Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

a u mnie poranki są fajne. maluszek w bujaczku usypia, ja mam czas na umycie się, umalowanie, zjedzenie śniadania i czasem zacznę obiad :) ogólnie więcej mi śpi, jak przestałam pić czarną herbatę, nawet słabiutką. Rzodkiewa mi z małym ciężko by było waży już ponad 5kg :) o chuście myślałam, ale nie wiem czy kręgosłupa za bardzo się nie nadwyręży. lecę prasować :)

no moj po rannym karmieniu nie raczy isc spac :) wczoraj moja mam z nim byla - bo mysmy jechali do sklepu - i ona caly czas go na rekach nosila :D i sie smyk maly przyzwyczajil :D od jutra ja kawe odstawiam - moze on bedzie wiecej spal :) wyobrazcie sobie ze jak spi to sie wierci i wigina - bo go brzuszek boli, to jak go poloze na brzuchu to potrafi tak przespac 3 godziny:) az jestem pod wrazeniem:) oczywicie co 5 minut do niego zagladam wiec i tak duzo nie porobie ale i to lepsze niz noszenie na rekach :P Natalie mój podobno dobrze przybiera.... ostatnio tydzien temu na wizycie wazyl 3900, 330g w 2 tygodnie przytyl... własnie walczy z lezaczkiem - bo nawet w tej sytuacji mu nie pasi :D

rzodkiewka ja mam taka chuste...i czasem bez niej bym rady nie dała...dostałam od siorki,osobiscie bym nie kupiła...ale jak zobaczyłam jaka ulge moze przyniesc i wiecej sie zrobi...a mały to przy cycu lubi...wiec czasem z ranca jak jem sniadanie itd to go w niej trzymam :)

Krostki sa ale jest mniej czerwonego wokolo a one zrobily sie bardziej rozowe niz czerwone.. A maly wazyl 4700 dwa tygodnie temu... Wiec teraz to juz prwnie grubo ponad 5 kg Lubi jak sie go na prosto nosi a jak tylko czuje ze chcemy go polozyc na plasko to pisk i krzyk nudzi mu sie chyba :/

Witam wszystkich ;) Ja bez spacerow tez nie dalabym rady .. chodze codziennie po 2-3 godziny i przynajmniej lepiej sie czuje .. tak Natalia jak piszesz przynajmniej jest powod by sie pomalowac uczesac i ubrac jak czlowiek..:) w pizamie to nigdy nie chodzilam bo Macia na 8 do szkoly zaprowadzam ale czlowiek sie lepiej czuje jak wyjdzie do ludzi :) Madzia moja ladnie spi ale rano i ok poludnia i standardowo od 15-16 nie spi do 20-21 ;) ale grzeczna jest wiec dobrze ... cos dzisiaj szaro na dworze nie wiem moze na jakis zakupy szkocze ...

gragra moja Madzia non stop spi na bzuchu od dawna i powiem Ci ze jak ja poloze na plecach a jej cos nie pasuje to sie tak wygina ze chce sie przewrocic zplacow na brzuch tyle ze jeszcze nie umie ;) z brzucha na plecy tak ale odwrotnie jeszcze nie i smiesznie to wyglada bo jak jej nie wyjdzie to robi taka podkowke i tak zalosnie wola muuuuuuu hehehe ;)

Graga a czasem 200 gram na tydzień to norma nie jest? mój znowuż to 300 gram w tydzień.. to i tak mniej bo wcześniej było 400. z tą kawą to możesz pić, tylko chyba zaraz po karmieniu. ja lubiłam zawsze herbatę, ale posmakowałam herbaty z dzikiej róży i już mi nie brakuje czarnej :) no i laktacyjna mi też smakuje. a my dzisiaj nie idziemy na spacer, bo czekam na położną i będzie między 12 a 14. Vivii a ile kg zostało Ci do zrzucenia, czy już na minusie skoro tak dużo chodzisz codziennie? ja jutro będę u rodziców to się zważę. wczoraj po takim spacerze to mi nogi w tyłek wchodziły lekko :) ale przynajmniej odebrałam dyplom ukończenia studiów :) więc podziwiam, że codziennie dajesz tyle rady.

