Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰

Dieta 500-600 kcal do wakacji.

Polecane posty

Go艣膰 akitaaaaaaaa
to nie jest tak,ze 300- 400 kcal, wychodzi wiecej... np wczoraj 2 jogurty 200 kcal obiad piers gotowana 150 kolacja ser bialy chudy 200 plus ze 3 kawy z mlekiem razem jakes 700. golnie zasada jest taka,zeby jesc duzo bialka, robie 3 dni bialkowe i 2 bialko i waryzwa oczywiscie z tym bialkiem mozna pokombinowac: serki chude biale, jogurty, jajka, wedlina drobiowa, drob gotowany, pieczle ryony, ryby gotowane, pieczone, wedzone, mozna w interecie w diecie dukana poszukac, sa super przepisy wczesniej jadlam wafle ryzowe, ale takim jednym, co ma 30 kcal, nie najadalam sie, wiec musialam zjesc ich z 5, co daje 150 kcal, a jak zjem chudy bialy twarog jestem pelna,a kalorie te same plus duuuzo coli light, herbatki i kawa, ktora trzyma mnie przy zyciu w pracy. z warzyw nie polecam: kalafiora, brokulow - strasznie rozdymaja

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰
pauuulaaa : kurcze nie wiem co to za dieta ta amerykanska..ja mam wzdecia czesto niestety..mama moja tez tak ma.. cholerstwo straszne..zjem jablko i brzuszek juz mi wzdyma..;/ a co do plaskosci brzucha.. mi mowia ze bardzo schudlam w talii i w brzuchu, moze troche i tak..hmm moge zdiecia podeslac przed i po odchudzaniu.. mowia ze juz nie musze dietowac, ale ja chce byc ' za chuda' zeby mi mowili '' przytyj cos ' a nie tak jak kiedys 'moglabys schudnac z 4 kg ' ... na brzuch jest dobry aerobik..naprawde..chodze dwwarazy w tygodniu..cwiczenia duzo daja..teraz ojciec chlopaka zrobil mi step do cwiczen..to tez na nogi bede rpacowac..:):):) mi zostalo 5-6 tygodni diety..bo chce dojsc do 50 kg.. moze 48.. wtedy bede miala niedowage..i nie bd miala wyrzut贸w sumienia ze jem..no i po tych cwiczeniach naprawde widac roznice na brzuchu...:):) akitaaaaaaa : ja kalorie licze dokladnie..co do jednej..chociaz wiadomo ze tka dokladnie nic sie nie wyliczy..ale wole miec pewnosc ze nie jem nadprogramowo :) tak wiem, wiem tez staram sie jesc bialko..ale jestem uzalezniona od wasy..musze ja rzucic w cholere :):) ale wyprobuje to comowisz..3 dni na samym bialku , 2 bialko + warzywa, moze czasem jakis owoc, zobazymy..moze bede nawet wiecej chudla niz 2 kg tygodniowo..:)) bo wsumie bialko jest dobrze przyswajalne i wg..a wasa to weglowodany same.. hmm z warzyw to szpinak jest z jajkiem smaczny i zdrowy i bardzo malo kalorii ma..ja kupuje tkai mrozony..i z warzyw to obiadki dla dzieci gerber..tez barddzo malo kalorii a syca :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
joanak : wyslane zdiecia :) przed diet膮, po diecie, i hmm twarzy ;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akitaaaaaaaa
wiecej na tydzien, nie radzilabym ci chudnac, optymalnie jest 1 kg tygodniowo, doprowadzisz sie do zaburzen, brak miesiaczki itp, a pozniej hormonami bedziesz musiala sie leczyc i przytyjesz po nich nawet nic nie jedzac... lepiej stopniowo 1kg, 1,5 tygodniowo, wtedy jest pewnosc,ze to sie utrzyma, ja po dojsciu do 49 no moze 47 zamierzam pozostawic ten sposob odzywiania tylko jesc wiecej, dolozyc ciemne pieczywo ... pdnosnie wpadek, ktore mialas, ja tez mialam kilka,ale to nie zawazylo na diecie... wasa tez mnie zaleznila,a nic wartosciowego nie miala odkad jej nie jem, chudme szybciej. mialam kilka zastojow wagi, ale nie ma co sie przejmowac, jak mialam 58, waga ta sama byla przez 2 tygodnie i ani drgnela, za 2 tygodnie spadla do 56 od razu, poziej zatrzymala mi sie na 54, a za 2 tygodnie znowu spadala do 52... jak zdarza mi sie zastoj robie jeden dzien wiecej bialka, chodz ja tak z ty podzialem na bialko i warzywa gdzies od 3 tygodni i to jest najlepsze wyjscie

