Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Hi-za-ga

wdowa

Polecane posty

Dobrze,偶e ju偶 nied艂ugo przybywa nam dnia bo te d艂ugie wieczory to ob艂臋d.Przygotowania 艣wi膮teczne ca艂膮 par膮 ,czy ju偶 poubierane choinki? W tamtym roku nie ubra艂am choinki i nie by艂o fajnie .Oboj臋tnie czy jeste艣my przez 艢wi臋ta w domu ubierajmy choink臋 bo wtedy w naszym mieszkaniu zagoszcz膮 艢wieta i jest mi艂o i przytulnie. U mnie pada deszcz i jest temp.plusowa.Mi艂ego dnia.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ALEKSANDRA70
Witajcie dziewczyny,u mnie od wczoraj pada deszcz i nie zapowiada si臋 inaczej.Ja jako艣 nie umiem si臋 zdecydowa膰 na ubranie choinki,nie wiem co zrobi臋 jeszcze.W艂a艣ciwie to bez entuzjazmu podchodz臋 do tych 艣wi膮t.Dla mnie osobi艣cie b臋dzie ci臋偶ko je prze偶y膰.呕ycz臋 wam pogodnego dnia.

Udost臋pnij ten post

Witam kobietki. Wczoraj wieczorem kurierzy poprzywozili zam贸wione buty i perfumy- prezenty gwiazdkowe kt贸re sama sobie zrobi艂am- moj maly tak lecial do tych paczek i pytal sie kurierow czy maja cos dla niego, a potem taki zawiedziony by艂 偶e nie ma nic dla niego, 偶e obieca艂am 偶e zam贸wimy klocki, c贸rki m贸wi膮 偶ebym tak nie uczyla go 偶e wszystko na zawo艂anie ma, ale przypomnialam im 偶e im tata co tylko wymy艣lily to kupowa艂, a teraz musimy malego troszke porozpieszcza膰 bo niech ma chociaz z zabaweczek troszke rado艣ci - przyzna艂y mi racj臋. W nowych kozakach od razu wczoraj posz艂am do gara偶u pood艣niezac, w reklam贸wke wzielam 艣niegowce bo przecie偶 na 10cm obcasach nie myslalam odsniezac, ale buty po zb贸ju wygodne, 偶e nawet nie zmienialam - jestem bardzo zadowolona. Ja choinke przywioze z garazu w piatek, jak bede miala wolne i wieczorem corki ubior膮. Aleksandro my艣l臋 ze ka偶da z nas robi dobr膮 mine do z艂ej gry bo na pewno zadnej te 艣wi臋ta juz tak nie ciesza jak kiedys - kiedy wspolnie wszystko razem sie robi艂o, a oddzielnie jedynie prezenty-niespodzianki - mi tez bardzo trudno sie z tym pogodzic, 偶e wszystko sama ze nie ma z kim poplanowac, co, kiedy, jak, do kogo, ale nie chce sie dolowac, poswiecam sie dzieciakom i domowi, z jakims odczuciem 偶e ma偶 widzi moje starania i jest zadowolony- mo偶liwe ze glupoty pisze ale tak jest mi latwiej, kiedy pomy艣le 偶e pewnie sie cieszy ze dbam o dzieci, o dom, no i staram sie tez dbac o siebie, bo przeciez wdowa to nie znaczy ze to musi byc przygarbiona, zaniedbana kobieta, tylko najgorzej ze wnetrza nie da sie jakos upiekszyc 偶eby ta samotnosc tak nie bolala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fili-pinka
