Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lafari

********************mamusie LISTOPAD 2012*********************************

Polecane posty

MałaBlondynka ja nie chce rodzić w nocy :D bo będę musiała po nocach targać teściową :D . MI by pasowała godz tak po 17,00 bo mąż już po pracy, dla Amelki opieka by się znalazła :) . Mój mąż z kolei nie chce po 16.00 bo duże korki i boi się że nie zdąrzymy :D , ciekawe co Igor na to :)))) Moja teściowa jest kochana, ale daje w tajemnicy mojej Amelce słodycze i chowa je gdzieś po kątach , plecaku itp. Że ja taka zła mama jestem i dziecku słodyczy żałuję. Ale naprawdę moje dziecko zawsze balanusuje na granicy niedowagi, a jak zje słodkie to może nic nie jeść przez 3 dni. Moja mama ma więcej zdrowego rozsądku, ale jakby się dało to w życie weszła by z butami i to dosłownie. Na szczęście mieszkamy wszyscy osobno więc takie problemy można przełknąć :)

o czystość pytałam położną, bo ja również dosyć mocno krwawiłam, mówiła mi że wanna ma fajne filtry, w razie potrzeby wanna jest cały czas napełniana. Mówiła też, że rodzące drugi raz wchodzą tylko raz i siedzą aż do samego porodu, natomiast rodzące pierwszy raz muszą dwa razy z wanny wychodzić.

o czystość pytałam położną, bo ja również dosyć mocno krwawiłam, mówiła mi że wanna ma fajne filtry, w razie potrzeby wanna jest cały czas napełniana. Mówiła też, że rodzące drugi raz wchodzą tylko raz i siedzą aż do samego porodu, natomiast rodzące pierwszy raz muszą dwa razy z wanny wychodzić.

ja też mam nadzieję że drugi poród idzie szybciej. Pierwszy pojechałam do szpitala w poniedziałek około 21 żeby sprawdzić ruchy małego bo za spokojny był i zostawili mnie na noc żeby pod KTG podłączyć, to był 38 tc rano przyszedł lekarz i stwierdził ze skurcze kiepskie rozwarcia nie ma , nie urodzę teraz ale zrobi mi test oksytocyny, zeby sprawdzić jak zareaguje moj organizm,jakie beda skurcze i co o 9 oksytocyna, o 11 poszły wody ,o 13 sala porodowa,o 18 rozwarcie stanęło na 8, o 20.32 lekarz położył się na mój brzuch i wypchnął małego. Byłam zła ale i obolała choć nie wspominam żle wszystkiego to i tak jestem zła na tego lekatza bo mógł zrobić krzywdą i mi i małemu. Dziś już ten lekarz nie pracuje, ma zakazane odnierać porody ale jest nadal lekarzem ginekologiem

Ewela Moja młoda też je słodycze... my czasem kupujemy normalnie, pozwalam, żeby dostawała... ale w granicach rozsądku. Np pierw obiad - na deser mogą być lody, czy np batonik... i chipsy też jemy.. ale to co zdrowe jest na pierwszym miejscu. Czy nawet jak z tą colą pisałam - spróbować mogła, nie chce to mi na rękę na pewno nie będę jej namawiać... a teście właśnie dali by ile wlezie tego co nie trzeba nie myśląc o tym, że później brzuch może boleć czy coś