Udost臋pnij ten post

Helo艂 :P Nie, nie przerwa艂am odchudzania :D Schud艂am pomimo notorycznych wpadek i objadanie si臋 lodami. Wa偶臋 72 kg i wlaz艂am w sp贸dniczk臋 kupion膮 w tamty roku, Wesz艂am w ni膮 pierwszy raz w 偶yciu :D Mama i babcia do mnie tak "dziecko, jak Ty to zrobi艂a艣, ale艣 ty schud艂a" :D Hehe zabawne :D Od jutra zaczynam kapu艣cian膮, zobaczymy jak to b臋dzie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
akitaaaaaaaa : mojej siostrze sie zatrzymala miesiaczka na 2 miesiace ale dalej ma teraz jak zaczela jesc :) ja jem 300 kcla i chudne 2 kg na tydzien..w pierwszym tygodniu schudlam 3 kg..ale wiem ze to pewnie woda sama. ;p a ile masz wzrostu ? ja 167-168 :) ja mialam raz wpadke jakies 2 000 kcal i waga na 2 tygodnie sie zatrzymala.. ostatnio mialam 2 pwadki pod rzad jak jakies 1200 kcal zjadlam i przytylam 2 kg.. teraz w tym tygodniu mialam wpadki przeplatane z dieta i odziwo schudlam 2 kg..czyli tak jakbym clay tydzien jadla 300 kcal a nie jadlam..wczoraj tysiac kalorii zjadlam..a waga pokazala 2 kg mniej, dziwne, ze raz tylam po wpadkach raz chudlam, jak rpzeciez jadlam prodyukty z diety tylko wiecje. ;p to ja tez przestane ja jesc.. skoro chudlas szybciej jak ja odstawilas :) hehehe no wyprobuje twoja metode z tym bialkiem i z tymi warzywkami, dziekuje za rade :* ja teznie zamierzam calkiem normalnie jesc jak juz bede wychdozic z diety bd dokladac tygodniowo po 100 kcal..i zatrzymam sie tak na 1300-1500 ;p bo juz nie potrzebuje tak duzo..zjem troche mniej niz tysiac i brzuch boli i peka z przejedzenia..:) kulturalnaKultura : a ile schudlas ?? :) bdb ze nie rpzerwalas, ja tez nie przerwalam i w tym tygodniu byly wpakdi z dieta przeplatane a i tak schudlam 2 kg..moze dlatego ze wiecej cwicze ostatnio ;p nie rob kapuscianej..prosze cie o to..bylam na kapuscianej, owszem chudlo sie..ale nie znowu jakos szybko..i po skonczeniu nawet jak jadlam 500 kcal utylam strasznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
akitaaaa : ja bede dalej jadla 300 kcal, tylko ze tak jak ty mowisz bialko przez 3 dni i przez dwa dni bialko+warzywa. :) jeszcze przez jakies 3 dni bd jadla normalnie, bo mam produkty, czyli wase, platki owsiane i jablko. :) i szynke, a potem zaczne twoj sposob :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akitaaaaaaaa
ja mam 162 wzrostu, wiec teraz wygladam jzu dobrze, chociaz jak wazylam te 64 jakos tragicznie tez nie wygladalam, wiesz po ciazy troche gorzej, chociaz corka ma jzu 5 lat skora na brzuchu nie jest juz taka jedrna, kiedys jak wazylam 50 kg kosci mi wystawaly, a teraz jeszzce nie do konca, kiedys przy tej wadze wygladalam, jak szkiletor,a teraz figura mi sie zmienila. mnie krazki ryzowe uzaleznily, az sie trzeslam w pracy, jak pomyslalam,ze jak wroce do domu,ze je zjem, teraz zapycham sie bialym chudym twarogiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
akitaaaaaaaa : podziwiam ze tak wytrzymujesz na bialku :):) mam nadzieje ze ja tez wytrzymam..ja juz mam wypatrzony wyidealizowany ideal figury..teraz mi sie podoba figura osob, co inni mowia ze to juz szkieletory..ale co ja poradze ze od paru lat mialam wpajane ze jestem z agruba..teraz to tak we mnie utkwilo..ze nawet jak schudlam to 13 kg to ja teog wogole nie widze..dalej czuje sie strasznie gruba i wiem ze jestem mimo ze inni mowia ze schudlam.. moze tak poprostu mowia bo wiedza ze dietuje, albo poprostu ja juz mam cos z g艂ow膮.. wiesz cieszy mnie to ze masz meza i dzieci膮tko i rodzinke a jednak dietujesz i dbasz o siebie, mam nadzieje ze majac tyle lat co Ty tez bede dbac o siebie i trzymac figure :):) poza tym maz pewnie i tak nie narzeka艂 jak sie przytyo po ciazy :):) pewnie wspiera bardzo :) a nie nachdopzi Cie na jedzonko ja dziekcu robisz cos ? albo mezowi ? :) ja staram sie unikac jedzenia..ale nawet mi nie przeszkadza jak ktos przy mnie je, tak sie juz do tego przyzwyczailam, i lubie czasem robic pprzy jedzeniu..naw膮ham sie tego a mam satysfakcje ze nie jem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
akitaaaaaaaa: a masz moze jakies swoje zdiecia figury ? podeslala bys mi na emaila :) chce zobaczyc czy bardzo u cb widac to 14 kg, bo jak juz mowilam ja po sobie nie widze ani 1 kg..dalej chyba taka sama jestem..nie wiem.. chociaz w niektorych ubraniach niby mam luz, ale moze to tylko zludzenie, moze sie rozciagnely, zreszta napewno tak.

