Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kredka3

Rekonwalescencja po operacyjnym face liftingu - praktyczne porady

Polecane posty

Go艣膰 Ahaha
Trzymaj si臋 Arti :))))))

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰didey
Witaj Arti :) Czu艂a艣 nasze wsparcie? Patrzy艂a艣 na zegarek? Ile trwa艂a operacja?Robi艂a艣 sam lifting czy powieki te偶? Nie pozwolili ci rozmawia膰? Ale jaja .Pono膰 z jedzeniem przez najbli偶sze dni te偶 b臋d膮 problemy,bo buzi za szeroko nie mo偶na otwiera膰,same mi臋kkie rzeczy mo偶na je艣膰. Napisz w jakiej pozycji spa艂a艣? Na plecach?Bo przecie偶 na boku,to chyba wykluczone? Boli Ci臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arti4
Witajcie kochane Taaak czulam wasze ogromne wsparcie. Dziekuje ;););) Operacja trwala pelne 3 godziny Robilam lifting i powieki gorne. Moj doktor-zlote rece powiedzial i zgadzam sie z tym w 100vprocentach ( mimo glupich komentarzy jednej pani wszystkowiedzacej z tego forum ) ze powieki dolne nalezy zrobic za 6 miesiecy kiedy wszystko sie wygoi bo wtedy rezultat bedzie perfekcyjny i wcale to nie zalezy od umiejetnosci chirurga. Wynika to z jego troski o pacjenta. Moze sie np okazac ze nie bedzie konieczne robuenie powiek dolnych :) Uwazam ze ktos kto namawia pacjentke na zrobienie wszystkiego na raz tovtaki gosc chce wyludzic kase- zlapac pacjentke, zrobic wszystko i skasowac bez wzgledu na faktyczne potrzeby pacjentki. To tyle w temacie tych kublowvpomyj wylanych tu na mojego doktora. Bylam, operacje zrobilam i juz widze ze efekty sa zachwycajace. Owszem sporo mnie to kosztowalo ake bardzo ciezko na to pracowalam i udalo sie. Bylo warto. Piekny luksusowy pokoj z lazienka, obsluga mega - przed operacja przyszedl fizjoterapeuta z zaleceniami jak cwiczyc przed i po operacji... dzis mialam laseroterapie magnetoterapie i masaz plecow... takich zabiegow mam miec jeszcze trzy Zdjecie szwow z powiek w sobote i reszte szwow we Wtorek Dzis mialam zmiane opatrunkow i widzialam w lusterku mimo opuchlizny efekty zjawiskowe Szkoda ze nie moge umiescic zdjec Pozdrawiam i do Soboty...;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej Arti :) Bardzo si臋 ciesz臋,偶e jeste艣 ju偶 po :). Jedno z Twoich zda艅 doda艂o mi odwagi i pewno艣ci,偶e podj臋艂am s艂uszn膮 decyzj臋: "efekty zjawiskowe". I na to licz臋 :).Ca艂e 偶ycie cz艂owiek martwi si臋 o innych: dzieci,m膮偶,wnuki,ci膮gle ich potrzeby,problemy .Jedne si臋 ko艅cz膮,drugie zaczynaj膮. I ci膮gle potrzebne s膮 pieni膮dze.O sobie cz艂owiek my艣li na samym ko艅cu.I nagle widzisz w lustrze strasznie zm臋czon膮 twarz.Star膮 twarz.I m贸wisz dosy膰.Przede mn膮 jeszcze du偶o lat 偶ycia.Nie chc臋 wygl膮da膰 jak babulinka.Trzeba w艂膮czy膰 pozytywny egoizm-teraz ja :).Dzisiaj ,MY kobiety mamy takie mo偶liwo艣ci,wi臋c dlaczego nie?Grosik do grosika,decyzja i zabieg. Arti ,zaciekawi艂a艣 mnie tymi zabiegami,kt贸re masz po operacji:laseroterapia,magnetoterapia,masa偶 plec贸w,膰wiczenia z rehabilitantem.To wszystko w ramach ceny?Lasero i magnetoterapia ,to w jakim celu? 膯wiczenia po operacji?Czy dlatego,偶e le偶ysz ci膮gle na plecach? Tego si臋 boj臋 najbardziej.Jak tu spa膰?W mojej klinice s膮 masa偶e,to wiem. Mia艂a艣 za艂o偶one dreny?Opatrunek te偶 ju偶 ci wymieniali?Czy jak b臋dziesz wychodzi艂a ze szpitala,to ju偶 bez opatrunku?Czy bardzo jeste艣 opuchni臋ta?A siniaki na twarzy te偶 masz po liftingu?Du偶a ta opuchlizna? Przepraszam,偶e tak zasypa艂am Ciebie pytaniami,ale to wa偶ne dla mnie. Ile Arti masz lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arti4