Witam ! Smutna , polecia艂y mi 艂zy jak przeczyta艂am Twoje ostatnie linijki i wcale to nie jest g艂upie o czym piszesz, ja mam podobnie i dzi臋ki temu jako艣 trwam bo inaczej to wszystko nie mia艂oby sensu. Staram si臋 wszystko ogarnia膰 tak , 偶eby to mia艂o r臋ce i nogi, 偶eby m贸j m膮偶 by艂 tam spokojny, 偶e jako艣 daj臋 rad臋.Powiem Ci co艣 jeszcze, 偶e w chwilach zw膮tpienia prosz臋 go o pomoc w sensie duchowym i wtedy jest mi troch臋 l偶ej i weselej. W ten spos贸b czuj臋 jego obecno艣膰 i pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Babeczki! Od jutra od 18,oo do 艢wi膮t ca艂y czas jest tylko m贸j. Oczywi艣cie opr贸cz Wigilii, na kt贸r膮 musz臋 p贸j艣膰 do brata. Rano co艣 porobi臋 w domu, wyj艣cie mam dopiero na 15,30. Ch臋tnie bym nie posz艂a ale b臋dzie to bardzo 藕le widziane. Pe艂na gala i takie sztuczne ble,ble po艂膮czone z op艂atkiem. Wszyscy szczerz膮 z臋by, udaj膮 偶e wszystko jest cudownie i nie pami臋taj膮 jak dokopuj膮 sobie na co dzie艅, jak nie zostawiaj膮 jeden na drugim i jedna na drugiej suchej nitki. Ludzie na tym najlepszym ze 艣wiat贸w s膮 dziwni. Najgorsze jest to, 偶e ponad 50% to faryzeusze - w艂a艣nie tacy przez ma艂e "f". Pisa艂am wcze艣niej, 偶e nie lubi臋 by膰 w towarzystwie, gdzie wi臋kszo艣膰 to pary albo ma艂偶e艅stwa. Wdowa w takim towarzystwie to widownia, przed kt贸r膮 mo偶na si臋 popisa膰.No i oczywi艣cie w pewnym sensie jej dokopa膰. Mimo, 偶e staram si臋 dobrze si臋 ubra膰," poprawi膰 urod臋", udawa膰 偶e wszystko ok, 艂adnie si臋 u艣miecha膰, to ta straszna sztuczno艣膰 jest bardzo ci臋偶ka. Zastanawiam si臋 czasem czy ja aby nie jestem przewra偶liwiona. Ale chyba nic bardziej mylnego. Po powrocie do pustego domu nawet nie mo偶na tych wszystkich prze偶y膰 wykrzycze膰, wyrzuci膰 z siebie. Wy Kobietki, kt贸re macie dzieci, mamy, ojc贸w nie znacie tego uczucia. Pewnie, s膮 w moim 偶yciu i sympatyczne wydarzenia ale nimi te偶 nie mam komu si臋 pochwali膰. Dzisiejszej nocy 艣ni艂 mi si臋 m膮偶. Byli艣my nad morzem a z nami ma艂a dziewczynka, kt贸r膮 chcieli艣my oboje wzi膮膰 jako swoj膮 c贸rk臋. W臋drowali艣my po piasku pod g贸r臋, na kt贸rej by艂o morze. Ten dziwny sen 艣ni艂am kr贸tko po za艣ni臋ciu.By艂 tak intensywny, 偶e zbudzi艂am si臋. Chcia艂am jego ci膮gu dalszego ale niestety sen si臋 prze艣ni艂 i koniec. M膮drzy ludzie m贸wi膮, 偶e sny to ci膮g dalszy jawy i to niekoniecznie bie偶膮cej. Fakt bardzo chcieli艣my mie膰 c贸rk臋 ale nie wysz艂o. T艂umacz臋 zatem ten sen jako cd. bardzo odleg艂ych czas贸w tj grubo ponad 30 lat, jak r贸wnie偶 tym, 偶e dzisiaj nie by艂abym tak bardzo samotna gdyby艣my mieli jeszcze jedno dziecko. Ale偶 mnie wzi臋艂o na wspominki. Pora do 艂azienki. Pozdrawiam Was wszystkie i ka偶d膮 z osobna. Wybaczcie ale cho膰 tu mo偶na troch臋 z siebie wydusi膰.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Kazda z nas jest inna. Juz nie raz to pisalam, ale znowu naszla mnie ta refleksja po przeczytaniu Waszych ostatnich postow, a szczegolnie Twojego, Andi. Niektore z nas wracaja wspomnieniami do dawniejszych czasow, ja z kolei jak na razie unikam wspomnien, odganiem je od siebie, kiedy mnie nachodza i skupiam sie na sprawach biezacych. Jakos latwiej wtedy jest mi na codzien funkcjonowac, bo sprawy biezace zajmuja moj czas i moj umysl. I tak jest lepiej. Ide dzisiaj do lekarza. nie udalo mi sie wykurowac domowymi sposobami, musze dostac antybiotyk. Juz bardzo chcialabym pozbyc sie tej infekcji, bo ona straszliwie utrudnia mi zycie. A poki co, kto ma ochote na poranna kawke?

