Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaKasiaGosia

Siostra z dziecmi chce zamieszkac w moim mieszkaniu

Polecane posty

150 tys!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! litości a w jakim mieście mieszkacie, że zdrowy mężczyzna nie może znaleźć pracy? jakie długi miał? wrrr idiota, ona też, oddała mu swój spadek..tzn. razem z nim roztrwoniła... Biedne dzieci, ale w sumie to nie Twój problem Trzymaj się od nich z daleka..

Gość AnnaKasiaGosia
Kaciaa.Racja,racja:)Jeszcze gadają do swoich znajomych,ze to mieszkanie w ktorym mieszkam to jest to po rodzicach.Podjudzają znajomych na mnie,totalna porazka.Lub pierdoly,ze mieszkanie rodzice na mnie zapisali a siostra nic nie dostała,ze niby"urobiłam"rodzicow i robią ze mnie zimna bez serca osobe

ok podliczmy wydatki gdybys ich przygarnela czynsz prad gaz telefony komorkowe nawet doladowanie czy abonament woda srodki czystosci srodki pielegnacyjne jedzenie I bylo by wybrzydzanie ze to zle tamto zle ze kupilas zly ser bo maz siostry je tylko ciemne pieczywo a kupilas jasne ze kawa nie jacobs a nescafe ze ser zolty nie gouda a krolewski Pomijajc rachunki bo wiesz jak jest przy malych dzieciach Nie wiem ile zarabiasz ale nie starczy ci kochana na pieprz do mleka zapomnij ze beda szukac pracy czy pomoga Ci chocby sprzatac

Gość AnnaKasiaGosia
Wrocław:)Jest tutaj troszke pracy w sumie to nawet calkiem calkiem,ale to trzeba chciec

Jesli masz madrych znajomych nie uwierza Mieszkanie sprzadane dostalyscie po rowno kasy niedowiarkom pokaz papiery przestana klpaac dziobami i psuc Ci opinie w rodzinie i na miescie

hhahahah :) Duże to miasto? Litości... para idiotów, to już wszystko jasne Widzisz, już w jakis sposób sobie Twoje mieszkanie przywłaszczyli :D Nie pozwól na wprowadzenie się im, na 100% będziesz miała ich na głowie do końca życia

Gość AnnaKasiaGosia
Zarabiam ładnie,naprawde:)Ale nie bede ich utrzymywała przeciez .

Gość AnnaKasiaGosia
Wrocław duzy i pracy jest tez troszkę.Nawet w markecie mozna znalesc lub w fabryce.Jak ktos chce to moze

Gość takakulturalna
A daj Ty spokój, jak oni tak znajomym mówią to lepiej odciąć się od nich... Wiadomo to jest siostra, ale jeśli ona jest na tyle bezczelna wobec Ciebie... Może mąż ją tak urobił, no chyba że wcześniej już taka była? Jak mogą tak mówić znajomym o tym mieszkaniu... Wiesz co, olej, nic nie poradzisz. Widać że to pasożyty, ten Twój szwagier tylko liczy na mannę z nieba - dzieci narobi, do pracy widać się nie garnie za bardzo, przeje*ał 150tys i długi robi... Ty nie musisz odpowiadać za ich błędy. Daj im namiary na MOPS i zaoferuj podwiezienie np do Urzędu Pracy.

No ba Nie jakas pipidowa tylko duze miasto Masz racje trzeba Mozna isc na ulotki minimum 7 zla za godzinke ( ja tak miedys dostawalam ) 2 lata temu jak chcialam jeszcze koniecznie dorobic :D Mozna isc na magazyniera jak pisalam wczesniej opcji jest mnostwo za 150 tys jeja dobierasz 50 kupujesz 3 pokojowke oczywiscie nie w cebntrum ale cos na peryferiach bierzesz hipoteke kupujesz kawalerke do 120 tys spoko sie znajdzie czynasz w kawalerce przypuscmy 500 zl plus oplaty wynajem kawalerki niech bedzie 1100 plus media plus czynsz albo 1500 z czynszem pkus oplaty licznikowe na rate bedzie? zarobi sie? owszem

a niechby nawet ze pierwsze lata nie mieszkanie to inwestycja po kilku latach samo zacznie na siebie pracowac tylko z glowa trzeba wynajmowac zadnych dzieci malzenstw zadnych meldunkow co do studentow to ryzyko 50 na 50 :)

Gość jkssjdfewijfjsjdidi
js bym siostrze pomogla, przyjela. tyle ze moja siostra nigdy nie pozwolilaby sobie na dwojke dzieci bez pracy i mieszkania. i na 100 proc nie rozjebalaby 150 tys. Twoja siostra to darmozjad. w glowie mi sie nie miesci jak mozana wydac 150 tys lekka reka nie majac mieszkania. jadostalam 50 tysiecy spadku i trzymam w garsci, zlotowki nie wydalam.

