak jutro zobaczę mniej niż 70 kg to bedzie znaczyło że działa

maruda - ja tak mialam jak robilam wczesniej dukana robilam 2tygodnie, trzymalam sie zasad a waga ani drgnela :o widzialam ze chudne ale ta waga nie dawala mi spokoju, wiec przestalam robic dukana, pozniej trzymalam sie ok 1000kcl plus cwiczenia i dlatego tez teraz to byl ostatni raz kiedy sobie zpalanowalam dukana , pwoiedzialam sobie jesli waga ani -0.1 nie drgnie to rzucam to w cholere ja wiem ze waga ma male znaczenie ale jednak dla mnie ona ma :P jak sie tyle wazy co ja :P

Gość Marudaaaaa
Agnieszka: a właściwie ile ważysz i przy jakim wzroście ??

ja mam 167cm i waze 75kg nie wygladam na tyle na szczescie ;) ludzie daja mi maksymalnie 65kg mam szerokie biodra, troche talii, duzy biust moja siostra blizniaczka ie odchudzala i jak wazyla 60kg to wygladala jak szkieletor :o wiec mi sie wydaje ze tak 10kg chcialabym schudnac, ona teraz wazy 63kg i wyglada super, nie za chudo, idealnie :) ja przytylam jak wrocilam z anglii tam mialam prace na wozku widlowym, czasami musialam sie duzo ruszac wiec wazylam 64kg i bylo idealnie nie bylo faceta ktory sie za mna nie obejrzal ;) wrocilam do polski we wrzesniu tamtego roku, praca w biurze, przed kompem i [przytylam bo sie nie ruszalam

a jak wazylam te 64kg, to chcialam sie odchudzac i moj byly facet mowil - puknij sie w leb, ile wazysz? 56? wiec jak widac mimo wszystko nie wygladam na tyle ile waze nie wiem od czego to zalezy, moze od kosci?

wlasnie zrobilam ten chleb ale nie urosl mi tak jak na zdjeciu :( w sumie powinnam dluzej poczekac i to ciasto powinno dluzej polezec zeby wyroslo ale ja madra chcialam juz teraz ale i tak dobrze smakuje i wiem ze bede robic chcleb co tydzien, pokroilam sobie na normalne kromki, nie jakies grube troszke mniej niz 1cm, i wyszlo mi lacznie 17kromek wiec po 3 kromki na dzien idealnie ;)

dzien dobry :) czemu tu taka cisza? ja dzisiaj zaczynam druga faze do pracy wzielam troche kurczaka, serki wiejskie i pol kalarepy i pol marchwii w domu zjem albo makrele albo kapuste kiszona, zalezy na co najdzie mnie ochota ;)

Gość Marudaaaaa
Dzień dobry :) ja już drugą fazę zaczęłam w sobotę a dziś ostatni dzień z warzywkami od jutra znowu 3 dni protalu Na śniadanko zjadłam 3 placki otrebowe i trochę sałatki krabowej, o 10 zjem kawałek serniczka ( wyszedł mi wyśmienity) o 12 kefirek a o 14 znowu 2 placki i reszta sałatki,a w domu wieczorem może jakieś jajko sadzone albo i nie.