Udost臋pnij ten post

Tak, dziewczyny, teraz przed nami najtrudniejsze dni. Przygotowania do 艢wi膮t. wspomnienia, nerwy, zm臋czenie fizyczne. 艁atwo o psychicznego "do艂a". O ma艂o w niego nie wpad艂am. Pomog艂o mi spotkanie op艂atkowe w艣r贸d starych przyjaci贸艂. Na to oficjalne w pracy nie b臋dzie mi dane p贸j艣膰 i chyba dobrze, bo unikn臋 wra偶e艅 takich, jakie mia艂a Andi. W piatek przywo偶臋 Mam臋, w sobot臋 zje偶d偶aj膮 ch艂opcy i my艣l臋, 偶e spokojnie wszystko przygotujemy. Zamierzam w te 艢wi臋ta nacieszy膰 si臋 rodzin膮 i odpocz膮膰. Mam nadziej臋, 偶e ju偶 Kaddarko jeste艣 po wizycie lekarskiej? Kuruj si臋, bo co to za 艢wi臋ta by by艂y ! W po艣cieli i z termometrem pod pach膮? Hizago, my艣l臋, 偶e pi臋knie ubrana choinka jest potrzebna. Warto j膮 nawet 艂adniej, ni偶 zazwyczaj upi臋kszy膰, a nawet podej艣膰 tw贸rczo i zrobi膰 w艂asne ozdoby. Ka偶dej z nas potrzeba troch臋 takiej dzieci臋cej rado艣ci. W tym roku zamierzam choink臋 przystroi膰 w艂asnor臋cznie wykonanymi pierniczkami. Kupi臋 te偶 bombki z czekolady. Czy podobaj膮 si臋 wam jod艂y kaukaskie? Wczoraj widzia艂am, jak sprzedawa艂 je pod Kauflandem pewien Ukrainiec. Przyzwyczaili艣my si臋 do 艣wierk贸w, a te jod艂y przypominaj膮 mi dzieci艅stwo, kiedy jeszcze nie by艂o zakazu wycinania jode艂. Dobrej nocki wam 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Kobietki! W moich pokojach ju偶 艢wi臋ta. Brakuje tylko choinki. Zastanawiam si臋 czy j膮 stawi膰. Musz臋 przez noc podj膮膰 decyzj臋. Je偶eli tak to rano w臋dr贸wka do piwnicy a p贸藕niej do pawlacza w sypialni i b臋dzie prawdziwie 艣wi膮tecznie. Flaki odgotowane do super mi臋kko艣ci, ugotowane buraczki a do sprz膮tni臋cia zosta艂a tylko kuchnia i 艂azienka. Wszystkie jeste艣cie bardzo zapracowane i nie macie czasu na nasz babski k膮cik. Bardzo to wszystko rozumiem. Mnie jest 艂atwiej w domowych przed艣wi膮tecznych sprawach. Jestem sama i nikt niczego ode mnie nie oczekuje. Wy opr贸cz galimatiasu przed艣wi膮tecznego macie dzieci i im musicie po艣wi臋ci膰 cz臋艣膰 czasu i uwagi. My艣l臋, 偶e w wi臋kszym gronie zobaczymy si臋 w sobot臋 albo w niedziel臋 wieczorem. Jutro p贸jd臋 na jakie艣 艣wi膮teczne zakupy. Kupi臋 艣ledzie, w臋dliny, jab艂ka, jajka i fusow膮 kawk臋 bo si臋 sko艅czy艂a. Dobrze, 偶e do mojego super sklepu mam par臋 krok贸w. Jest to polski supermarket bardzo dobrze zaopatrzony z niewyg贸rowanymi cenami. Warzywa, w臋dliny, mi臋so s膮 zawsze 艣wie偶e.Mam nadziej臋, 偶e mam wszystko do ciast, jeszcze jutro sprawdz臋. Pogoda u nas taka jak przez ostatnie dni, pochmurno, po po艂udniu troch臋 przeja艣nie艅 i plus 4 stopnie. Prognostycy zapowiadaj膮 od pi膮tku mrozy i jakie艣 ma艂e opady 艣niegu. Bywajcie Kochane, do jutra.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. No i mam zapalenie oskrzeli. Nawet sobie nie wyobrazacie, jaka jestem zla. Od wczoraj biore antybiotyk, wiec mam nadzije ze w ciagu kilku dni bede czula sie lepiej i nie bede musiala lezec. Przeciez swieta tuz tuz. Od soboty bede miala obydwu synow u siebie. Musze ich namowic na wyciagniecie i ubranie choinki. Bardzo lubie patrzec na choinkowe swiecidelka, a szczegolnie na palace sie lampki. Hisako, jodly sa fantastyczne. Tez je pamietam z dziecinstwa. Andi, sklep w poblizu mieszkania to fajna sprawa. Mam podobnie, niemalze w papciach mozna do niego pojsc. To bardzo ulatwia zycie. Milego dnia Wam zycze.

Udost臋pnij ten post

Witam.Zn贸w nas co艣 dopada u mnie to jak co roku przed sylwestrem .bo to chyba wychodz膮 szale艅stwa 艣wi膮t.Kaddarko wsp贸艂czuj臋 Ci-okres przed艣wi膮teczny a Ty masz zapalenie oskrzeli.Ale bierz antybiotyk i w miar臋 nie przem臋czaj si臋 i 偶ycz臋 Ci szybkiego powrotu do zdrowia.Przygotowania ca艂膮 par膮,choink臋 ju偶 ubra艂am i przez 20 minut siedzia艂am przy zapalonej choince i marzy艂am jak to kiedy艣 by艂o fajnie,Dobrze,ze nam chocia偶 wspomnienia pi臋kne pozosta艂y. Nie przejmujcie si臋 b艂ahostkami bo one wprowadzaj膮 chaos do naszego 偶ycia.Wyrzucajmy z siebie to co z艂e a przyjmujmy dobre i mi艂e.Mi艂ego dnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALEKSANDRA70
Witam ,dosz艂am do wniosku 偶e chyba wyci膮gn臋 choink臋 b臋dzie troch臋 weselej.Ja jeszcze jutro do pracy a potem dopiero po nowym roku.Nie wiem co zrobi臋 tyloma wolnymi dniami .U mnie dzi艣 s艂o艅ce zero 艣niegu i 艣wi臋ta chyba takie same b臋d膮.Dobrego popo艂udnia 偶ycz臋 i zdr贸wka.