Hi Mam 48 lat Wczoraj mialam operacje dzis wypuscili mnie do domu Lasero i magneto terapia to zeby sie rany szybciej goily Masaz plecow to dla tego ze trzeba spac na plecach i plecy bola Fizjoterapeuta kazal pod glowe podkladac taki walek z gabki jaki sie uzywa do podrozy tylko nie papowany ale z gabki( mozna kupic w lidou za male pieniadze) podkladamy pod glowe otworem do gory Unosimy biodra i krecimy kolka biodrami a na noc pod jedna strone pupy mozna podlozyc jasiek i zwinieta koldre pood kolana zeby nie dretwialy... to namiastka spania na boku, nawet wygodnie Tak te zabiegi mam w cenie Teraz zaczynajactroche puchnac mi oczy... dostalam 3 rodzaje kropli do oczu...;););) Pytaj o co chcesz Chetnie odpowiem na kazde pytanie Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ahaha
Hej Arti super ,偶e jeste艣 ju偶 po............. Trzymaj sie dzielnie i daj znac co u Ciebie. Jestem w szoku............ Ty m艂oda jeste艣........... Ja mam 61 lat i dopiero w marcu bede sobie robi膰 zabieg,ale lepiej p贸偶no niz wcale. Zgadzam sie w 100% z Tob膮 go艣ciu, cz艂owiek my艣li ca艂y czas o innych ,a偶 tu nagle widzi w lustrze "obwis艂ego mopsa" hlip hlip ale s膮 sposoby aby to zmienic i my w艂asnie to robimy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej Arti :) Jak to? Jeste艣 ju偶 w domu ? W mojej klinice dopiero na 5 dob臋 si臋 wychodzi !A antybiotyki? Nie podaj膮 Ci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arti4
Hej gosciu Antybiotyki dostalam w kroplach do oczu... i jestem juz w domku We czwartek mam fizykoterapie lasery itp w sobote ide na zdjecie szfuw z piwiek i fizykoterapie a we wtorek zdejma reszte i fizykoterapia Jestem troche opuchnieta ale tylko troche nic nie boli tylko uszy bandarz gniecie- uczucie takie jak by gniotly sluchawki lub kask Jedno oko troche lzawi ale zaraz zaloze masc i spac... Dobranocka Do jutra Ps. Moja mama miala lidting w wieku 45 lat. Ja tez postanowilam zrobic sobie prezent na geiazdke... dlaczego nie Strasznie mi przesxkadzaly chomiki a opadajace powieki zaburzaly widzenie Ciesze sie jak dxiecko ze sie zdecydowalam Buziaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej Arti4 :) Czy mam rozumie膰,偶e nie za偶ywasz 偶adnych antybiotyk贸w doustnie? W mojej klinice dostaje si臋 4 dawki.Wypu艣cili Ci臋 do domu z tym turbanem na g艂owie,tak? A szyj臋 te偶 mia艂a艣 poprawian膮?Piszesz,偶e Twoja mama te偶 robi艂a lifting.Ile lat temu?A jak dzisiaj wygl膮da? No i ten laser.Gdzie oni dok艂adnie tym laserem operuj膮,na twarzy,blisko ci臋cia,bo nie kapuj臋? I jak radzisz sobie z tym spaniem na plecach?Kiedy b臋dzie mo偶na zasn膮膰 na boku.Po zdj臋ciu szw贸w czyli po miesi膮cu? :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ahaha