Jak będzie dzwonić siostra, to odbierz i powiedz jej, że wyjeżdżasz. I że przez chwilę miałaś szaloną myśl, żeby ich przygarnąć, ale sama wybiła Ci to z głowy obgadując Cię do innych, a ze swojej strony pozostaje Ci tylko życzyć im powodzenia.

no a po pracy styrana wracasz dzieciaki wrzeszcza oni sie kloca a w nocy godza musisz wszystkiego wysluchiwac zero intymnosci spokoju darcie non stop za zadne skarby

oooo mozesz tak powiedziec chialam wam pomoc ale po tym co o mnie mowicie zmienilam zdanie sami pod soba dolek wykopaliscie :D ale sie wkurzy :D

Gość wcale nie sprowadzane
Nie no, całkiem olać własną siostrę - to się nie godzi w takiej sytuacji. Przecież oni faktycznie nie mają dokąd pójść z dziećmi, w zimę... Dałabym 4000 (skoro dobrze zarabiasz, to chyba nie zbankrutujesz), to jest na trzy miesiące wynajmu kawalerki - z górą starczy na znalezienie pracy. DAŁA, nie pożyczyła, bo i z góry wiadomo, że nie wróci, więc po co jakieś nierealne założenia. I zapowiedziała, że więcej nie będzie.

jasne a godzi sie aby sisostra z mezem obsmarowali jej dupe zrobili jej opinie zlodziejki przewalili 150 tys na dlgi szanownego meza sisosty i grali ponizej pasa zaslaniajac sie dzieciakami masz racje to sie godzi

Gość no wlasnie a co ona
to dostala 75 tys bo polowe ze 150 czy dostala az 150 tys????

Gość takakulturalna
Mieszkam też w dużym mieście i za 150tys spokojnie dwa pokoje w centrum lub nowa kawalerka. Ja mieszkam za centrum, już mam cicho ale blisko wszędzie, i ta siostra naprawdę by się ustawiła za te pieniądze gdyby chciała, ale cóż, wolała przejeść to jej sprawa.

Gość strzałka :)
a ja bym nic nie dawała chociażby za takie oczernianie Cię przed rodziną i znajomymi jaka to Ty jesteś najgorsza. Skoro za taką Cię mają to jaki sens w pomocy? nawet jak pomożesz to tak czy siak obgadają. Co innego gdyby faktycznie było im głupio, nie gadali by po całym mieście takich bzdur na Ciebie, to faktycznie można jakoś pomóc, np finansowo, ale w tej sytuacji? w życiu... skoro nawet teraz prosząc Cię o pomoc nie stać ich na trochę kultury i dalej Cię obsmarowują to tylko pokazują, że na tą pomoc zwyczajnie nie zasługują.

Gość AnnaKasiaGosia
Znow dzwoniła ale nie odebrałam i nie bede nadal odbierała.Nich sobie radzą sami,potrafią tyłek obrabiac to niechg pracowac potrafią

Gość takakulturalna
Szok naprawdę... Mnie też gdzieś tyle wyszło i żyję teraz spokojnie. Mogła myśleć zanim wydała... Przecież to kupa pieniędzy, spokojnie by mieszkanie kupili, jeszcze by została na urządzenie się. Gdzie ludzie mają głowę...

Gość takakulturalna
Autorko, potrafili dzieci zrobić, potrafią Cię obgadywać, to potrafią też iść do pracy. Przyglądaj się sytuacji, jeśli zobaczysz że naprawdę mają źle to wtedy myśl co dalej, czy pomóc. A teraz wyślij siostrze smsa z adresem Urzędu Pracy i z adresem MOPSu.

Ja pierdziu grunt pali im sie pod nogami dupe Ci obrabiaja ale o pomoc skomla zero konsekwencji Odrobina pokory by sie przydala zwlaszcza w takiej sytuacji jaka maja ostatnie chamy i tyle

o zasilek sie nalezy przez 6 miesiecy dla obojga kokosy to nie sa ale zawsze i jakies na dzieci powinno byc

Gość takakulturalna
Do niedzieli teraz będą dzwonić co minutę bo panikują co robić. Pewnie w niedzielę zwalą się pod mieszkanie autorki. Ewentualnie można przemyśleć żeby wziąć dzieci do siebie np na miesiąc i niech rodzice sami sobą się zajmą, bo co dzieciaki winne, a z drugiej strony niesie to niebezpieczeństwo za sobą że wtedy się uczepią na dobre...

Gość takakulturalna
Jeśli nie przepracowali 12 miesięcy w ciągu ostatnich 18 miesięcy to zasiłek się nie należy.