Udost臋pnij ten post

Witajcie kobietki. Wyrwa艂am si臋 dzi艣 z pracy przy okazji za艂atwiaj膮c sprawy s艂u偶bowe-do s膮du ju偶 zamkn膮膰 poprawnie ksi臋g臋 wieczyst膮-koszt 150z艂 za jedna ksieg臋- pisa艂am wam wcze艣niej ze tym si臋 martwi艂am bo przed 艣wi臋tami ka偶dy grosz si臋 liczy ale ju偶 mam to za sob膮, bylam tez w urz臋dzie skarbowym z艂o偶y膰 ten druk SD-Z2 w zwi膮zku z nabyciem spadku ale z tym musze jeszcze jutro bo zapomnialalm dac podpisac pe艂noletniej corce.no i najlepsze mia艂am jeszcze troszk臋 czasu wiec chcia艂am zrobi膰 jakies zakupy w biedronce, stanelam do bankomatu i jak przyszla moja kolej to zaczelam szukac portfela ale nie wzielam go ze sob膮 wiec wysz艂am z kolejki i na zakupy udam si臋 jutro. Przez te zalatanie to trzeba uwa偶a膰 偶eby glowe nosic na miejscu:). Aleksandro fajnie 偶e masz tyle dni wolnych nadrobisz zabawy z dziecmi, odpoczniesz, wy艣pisz si臋 ja o tym marze ale a偶 tyle wolnego nie bede mie膰, ale troszk臋 b臋dzie, bo w poniedzia艂ek pewnie starym zwyczajem szefostwo nas wcze艣niej zwolni a wcze艣niej mam i jutro i sobota i niedziela wolna a po swietach jeszcze mam czwartek wiec tez troszk臋 si臋 tych dni nazbiera i obieca艂am mojej maturzystce ze przerobimy troch臋 zada艅 z matematyki tych. W sobote mam jecha膰 z dzieciakami do siostry wyprawia dla c贸reczki urodzinki drugie i zbierzemy si臋 wszystkie 4 siostry z rodzinami i ju偶 w sobote obdzielimy si臋 prezentami , wiec ju偶 klimat 艣wi膮t poczuje w sobote. Wiesz Andi jak pisa艂a艣 o tym swoim 艣nie ze chodzilas z mezem i dziewczynka i 偶e to mo偶e by膰 spowodowane tesknota za tym co si臋 nie wydarzy艂o to sobie tak pomyslalam 偶e ta moja wpadka z tym moim synkem to chyba najlepsza rzecz jaka mogla mi si臋 przytrafi膰 w rekompensacie za 艣mierc m臋偶a mo偶e g艂upie por贸wnania ale pewnie wiecie o czym mysle bo ch艂opczyk m贸j jest tak kochany, grzeczny- oczywi艣cie ma swoje fochy ale mo偶na si臋 dogada膰 i taki pieszczoszek, a jak ju偶 spi to czesto stoje tak nad nim i tak si臋 nim zachwycam i dziekuje Bogu za mego synka, bo przy corkach pewnie bym si臋 czula bardzo samotna bo one jak to nastolatki- wi臋cej czasu poza domem z r贸wie艣nikami, a ja bym pewnie przezywala dniami i nocami swoja nieciekawa sytuacje a tak synek jeszcze pare lat nie da mi si臋 nudzic. Kaddarko , zdrowiejnam tu szybko i na 艣wieta 偶eby ju偶 sladu nie by艂o po chorobie, a co do przeziebien to i moja mama na antybiotyku i zakaza艂am jej gdziekolwiek wychodzi膰 wiec zakupy na dziadka glowie- ale pewnie poradzi z tym bo mama wszystko wypisze co i gdzie wiec da rade. Hi-za-go lubie twoje m膮dre zdania , te mi tez si臋 podoba艂o, wiec pozwolisz powtorze: Nie przejmujcie si臋 b艂ahostkami bo one wprowadzaj膮 chaos do naszego 偶ycia. Wyrzucajmy z siebie to co z艂e a przyjmujmy dobre i mi艂e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Kochane. Jestem padni臋ta. Z zakup贸w i banku wysz艂y nici. Nawet na cmentarzu dzisiaj nie by艂am. Za to kuchnia na b艂ysk. M贸j nie偶yj膮cy te艣膰 powiedzia艂by .. a co to Sanepid ma przyj艣膰?.. Umyte 艣ciany, szafki i w szafkach, lampy, jednym s艂owem przewr贸ci艂am kuchni臋 do g贸ry nogami. Przy okazji wyrzuci艂am wszystkie przydasie ( od: przyda si臋). Bol膮 mnie nogi od tego ci膮g艂ego wchodzenia i schodzenia z drabiny. Zosta艂a mi do umycia tylko 艂azienka ale to ju偶 pryszcz. Wystarczy p贸艂 godzinki i b臋dzie zrobiona; kafle mam do sufitu. A jutro dzie艅 zaczn臋 od umycia w艂os贸w, 艣niadanko , bank i zakupy. Teraz zastanawiam si臋 czy nie p贸j艣膰 do piwnicy po choink臋. Mam wsz臋dzie czy艣ciutko, b艂yszcz膮co wi臋c by艂oby fajnie z choink膮. I to wszystko za Twoj膮 spraw膮 Hi-za-go. Te偶 pewnie b臋d臋 si臋 w ni膮 gapi膰 jak sroka w ko艣膰. Przypomina膰 ona mi nie b臋dzie niczego. Za 偶ycia m臋偶a zawsze mieli艣my choinki do sufitu. Pi臋kne z importu, ka偶dy kto bywa艂 u nas w okresie 艣wi膮tecznym pyta艂 gdzie tak膮 pi臋kn膮 偶yw膮 choink臋 kupili艣my. Odda艂am obie do zaprzyja藕nionego przedszkola, mnie starej i samej nie potrzeba ekstra atrakcji a dzieciaczkom jak najbardziej. Mam zrobion膮 rozpisk臋 co ugotowa膰 i upiec i przez cz臋艣膰 soboty i niedzieli wszystko zd膮偶臋. 呕al mi naszej chorej Kaddarki. 呕adna to przyjemno艣膰 chorowa膰 w 艢wi臋ta. Smutna 40tko masz racj臋, synek zajmuje Ci du偶o czasu i jest Ci 艂atwiej. Nie masz czasu na rozpami臋tywanie i jakie艣 przemy艣lenia. Dziewczynki mimo, 偶e 偶yj膮 swoim m艂odym 偶yciem te偶 Ciebie potrzebuj膮 i te偶 zabieraj膮 Tw贸j czas. Aleksandro70, u nas dzisiaj by艂o mro藕nie i mg艂a. Oko艂o 14,oo pokaza艂o si臋 na d艂u偶ej s艂onko czyli w nocy b臋dzie wi臋kszy mr贸z. Te偶 zastanawiam si臋 czy na 艢wi臋ta spadnie 艣nieg. P贸ki co w ko艂o jest pi臋knie zielono, trawa jest do艣膰 wysoka i tylko drzewa li艣ciaste 艂yse. Id臋 chyba do piwnicy. Wieczorkiem napisz臋 jak m贸j domek wygl膮da z choink膮.

