Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaKasiaGosia

Siostra z dziecmi chce zamieszkac w moim mieszkaniu

Polecane posty

pisz na maila mialo byc a ten zel nabedziesz w rossmanie poezja :) papatki :)

Gość AnnaKasiaGosia
Kaciaa dziekuje za ciepłe słowa:)W weekend zamierzam sie relaksowac a nie męczyc te sprawe.Na jutro rano umówie sie z siostrą i zakoncze te sprawe raz na zawsze:)

Autorko, a jesteś pewna, że mają nakaz wyprowadzenia się do niedzieli? Bo polskie prawo zabrania "pozbywania" sie lokatorów z mieszkania nawet jeśli nie płacą czynszu, zwłaszcza z małymi dziećmi i w dodatku w zimę. Mój znajomy już 3 rok buja się z gościem co mu nie płaci i dopiero teraz miał jakiś przełom, wiec nie wydaje mi się żeby musieli się wyprowadzać. Przykro mówić ale prawo pod tym względem jest po ich stronie. Ja jestem ze swoją siostrą jestem w b.dobrych stosunkach a wolałabym zapłacić za czynsz i pomóc znaleźć pracę niż z nią mieszkać. Tym bardziej, że masz tylko 2 pokoje. To gdzie niby oni mieliby się wprowadzić? Masakra, że w ogle miała czelność o coś takiego prosić a potem się obrażać, że nie chcesz. Porażka. Ludzie wstydu nie mają

Gość bcwielbfvgier
też mieszkam we Wrocławiu i wiem, że 150 tys. na mieszkanie 2 pokojowe nie wystarczy, chyba, że jakieś stare budownictwo do kapitalnego remontu. Ale za 230 tys. 2 pokoje o pow. 40-50m u developera albo za około 300tys. mieszkanie 50m z drugiej ręki już się kupi. Skoro siostra miała 150tys. po rodzicach, to mogla dobrać kredytu na 100tys. i szukać jakiś 2 pokoi lub zapożyczyć się na 30-50 i kupić kawalerkę, a nie rozwalać kasę na pierdoły. Autorko - a z ciekawości ile zarabiasz, że oni oczekują, ze będziesz ich utrzymywać??

Gość takakulturalna
Na pewno postąpisz słusznie. Przygotuj się jutro na to że siostra może spróbować wejść Ci na psychikę- zacząć lamentować, płakać, prosić... Napisz jutro po spotkaniu jak było, czy coś załatwiłaś. Może mają choć troszkę kultury i rozumu aby zrozumieć.

Gość AnnaKasiaGosia
Powiem tak,stac by mnie było na taką pomoc ale prawda jest brutalna,to moje pieniądze a nie ich

Gość takakulturalna
Ja mieszkam w Szczecinie i u nas nowe kawalerki są po 120-150tys, stare już od 100tys a dwa pokoje nowe od 200tys i stare od 130tys.

Gość takakulturalna
Prawda jest taka że oni niezbyt zasługują na pomoc, tylko dzieci szkoda bo co one winne. Tyle możesz pomóc co dzieciom, ubranka czy coś. Ale to już sama wiesz najlepiej. A propo jeszcze tych wynajmów to racja, moja Babcia też kilka lat się bujała z lokatorami którzy nie płacili.

Gość AnnaKasiaGosia
Tak tak napisze jutro po spotkaniu.Wiecie ten ich wynajem to na jakis dziwnych zasadach, tylko nie wiem o co dokładnie chodzi,ale jakims sposobem ich wykurzyli stamtąd,tzn wykurzą w niedziele

Gość mylitllepony^^
ja tez zs;] jakbym dostala150 tysia tojuz bym miala kawalerke albo 2 pokoje w drodze;p ale niee.. lepiej przejebac i plakac ioczywscie wymagac

Gość AnnaKasiaGosia
Ja nie wiem czy im tak ktos jakis burd nie robi.bo nie wiem od kogo wynajmują.Dzieci szkoda bo mają rodziców idiotów.

Gdybym ja miała taką gotówkę..ajjj za 100tys śliczne mieszkanie w moim mieście, fakt, że malutkie...za 150tys okazyjnie do remontu.. ale fakt, lepiej przewalić:(((( Mądra z Ciebie kobieta:)

Gość AnnaKasiaGosia
Oni są tak nieobliczalni,ze moja kolezanka sie obawia,ze mogą zostawic dzieci i jechac sie dorabiac w Niemczech,juz cos kiedys takiego z ust siostry słyszałam.Byłam wtedy razem z kolezanką i ona powiedziałą,ze to brzmiało raczej powaznie

Gość takakulturalna
Może zachowują się niestosownie... Coś musi być na rzeczy że ich wyrzucają tak na 'zbity pysk' z dziećmi, w zimę. To nie jest normalne. Może da się jeszcze coś ugrać z tym właścicielem mieszkania? Wiesz czy próbowali? W Szczecinie dałam 120tys z groszami za 30m2 ale jeszcze 'trochę' poszło w remont, teraz jest gitarka. Za 150tys to by się urządziła jak pączek w maśle, ale to trzeba naprawdę chcieć...