MałaBlondynka, Amelka ma 6 lat i zostawię ją z kim popadnie :P , kto akurat będzie pod ręką , miał wolne itp. Narazie ustalone wstępnie jest że w nocy z teściową, mój tata ewentualnie może podjechać, do południa z moja siostrą , bo ta chodzi o LO które znajduje się właśnie w Tychach na przeciwko mojego domu :) popołudniu mogę ją zawieźć do moich rodziców (po drodze do szpitala) , bo ktoś tam zawsze jest. Ewentualnie może tam spać, moja siostra przed szkołą może ją zaprowadzić do przedszkola a mąż już sobie ją odbierze. Kurcze już tyle wersji powstało , a nie da się nic zaplanować bo wszyscy pracują . No i nie wiadomo kiedy główny bohater zechce nas zaszczycić swoją obecnością. Martwie się też teściową, bo ta pewnie będzie chciała wyjechać na wszystkich świętych :P i wtedy ja nie wiem co zrobimy Ja tak po troszku jestem wyrodną matką i potrafię od czasu do czasu młoda sprzedać dziadkom na weekend, także jest przyzwyczajona do różnych miejsc noclegowych ;)

co do słodyczy i teściowych to ja z moją nie mam żadnego kontaktu jest alkoholiczką więc i mój syn jej nie widuje zbyt często. Jedzie z mężem po wcześniejszej rozmowie telefonicznej i wybadaniu czy jest trzeżwa. Jesteśmy razem od 2005 a widziałam ja może 6 razy. Zalazła mi za skórę już podczas pierwszej wizyty u nich kiedy była pijana i wyzwała mnie od k... i dz... Dziś tego żałuje bo nigdy mnie nie poznała i nie pozna.

chciałabym żeby moja mama była z małym bo jest na emeryturze ale mieszka 40km od nas i zależy od szybkości skurczów. Jak będzie szło pomału to przyjedzie jak zbyt szybko to mam za scianą koleżankę która ma roczne dziecko i jesteśmy dosyć blisko, jak siostry, i to ono przyjdzie

Ewela No to fajnie z tą wanną. Właśnie mnie to tak zastanawiało z tym krwawieniem bo i to u mnie chyba mówili inaczej tzn, że właśnie jak się krwawi to trzeba wyjść i rodzić na łóżku, a przecież inne szpitale jakoś sobie radzą. Podejrzewam, że pewnie jak ktoś da ładnie w łapę to poród przyjmą u mnie, a tak to wymyślają bo im się nie chce A z małą to fajnie masz. I żadna tam wyrodna - gdybym ja miała zaufaną osobę też bym zostawiała :) Ale mam tylko tak jak mam. Moja siostra jest lewa do dzieci niestety ;) Tzn nie to, że się czepiam po prostu ona już tak ma i trudno.. swoich nie ma, nie zna się i sama zdaje sobie z tego sprawę, że czasem sama ze sobą sobie nie radzi a co dopiero zajmowanie się dzieckiem ;) Moi rodzice odpadają bo niestety lubią sobie łyknąć. Tam czasem nawet w odwiedziny jak jadę to po 10 minutach wychodzę to tym bardziej dziecka bym nie zostawiła :O Tak to jacyś znajomi, ale to właśnie każdy ma swoją prace itp. Mam dobrą koleżankę przedszkolankę to teoretycznie jak będę w szpitalu i mój P będzie mnie odwiedzał to młoda będzie bawić się w przedszkolu, ale to opieka na jakiś czas jednak tylko, a nie że zostawię jej dziecko na noc bo studia, praca... nie będę wymagać od kogoś "obcego" żeby dostosował się do mnie