Udost臋pnij ten post

Andi jak tam choineczka? Wpatrujesz sie juz w ni膮? ja chyba jutro zwioze i corki wieczorem ustroj膮- dobrej nocki kobietki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Smutna 40tko, jeszcze nie 艣pi臋, ogl膮dam Jaworowiczow膮 i nie mam czasu patrze膰 na choink臋. Ju偶 jest ustrojona we wszystkie akcesoria. Jakie to g艂upie, 偶e cz艂owiek doros艂y poprawia sobie na chwil臋 nastr贸j nawet choink膮. Jedno jest pocieszaj膮ce, nie jest tak 藕le,ludzie prze偶ywaj膮 na co dzie艅 prawdziwe tragedie. Ogrom nieszcz臋艣膰 jakie n臋kaj膮 ludzi jest niewyobra偶alny. Bardzo rozczuli艂y mnie te dwa ma艂e szkraby z nierozwini臋tymi jak nale偶y n贸偶kami. Pop艂aka艂am si臋 jak b贸br. Obiecuj臋 sobie, 偶e nigdy nie b臋d臋 ogl膮da膰 przed snem 偶adnych horror贸w, bo potem 艣ni膮 mi si臋 jakie艣 baboki.W sypialni w艂膮cz臋 TV1, po 23,oo ma by膰 jaka艣 komedia romantyczna i mo偶e ona mnie uspokoi. Kolorowych sn贸w Babeczki.

Udost臋pnij ten post

Czesc Dziewczyny. Jest tak wczesnie, a ja juz wstalam, i to bez budzika. Wyspana jestem na tydzien do przodu. Dzisiaj zamierzam poczytac w lozku, bo pewnie juz nie zasne, ale lezec musze. Chce na ile sie da wykorzytac czas do niedzieli na leczenie, potem juz wstane i bede musiala upiec dwa ciasta, schab i zrobic salatke sledziowa. A chlopcy zrobia salatke jarzynowa i posprzataja mieszkanie. Wazne, ze nie musze wychodzic z domu i marznac, a zapowiadaja sie przeciez temperatury minusowe. A teraz wypije kawe tutaj z Wami. Uwielbiam choinke. Wszystkie o niej piszecie. Juz nie moge sie doczekac, kiedy bedzie i u mnie. Juz jutro, wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc. Nachodza mnie wspomnienia.....rok temu to byly pierwsze Swieta bez meza, bo lezal juz w szpitalu. To byly ostatnie dni jego zycia, i to wszystko, co sie wtedy dzialo, teraz uporczywie do mnie powraca. Ale opowiam Wam cos zabawnego. Wczoraj poprosilam syna, zeby poszedl do sklepu i kupil mi krem pod oczy, ktory wlasnie mi sie wykonczyl. Dalam mu puste opakowanie. Wrocil z kremem, ale zszokowany ogromnym wyborem specyfikow i cenami. Usmialam sie serdecznie, kiedy opowiadal ile mial klopotow ze znalezieniem tego wlasciwego i ze prosic musial o pomoc ekspedientke. No coz, niech sie chlopak uczy. Taka wiedza moze mu sie kiedys w zyciu przydac, prawda? Milego dnia Wam zycze. I jeszcze na pewno dzisiaj tu zajrze.

