Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jestem pewna 29

STYCZEŃ 2013 - zapraszam wszystkie świeżutkie mamy :)

Polecane posty

Salva, będzie dobrze. Mówiłam że powinni nam odłączyć net zwłaszcza pod koniec ciąży ;- Ja wcale nie jestem inna. Myślę że poważne powikłania występują przy nie leczonej chorobie lub przy bardzo zaawansowanej. A to raczej nam nie grozi biorąc pod uwagę, że biegamyregularnie do gin. Prawda ? Do później ;-) ideę robić śniadanie :-*

Salva trzymam kciuki :) ! Mąż też już od dawna chce mi neta wyłączyć i myślę, że to wcale nie głupie :)

Gość Agusia18204
Hejka. A ja to juz dawno przestalam wyszukiwac glupot w necie bo na poczatku to sie tak nakrecalam ze szkoda gadac a teraz zdaje sie na lekarza i na was. Moja mala dzis szaleje az brzuch skacze. Trzeba bedzie zaczac myslec nad imieniem. A macie tak czasami ze przejdzie wam taki jakby prad przez posladek? Mnie zazwyczaj dopada jak wstaje. Milego dnia kobietki. Jeszcze troszke i bedziemy mialy swoje malenstwa.

hej z rana. nie byłam u lekarza ze swedzeniem ale chyba pójdę bo drażni mnie niesamowicie to swedzenie. staralam się sama ogarnąć z tym. kapie się w takiej emulsji dermatologicznej i smaruje z 10 razy dziennie ale tylko pomaga na ok 2 godz po kąpieli ze smarowaniem. wczoraj byłam na 3d... i nie uwierzycie mój maluch ma 2 kg !!!!! a to 31tydzień. pulchny jest i przytulony do łożyska także trudno było go tam dobrze złapać i obczaic. no i cały tata. tylko nos po teściowej hahaha no i gburowaty taki z miny. ale to też po tacie. ciekawe jak ja takie duże dziecko urodze. w tydzień przybyło mu 300-400 gram !

Gość Nowinka_1982
cześc dziewczynki :) Ja już wróciłam ze szpiala i powiem Wam że chyba najgorszą rzeczą jest leżeć na patologii cązy ......masakra .... WIecie - była tam taka "dziewczynka 14 - lat ......w 8 m-cu .....i była "najbardziej doświadczona" ze wszystkich na sali ......i wiecie - wymyśliła że jak urodzi - to dziecko będzie mówiło mamo do jej mamy a ona będize udawać starszą siostrę......PATOLOGIA !!!! A jej matka na to przytakuje.....MASAKRA .... Wiecie - była tam też taka dziewczynka mająca termin na koniec grudnia i przyszła bo jej ciśnienie skoczyło - no i urodziła przez CC..... :) Ale już jestem w domku i coś Wam powiem - co do ułożenia .....moja mała we czwartek była już obrócona prawidłowo do porodu .....a we wtorek pani doktor w szpitalu swierdziła że obrócła sie znowu do góry :) ....tak więc chyba ma tam za dużo miejsca :) a dzisiaj czuje ją w zdłuż ;) Dziewczynki - zapodaję temat ważny ..... CO PAKUJEMY DO TORBY SZPITALNEJ ...... bo wiecie to jest temat rzeka :)

Nowinka, Współczuję przeżyć ze szpitala.. Dlatego ja się bronię przed tym jak mogę.. Sprawdzałyście swoje szpitale na stronie www.gdzierodzic.info?

Gość sinisza
Witam dziewczyny:) długo mnie nie było... Czasu brak i cały czas jakieś problemy ach zupełnie inna ciaża niż pierwsza... Anemia taka że ho ho ale powolutku wychodzimy z tego.Teraz znowu 2 cm rozwarcia i szyjka miekka muszę leżeć plackiem co jest raczej niewykonalne przy uczniu zerówki,którego trzeba do tej szkoły przygotować... Mówie Wam jakaś depresja mnie dopada:( Same stresy może z miesiac spokoju. Pozdrawiam