Hej Arti ,dobrze ,偶e miewasz sie ok i jeste艣 zadowolona. mama w wieku 45 lat robi艂a lifting twarzy to pewnie ze 20 lat temu lub wiecej, to metody operacyjne i postepowanie z pacjentem by艂o na pewno inne. 20 lat w medycynie.......... to ca艂y wiek. Ty jeste艣 du偶o m艂odsza ode mnie wiec i mo偶e zakres wykonanego zabiegu nie by艂 tak du偶y ,bo wiadomo m艂odsza sk贸ra. Ja niezmiennie jestem zestresowana faktem zbli偶aj膮cego sie zabiegu ,boje sie ,偶eby " sobie nie pogorszyc" ,ale mimo wielu obaw jestem zdecydowana i pe艂na dobrych mysli. Go艣ciu :) a Ty kiedy masz zabieg ? Ile masz lat i jaki zakres operacji planujesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vega11
Arti4 , widz臋 ,ze za wszelk膮 cen臋 chcesz postawi膰 na swoim. Mnie nikt do niczego nie namawia艂 i i nikogo lekarze nie namawiaj膮 , po prostu takie s膮 standardy ,偶e dolne powieki robi si臋 razem z liftingiem ,bo wyci臋ty nadmiar sk贸ry z twarzy koliduje z nadmiarem sk贸ry na dolnych powiekach. Ma艂o masz wiedzy na ten temat wi臋c mnie nie krytykuj,nie wprowadzaj tez innych w b艂膮d pisz膮 c jaka to jeste艣 pi臋kna nast臋pnego dnia po zabiegu,to raczej 偶a艂osne.Spuchni臋ta , obrzmia艂a i z krwiakami ,bo cud贸w nie ma to nie s膮 zjawiskowe efekty,no troch臋 pofolguj. Nie wiem jakie twoje zdrowie lekarz ma na uwadze robi膮c ci dolne powieki za p贸艂 roku. Nie krytykuj innych tylko dlatego ,偶e maj膮 troch臋 wiedzy,bo to nie najlepiej 艣wiadczy o tobie a ,偶e ja nie czeka艂abym 2 lata na zabieg to nadal to podtrzymuj臋.Uwa偶asz ,偶e warto by艂o,bo pok贸j luksusowy? Ja czeka艂am 2 tygodnie i mia艂am do dyspozycji pok贸j dzienny,sypialni臋 ,du偶膮 艂azienk臋 i kuchni臋 z jadalni膮.W salonie du偶y telewizor oraz internet,wszystko pi臋knie udekorowane kwiatami i pi臋knymi meblami do tego ca艂odzienna opieka.Mia艂am luksus na najwy偶szym poziomie za cen臋 kilkakrotnie ni偶sz膮 ni偶 twoja. Pomyje na twojego lekarza wylewaj膮 jego pacjentki nie ja,bo ja nie mia艂am z nim do czynienia,ja tylko pokaza艂am,偶e 偶aden lekarz nie jest cudotw贸rc膮 ,偶e to czekanie 2 lata jest bez sensu co inni te偶 potwierdzaj膮. O moim lekarzu nie znajdziesz 偶adnej negatywnej opinii,o twoim jest ich pe艂no wi臋c nie b膮d偶 taka pewna swego wyboru,daj sobie na wstrzymanie i poczekaj jeszcze troch臋 na te ol艣niewaj膮ce efekty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arti4
Hej gosciu Nie dostaje antybiotykow doustnie tylko miejscowo do oczu... Spanie na plecach-opisalam wyzej jak to robic... i jasieczek pod pupa na zmiane z dwoch stron robi swoje Spalo mi sie dobrze Tak wypuscili mnie z turbanem na glowie.... w sobote maja zdjac szwy z oczu i zmniejszyc opatrunki na uszach Tak mam ciecia na szyji za uszami i na skroniach we wlosach tez wymacalam sobie I najfajniejsze jest to ze wlasciwie nic nie boli.... Prawie nie ma opuchlizny i siniakow. Spodziewalam sie duzo wiekszych sle moze magnoterapia i lasery dzialaja ze sie lepiej goi... Wyszlam do galerii handlowej na kawe zawinieta w szal i w okularach- wygladam troche jak ofiara przemocy w ciapackiej rodzinie ;););)