Udost臋pnij ten post

Witjcie kobietki. Ja dzis zaspa艂am i wszystko idzie mi z op贸藕nieniem, ale to pewnie dlatego 偶e nie musialam isc do pracy to wyl膮czyl mi sie stres zwi膮zany ze sp贸藕nieniem do robotki. Dzieci juz wywiezione przez dziadka do szk贸艂 i przedszkola a ja juz jedno pranko zrobi艂am, teraz wstawiam po艣ciel, odkurze pomyje podlogi i biore sie za pierogi. Mam czas do 13.00 bo potem musze zd膮偶yc do US. Kaddarko pocieszne w艂asnie to jest jak nasza mlodziez musi czasem sobie poradzic z jakimis zakupami, u ciebie to ch艂opak a u mnie wyobraz sobie 偶e ta moja prawie 20latka, chowana wiekszosc 偶ycia pod kloszem nawet sobie nic nie umie kupic bo zawsze my z mezem jej kupowalismy a potem ja sama, ale uczy sie juz samodzielnosci bo takie wyreczanie nie jest dobre bo jest duzo mniej zaradna 偶yciowo jak ta mlodsza moja corka, a mysle 偶e synek to wyprzedzi ich na kilometr bo czesto sam mowi 偶e musimy jechac np do biedronki bo juz skonczyly sie kwiatuszki (te kleksy klejone- on uwielbia patrzec jak sie to kleji:) ), albo pyta sie czy juz zmienilam kola czy mam juz farbe zeby malowac siostrom pokoj itp. Andi - cieszmy sie takimi drobnostkami nawet jak pieknie ustrojona choinka bo coz nam pozostaje - powiem wam 偶e wczoraj mialam maly dolek w zwiazku chyba z konczacym sie nastepnym rokiem w samotnosci ale pomyslalam 偶e nastawiam sie jeszcze na 27 latek takiej samotnosci - do czasu kiedy syn bedzie mial 30 bo juz wtedy mysle bedzie juz wyksztalcony moze o偶eniony , corki to juz wogole beda mialy swoje 偶ycie a ja bede mogla je wtedy opuscic - glupie ale kazdy mijajacy rok bede traktowac w ten sposob 偶e zostalo mi 26 potem 25 itd - no chyba 偶e Bog bedzie chcial mnie szybciej wiec wtedy juz plany wezma w leb. kaddarko moj m膮偶 zmarl w styczniu 2010 roku i swieta 2009 spedzil juz w szpitalu - mial operacje a na sylwester na wlasna prosbe sie juz wypisal bo pewnie wiedzial ze to ostatni nasz sylwester i tak bylo - wiec swieta nam -mi i dzieciom zawsze sie beda kojarzyc z wyjazdami do szpitala i odwiedzania meza i ta swiadomosc 偶e nie mozna nic bylo zrobic - okropne - jak z wielkiego mezczyzny w pare tygodni zrobil sie wrak czlowieka - a juz nie smutam bo musze dzialac zeby ze wszystkim sie wyrobic - milego dzionka dziewczynki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie moje zapracowane Kole偶anki! Dzie艅 paskudny, mg艂a, zimno przenikliwe, temperatura "dosz艂a" a偶 do +5 stopni w dzie艅. Zakupy zrobione, rachunki zap艂acone, tak, 偶e w Wigili臋 musz臋 kupi膰 tylko pieczywo. Wieczorem tak jak zamierza艂am, ogl膮dn臋艂am z 艂贸偶ka ca艂y film na TV1. Troch臋 g艂upawa komedia romantyczna ale w艂a艣nie takie filmy mog臋 ogl膮da膰 przed snem. Z zakup贸w i cmentarz wr贸ci艂am przed 15,oo, czyli p贸藕ny obiad, odpoczynek, teraz wypi艂am drug膮 fili偶ank臋 kawy i pora zanurzy膰 si臋 w kuchni. Upiek臋 piernik, umyj臋 naczynia i sprz膮tn臋 艂azienk臋. No i oczywi艣cie musz臋 dzisiaj namoczy膰 grzyby. No w艂a艣nie, nic nie wysz艂o z moich ambitnych plan贸w. Uszka i pierogi obiecywa艂am sobie zrobi膰 wcze艣niej. Do zobaczenia si臋 wieczorkiem.Pomy艣lnych wiatr贸w w przed艣wi膮tecznej krz膮taninie. Kaddarko wracaj do zdr贸wka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Ale przypali艂am. Temperatura "dosz艂a" ale do -5 stopni i to by艂 najcieplejszy moment dnia. Przepraszam za to przed艣wi膮teczne zamieszanie w mojej g艂owie. Melduj臋, piernik upieczony, pachnie pi臋knie w ca艂ym mieszkaniu. Grzyby si臋 mocz膮. Jutro kupi臋 kor臋 cynamonu w kwiaciarni i podczas 艢wi膮t b臋d臋 j膮 spala膰 po troch臋 na palniku kuchenki. W ca艂ym mieszkaniu b臋dzie pi臋kny zapach. Dobranoc Kochane Babeczki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALEKSANDRA70
Hej dziewczyny choinka stoi ,dzieci pi臋knie j膮 ubra艂y.I nawet samopoczucie mam lepsze,jutro reszta zakup贸w.Spokojnej nocy.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Fajnie sie Was czyta. Oczami wyobrazni widze te ubrane choinki, palace sie swiatelka, pieknie posprzatane mieszkania. Andi, zaskoczylas mnie ta kora cynamonu. Napisz o tym cos wiecej. Uwielbiam swiateczne zapachy, wiec moze podkradne Ci Twoj pomysl. Ja do mandarynek wbijam gozdziki, wykladam je na paterze, nie dosc, ze dekoracyjnie to wyglada, to i pieknie pachnie. Smutna, no to mamy podobne wspomnienia. Aleksandro, no to mozna juz zaczac swietowac:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie w przed艣wi膮teczn膮 sobot臋. Dzisiejsze prace domowe to prawie przyjemno艣膰.Mieszkanie wysprz膮tane, choinka dumnie stoi w dziennym pokoju i udaje najwa偶niejsz膮 na 艣wiecie. 艁azienka l艣ni prawie jak choinka. Jedyne rob贸tki, kt贸re mi zosta艂y a mam na to 1,5 dnia to pichcenie i pieczenie. Kaddarko, kor臋 cynamonow膮 u艂upuj臋 po ma艂ym kawa艂ku i zostawiam j膮 na palniku kuchenki gazowej ( najmniejszy p艂omyk) tak jak pieczesz cebul臋 do roso艂u. Podobno mo偶na j膮 pali膰 w tygielku ale ja tego nie praktykowa艂am. Jest jeszcze bardziej prosty spos贸b na pi臋kne zapachy. To podgrzewacze. Ja bardzo lubi臋 zapach zielonej herbaty, r贸偶y, le艣nych owoc贸w, wanilii, lawendy. Nie znosz臋 zapachu pomara艅czy. Bardzo 艂adnie pachn膮 te o zapachu pi偶ma. Nie kupuj臋 kadzide艂ek, poniewa偶 pal膮 si臋 kr贸tko i s膮 z nich 艣mieci - popi贸艂, kt贸ry nie zawsze opada tam gdzie powinien. Jak si臋 czujesz Kaddarko? Mam nadziej臋, 偶e cho膰 troch臋 lepiej. Wszystkie jeste艣cie bardzo zaj臋te. Cieszycie si臋 z przyjazdu dzieci. No i oczywi艣cie jeste艣cie nieludzko zm臋czone, jak to maj膮 w zwyczaju matki Polki. Znam to, bo przez grubo ponad 30 lat to przerabia艂am. Dzisiaj jestem sama i nic nie musz臋 a wszystko mog臋. Oby tylko zdrowie jak najd艂u偶ej dopisywa艂o. Mo偶e jutro wieczorkiem b臋dzie nas tu wi臋cej? Bywajcie do jutra.