Udost臋pnij ten post

Diomendi to co polecasz mi robi膰? Nienawidz臋 liczy膰 kcal i chyba dlatego rzucam t膮 diet臋... Co proponujesz mi zrobi膰? :\

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
moge ci wyslac diete od dietetyczki ona jest w przedziale 800-1200 kcal. moja kuzynka dostala ja od dieteyczki, schudla 5 kg w 4 tygodnie, ja 6 w 3 tygodnie..albo w 3.5 jest zdrowa je sie 5 razy dziennie co 3 godiziny..jej siostra tez na niej schudla, mimo ze dieta byla robiona pod kuzynke ;pp ja ja przerwalam bo wydawalo misie ze za duzo jem, bo wiesz ja obsesje juz mam :):):)

Udost臋pnij ten post

E, nie dzi臋ki, mam ju偶 pomys艂. Ka偶dy m贸j posi艂ek b臋dzie si臋 sk艂ada艂 z jednej rzeczy tzn. na 艣niadanie zjem np. 1 pomara艅cz臋, na 2 艣niadanie 2 rzodkiewki, na obiad pier艣 z kurczaka, na podwieczorek jogurt a na kolacj臋 serek wiejski. Tym sposobem b臋dzie mi 艂atwiej, nie lubi臋 liczy膰 kcal itd. a tak raczej nie przekrocz臋 tych 1000 kcal. Do tego b臋d臋 du偶o pi膰 i 膰wiczy膰. Zobaczymy co z tego b臋dzie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schudlam10kg
Rzeczywi艣cie ten portal, kt贸ry wcze艣niej kto艣 poda艂 http://sukcesosobisty.pl/ Jest SUPER! Dzisiaj by艂am na wyk艂adzie prowadzonym przez dietetyczk臋 i po prostu bomba!! Super cenne informacje mo偶na zadawa膰 pytania w dodatku na portalu masa przepis贸w i innych cennych informacji na temat ZDROWIA A jak kto艣 poda sw贸j adres email oraz imi臋 to dostaje extra prezent! Polecam I trzymam kciuki za Was i za siebie w odchudzaniu

