Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubliniankaa

Poród w szpitalu na Staszica w Lublinie

Polecane posty

Gość gość
Byłam dzis na izbie, faktycznie pusto, ale położna powiedziała, ze cały czas przyjeżdżają pacjentki. Miejsca pozajmowane, ale codziennie są wypisy. Myślałam, ze coś juz się zaczyna, ale chyba musimy jeszcze poczekać. Termin mam na 7.03

Gość Kasia2308
heheh no i ja zaraz jadę na izbę :) bo coś mi się chyba wody sączą :)

Gość Monline
A miałyście uczucie kłucia w brzuchu i takie rozpieranie ?Bo tak czuje się dzisiaj u wydaje mi się dziwne..Może i ja lada chwila trafie na izbę ?

Gość gość
Mnie od czwartku pobolewa brzuch jak przy okresie, to jest taki permanentny ból. Wczoraj to juz bolało na maxa. Lekarz stwierdził, ze jest juz maleńkie rozwarcie i miękka szyjka i może się zacząć w każdej chwili. Ale na razie czekamy. Natomiast w pierwszej ciąży z córka nic się takiego nie działo, rano odeszły mi wody, zaczęły się skurcze i juz :) takze teraz jest zupełnie inaczej, juz głupieje..

Gość Kasia2308
no u mnie fałszywy alarm i jestem z powrotem :( ale jutro już łózko czeka :) Dzis na izbie byłam trzecia, dwie kobitki zostały przyjete ze skurczami . Jutro mam byc raniutko i chyba będa wywoływac bo już tydzień po.... nie spieszy się synusiowi :(

Gość gość
No to dobrze, ze przynajmniej masz łóżko zaklepane :) córkę urodziłam idealnie w terminie, co się rzadko zdarza, więc nie wywolywali. Na Staszica podobno właśnie czekają około tygodnia od terminu i wtedy wywołują. Mam nadzieje, ze teraz mój synus nie będzie zwlekał bo juz siedzę jak na szpilkach

Gość Monine
Fajnie ze masz rezerwację

Gość Kasia2308
jejku jadę zaraz mam serce w gardle :( tak się boję ....... tego porodu wywoływanego masakra jeszcze liczę że się samo zacznie ehhh :( trzymajcie kciuczki

Gość gość
Kasiu trzymaj się! Na pewno bedzie dobrze! Ja tez sie balam porodu, niby urodzilam corcie w terminie ale mialam podana oksy bo wolno szlo. Ale bylam zadowolona ze Staszica, chociaz nie mam porownania. Może jak mój Maly sie namyśli i postanowi wyjść to się spotkamy na Staszica :)

Gość MoNine
Kasia trzymaj się , w wolnej chwili napisz jak sytuacja i czy są wolne miejsca :) Ja na IP wybieram się w piątek bo to mój termin choć na razie niewiele się dzieje..

Gość Kasia 2308
Ja już na sali z cewnikem foleya :( nic się narazie nie dzieje nie ma miejsc na patologii i odsylaja :(

Gość majówka15
Hej dziewczyny, trzymam kciuki za te które już "rodzą" i czekam na wieści i wrażenia o opiece itp Czy któraś chodzi do dr stupak?

Gość gość
No my juz po :) bardzo zadowoleni troszkę wymeczeni bo i balonik skurcze oxytocyna a na drugi dzień cesarka ale przyjemnie i wszyscy bardzo mili

Gość Kasia 2308
Zapomnialam sie podpisac Kasia

Gość gość
Gratulacje! Wspaniale że masz już swój skarb przy sobie. Może napiszesz dlaczego skonczylo sie cesarką?

Gość zimmt
Zazdroszcze, ze jesteś juz po. My cały czas czekamy, myślałam, ze to juz,juz a teraz spokój. Byłam w czwartek popoludniu na IP i oblężenie, nie było miejsc, a z kolei w piątek rano przyjmowali normalnie. U mnie nic sie nie zadzialo chocia juz termin, więc mam sie zgłosić w przyszłym tygodniu. Z miejscami loteria, wiec powoli przestaje sie tym przejmować :|

Gość Kasia 2308
Dziś wypisuja 4 osoby :) my jeszcze lezymy slonczylo się cesarka poniewaz maly nie wstawil się glowka w kanal rodny takze poród dlugi ale warto było dla takiego szkraba opieka super :)

Gość zimmt
He, wiec jakby co jest szansa na miejsce ;) pamiętam, ze mnie z córeczka też wypisali w sobote (rodzilam w czwartek), wszystkie dziewczyny z mojej sali poszły do domu. Zobaczymy jak bedzie teraz. Pozdrawiam

Gość gość2
Hej i wiecir jak sytuacja na staszica? Wsteonie sr mam sie zglosic do.porodu

Gość gość
Halo jest tu ktos?

Gość gość
Bylam dzisiaj na ip, dwie panie zostaly przyjete na oddzial a w kolejce czekaly jeszcze trzy ale nie wiem czy wszystkie przyjeli. Mysle ze tak bo nikt nic nie mowil o braku miejsc.

Gość gość
Na staszica nie ma miejsc, wczoraj bylo szesc porodow wiec najlepiej sie wstrzymac 2-3 dni ;-)

Gość gość
Hej :) czy ktoś coś wie jaka jest aktualnie sytuacja z miejscami?

Gość Margareeeettkaaaaa
PYTANIE NA CITO Na pewno któraś z was chodzi do Luxmedu- jak wygląda tam USG ginekologiczne, wykonywane POZA ciążą, czyli przezpochwowe??? Jest wykonywane na fotelu czy kozetce? szukam dobrego lekarza dla córki

Gość gość
Wykonywane jest na kozetce. Badanie jest wykonywane w komfortowych warunkach.

Gość gość
Droga Margaretko USG przez pochwę nie wykonuje się tylko poza ciążą. W dobrych gabinetach aby precyzyjnie wszystko zobaczyć to zawsze na początku ciąży wykonywane jest USG jedynie przez pochwę (to tak na marginesie). W Luxmedzie polecam dr Krzyżanowskiego.

Gość Margareeeettkaaaaa
A czy na życzenie zrobią przez powłoki brzuszne a nie przezpochwowo?

Gość gość
Zrobią takie, jakie bedzie konieczne

Gość gość
nawet per rectum może byc czyli przez o***t, kiedyś miałam nie bedąc w ciazy przez powłoki brzuszne ale musiałam godzine przed usg wypic 1 l płynów żeby mocz w pęcherzu podniósł macice czy jakos tak

Gość gość
witam, mam pytanie do osób rodzących w miarę ostatnio na Staszica : czy dzieciaki są koniecznie szczepione w pierwszej dobie? jeśli Wasze były to dajcie proszę znać jaką szczepionką (chodzi mi oczywiście o nazwę).