hej laski. Wy widze juz jestescie na wylocie patrzec jak powoli zaczniecie sie rozpakowywac ;)) ja to jesszzce mam duzo czasu. Keerah byłam w czw u swojej połoznej i pytałam o to swedzenie, powiedziała mi ze cholesteza to jak swedzi Cie wewnetrzna strona dłoni!! a jak masz co innego to najlepiej odstaw wszystkie balsamy na 2 dni i nie uzywaj nic sprawdz czy nie bedzie lepiej. powiedziała ze na poczatku bedzie ciezko ale czesto w ciazy pod koniec kremy wywoluja swedzenie. moja mała lezy juz głowka w dol i strasznie naciska tak ze mama czasem nie moze chodzic a jak chodzi to czuje potrzebe przytrzymania sobie krocza bo mam wrazenie ze zaraz mi dzidzia wypadnie, to jest straszne. czasem chodze jak kaleka. jesli chodzi o nozki to mam je pod zebrami ale po prawej stronie, kregosłup ma wzdluz po lewej. waze 60kg powiedziała ze waga idealna ale spodziewała sie tego bo pamieta mnie jeszcze z porodowki z 1 corcią. trzymajcie sie zdrowo nie łapcie juz zadnych infekcji i do usłyszenia wkrótce. ja zamierzam pracowac do konca roku nie wiem jak dam rade :( ale musze to moje postanowienie :D

NOwinka_1982 - 14lat i ciąża nie dziwie sie ze tak gada jak potłuczona, ale też gdzie takie laski maja łeb jak wskakują do łózka facetom. w szkole to wielce pannice a jak sie cos stanie to takie cos wymyslają, porazka!!! kotkakotkot --- dawno nie pisała nic kotkakotkot wiem ze byłas w szpitalu i potem nic! co sie z Tobą dzieje???? napisz cos!!!!

Helloł laseczki :) Byłam dziś na USG. Zaczął się 32 tydzień. Mały waży 1750 g i nogi trzyma prawie w kanale rodnym (blokuje go na szczęście pessar, inaczej pęcherz płodowy by pękł). Na razie nic się nie zapowiada, że chce się odwrócić :) No i oczywiście pięknie pokazał jajko i wielkiego siusiaka :D drugie jajko powinno zejść niedługo :) buzię znów wtulił w brzuch, więc jej nie zobaczyłam, ale mam zdjęcie siuśka. A poza tym wszystko dobrze, serduszko, nerki itp... idealnie :) Aha, zapytałam o te kłucia w pępku, powiedział, że to jakieś wiązadła ciągną, no ale ponoć normalne i on nic nie widzi, żeby się działo coś złego. Często mnie coś kłuje i boli, ale lekarz powiedział, ze ma prawo. I tyle :) W końcu to już zaawansowana ciąża :) Też się zastanawiam co z kotkotkot.. odezwij się, laska!

Gość Młoda Kacha 22
Czesc dziewczyny . Co do pakowania torby do szpitala ,to widze ze ja daleko w tyle ,nie mamy nic ani lozeczka ani wozka ( szybciej bedzie jak napisze ze mam tylko pampersy i ciuszki ) :P ale posiedzialam na allegro i przyczailam sprzedawce "stanislaw167" ma duzo potrzebnych rzeczy i chyba usiade przy niedzieli i pozamawiam conieco ,zeby byc spokojniejsza ,bo w Opolu nie ma sklepu z ktorego bylabym wystarczajaco zadowolona . co do butelek zastanawiam sie nad Avent'em ... ale jestem w tym temacie zielona . Czemu to wszytsko jest takie skomplikowane ;/ i mam takie glupie pytanie -czy malemu chlopakowi powinno sie zakladac rajtuzki ? nigdzie mi sie to jeszcze jakos nie obilo o uszy ... W szkole rodzenia mowia nam super rzeczy , ale ostatnio byla bulwersacja na pierwszych zajeciach pani rozdala nam probki nivea(wazne do 2013) a ostatnio dostalysmy te same probki do MARCA 2011 !!! przeciez to jakis skandal... masakra nikt w sumie nie mial pretensji do prowadzacej bo to pewnie lezalo gdzies na magazynie tyle czasu ....

Gosia, już pisałam że super :-) pilnuj lobuza i zdjęcie z usg na 18 urodziny trzymaj. :-D Kaska, rajstopy czy założysz czy nie to chyba kwestia gustu.. Można ale nic trzeba,chyba tylko Ty możesz wybrać czy chcesz, czytew nie. ;-) Takiemu dopiero urodzonemu misiowi nawet ciężko coś takiego założyć. Ja bym nie próbowała. Sa pajace, śpiochy czy półśspiochy.;-)

A butelki mam właśnie aventa i zawsze je bardzo chwaliłam. Więc polecam.