Udost臋pnij ten post

Ja si臋 odchudzam w sumie nie wiem jak d艂ugo, u mnie jest tak, 偶e raz si臋 objadam, raz odchudzam, wi臋c odchudzam si臋 cyklicznie :P Teraz mam jak膮艣 wyj膮tkowo dobr膮 pass臋. Przed chwil膮 si臋 zwa偶y艂am (1:30 w nocy) i wa偶臋 56,8 kg. Niestety pi艂am dzi艣 piwo, wi臋c pewnie b臋d臋 mia艂a ma艂y zast贸j, og贸lnie zjad艂am te偶 troch臋 wi臋cej ni偶 normalnie :) W ko艅cu nam zaczyna wszystko 艂adnie wychodzi膰 :)

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny uwaga na zaparcia!!! By艂am na dukanie i jest to problem dossy膰 du偶y...

Udost臋pnij ten post

ja bylam na dukanie i nie mialam zaparc wogoel, codziennie bylam w ac nieraz nawet 2 razy

Udost臋pnij ten post

A jak du偶o jad艂a艣?? To te偶 ma znaczenie. Ograniczaj膮c kcal i r贸wnocze艣nie prowadz膮c dukana je sie bardzo ma艂o...

Udost臋pnij ten post

codziennie jad艂am owsianke na mleku , i jad膮艂m duzo, nie glodzilam sie , schudlam 8 kg w 2 miesaice, bardzo szybko ,bo po 2 miechach bylam juz na ostatniej fazie 4 chcia艂am tylko 6 kg ale chudlam tez na 3 kalori nie liczylam wogole bo na duaknie to bezsensu

Udost臋pnij ten post

ale moze ja tak mam bo bedac na obojetnie jakiej diecie zawsze do wc chodze, i nie mam problemu ,mimo ze juz 40- cha mi minela

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
kulturalna|Kultura : wsumie to najlepiej jak sama soie bd ukladac jadlospis, godiny i wszystko, zawsze tak jest najlepij:):) mi jest dobrze tak jak teraz sie odchudzam..ale teraz podlapalam sposob od akityyy czyli jesc 3 dni samo bialko i 2 dni warzywa+ bia艂ko :): i tak bede robic ;p za chwilke bede cwiczyc aerobik na stepie :) bo wlasnie moj mnie do domku odwi贸艂, pogoda jest sliczna..:): dlatego nie chce mi sie jes i najedona jestem ;pp sabalka007 : nioo mi juz zaczelo sie ukladac w diecie spowrotem..motywacji mam mn贸stwo..im jest cieplej tym mam wiekrza checv na walke z kilogramami ! :):) cudowne o jest..pogoda wplywa na diete..bo jak pada deszcz i jest zimno to jestem glodna a jak jest cieplo, nie mysle o jedzonku.;p lilka208 : ja rzadko chodze do kibelka..wsumie to chyba zalezy od tego co zjem..czasem potrafie 4 razy na dzien..a czasem zast贸j i 3 dni nie odwiedzam kibelka ;d tlyko zeby siku zrobic :D:D ja dzisiaj dziewczynki tak : 3 wasy + 3 plasterki szynki + 2 plasterki pomidora + p贸艂 jab艂ka ma艂ego = 155 kcal. 2 艂yki soku pomidorowego = 10 kcal. p贸艂 jogurtu owocowego 0% tluszczu + 2 艂y偶eczki platk贸w owsianych = 130 kcal. Razem : 295 kcal. Dzien na plus :):):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
dzisiaj 64 dzien mojej diety. :)