Gość dorotelinka123
*********************CZEKAJĄCE NA SWOJE SKARBY****************************************** NICK...............TERMIN..........CIĄŻA...........PŁE Ć .................. ............................................................ ....................... Blondi.................tp. 1.11........2 ciąża.........Artur ( Bianka)......Wrocław kondalsia.............tp. 1.11........1 ciąża.........Zuzia (Antek)........Płock ulna30................tp. 3.11........3 ciąża..........synek Miłosz mamajuleczk........tp. 3.11........2 ciąża..........prawdop.chłopiec Justyna1991........tp. 3.11.........1 ciąża.........prawdop.dziewczynka Poznań marlena.26.06......tp. 3.11.........1 ciąża ........Oliwier Leonka5-11..........tp. 5.11........1 ciąża.........Leon......Warszawa madziolek_88........tp. 5.11........2 ciąża.........Antonina.....Poznań 1111ewa..............tp. 6.11........2 ciąża.........Agnieszka patisonek87.........tp. 6.11.........2 ciąża.........dziewczynka-Judyta Bianka..Anglia Życiowa optym......tp. 10.11.......1 ciąża.........chłopczyk Agnieszka1011......tp. 10.11.......1 ciąża.........chłopczyk.... karolaina83..........tp. 10.11.......1 ciąża.........synek Jakub/Piotr Szczecin Maguś.................tp. 11.11.......2 ciąża.........dziewczynka Gosia tatiana_xx...........tp. 11.11.......1 ciąża.........chłopiec Kamil....Szwajcaria ewela..................tp. 14.11.......2 ciąża ........chłopczyk/Igor /Tychy Dagniesia 37.........tp. 14.11.......4 ciąża.........prawdop.chłopczyk justyk89..............tp. 16.11.......1 ciąża.........córeczka Kornelia martarta.............tp. 17.11.......1 ciąża .........pleć nieznana kasika26..............tp. 21.11.......1 ciąża.........płeć nieznana Creamyful............tp. 21.11.......1 ciaza..........Michelle, Norwegia 21.11.2012...........tp. 21.11.......1 ciążą.........Wojtuś ...Warszawa idris...................tp. 22.11.......1 ciąża..........Agata....Warszawa dorotelinka123......tp. 22.11.......2 ciąża..........chłopiec ..Biłgoraj GosiaqKR.............tp. 23.11.......1 ciąża..........Łucja, Aleksandra ....Kraków Listopadowa M......tp. 23.11.......1 ciąża..........płeć nieznana MaggieWhite........tp. 23.11.......1 ciąża..........chłopczyk........Wrocław biegaczka............tp. 24.11.......2 ciąża.........Maksymilian AgataHa..............tp. 25.11.......2 ciąża..........Feliks Anka271112..........tp. 27.11...... 2 ciążą..........prawdop.dziewczynka Grudzien_85.........tp. 28.11.......1 ciąża..........dziewczynka ada1305..............tp. 10.11.......2 ciąża..........Emilia Maria...Wolsztyn ************************TULĄCE SWOJE SKARBY**************************************** NICK.......T.POR/D.POR....WAGA/DŁUGOŚĆ /RP ....IMIĘ.....DZIECI......SKĄD Dagniesia37.....14.11/13.10......3100g/50cm/CC... .Kubuś....4dzieci... Azja1212.........29.10/21.10......3200g/54cm/CC. ...Madzia.....Filip()... i ja się dopisałam

aha no a tak żeby nie było to ogólnie młodą też podrzucaliśmy teściom jak jakieś wyjście. Ale to jednak właśnie już po jedzeniu, najchętniej wieczorkiem żeby tylko w domu się pobawili, a nie głupie pomysły z wycieczką mieli. Także właśnie o samo popilnowanie to jest ok - ale na dłuższą opiekę to będę miała stresa :P

dorotelinka123 O matko, ale się uśmiałam ze swojej głupoty teraz :D :D :D Czytam tabelkę gdzie się dopisałaś i tak patrzę "chłopiec ..Biłgoraj" i myślę co to za dziwne imię Biłgoraj... aż po chwili parsknęłam śmiechem ze swojej głupoty :D :D :D I kolejna mama z kolejną ciążą :) Ile ma pierwsze dziecko?