Gość Gosienka26666
Ja kupiłam rajtuzki takie frotkowe malutkie typowo chłopiece :) dużo chłopców nosi rajtki teraz zamiast kaleson. W żłobkach i przedszkolach tylko tak biegają dzieciaki :) Są typowo chłopiece więc bez obaw że to strój zarezerwowany tylko dla dziewczynek :)

Hejka dzięki za podpowiedzi, ja już niestety miałam kupiony twaróg i męczyłam się trochę z jego mieleniem a rezultaty poznam dopiero dziś :P. A co do torby szpitalnej to jest fajna lista w najnowszym M jak mama jutro jak będe miała chwilkę mogę Wam przepisać, a i na stronie szpitala na żelaznej też jest lista http://www.szpitalzelazna.pl/poradnik-pacjenta/co-zabrac-do-szpitala/przyjecie-do-porodu

Młoda Kacha 22 ja kozystałąm z tego sprzedawcy, jest tani super szybka przesyłka i produkty wysokiej jakości więc polecam, w zeszłym tygodniu odebrałam od niego paczkę.

Dzisiejsza noc zupełnie spokojna.. A ja leże w łożeczku , oglądam tv i zajadam ciacho :-) O 14 m kończy zajęcia i jedziemy do mojego Aniołka i na obiad. Chociaż dziś nie będę musiała gotować.. Codziennie obiad / kolacja i do tego deser.. Stwierdziłam, że za dobrze mu trochę. ;-) Nie wiem, jak to będzie, gdy bliźniaki się urodza.. Tego sprzedawcę sprawdzałam, ale okazuje się że wszystko już mam. Co myślicie o pasach poporodowych? Zamierzacie coś takiego kupić? Ja nigdy nie używałam ale też nigdy nie miałam bliźniąt i cc.. Więc nie ziemi.

Gość Agusia18204
Hejka. A ja mam prosbe moglaby ktoras z was podac link do jakiejs aukcji tego sprzedawcy?bo jakos z tel nie chce mi go wyszukac.

Aga ja z kafe korzystam z tel z allegro również, jak mi się nie chce komputera włączyć ;-) wyszukasz spokojnie. Wiesz jak i gdzie?

Gość Młoda Kacha 22
Co do tych rajtuz to dopiero teraz zobaczylam na allegro ze jest tego mnóstwo !!! tak jak Gosienka26666 mówiła typowo chłopiece :) czerwonag- ja własnie wczoraj pozamawiałam dużo rzeczy u tego sprzedawcy teraz tylko czekac na pake :D A koszule do porodu zamówiłam u innego i juz praktycznie wszystko mam. Agusia18204- masz tutaj : http://allegro.pl/akuku-ceratki-do-podtrzymywania-pieluszek-5kg-i2767082403.html Ja w środe miałam sesje ,znalazłam fajna dziewczyne,miła przyszła do mnie do domu pomalowała i poszłysmy porobić zdjecia na plac zabaw i cena tez fajna bo powiedziala ze wezmie odemnie 60 zl za 6 ladnie obrobionych zdjec juz sie doczekac nie moge :)

Gość Agusia18204
Mloda Kacha dzieki:-) zaraz poogladam co ma ciekawego bo w grudniu chce zamowic cala reszte i ogladalam u innego sprzedawcy wiec zaraz ceny porownam. Mama-wlasnie w tym tel nie chcialo mi wyszukac a moj mam na gwarancji.

Zaczęliśmy z mężem chodzić na szkołę rodzenia (dwa zajęcia za nami) i nie powiem jest fajnie, mąż dowiaduje się różnych rzeczy, inaczej dociera to do niego niż jak ja mówię, pilnuję abym najczęściej na lewym boku leżała, nie daje pić już coli :( i kawy,pilnuje abym miała urozmaicone posiłki :) no nie powiem się zmienił. Chyba powoli też go przekonuję ja i zajęcia do bycia przy porodzie, przynajmniej na początku bym go chciała jak zdąży bo może byc akurat w pracy:P, choć poprosił aby w styczniu nie miał nocy, bo porody zaczynają się przeważnie w nocy :) i nie powiem w pracy nie robią mu kłopotów jak na razie ma duzo pierwszy zmian, gdy mamy dzien kiedy mamy iść na zajęcia to ma wolne albo właśnie na pierwsza zmianę więc sie ciesze no w końcu po 11 latach pracy jakoś doceniają.