Udost臋pnij ten post

diomendi 0 ryle dni na tak malo kaloeriach? jak ty to robisz? no ja jestem codziennie w wc chyba mam taka przemiane materi ,ale codziennie jem owsianke na mleku ( prawie bo czsem daje do jogurtu otreby jak nie chce mi sie gotowac ::)

Udost臋pnij ten post

a ja dzis sie zle czuje nie mog艂am zasnac wypilam flaszke wina wytrawnego ( a nie lubue alko ,) chyba rok nie pilam nic bo chcialam zasnac , no i zasnelam ale jednak z trudem rano czu艂am sie dobrze , potem wypi艂am kawe za godzine zjadlam galarete i tosta z dzemem i sie zle poczulam zwymiotowa艂am to wszystko , jest mi niedobrze nic nie jem do tej pory myslicie ze to po tym winie? nie wiem czy cos dzis zjem i wogole zda艂a by i sie dieta moze taka do 800 kcal? mam jakies 3 kg za duzo ( na brzuchu) poradzcie cos

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
lilka208 : wiesz co ma艂a, nie wiem ale z 59 dni bylo zalicozne w 100% a 5 dni to wpadki, ale nie pod rzad, tylko tak z odstepem czasu :) owsianka ma strasznie duzo kalorii..dzisiaj dalam 2 lyzeczki do jogurtu to policzylam 50 kcal ;p moze po winie..:) tak mi sie wydaje.. ;p albo sie czyms zatrulas...albo winkiem albo jakims jedzonkiem.. hm 3 kg zrzucisz w 10 dni przy 400-500 kcal, tak mysle, tylko tez cwicz aerobik na brzuch pomaga strasznie, ja cwicze aerobik i cos tam widze roznice :)