MałaBlondynka skąd ty jesteś bo jakoś nie mogę się dopatrzec ciebie w tabelce i na kiedy masz termin:)

Ada Jestem pierwsza jak Blondi zapisana :) Z Wrocławia jestem Futrzak Hahahahha nie no nie wiem, ale jak mój wróci z pracy to mu powiem jakie oryginalne imię wymyśliłam ciekawe czy zajarzy ;)

*********************CZEKAJĄCE NA SWOJE SKARBY****************************************** NICK...............TERMIN..........CIĄŻA...........PŁE Ć .................. ............................................................ ....................... Blondi.................tp. 1.11........2 ciąża.........Artur ( Bianka)......Wrocław kondalsia.............tp. 1.11........1 ciąża.........Zuzia (Antek)........Płock ulna30................tp. 3.11........3 ciąża..........synek Miłosz mamajuleczk........tp. 3.11........2 ciąża..........prawdop.chłopiec Justyna1991........tp. 3.11.........1 ciąża.........prawdop.dziewczynka Poznań marlena.26.06......tp. 3.11.........1 ciąża ........Oliwier Leonka5-11..........tp. 5.11........1 ciąża.........Leon......Warszawa madziolek_88........tp. 5.11........2 ciąża.........Antonina.....Poznań 1111ewa..............tp. 6.11........2 ciąża.........Agnieszka patisonek87.........tp. 6.11.........2 ciąża.........dziewczynka-Judyta Bianka..Anglia Życiowa optym......tp. 10.11.......1 ciąża.........chłopczyk Agnieszka1011......tp. 10.11.......1 ciąża.........chłopczyk.... karolaina83..........tp. 10.11.......1 ciąża.........synek Jakub/Piotr Szczecin ada1305.............tp..10.11........2 ciąża.........Emilia Maria...Wolsztyn Maguś.................tp. 11.11.......2 ciąża.........dziewczynka Gosia tatiana_xx...........tp. 11.11.......1 ciąża.........chłopiec Kamil....Szwajcaria ewela..................tp. 14.11.......2 ciąża ........chłopczyk/Igor /Tychy Dagniesia 37.........tp. 14.11.......4 ciąża.........prawdop.chłopczyk justyk89..............tp. 16.11.......1 ciąża.........córeczka Kornelia martarta.............tp. 17.11.......1 ciąża .........pleć nieznana kasika26..............tp. 21.11.......1 ciąża.........płeć nieznana Creamyful............tp. 21.11.......1 ciaza..........Michelle, Norwegia 21.11.2012...........tp. 21.11.......1 ciążą.........Wojtuś ...Warszawa idris...................tp. 22.11.......1 ciąża..........Agata....Warszawa dorotelinka123......tp. 22.11.......2 ciąża..........chłopiec ..Biłgoraj GosiaqKR.............tp. 23.11.......1 ciąża..........Łucja, Aleksandra ....Kraków Listopadowa M......tp. 23.11.......1 ciąża..........płeć nieznana MaggieWhite........tp. 23.11.......1 ciąża..........chłopczyk........Wrocław biegaczka............tp. 24.11.......2 ciąża.........Maksymilian AgataHa..............tp. 25.11.......2 ciąża..........Feliks Anka271112..........tp. 27.11...... 2 ciążą..........prawdop.dziewczynka Grudzien_85.........tp. 28.11.......1 ciąża..........dziewczynka ************************TULĄCE SWOJE SKARBY**************************************** NICK.......T.POR/D.POR....WAGA/DŁUGOŚĆ /RP ....IMIĘ.....DZIECI......SKĄD Dagniesia37.....14.11/13.10......3100g/50cm/CC... .Kubuś....4dzieci... Azja1212.........29.10/21.10......3200g/54cm/CC. ...Madzia.....Filip()... no teraz jest oki

no to juz na dniach a lekarz mowi ze termin, przed czy po i jak ty czujesz,kiedy urodzisz

*jako Miało tam być ;) 🌼 Dobra uciekam bo siedzę jednym okiem przy lapku jednym z młodą i pozwalam bawić się wszystkim we wszystko to pokój już nie wygląda :D Ogarniemy teraz troszkę i pobawimy się może bardziej edukacyjnie bo ileż mogę udawać królewnę "celesie" i wydawać polecenia kucykom pony

hahaha MałaBlondynko też się uśmiałam z twoje wpadki :-), ale podobno komórki mózgowe pod koniec ciąży się kurczą, więc można to tym wytłumaczyć. Przynajmniej ja sobie tłumacze takie wpadki, bo często mi się zdarzają. dorotelinka123 napisz coś więcej o sobie mamy ten sam termin porodu :-), chociaż u ciebie II ciąża to pewnie pójdzie szybciej :-)