Udost臋pnij ten post

Andi, dzieki za wyjasnienie. Jak tylko bede zdrowa odwiedze kwiaciarnie i kupie ta kore cynamonowa. Czy jestem zdrowa? Ciagle, niestety, nie. Juz 4. dni bralam antybiotyk, a poprawy nie widze. Ale nie trace nadziei. W koncu kiedys na pewno bedzie lepiej. U mnie tez juz jest choinka. Chlopcy wszoraj powyciagali co trzeba i ustroili. Wyglada przeslicznie. Wpatrywalam sie wieczorem w kolorowe swiatela i cieszylam sie tym, co mam....swietami, dziecmi, perspektywa jutrzejszego spotkania przy stole wigilijnym z rodzina. A teraz czas na poranna kawke. Zycze Wam milego dnia.

Udost臋pnij ten post

Witajcie kobietki w niedzielne popoludnie a za oknem w zasadzie wiecz贸r. Wczoraj z dzieciakami tak jak pisalam bylam u dwuletniej siostrzenicy na urodzinkach w miejscowosci oddalonej o 40km, droga miejscami bardzo 艣liska-ale dzieki Bogu szczesliwie dojechalismy i wr贸cilismy. Urodzinki mialy punkt kulminacyjny kiedy siostra brala z balkonu piekny tort a on wzi膮艂 i zjechal na pod艂oge - wszyscy 偶esmy zamarli, siostra to a偶 sie poplaka艂a ale szybko zesmy co sie dalo pozbierali i uklepali nowy torcik, a na koniec to juz z tego zdarzenia smailismy sie i stwierdzilismy 偶e przynajmniej bedziemy miec o czym mowic przez nastepny rok:). Obdarowalismy sie prezentami, pojedlismy i wrocilismy do domku. Dzis troszke odpoczywam, bylam w kosciele, zrobilam mielone z pieczarkami i zaraz bede krecic sernik. Aha moja choineczka tez juz ubrana, najlepsze to to 偶e corka ubierala ja 2 razy bo za pierwszym razem jak zawiesila nowe lampki to smiechu bylo co niemiara bo sie okazalo ze to tylko 5 lampeczek - ktore zdolaly owin膮c tylko czubek choinki (jako艣 jak kupowal膮m nie zwr贸cilam uwagi ile tych lampek) no ale ubra艂o sie z tymi lampkami bo z tamtego roku gdzies nam wsi膮k艂y wiec lepiej bylo ubrac jakkolwiek, ale wczoraj kupilam bardzo fajne morelowe kuleczki- lampki i jak wrocilismy to corka rozebrala cala i jeszcze raz ubrala bo jej nie pasowalo zeby tylko zarzucic musiala po kolei i choineczka bardzo ladna, tak jak piszecie mozna siasc i patrzec i patrzec. Kobietki mam nadzieje 偶e jutro uda mi sie z pracy jeszcze dorwac do internetu i zlozyc wam wszystkim 偶yczenia ale jakby co to kazdej z osobna zycze jak najbardziej udanych, rodzinnych swi膮t, zeby艣my jak najmniej byly zasmucone a jak najwiecej czerpali radosci z tych 艣wi膮t.

Udost臋pnij ten post

Widz臋, 偶e wszystkie jeste艣cie bardzo mocno zaj臋te.Od 9 rano 偶adna nie ma czasu tutaj zajrze膰. Wreszcie zasiad艂am przed komputerem, bo ju偶 jestem padni臋ta. Przywioz艂am szcz臋艣liwie mam臋, synowie przyjechali wczoraj i dzia艂amy. Niestety, choinka stoi jeszcze nie ubrana, bo gdzie艣 zapodzia艂y si臋 艣wiate艂ka. Jutro trzeba b臋dzie dokupi膰. Zwolni艂am na razie kuchni臋 dla mamy, 偶eby艣my nie wchodzi艂y sobie w drog臋. Mama szykuje kapust臋 z grzybami i grochem i farsz na uszka. Jutro b臋dziemy je lepi艂y. Ogromny karp zosta艂 przyniesiony z balkonu, bo do jutro musi si臋 rozmrozi膰. U nas 12 stopni mrozu by艂o w po艂udnie i pi臋kna zimowa pogoda. Chleb si臋 piecze w piekarniku. A mnie zrobi艂o si臋 nie wiadomo dlaczego - smutno. Mam jednak nadziej臋, 偶e do 艢wi膮t humor mi si臋 poprawi. Kobiety niestety tak maj膮.