Udost臋pnij ten post

znaalz艂am teraz opis diety 1000 kcal ( najwyzej cos obetne) ktos podal na 1 topiku ( i dzieki ) :) Dieta 1000 I 艣niadanie - 250 kcal, II 艣niadanie - 100 kcal, Obiad - 350 kcal, Podwieczorek - 100 kcal, Kolacja - 200 kcal Przyk艂ad: I 艣niadanie - 250 kcal: Do wyboru: 1. Bu艂eczk臋 pe艂noziarnist膮 posmarowa膰 艂y偶eczk膮 mas艂a lub margaryny, ob艂o偶y膰 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami og贸rka. 2. 3 dag p艂atk贸w czekoladowych zala膰 po艂ow膮 opakowania jogurtu waniliowego, wkroi膰 mandarynk臋. 3. 10 dag twaro偶ku wymiesza膰 z 艂y偶eczk膮 艣mietany, skropi膰 sokiem z cytryny i pos艂odzi膰 s艂odzikiem. Doda膰 pokrojone p贸艂 pomara艅czy i p贸艂 jab艂ka oraz 10 dag malin. 4. Kromk臋 ciemnego tostu posmarowa膰 艂y偶eczk膮 margaryny, ob艂o偶y膰 li艣ciem sa艂aty, plasterkiem sera 偶贸艂tego lub 艂y偶eczk膮 serka topionego. Zje艣膰 z kiwi i marchewk膮 lub pomidorem, papryk膮. 5. Kromk臋 chleba z pe艂nego przemia艂u posmarowa膰 艂y偶eczk膮 mas艂a i 5 dag twaro偶ku, po艂o偶y膰 pomidora na kanapk臋. 6. Jajko roztrzepa膰 z 艂y偶k膮 wody, doda膰 p贸艂 p臋czka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawi膰 sol膮 i pieprzem. Usma偶y膰 na 艂y偶eczce mas艂a. Zje艣膰 z kromk膮 chleba z pe艂nego przemia艂u. 7. Ma艂膮 bu艂eczk臋 przekroi膰 i posmarowa膰 艂y偶eczk膮 mas艂a oraz 2 艂y偶eczkami d偶emu. II 艣niadanie i Podwieczorek - 100 kcal: Do wyboru: 1. Kromka chleba z mas艂em i pomidorem. 2. Kromka chrupkiego chleba z 2 艂y偶eczkami twaro偶ku i pomidorem. 3. Kromka pumpernikla z mas艂em i p贸艂 og贸rka. 4. Fili偶anka zupy pomidorowej z ry偶em. 5. 100ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem. 6. Marchewka z jab艂kiem i sokiem cytrynowym. 7. 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem. 8. 6 cieniutkich plasterk贸w pol臋dwicy wieprzowej. 9. 4 cienkie plasterki mortadeli. 10. Plasterek szynki gotowanej. 11. 6 plasterk贸w pol臋dwicy drobiowej. 12. 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek. 13. 10 dag sera chudego ze szczypiorkiem. 14. Szklanka ma艣lanki z kromk膮 chrupkiego pieczywa. 15. Ma艂y banan. 16. Grejpfrut. 17. 2 brzoskwinie. 18. 2 jab艂ka. 19. 2 delicje. 20. 5 kostek czekolady. 21. 3 kulki lod贸w owocowych. Obiad - 350 kcal: Do wyboru: 1. Pokroi膰 w zapa艂k臋 10 dag piersi z kurczaka, ma艂膮 zielon膮 lub 偶贸艂t膮 cukini臋, marchewk臋 i por. Mi臋so obsma偶y膰 na 艂y偶ce oleju, doda膰 warzywa i jeszcze 5 min. dusi膰. Doprawi膰 sol膮, pieprzem i przypraw膮 chi艅sk膮. Posypa膰 tymiankiem, zje艣膰 z kromk膮 chleba pe艂noziarnistego lub dwoma ma艂ymi ziemniakami. 2. 10-15 dag piersi z kurczaka obsypa膰 przyprawami (Prymat Kucharek, papryka, pieprz, itp.), usma偶y膰 na 艂y偶eczce oliwy. Ugotowa膰 15-20 dag warzyw (kalafiora, broku艂a, fasolki szparagowej, marchewki). Zje艣膰 z 1 ziemniakiem. 3. 15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek op艂uka膰 i pokroi膰. Obsma偶y膰 na 艂y偶ce oleju. Doda膰 5 dag groszku oraz 艂y偶k臋 chudej 艣mietany. Doprawi膰 zio艂ami, sol膮 i pieprzem. 4. 10 dag mielonego mi臋sa wyrobi膰 z 艂y偶k膮 twaro偶ku, sol膮 i pieprzem. Uformowa膰 ma艂e frykadelki. Oczy艣ci膰 2 str膮ki papryki, obra膰 cebul臋. Warzywa drobno pokroi膰. Na patelni rozgrza膰 艂y偶k臋 oleju. Frykadelki sma偶y膰 z warzywami. 5. Szklank臋 ugotowanego makaronu zmiesza膰 z sa艂atk膮 z pomidora, papryki, og贸rka i 2 艂y偶kami twaro偶ku. 6. Szklank臋 kaszy gryczanej zje艣膰 z jajkiem sadzonym na 艂y偶eczce oleju. Wypi膰 do tego szklank臋 ma艣lanki lub kefiru. 7. Jednego sporego ziemniaka ugotowa膰 w mundurku i pokroi膰. Ma艂y kawa艂ek czerwonej papryki pokroi膰 w kostk臋. Wymiesza膰 1 艂y偶k臋 octu winnego, 1 艂y偶eczk臋 oliwy, s贸l i pieprz. Marynat膮 pola膰 warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, fl膮dry, pstr膮ga lub soli usma偶y膰 na ma艣le lub margarynie. Kolacja - 200 kcal: Do wyboru: 1. Sa艂atka z 100g chudej w臋dliny, 1 cykorii, 1 og贸rka kiszonego, 1 kwa艣nego jab艂ka, 100ml jogurtu naturalnego. 2. Pierogi leniwe z chudego twarogu (150g). 3. 2 kromki pieczywa chrupkiego 偶ytniego z mas艂em lub margaryn膮 i bia艂ym serem oraz sur贸wka z cykorii, rzodkiewek i pomidora. 4. Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej w臋dliny i sa艂atk膮 z papryki, cebuli i pomidora. 5. Kromka pieczywa i sa艂atka z pora, og贸rka kiszonego, 3 艂y偶ek groszku konserwowego. 6. Sa艂atka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa 7. Sa艂atka z tu艅czykiem (120g tu艅czyka w sosie w艂asnym, 2 艂y偶ki kukurydzy, 2 艂y偶ki ugotowanego ry偶u, 2 li艣cie kapusty peki艅skiej)