Od dawna czuje, że ten tydzień ;) Tzn tak 25-26-27 mi się jakoś myśli. Lekarz w sumie nic nie mówił żeby coś widział. Wszystko było ok więc czekać na termin mam. Miałam spokojny początek ciąży, jeszcze miesiąc temu chodziłam po górach także teraz mam prawie wszelkie możliwe końcówkowe dolegliwości ;) Coś za coś być może... każda swoje musi przejść - dobry początek, ciężka końcówka - może szybkie łatwe rozwiązanie chociaż będzie ;) 🌼 Uciekam, a więc miłego dnia 🖐️ 🌼

odezwij sie BLONDI jak urodzisz mam nadzieje ze podzielisz sie doświadczeniem z kolejnego porodu. miłego dnia

idris jak coś chcesz wiedzieć to pytaj ja teraz tez czekam na drugi poród ale jeden mam już za zobą więc pytaj:)

Och Ada ja mam pytań całe mnóstwo, nie chodziłam na szkołę rodzenia, to boję się, że będę panikować i z byle skurczem jechać do szpitala. Aczkolwiek liczę, że na bieżąco będę was podpytywać. Może macie jakieś sposoby na skurcze, mi ktoś mówił, że warto wziąć ciepłą kąpiel...

Jestem. 2,5 godzinki snu i znów was czytam, a napisałyscie się naprawdę sporo. 🌼 Ja tez mam przeczucie, że urodzę tak 24-25-26 października, ale podobno te co pierwszy raz to zawsze myślą, że napewno urodzą wczesniej, a potem są zawiedzione bo albo w terminie albo jeszcze nieźle przenoszą :( 🌼 Idris - ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia. Cały czas się wachałam, ale ostatecznie szkoda mi było czasu latem i wolałam sama coś poczytac. I teraz chyba wychodzi mi cały strach i lęk przed nieznanym - boje się już chyba wszystkiego :( :( :( 🌼 Wczoraj w Auchan kupiłam ksiażki (była jakaś fajna przecena) i tak 3 o dzieciach (pielęgnacja noworodka, jak porozumiewać się z małym dzieckiem i jakaś taka o zasypianiu) i 3 dla Leona :)

idris ja tez tak wlasnie slyszalam, ze najlepiej do cieplej wody w wannie wskoczyc i sie wyluzowac to przejdzie troche ponoc.... ja tez do szkoly rodzenia nie chodzilam podobnie jak ty i tez mam pierta jak nie wiem co... :/ moze nam dziewczyny pomoga troche ;) :D 🌼🌼🌼

Leonka z pierwszym razem tak to juz właśnie jest Moj maz zawsze mowil ze wszystko w swoim mczasie i mnie tym denerwowal pozniej zrozumialam tez co znaczy byc trzy mieciace a trzy tygodnie przed terminem. Zdecydowanie nerwy sie nasilaja i tylko Bogu dziekuje ze moj maz ma taki stoicki spokuj w sobie

Ja stwierdziłam że szkoda czasu i jak chojrak mówiłam, że skoro kobiety rodziły wcześniej bez szkoły rodzenia to i teraz dadzą radę. No ale im bliżej porodu tym więcej znaków zapytania. A powiem wam ,że patrząc że rodzę pod koniec listopada, to nie wiem czy będą chętne do pomocy:-), wszystkie aktywne w większości będą po i mogą nie mieć czasu. Zobaczymy :D. Ja też myślę,że urodzę wcześniej ale szyjka długa nic mi się nie obniża więc moje przeczucia mogą być zawodne :-)