ech... mój wreszcie zasnął:) i teraz nie wiem za co sie zabrac:) tyle tego wszystkiego ze musze wybrac co jest priorytetem:) musialam przebrac ubranka malego bo juz ma pomalu 62 za male - musialam przebrac po bratanicy - bo moich mam z leksza za malo zeby rzadziej pralke puszczac... po co mam prawie pusta wlączać:) Vivii tymbardziej podziwiam ciebie ze prowadzisz malego do szkoly - pewnie z Madzią, a ja sie rano nie umie zebrac, a nawet zanim sie zbiore, ubiore, umyje siebie, młodego przyszykuje do wyjscia - musze go przypilnowac bo jest troche rozgarniety:) zanim małego nakarmie - a niekiedy trwa to ponad 30min to musialabym juz o 6 wstac :D normalnie szykowania 3 godziny.... ja musialabym chodzic po dworze od 8.30 do 13.30 - by Dominika potem znowu nie ubierac jak trzeba drugi raz isc odebrac Piotrka:) normalnie porazka u mnie jest, a jak se pomysle ze snieg spadnie i bedzie wiecej ubierania to mnie cos bierze :D ech byle do lata... moze jeszcze wpadne w jakis rytm:) narazie chcialabym zeby mi sie to karmienie jakos unormowalo :)

natalie nie wglebiam sie jaka norma - lekarka powiedziala ze jest ok wiec sie nie stresuje.... wyluzowalam ostatnio, bo stwierdzilam ze problemy z karmieniem moga byc efektem stresu - i powiem wam ze chyba jest w tym troche racji:) od razu widac poprawe:) a mamusia sie nie pochwalila ze jej kolejny roczek strzelil? oczywiscie wszystkiego najlepszego - spóźnione ale szczere:) spadam wreszcie cos zrobic - bo ktos jeszcze napisze ze czasu na nic nie mam a na kafe siedze :D dzisiaj zupka grzybowa dla domowników:) ja musze sie poraczyc czyms innym :) od zeszłej niedzieli nie jem ziemniaków - ciekawe jak dlugo:)

Natalka zostaly mi 2 kg nie chudne szybko mimo spacerow bo jem duzo slodyczy ... chyba na jakis odwyk musze isc hehe ;) gdyby nie te spacery i to ze duzo wody pije bo ok 3l dziennie to bym chyba wazyla wiecej niz w ciazy hehe ;) nie ale tak serio od 3 dni sie ogrniczylam ale na jak dlugo ;/

Graga już62 za małe??? u nas teraz mały wchodzi w 62, bo 56 za małe. a przecież waży już ponad 5kg :) widziałam, że dziewczyny z września zrobiły taką tabelkę ile ich dzieciaczki ważą obecnie ile przy porodzie - fajna sprawa. co wy na to, żebyśmy zrobiły swoją? ja już wszystko mam zrobione, nie mam weny tylko sprzątać, więc chwilkę sobie odsapnę bo Kuba śpi. a dlaczego nie jesz ziemniaków? u mnie dzisiaj skrzydełka z piekarnika. wczoraj po wątróbce małemu nic nie było :)

Vivii mnie też słodycze gubią.. pierwszy miesiąc prawie w ogóle, ale na dzień dzisiejszy to musze zjeść jakiegoś wafelka, z 3 kawałki czekolady, czasem jakiegoś chipsa jak są. ale zobaczymy jak z wagą, 2 tygodnie temu miałąm 1kg do zrzucenia.

Witajcie Miluchna co do pępka to Marysia miała gruba pępowine (przy cieciu słyszałam nawet jak lekarz mówił ze strasznie gruba pepowina) i był problem z odpadnieciem ...zaczeło sie to strasznie jończyc Przyszła położna i poradziła wywalic octanisept a spróbowac fioletem na spirytusie i oczywiscie pałeczkami do uszu czyscic po kazdej zmianie pieluszki cały ten brud co w srodku był Fiolet pomógł pepek ładnie sie zagoił a octanisept miałam do mojej rany :-) Marysia strasznie grzeczna jest Karmie ja piersia oraz mm Tylko na buzce krosteczki :-( Dziewczyny znów mam problem z moja Justyna Wczoraj straciła przytomnosc w łazience Strasznie ja głowa bolała i boli nadal Idziemy do lekarza dzis Nie wiem co to moze być Ona ma juz tyle schorzeń tyle tych poradni specjalistycznych ze teraz to juz sama nie wiem co jest grane W klatce piersiowej ja tez boli :-(