Udost臋pnij ten post

ktos podal na topiku taki plan diety 1000 kcal schudne na tym? Dieta 1000 I 艣niadanie - 250 kcal, II 艣niadanie - 100 kcal, Obiad - 350 kcal, Podwieczorek - 100 kcal, Kolacja - 200 kcal Przyk艂ad: I 艣niadanie - 250 kcal: Do wyboru: 1. Bu艂eczk臋 pe艂noziarnist膮 posmarowa膰 艂y偶eczk膮 mas艂a lub margaryny, ob艂o偶y膰 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami og贸rka. 2. 3 dag p艂atk贸w czekoladowych zala膰 po艂ow膮 opakowania jogurtu waniliowego, wkroi膰 mandarynk臋. 3. 10 dag twaro偶ku wymiesza膰 z 艂y偶eczk膮 艣mietany, skropi膰 sokiem z cytryny i pos艂odzi膰 s艂odzikiem. Doda膰 pokrojone p贸艂 pomara艅czy i p贸艂 jab艂ka oraz 10 dag malin. 4. Kromk臋 ciemnego tostu posmarowa膰 艂y偶eczk膮 margaryny, ob艂o偶y膰 li艣ciem sa艂aty, plasterkiem sera 偶贸艂tego lub 艂y偶eczk膮 serka topionego. Zje艣膰 z kiwi i marchewk膮 lub pomidorem, papryk膮. 5. Kromk臋 chleba z pe艂nego przemia艂u posmarowa膰 艂y偶eczk膮 mas艂a i 5 dag twaro偶ku, po艂o偶y膰 pomidora na kanapk臋. 6. Jajko roztrzepa膰 z 艂y偶k膮 wody, doda膰 p贸艂 p臋czka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawi膰 sol膮 i pieprzem. Usma偶y膰 na 艂y偶eczce mas艂a. Zje艣膰 z kromk膮 chleba z pe艂nego przemia艂u. 7. Ma艂膮 bu艂eczk臋 przekroi膰 i posmarowa膰 艂y偶eczk膮 mas艂a oraz 2 艂y偶eczkami d偶emu. II 艣niadanie i Podwieczorek - 100 kcal: Do wyboru: 1. Kromka chleba z mas艂em i pomidorem. 2. Kromka chrupkiego chleba z 2 艂y偶eczkami twaro偶ku i pomidorem. 3. Kromka pumpernikla z mas艂em i p贸艂 og贸rka. 4. Fili偶anka zupy pomidorowej z ry偶em. 5. 100ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem. 6. Marchewka z jab艂kiem i sokiem cytrynowym. 7. 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem. 8. 6 cieniutkich plasterk贸w pol臋dwicy wieprzowej. 9. 4 cienkie plasterki mortadeli. 10. Plasterek szynki gotowanej. 11. 6 plasterk贸w pol臋dwicy drobiowej. 12. 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek. 13. 10 dag sera chudego ze szczypiorkiem. 14. Szklanka ma艣lanki z kromk膮 chrupkiego pieczywa. 15. Ma艂y banan. 16. Grejpfrut. 17. 2 brzoskwinie. 18. 2 jab艂ka. 19. 2 delicje. 20. 5 kostek czekolady. 21. 