Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KarolinaaaG

Wielkie Przygotowania do PORODU w marcu 2012 !

Polecane posty

ja jestem juz po wizycie. wszystko w porządku mój synek jest już duży i mogę się spodziewać że urodzi się około 4 kg. Jest już prawie całą główką ułożony w kanale.Nie mialam robionego usg. Pytałam się o te moje sygnały które daje mi mój organizm ale nic nie potwierdziła ze urodzę wczesniej( Anka Ty bedziesz wiedziala czy oni takie rzeczy mogą mówić, bo moi znajomi twierdzą ze nie mogą udzielać takich inf.) ale dała mi do zrozumienia ze być może ;-) teraz tylko czekać. Ja dodam ze ja już przytyłam 20 kg i szczerze liczę na to ze szybko zgubię te kg bo ja szybko chudne i w średnim stopniu tyje. Ja juz od 3miesiąca zaczełam przybierać na wadze, najmniej przytyłam w 8-9 miesiącu ciązy.

Hej dziewczyny.. Zaczął się 39 tydzien.. Ogólnie spokoj, dzis od rana troche przepowiadajacych, potem dlugi spacer i mały strasznie mnie uciskał w dole jeeej.. A tak to spokój.. W czwartek wizyta z polozna..ale to tylko cisnienie i mocz z papierkiem :o Dopytam ja tylko o to wywolywanie.. Ale juz bym chciala nooooooooo

Kotka oni tu ogolnie niewiele moga mowic..Kiedys nawet nie chcieli mowic jaka plec,bo w tym kraju debile pozywaja szpital jak jest pomylka. Wiesz,rodzicie nakupuja rozowych ubranek,a potem zonk,bo rodzi sie chlopiec.. Jak przytylas tylko 10kg,to jak Ci zostana 4 do zrzucenia to bedzie duzo. Ja mam wizyte jutro rano..Zobaczymy co mi powie.Mam w porzadku pania doktor,wiec jak maly bedzie gotowy do wyjscia to mi powie,ze mam sie szykowac.Tak bylo ostatnim razem i miala racje,bo urodzilam dzien po wizycie u niej.

Gość wiola12354
ja dzisiaj byłam na pedicure i zrobic sobie brwi.. w dalszym ciągu dokucza mi opuchniecie na nogach. ja ide w czwartek do lekarza i nie moge sie juz doczekac;)

Gość wiola12354
dziewczyny a czy kupowałyscie staniki do karmienia?? bo ja własnie sobie uzmysłowiłam ze nie kupiłam;p

Anka: powiedz mi to GP powiedziala Co przy pierwszej ciązy ze niebawem urodzisz? czy w szpitalu? i czy robili badanie ginekologiczne? po czym to stwierdzila.? nie pamietam czy pisalas wczesniej czy przy pierwszej ciazy urodzilas wczesniej synka czy przenosilas? :-) dziekuje za odp

nadal wszystkie w dwupaku :) ja tak samo. jedyne sygnaly to bole w kroczu, albo w szyjce, sama nie wiem. ale tzn ze dzidzius juz sie szykuje do wyjscia? :) stanika do karmienia nie mam. niepotrzebuje :)

Najlepsze jest to ze moj Krzysiu i jego brat (mieszkamy w trojke) sa tacy nerwowi, ze za kazdym razem jak mnie zaboli to chca po karetke dzwonic :) a ja na luuziku :D

Gość wiola12354
Pysiulek ja dzisiaj miałam taka sytuacje ze dzwoniłam do mojego a on tel nie odbierał bo miał wyłaczony no i pozniej chciał oddzwonic ale ze przy sobie tel nie miałam to tez nie odbierałam:) i był tak spanikowany ze cos sie stało ze zaczełam rodzic ze masakra;)

Gość wiola12354
no dokładnie:) moj ma byc ze mna przy porodzie i az strach pomyslec co to bedzie:)

Gość Do pysiulek
Na Polnej poród rodzinny w 2010 roku kosztował 150 zł.

Gość monka1978
witam Panie :) mam termin na 17 marca, ale tez mam wielką nadzieję,że to poród zacznie się wcześniej. Nie chce zrzędzić :) ale się nie da. Boli mnie dosłownie wszystko, ostatnia nocka była super !!! czekam już z niecierpliwością.

Kotka w pierwszej ciazy urodzilam dokladnie w terminie :) A powiedziala mi to GP.Nie badala ginekologicznie,bo tu tego nie robia i jak rozmawialam z moim ginem w Pl to mowil,ze on tez tego nie robi,bo na usg widac wszystko co on potrzebuje i lepiej paluchow tam nie pchac jak nie ma potrzeby. A stwierdzila po tym,ze maly mial glowe gleboko w miednicy i juz ciezko bylo nia ruszyc (macala mi brzuch).Do tego kobita sama ma 4 dzieci,wiec ma doswiadczenie. Co do stanikow to ja mam dwa na razie,chce dokupic jeszcze 2 takie do spania,bo pamietam,ze mi w nocy strasznie z cyckow cieklo.