Udost臋pnij ten post

Ahaha , i u Arti4 i u ciebie zabieg b臋dzie przeprowadzony identycznie .Ja gdzie艣 tam na pocz膮tku zamie艣ci艂am filmik z takiego zabiegu i u wszystkich wygl膮da to tak samo,nie martw si臋,wszystko b臋dzie dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arti4
Hej vega kim ty do cholery jestes ze sie tak tu wymadrzasz... Ja mam wyksztalcenie medyczne a ty?.. Vega bardzo cie prosze nie odzywaj sie do mnie wiecej i swoje durne uwagi i madrosci zachowaj dla siebie!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do ahaha:) Mam 56 lat.Zabieg zaplanowany na stycze艅-tylko lifting ,bez powiek g贸rnych i dolnych,bo ju偶 mam zrobione (wkurza艂y wcze艣niej -nadmiar sk贸ry uniemo偶liwia艂 zrobienie 艂adnego makija偶u,a worki pod czami-sama wiesz jak wygl膮daj膮-okropnie.)W klinice mam by膰 4 pe艂ne doby ,z opatrunkiem na g艂owie.Wypuszcz膮 mnie dopiero jak zdejm膮 pierwsze szwy.W czasie tych dni b臋d臋 mia艂a profesjonalne masa偶e,a potem dodatkowo musz臋 wykupi膰 jeszcze 10-po 70 z艂 jeden i codziennie przyje偶d偶a膰 do kliniki.No i b臋d臋 mia艂a pami膮tk臋 z operacji -filmik :).Pyta艂am o w艂osy,czy Pan Doktor nie uszkodzi mi mieszk贸w w艂osowych.Powiedzia艂,偶e mog臋 by膰 spokojna.Przed operacj膮 piel臋gniarki maj膮 zwi膮za膰 w艂osy w jakie艣 warkoczyki.My艣l臋,偶e chodzi o dok艂adne ods艂oni臋cie miejsc operacyjnych.No i bior臋 ze sob膮 probiotyki,bo jak antybiotyki,to i os艂on贸wka,a nie mam pewno艣ci czy tam mi dadz膮.:)Pozdrowienia dla WAS wszystkich i prosz臋 - nie k艂贸膰cie :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ahaha
Hej :) Nie chce zabierac g艂osu rozjemczego,ale Arti ,Vega bardzo dok艂adnie i ze szczeg贸艂ami wrecz opisa艂a sw贸j zabieg i rekonwalescencj臋 i ja osobi艣cie jestem jej wdzi臋czna, maj膮c nadzieje na dalsz膮 pomoc z jej strony :) Dzi臋ki Vega jeszcze raz i prosz臋 o wi臋cej . Ka偶da z nas wybiera dla siebie najlepsze miejsce do zabiegu ,biorac pod uwag臋 r贸偶ne aspekty, r贸wniez i te finansowe Szczerze m贸wi膮c Arti ,jestem nieco zdziwiona ,偶e maj膮c zabieg, w znieczuleniu og贸lnym jak sadz臋 , we wtorek , dzisiaj czyli w czwartek posz艂a艣 do centrum handlowego, po zabiegu jakby nie by艂o trwaj膮cym 3 godziny, dla mnie to troch臋 dziwne i nawet wykszta艂cenie medyczne,a nawet w艂asnie majac wykszta艂cenie medyczne , z ranami na twarzy ,nie zdoby艂abym sie na cos takiego. Pozdrawiam serdecznie :)

Udost臋pnij ten post

Arti4 ,przecie偶 to ty mnie zaczepi艂a艣 w jednej z powy偶szych wypowiedzi. Naprawd臋 ,masz medyczne wykszta艂cenie i zero wiedzy na temat zabieg贸w ,kt贸re robisz?No ,nie zazdroszcz臋 tym ,kt贸rych obs艂ugujesz je艣li we wszystkim jeste艣 tak fachowa. Ja mam inne wykszta艂cenie ,ale mnie lekarze chirurgii plastycznej zaprosili do wsp贸艂pracy w艂a艣nie w celu udzielania porad i wyja艣nie艅 jako ta druga strona ,poniewa偶 potrafi臋 w rzeczowy spos贸b opisa膰 i wyja艣ni膰 szereg w膮tpliwo艣ci ,kt贸re maj膮 zazwyczaj kobiety przed zabiegiem i po, doceniaj膮c moj膮 wiedz臋. Oczywi艣cie nie tu ,bo tu nie ma 偶adnych lekarzy. Strzykawk臋 trzyma膰 i pos艂ugiwa膰 si臋 ni膮 te偶 potrafi臋 ,bez medycznego wykszta艂cenia,mo偶e nawet lepiej ni偶 ty.......?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arti4
Powiem tylko tyle... ktos kto robi sobie sam wypelnienia kupowane w internecie i jeszcze nie daj boze namawia do tego innych jest dla mnie niebezpieczna idiotka wiec uwazajcie drogie kolezanki... 矛 to by bylo na tyle Zegnam sie z tym forum