3 kulki lod贸w owocowych. Obiad - 350 kcal: Do wyboru: 1. Pokroi膰 w zapa艂k臋 10 dag piersi z kurczaka, ma艂膮 zielon膮 lub 偶贸艂t膮 cukini臋, marchewk臋 i por. Mi臋so obsma偶y膰 na 艂y偶ce oleju, doda膰 warzywa i jeszcze 5 min. dusi膰. Doprawi膰 sol膮, pieprzem i przypraw膮 chi艅sk膮. Posypa膰 tymiankiem, zje艣膰 z kromk膮 chleba pe艂noziarnistego lub dwoma ma艂ymi ziemniakami. 2. 10-15 dag piersi z kurczaka obsypa膰 przyprawami (Prymat Kucharek, papryka, pieprz, itp.), usma偶y膰 na 艂y偶eczce oliwy. Ugotowa膰 15-20 dag warzyw (kalafiora, broku艂a, fasolki szparagowej, marchewki). Zje艣膰 z 1 ziemniakiem. 3. 15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek op艂uka膰 i pokroi膰. Obsma偶y膰 na 艂y偶ce oleju. Doda膰 5 dag groszku oraz 艂y偶k臋 chudej 艣mietany. Doprawi膰 zio艂ami, sol膮 i pieprzem. 4. 10 dag mielonego mi臋sa wyrobi膰 z 艂y偶k膮 twaro偶ku, sol膮 i pieprzem. Uformowa膰 ma艂e frykadelki. Oczy艣ci膰 2 str膮ki papryki, obra膰 cebul臋. Warzywa drobno pokroi膰. Na patelni rozgrza膰 艂y偶k臋 oleju. Frykadelki sma偶y膰 z warzywami. 5. Szklank臋 ugotowanego makaronu zmiesza膰 z sa艂atk膮 z pomidora, papryki, og贸rka i 2 艂y偶kami twaro偶ku. 6. Szklank臋 kaszy gryczanej zje艣膰 z jajkiem sadzonym na 艂y偶eczce oleju. Wypi膰 do tego szklank臋 ma艣lanki lub kefiru. 7. Jednego sporego ziemniaka ugotowa膰 w mundurku i pokroi膰. Ma艂y kawa艂ek czerwonej papryki pokroi膰 w kostk臋. Wymiesza膰 1 艂y偶k臋 octu winnego, 1 艂y偶eczk臋 oliwy, s贸l i pieprz. Marynat膮 pola膰 warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, fl膮dry, pstr膮ga lub soli usma偶y膰 na ma艣le lub margarynie. Kolacja - 200 kcal: Do wyboru: 1. Sa艂atka z 100g chudej w臋dliny, 1 cykorii, 1 og贸rka kiszonego, 1 kwa艣nego jab艂ka, 100ml jogurtu naturalnego. 2. Pierogi leniwe z chudego twarogu (150g). 3. 2 kromki pieczywa chrupkiego 偶ytniego z mas艂em lub margaryn膮 i bia艂ym serem oraz sur贸wka z cykorii, rzodkiewek i pomidora. 4. Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej w臋dliny i sa艂atk膮 z papryki, cebuli i pomidora. 5. Kromka pieczywa i sa艂atka z pora, og贸rka kiszonego, 3 艂y偶ek groszku konserwowego. 6. Sa艂atka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa 7. Sa艂atka z tu艅czykiem (120g tu艅czyka w sosie w艂asnym, 2 艂y偶ki kukurydzy, 2 艂y偶ki ugotowanego ry偶u, 2 li艣cie kapusty peki艅skiej)

Udost臋pnij ten post

jejku 2 razy to samo - przepraszam , chyba nie bedziecie za to z艂e?

Udost臋pnij ten post