Ja jutro mam wizyte u poloznej.. ciekawe co nowego mi tam wymaca :/ ehh niech to sie juz skonczy..

Hej dziewczyny ;-) Ja wczoraj przepakowywałam torbe synka już trzeci raz na ciuszki większe. Żartuję do mojego męża że urodzę w weekend, :-) samopoczucie mam znacznie lepsze niz przez ostatnie dni. Bóle nadal mi towarzyszą, do tego dziwne od dwóch dni bóle "dziurki" jakby ktoś mi ją rozciągał w każdą stronę. Trwają chwilke i przestaje. W dodatku w nocy miałam taki ból pleców zaczynał sie na wysokosci ramion i schodził bólem w dół krzyzy, musze powiedziec ze bolalo na maksa, az ciezko bylo mi oddychac. Starczy narzekania :-) własnie mój synek ma czkawke :-)

Gość wiola12354
ja własnie postanowiłam zapakowac torbe do szpitala;p ale cholera chyba za mała wziełam:)

Gość monka1978
moja walizeczka już dawno czeka gotowa :) dzisiaj wizyta i ginekologa, jestem ciekawa co powie. Dwa dni temu zaczął odchodzić czop podbarwiony krwią więc może poród tuż tuż.

Monka, jak tam u lekarza? Opowiadaj :) kurcze, ze mnie tez cos 'leci' kropelkami... Ale to chyba siusiu, bo mam nietrzymanie moczu... Tak mysle czy i skad bedziemy wiedziec ze to 'juz'

ubranka dla malego mam uszykowane. 3 zestawy. bo a. nie wiem jaki bedzie duzy b. nie wiem jak bedzie na dworze. a jak Wy ubieracie swoje bąbelki na wyjscie? ;)

Hej dziewczyny. Panieta jestem po zakupach..nogi mam w tylku.. U lekarza w koncu nie bylam,bo po pol godziny czekania przelozylam na jutro. Pysiulek bedziecie wiedziec ;)

Anka, a jak ubierasz dzidzie? I takie pytanie, kupiliscie wszystko pod kolor? Bo ja nie doszlam do porozumienia, i cos tam mam biale, pomaranczowe, ale wiekszosc blue. Nawet fiolet nie przeszedl;) wozek tez niebieski. Kurcze, a jak jednak sie urodzi dziewczynka? Takie rzeczy sie zdazaja

zanim poznalismy plec, bylismy kilka razy na zakupach i Krzysiu taki pewniak ze bedzie mial syna ze od poczatku wszystko dla chlopca. Duzo ciuszkow dostalismy i te 'mniej meskie' sa w innej szafie, zebym mu ich czasem nie ubrala;)

Hej dziewczyny jestem nowa;) poród mam na 21 marca ,jak tam u was? ja cierpię na bóle w pachwinach i ból kości łonowej .Tragedia przy wstawaniu czy ubieraniu się.

Czesc rzeczy jest pod kolor a czesc unisex,bo jak piszesz,pomylki sie zdarzaja. Nie kupowalam za duzo rzeczy,bo wiem,ze sporo dostane.Tak bylo z Sebkiem polowy rzeczy nie wynosil. Przede wszystkim tych typu jeansy,bluzy itp.Przy noworodku to zupelnie nie praktyczne.Poza tym bluzy z kapturem sa dla takiego lezacego malucha strasznie niewygodne. Na poczatku ubieralam mu glownie body i spiochy-latwiej to rozpiac,a zmieniania pieluch jest dosc sporo,poza tym co chwile cos gdzies sie uleje i trzeba przebierac.

Pani Tasmanowa wiem co czujesz ;) U mnie jeszcze dochodza "luzne" kosci w miednicy i to dodaje dodatkowego bolu. Pysiulek a gdzie masz lono? To wlasnie ta kosc..;)

Anka, no my wlasnie mamy takie male bluzy i sweterki z kapturkiem... Kurcze, to tak uroczo wygladalo. Nie pomyslalam ze taki dzidzius glownie lezy i to nie bd dobry wybor. Chcemy kupic cos 'na wyjscie' jakies wizytowe ubranko ale tez chyba nie ma sensu?

Gość wiola12354
ja mam całe mnóstwo ubranek i wiekszość typowo dla dziewczynek. a jak ubrac na wyjscie to zielonego pojecia jeszcze:) wogole dopiero torbe pakuje w razie wu