Udost臋pnij ten post

Ahaha ,pierwszy dzie艅 po zabiegu nie jest tak tragiczny jak w艂asnie 2 czy 3 ,bo pojawia si臋 opuchlizna i mo偶na tylko straszy膰 swym wygl膮dem ,nast臋pne dni te偶 nie s膮 lepsze ,bo ci膮gle mamy plastry,kt贸re niekoniecznie 艂adnie si臋 prezentuj膮 . Chcia艂am doda膰 zdj臋cia ,ale system m贸wi,偶e spam

Udost臋pnij ten post

Zmieni艂am stron臋 z ,kt贸rej doda艂am zdj臋cia,niestety ,nie mam wp艂ywu na to ,偶e s膮 takie du偶e i odwr贸cone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zszokowana15
Jestem zaskoczona ,偶e tak szybko ci si臋 to goi艂o no i inaczej wyobra偶a艂am sobie te szwy.Vega a tam za uszami te偶 mia艂a艣 ci臋cia ,bo wida膰,偶e co艣 tam jest.Czy to ci臋 bola艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vega11
Nie,to nie bola艂o,nie bra艂am te偶 偶adnych antybiotyk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vega11
Ogl膮da艂am dzi艣 program "呕ycie bez wstydu" ,Klinika Ambroziak ,by艂a tam kobieta z przepuklinami t艂uszczowymi na dolnych powiekach ,kt贸re rzeczywi艣cie by艂y do艣膰 pokazne i by艂o to jej zmor膮.Zaproponowano jej korekt臋 powiek dolnych oraz wyci臋cie t艂uszczak贸w ,ale lekarka powiedzia艂a,偶e jak ju偶 to dobrze by艂oby zrobi膰 r贸wnie偶 g贸rne powieki .Wszystko zrobiono jednocze艣nie przy jednym zabiegu . Nie by艂o mowy o tym ,偶e dla zdrowia trzeba to roz艂o偶y膰 na 2 zabiegi ,raczej przy 2 oddzielnych zabiegach zdrowie traci si臋 2 razy. Moja kole偶anka zrobi艂a 2 miesi膮ce temu powieki g贸rne i dolne ,r贸wnie偶 przy jednym zabiegu ,robi艂a w Czechach i w og贸le Polki je偶d偶膮 tam teraz masowo ,bo to jednak du偶a r贸偶nica w cenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zszokowana15
Ja b臋d臋 mia艂a robione jednocze艣nie g贸rne i dolne powieki.Ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰,bo jak patrze w lusterko na te moje fa艂dy wisz膮ce prawie na rz臋sach to ze wstr臋tem si臋 odwracam.Staro艣膰 nie uda艂a si臋 panu Bogu,ale dobrze,偶e nasta艂y takie czasy,偶e mozemy troch臋 poprawi膰 sobie wygl膮d i humor.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zszokowana.:) Bardzo dobra decyzja ! 500 % zadowolenia !Wiem to z autopsji :) Pozdrowienia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Taaak ,zjawiskowy efekt cho膰 "wygladam troche jak ofiara przemocy w ciapackiej rodzinie " taki efek to moze ol艣nic chyba tylko Frankensteina.Jak mozna pisac takie g艂upoty na drugi dzi艅 po zabiegu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arti4
Tak efekt jest zjawiskowy Zero siniakow Lekko odretwiala twarz Jestes gosciu zazdrosna czy jak??? Nie chce mi sie z wami wiecej gadac ani odpowiadac na te hejterskie wypiwiedxi Bawcie sie dobrze we wlasnym sosie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ahaha
Hejka:) Ja ca艂y czas dojrzewam do liftu ,och mysle o tym nieustannie i staram sie dobrze przygotowac. Jestem zdecydowana i dobrej my艣li. Arti a jak u Ciebie przebiega rehabilitacja ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arti4
Ahaha Kochana wszystko Ci opowiem ale na priv gdyz mam troche dosc tych hejterskich postow na tym forum na temat mojego lekarza i mnie ;) Ciesze sie tak bardzo ze chcislabym wszystkim sie pochwalic i nie mam zamiaru uzerac sie tu na tym forum To moj email ops777@gmail.com Pisz kochana a ja chetnie odpiwiem na wszystkie pytania i pokaze zdjecia przed po i w trakcie rechabilitacji... A calej reszcie mowie- tak efekty sa zjawiskowe - minelo 10 dni i zero siniakow... wczoraj bylam juz na castingu...!!!

Udost臋pnij ten post