natalie bo moja waga sie w miejscu zatrzymala:) mimo tego ze jest jeszcze masa do zrzucenia:) pomyslalam ze jak wywale ziemiary to bedzie prosciej :) no mowie ci ze 62 za male:) Dominik jest bardzo długi:P ma bardzo długi tułów :) co sie nie przekłada na wage bo waży ok 4kilo, wdał sie chyba w moja rodzine - bo u mnie wszyscy wysocy:) i but minimum 46 :P Agulka to nie ma na co czekać - musicie isc do lekarza - biedna ta twoja córa że tyle sie nachodzi;/

u mnie już położna była, Kuba nadal waży tyle samo co tydzień temu. ale mówiła, że spokojnie, że głodny (akurat dał popis płaczu, ze głodny), że inna waga i że te 200 gram może być różnicy i wszystko gra. jednak mimo wszystko lekko się zaniepokoiłam. po trądziku może być taka kaszka jak u mojego Kuby i trwać spokojnie miesiąc. najlepiej nawilżać emollium kremem, na spacer specjalnym kremem na dwór smarować i jak przychodzi się do domu to zmyć tamten i znowu tym natłuszczającym. co do urywania sutka podczas karmienia, to maluch się denerwuje, że słabo leci i przestawiać na drugą pierś. no i pytała się czy zdecydowałam się na jakąś antykoncepcje, a ja nie mam pomysłu.. póki co mężu kupił zapas gumek jakiś nielateksowych. a wy już myślałyście o antykoncepcji?? xxxxx Agulka współczuje.. a córka ma robione wszystkie wyniki krwi? napisz co i jak, jak będziesz po wizycie u lekarza. xxxxx Graga to faktycznie Twój maluch długi :) a ile miał cm jak się urodził? czuję niedosyt tylko 40 minut na spacerku, a zimno coś i mglisto, że masakra.

Ja dziś wstałam przed 9. Tadeusz obudził mnie cmokaniem przed 2 więc go chciałam nakarmić. Jadł całe 4 minuty! I zasnął, próbowałam mu dać jeszcze cyca ale nawet nie drgnął. Ręce bezwładne, głowa zwisa i ma w nosie jedzenie :) Potem obudził się przed 5. Wyszłam dziś na spacer o 12 i od razu dzień dłuższy się wydaje. U nas było 9 stopni i piękne słońce. Aż żałowałam, że nie wzięłam okularów bo aż oczy mi łzawiły. Viviii jak dobrze, że nie jestem sama. Ja też codziennie słodycze. Co drugi dzień się ważę, żeby czasem waga nie poszła w górę ale jakoś nie umiem sobie słodkości odmówić ;) Co do wagi to czytałam, że norma to 150-250 na tydzień. Mój ostatnio był ważony w poniedziałek, miał 3960 więc może dziś trochę ponad 4kg. Ale udka to on ma konkretne :D U nas ubranka 56 za małe, 62 jeszcze są dobre. Dziś Tadzio obudził się z zapchanym noskiem. Ja nie wiem skąd te kozy w jego nosku. Codziennie mu muszę czyścić i codziennie są nowe. Natalie jak tam ciemieniucha? U mojego małego chyba na brwiach zaczyna się robić :( Eh biedna ta jego mordka, jak nie krostki albo podrapanie to teraz to. Ja też smaruję buźkę kremem emolium. Na spacery smaruję mustelą no ale nie wpadłam na to, żeby zmywać po spacerze. Natalie zróbmy taką tabelkę :)

Monis widzisz kurcze te slodyczne to nas zgubia ;) ja wole obiadu nie zjesc niz slodkiego hehe ;) Dianakarina ja wstaje o 6 codziennie ;)

Moniś to jak będę miała chwilkę, to stworzę tą tabelkę i będziemy się dopisywać :) ciemnieniucha trochę się zaczęła, czesałam włoski i w sumie nie było postępu. a na brwiach to też mu się łuszczyła skórka. mój Kuba dzisiaj je co 2 godziny ale possa 3-4 minuty i koniec. więc mam podobnie i w nocy również. ogólnie to w 5 - 7 minut potrafi też całkowicie opróżnić pierś. ten krem na zimę (używam nivea na każdą pogodę) ma inną konsytencję, natłuszcza bardzo. a emolium znowuż nawilża. więc chyba dlatego trzeba zmywać. Diankarina ja wstaję około 9, ale też jest i 7 jak i 10 :) to zależy od Kuby :)