Udost臋pnij ten post

Witam Was wszystkie Kobietki. Wr贸ci艂am szcz臋艣liwie-czytam, czytam i my艣l臋, 偶e w ogonie jestem . Ale za to na艂apa艂am tyle powietrza ,偶e mam nadzieje,偶e do wiosny mi wystarczy. Od godziny 9-tej do 16--tej na nartach codziennie. Mia艂am pi臋kn膮 s艂oneczn膮 pogod臋, wspania艂e towarzystwo - ca艂kowity reset. I powiem Wam, 偶e w odrym terminie by艂 ten wyjazd. Na pocz膮tku mia艂am opory: bo 艢wi臋ta, bo choinka, sprz膮tanie, zakupy, praca. Ale teraz po powrocie uwa偶am , 偶e ok. Min膮艂 mnie ten wariacki czas zabiegania. Znajomego poprosi艂am 偶eby mi na wczoraj przygotowa艂 zakupy mi臋sno - w臋dliniarskie i owocowo-warzywne. Pieczywko kupi艂am , syn choink臋 przygotowuje, c贸rka j膮 jutro ubierze a ja ognarniam domowy ba艂agan i kuchni臋. Rano cmentarze uporzadkowa艂am. KUpi艂am na gr贸b sliczn膮 gipsowa szopk臋-tylko nie wiem czy kto艣 nie ukradnie. Aleksandro te偶 buziaki imieninowe. Tymczasem na razie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Tak si臋 nawyg艂upia艂am z kuchenn膮 robot膮, 偶e siedz臋 w tej chwili , za przeproszeniem jak nie na swojej pupie podparta nie swoimi nogami. Chwila refleksji i wnioski; po co? dla kogo? dlaczego a偶 tyle? Odpowied藕; TRADYCJA. Tak robi艂a mama, tak robi艂am przez dziesi膮tki lat ja sama. Za d艂ugo dzisiaj pracowa艂am na stoj膮co. Nie umiem przygotowywa膰 potraw na siedz膮co. Mam znajome, kt贸re prasuj膮 na siedz膮co. Poszykowane mam wszystko co zabieram do brata na Wigili臋. Jutro rano posmaruj臋 polew膮 czekoladow膮 piernik i makowce i te偶 cz臋艣膰 zabior臋 do brata. U nas teraz 艣lizgawka. Ca艂y dzie艅 by艂 mrozik -1 do -3 stopnie, wieczorem zacz膮艂 pada膰 deszczyk. Samochody pokryte cienkim lodem. Wszystkie b艂yszcz膮 si臋 jak nie przymierzaj膮c choinki. Ogl膮dam Omen臋, jest ubrana w szafirowe rajstopy. Takie pierwsze szafirowe elastyczne rajstopy dosta艂am od mamy na imieniny w 1961 albo 1962 roku. Moje zdziwienie w szkole nie mia艂o granic, kiedy najlepsza kole偶anka przysz艂a w takich samych. Obie paradowa艂y艣my dumne jak paw. Ta kole偶anka mia艂a cioci臋 w Anglii i dostawali od niej paczki. Nasze mamy przyja藕ni艂y si臋 i mnie trafi艂 si臋 taki fajny prezent. Wtedy na pocz膮tku 60-tych lat nie mieli艣my takich rarytas贸w w sklepach a ju偶 kolorowych to by艂o marzenie. Moja mama pracowa艂a w dziale handlu pewnej firmy i mia艂a dost臋p do r贸偶nych towar贸w. Nieco p贸藕niej bo 1964 albo 1965 pokaza艂y si臋 polskie rajstopy elastyczne w r贸偶nokolorowe wzory. By艂am ju偶 uczennic膮 LO i kiedy przysz艂am do szko艂y w takich kolorowych rajstopach i w dodatku w bia艂ych kozaczkach ( do szko艂y chodzi艂o si臋 w granatowym fartuchu z bia艂ym ko艂nierzykiem i tarcz膮 przyszyt膮 do r臋kawa) jako pierwsza zosta艂am poproszona przez matematyczk臋- star膮 pann臋- do tablicy, kt贸ra udowodni艂a mi, 偶e mimo takich rajstop i bia艂ych kozaczk贸w wiedzy matematycznej mi nie przyby艂o. I tak to jest moje kochane. Sytuacje, przedmioty a czasem nawet zapachy przywo艂uj膮 wspomnienia z przed lat. Wiosn膮 by艂 sza艂 na kierpce i bia艂e po艅czochy. Pami臋tacie to moje starsze kole偶anki. A rokendrolki, kalipsiaki dla ch艂opc贸w bitels贸wki. To by艂y czasy. Ja tu sobie gadu-gadu a "ksi膮dz 艣liwki rwie". KOCHANE wszystkim Wam, Waszym dzieciom z okazji 艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia sk艂adam najserdeczniejsze 偶yczenia zdrowia, pomy艣lno艣ci, u艣miech贸w na ka偶d膮 chwil臋, fajnych prezent贸w i mi艂ych niespodzianek od losu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fili-pinka
Witam wieczorkiem ! Nie mam przed Swi臋tami zbyt wiele czasu. 呕ycz臋 wszystkim zdrowych, pogodnych i radosnych 艢wi膮t, du偶o prezent贸w pod choink膮, spe艂nienia marze艅 i wszystkiego co najlepsze. Dobrej nocy.

Udost臋pnij ten post

Podobnie jak wszystkie tutaj kobiety nie mam zbyt wiele czasu- 偶ycz臋 Wszystkim Zrowych, Pogodnych, Radosnych, Przyjaznych, Odpocz臋tych, Bia艂ych i z NIESPODZIANK膭 艢wiat Bo偶ego Narodzenia.

Udost臋pnij ten post

No i znowu b艂膮d i to w takiej chwili :!!!Zdrowych !!! 艢wi膮t!!!

Udost臋pnij ten post