Gość proud to be a spinster
ale teraz chyba zmieniły się przepisy i można eksmitować całą rodzinę. ale przyznaję, że nie śledzę przepisów prawnych, tylko gdzieś to czytałam, że przez tą zmianę są przepełnione ośrodki dla rodzin i eksmitowani muszą się rozdzielać. więc chyba jest opcja. zresztą jeżeli mają jakieś zaległości w czynszu, co by mnie nie zdziwiło, to chyba bezproblemowo można ich wywalić.

Gość takakulturalna
Ok ja muszę spadać, trzymajcie się. Zajrzę tu jutro jak znajdę czas. Buziaki :) Autorko nie daj się ! I trzymaj klasę ;)

Gość AnnaKasiaGosia
Czasami mam wrazenie,ze oni te dzieci mają gdzies.Bo jak matka moze powiedziec pojedziemy sie dorabiac a dzieci ktos wychowa

Gość biba904
Ja na Twoim miejscu autorko powiedzialabym siostrze,o tym ,ze wiesz ,ze Cie obgaduja,wymyslaja jakies nieprawdziwe historie i jeszcze licza na Twoja pomoc? Gdy bedzie wiedziala,ze Ty wiesz to juz by musial bys szczyt chamstwa z jej strony ,gdyby mimo to ,nadal nalegala na Twoja pomoc. Tych dzieciakow faktycznie szkoda,eh

Gość AnnaKasiaGosia
Takakultura miłego wieczorku zycze:)i dziekuje:))

Niech facet jedzie sam, jaki problem? Mało ofert pracy w Holandii czy Niemczech????????? Idioci...

Gość AnnaKasiaGosia
Dejotka moja siostra swiata poza męzem nie widzi....taka zakochana...a gada glupoty o rozwodzie niby...to wszystko gra.Dzwonilam do siostry,rozmowa krotka i rzeczowa,umowione na jutro jestesmy

Gość AnnaKasiaGosia
Chce zeby była jasnosc,ze nie zartuję,zeby płaczu nie było w niedziele.Napisze jutro jak mi rozmowa poszła

Gość jedna noga
trzymaj się ciepło. I nie daj się wziąść na litość bo już zawsze zostaniesz ze wrzodami na dupie. Nikogo nie żałuj- zastanów się , czy gdybyś była w podobnej sytuacji czy tobie ktoś bypomógł?

Gość trykietka
Również trzymam kciuki i nie zmieniaj zdania. :-) Też uwazam, że moze siostar teraz wymyśleć ze skłociła się z mężem, ze nie ma gdzie z dziecmi isc itp by wzbudzic litosc, bys zgodzila sie przyjac tylko ja i dzieci - taka "gra" a po paru dniach sprowadzi się mąż jej :-) Jak by tak mówiła, to powiedz ze niech się z nim godzi, że mają dzieci, muszą byc razem, ze ona jemu kase na długi dała to teraz on ją zostawil itp??? Poza tym skoro tym bardziej jest podejrzenie ze moga zniknac zagranice to nie brac ich nawet na 2 dni bo co jak naprawde znikna, zosatwia ci na wychowanie dzieci, bedziesz musiala je wychowac, oplacic opiekunke, zapewnic byt a oni wroca sobie za dwa lata lub tez nie... Jak wyczuja ze maja w Tobie pomoc , ze zalezy ci na dziecicach to tak moga zrobic... Jakby siostra mowila o dzieciach to powiedz ze dzieciom kupisz czasem cos np do jedzenia. Ale to cih dzieci, nie Twoje. Poza tym uswiadom ze zachwouje sie jak swinia, bo dostala pol kasy po rodzicach i niedosc ze przetracila to jeszcze teraz Cię obgaduje, zmysla, ze tak sie nie robi. uswiadom jej ze takim sposobem nic nie zyska, ze wlasnie przez to obgadywanie STRACILA szanse na pomoc, bo tak sie nie robi. Niech wie ze jak nadal beda na ciebie nagadywac to dalej nic nie zyska tym.Powiedz ze sa przeciez dokumenty ze byl podzial kasy wiec jak je pokazesz to sama siebie skompromituje. Niech wie ze jak chce lepszych relacji, jakiejs pomocy np czasem przy dzieciach czy jedzenia dla nich itp to nie moze robic sobie w Tobie wroga, do ciebie dzwonic, mydlic ci oczy a za plecami obgadywac do innych, ze tak sie nie robi...

Gość strzałka :)
i jak po rozmowie z siostrą autorko?

Gość AniakasiaGosia
Witam:)juz po rozmowie z siostrą.Moje podejrzenia sie sprawdzily,wymysliła,ze mąz jedzie do pracy do Niemiec i ze nie ma sie gdzie podziac z dziecmi ale ja pozostałam nieugieta

Gość jedna noga
tak trzymaj! pewnie cie jeszcze bedzie bombardowac telefonami. a od rodziny posypia sie gromy z jasnego nieba. czy poruszylas z nia temat obrabiania ci tylka? jak zareagowala ze jej nie pomozesz?

Gość AniakasiaGosia
Oczywiscie,ze poruszyłam:)I usłyszałam to napewno nie ja hehehhe.Kiepskie tłumaczenie.Pozniej opowiesc,ze pan i władca wyjazdza do Niemiec,ze takie kokosy zarobi i ze tylko na jakis czas pomieszka z dziecmi.Wiec pytam jak ma to wygladac a ona mąz oczywiscie wyjsle na utrzymanie.Ech farmazony;)