Młoda kacha ja też kupiłam parę rzeczy od tego allegrowicza np. Z hartman podklady poporodwe i majtki siateczkowe, i inne :) podkladow wzięłam rozmiar midi, bo tak poleciła polozna ze szkoły rodzenia i chyba miała racja bo i tak są olbrzymie, ale wzięłam też jedną sztukę max :) i się przerazilam jej wielkością hahaha mąż jak ją zobaczył to zaczął się śmiać :) i powiem wam że jak kupicie takie podklady do koniecznie też majtki siateczkowe, bo raczej ciężko będzie je umocować do zwykłych gacioli :) dzisiaj kolejne zajęcia w szkole rodzenia juz 5 :) a jutro badanie krwi, ehh, i wtedy byle do odebrania wyników, a za nie całe 2 tyg usg synka :) a 2 dni wcześniej ktg :) jestem ciekawa jaki już jest duży syneczek :) życzę miłej nd :)

Widzę że każda z nas żyje od wizyty do wizyty ;-) ja mam we wtorek i zobaczymy czy nie będę musiała co tydzień zacząć chodzić (na razie chodzę co 2). Myślę, że u mnie nic złego się nie dzieje, pomimo tego że chłopcy duzi nawet bardzo.. Jak czytałam o pomiarach z usg to z reguły zaniża, nawet o 500 g. Ja się będę bardzo cieszyć jak do tego 37 tygodnia bliźniaki nie rozerwa mi brzucha :-) Zmykam . Uciekłam z łóżka. ;-)

Hej:) a ja mam jakiś ciężki dzień dziś, odkąd wstałam skurcze, jak zaczęłam liczyć to co 5, 7, 10, 15 min i takie od 30 s do 2 min nawet, średnio bolesne. Leżeć nie mogę bo strasznie bolą mnie żebra, nie do wytrzymania :( zjadłam nospę, 2 tabletki magnezu i czekam, jak będzie gorzej to szpital i ktg, miałam już takie akcje kilka razy ciągiem po 2, 3 dni skurczy naokrągło i okazało się, że szyjka twarda i trzyma więc może taki mój urok. Jutro ta wizyta w klinice z tą pępowiną, usg prenatalne i zaczynam się bać. Miłego dnia!

Gość gosieńka26666
No to wszystkie trzymamy kciuki, żebyś na jutrzejszej wizycie się uspokoiła i dowiedziała, że wszystko jest dobrze a Twojemu maluszkowi nic nie grozi :*

Lena, będzie dobrze. Skurcze ja też miałam tak ostatnio w nocy ale po tych lekach przeszło. Im bliżej końca tym częściej tak się może zdarzać. Nie martw się tak, będzie wszystko dobrze.

Gosieńka, mama dziękuję :* Przeszły mi skurcze jak się poruszałam o dziwo na stojąco, więc chyba taki mój urok, następnym razem też wezmę nospę, 2 magnezy i trudno :) Wyprasowałam wszystko dla małej i lżej mi na sercu, jeszcze mam zamiar na raty całe mieszkanie w tym tyg wysprzątać i mogę czekać spokojnie na święta i dzidzię :)

Lena, ale tak na spokojnie, żeby nie za wcześnie maluszek się urodził. Narzekamy , bo ciężko, ale najlepiej w terminie czyli po 38 tygodniu. Nie szalej.zrób sobie wszystko na spokojnie. Przecież nikt Cie nie goni ;-) Ja od jutra też dokończe firany wypiore i wyprasuje i w zasadzie poza bieżącym sprzątaniem to nic nie mam do roboty. Teraz tylko zakupy na święta bo później nie będzie jak i tyle ;-)

Lenka na szkole rodzenia mówią, że przy skurczach i przepowodajacyhc a już zwłaszcza przy porodowych pomaga oddychanie przepona, im skurcz krótszy tym dłuższy wydech czyli przy przepodwiadajacych robisz wdech unosi się wtedy brzusio i dluuuuugi wydech, a jak już będą porodwe i bardzo częste to szybki wdech i wydech :) jak mnie czasami łapią te przepowiadajace to od razu pomaga mi to oddychanie :) sproboj :) trzymam kciuki żeby wizyta poprawiła ci humor :) :) :) a ja po badaniu krwi :) w śr wynik, oby był ok!! :) w szkole rodzenia mieliśmy wykład o tym jak ważny jest kontakt z dzieckiem, pusili nam film instruktazowy, był extra :) zmieniło mi się podejście i chyba na początku synek będzie spał ze mną a nie w lozeczku :) w tym tyg jedziemy z mężem obejrzeć porodowke do jednego z wybranych szpitali, a wy już po takiej wizycie?