Witajcie, ja tak szybko. Mam w domku przygotowania do chrzcin sobotnich, plus od piątku goście będą u nas nocować. Mam co robić w domku, to i czasu na pisanie nie mam. Graga tak rok więcej już mam, nawet nie świętowałam, może i lepiej, po co w doły się wpędzać :P Agulka daj znac jak tam z Justyną. A Was mamuśki pozdrawiam i Wasze maluszki :)

Viviii no popatrz ;) Ja wczoraj spojrzałam na garnek z zupą i się zastanawiałam czy zjeść - wybrałam jednak draże :P A dziś na spacerze zapomniałam kupić - no i co tu teraz począć?! :D Jestem na głodzie :P Ja to się już czasem w sklepie wstydzę je kupować :P

witam!dziewczyny a jak wcinacie słodkie to maluszkom nic nie jest?kurcze ja sie ciagle boje jesc słodkiego...w ogole czekolady..mój mały w ogole ma wrazliwy brzuszek...ja zamiast słodyczy objadam sie waflami ryzowymi,jogurtami naturalnymi z jakimis płatkami,albo banany suszone...czasem zjem herbatnika...natalie jaka herbatke na laktacje pijesz?moj maluszek wazył 2 tyg temu 3800 a teraz juz pewnie ponad 4kg...za tydz bedzie wazony..

Tusia piję herbatkę Medela Bocianek - ale tylko widziałam ją na allegro. widzisz zależy od maluszka, nie opycham się słodyczami ale pozwalam już sobie na słodkie conieco i nic nie jest maluszkowi :)

Witajcie:) Melduje sie:) My dziś po szczepieniu-śpimy cały dzień:) eh boje sie o mojego Skarba.Doktor powiedziała że jeszcze jest delikatnie zażółcony ale to ostatni dzwonek na szczepienie:( no i dostał 5w1 ,wzw i rotawirus.On śpi a ja co chwila dotykam czy oddycha-wiem jestem przewrażliwiona ale nasłuchałam się na tych moich studiach podyplomowych o reakcjach dzieci na szczepionki że włos się jeży na głowie:( Ja jem szarlotkę,herbatniki i biszkopty ze słodyczy.a co tam.....mały to toleruje więc spoko.Mleko do kawy mi nie smakuje-odzwyczaiłam się...i dobrze......:)przynajmniej jeden pozytyw.jutro jem jogurt zobaczę jaka będzie reakcja. Badania test Karego nie zrobiłam bo u nas z kału nie robią-tylko krew-a ja nie mam serca go kłuć po tych kłuciach niedawnych.jak coś to trzeba zawieźć kał do IMI DZ.Na razie dam spokój. I tak się kręci każdy dzień....dziś 8 tygodni skończyliśmy-ale leci...mój Pączuś warzy 5500:) ładnie przybiera po 250 na tydzień;) Zmęczona jestem "masakratycznie"jak to mówi mój synio:) Wczoraj byłam z nim na prywatniej wizycie bo Antoś miał katar i charczał starsznie bałam sie że zeszło na gardło -ostatnie noce nieprzespane-bo spał na brzusiu a ja czuwałam przy nim:) heh :) po inhalacji o niebo lepiej......i witaminki A+ E i tantum verde też swoje zrobiły- już tak nie charczy bidulek:( Także żółtaczka,przeziębienie,szczepionki niezła bomba-dziś tez będę czuwać przy nim całą noc:)pomimo że on śpi jak Aniołek:) Pożyczyłam huśtawkę od sąsiadów Graco -rewelacja-chyba mu kupię taką:)http://allegro.pl/graco-hustawka-swing-n-bounce-venus-super-i2779505907.html -używaną poszukam:) lece bo płacze-pa.

Mamusia, Natalie ,Graga jesteśmy po wizycie u lekarza z Justyną Mamy skierowanie do neurologa (jeszcze tam ją nie widzieli....) no i kardiologa (wizyty ma co roku ) Strasznie słaba jest i blada Lekarz nie wie co może być przyczyna jej dolegliwości Ma tyle schorzeń że głowa boli ale cóż poradzić jedni maja z górki jedni pod górkę...

Dziewczyny a dajecie swoim malenstwom witamine D ..?? To jest na kosci zeby krzywicy nie dostaly..??

Rzodkiewa ja podaje D plus K Ale wiem ze jak dziecko jest na samej iersi to tak sie podaje w innych wypadkach (karmienie mieszane ,karmienie tylko mm) podaje sie sama D