pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Hello dziewczyny :) Co słychać? Pogoda u mnie nawet, nawet ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bubblegum 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Hej, dziewczyny ,całkiem się zabiegałam z tym ślubem :P U gina byłam 2x razy, mówi że wszystko jest ok, nie widzi żadnych przyczyn dlaczego @ przyszła tak wcześnie, mówi ze to pewnie stres, spodziewam się @ 24 około, pije ziółka, może coś pomoże:) Umówiłam się z gin na wszystkie badania hormonów w lipcu, odrazu po ślubie :) ale ona mówi że ma nadziej ze już nie trzeba będzie, bo mówi że u niej było kilka takich przypadków ze odrazu po ślubie zachodziły kobietki, a przed tym po parę lat się starały :) zobaczymy :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Nick ______________Lat______Cykl starań _______spodziewana @ magdalenka1976......36............8 lat.................... 11.06 pomaranczka92......22................3................... ...22.06 Donusia28.............28...........2......... ................22.06 Bubblegum..............21.............14................. ...24.06 kamisia_k.............26...............41................ ... ..31.06 Kaśkuu.................20................6.............. .......03.07 Molly90................22...............46............... ... ..03.07 89MONIAAA............23 ........... 2........................ 04.07 Hania_85_05..........27.............3.................... ...05.07 Polariska...............21...........8.......... ...............................ciąża Rzanuaria..............26...........2.......... ..............................ciąża BetiGl...................32............2................. .. .....................ciąża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Bubblegum niedługo Twój wielki dzień :)! oj ten stres to może dużo namieszać w nas - kobietach :) hormony się chyba wtedy mieszają :D na pewno wszystko wróci do normy, tylko będziesz miała obrączkę na paluszku :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 9, 2012 hej!!!!1 no tak brzuszek nie na darmo bolal dostalam plamienia @ sie jeszcze nie rozkrecila ale wiadomo ze nic z tego....zastanawia mnie tylko fakt ze 2 dni wczesniej eh nie mam juz sil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Polariska Napisano Czerwiec 9, 2012 Gratuluje kolejnej mamusi :) ... Wy dziewczynki też się nie przejmujcie napewno wam się wkońcu uda:):D I wszytskie będziemy szczęśliwymi mamusiami :D zaczynają mnie łapać mdłości ale jeszcze nie zdażyło mi się wymiotować :) Całe szczęśćie ale podejrzewam że to cisza przed burzą :P heheh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 magdalenka1976 ojoj.. a jednak @ przyszła :/ nie wiem co Ci napisać .. Polariska Ty to szczęściara jesteś..:) dzidzia rośnie , tylko się cieszyć :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 A my z B. jedziemy do księdza o 16.00 na spisanie protokołu :) Powiedział, że przepyta nas z katechizmu :) Dziewczyny te co biorą ślub: też tak macie? :) przed zapowiedziami ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 9, 2012 no narazie to sa jakies plamienia tylko ale moze sie rozbryka nie wiem mimo tabl brzuch boli....eh zyc sie nie chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do magdalenka1976 Napisano Czerwiec 9, 2012 A nie lepiej dac sobie spokoj z naturalnymi staraniami? jak i tak nie wychodzi? tylko nie potrzeba sobie robic nadzieje? moze lepiej sie poczujesz wiec cos o tym bo to przerabialam odpuscilismy z mezem ale i tak lipa ale moze lepiej sie nie łudzic? rozumiem cie my podchodzimy do in vitro za 3 miesiace przeszlam 3 inseminacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 9, 2012 niby po hsg lekarz powiedzial zeby probowac na lipiec mam dopiero laparoskopiie wiec ze staran narazie i tak nici bo jestem w Niemczech niby sie nie nastawialam ze moglo sie udac ale zawsze jakas iskierka gdzies jest......dopiero po laparo bede cos wiecej wiedziec....pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 My już po protokole:) nie było tak źle nawet :) A wy kochane ile płaciliście w kościele za ślub? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DONUSIA28 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Pomaranczko my jak bylismy spisać protokół to o nic ksiądz nie pytał.Tylko zadawał pytania te co trzeba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DONUSIA28 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 My płacimy 400zł. U mnie na śląsku to tak mniej więcej sie płaci. Ale wiem,że w każdym kościele jest inaczej. Najlepiej zapytać sie w kancelarii ile dają inni:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 9, 2012 a u nas sie daje co laska na zapowiedzi dalismy 100 i na slub 300 a i tak ksiadz moj proboszcz nie chcial przyjac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamisia_k 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 i tak właśnie powinno być, 2-3 cykle i kobieta zachodzi w ciążę, a nie że nasze własne ciała są nam wrogami i nie pozwalają nam na poczęcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DONUSIA28 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 A ja dziś mam mieć owulację. Tak wynika z obliczeń. Ale nigdy nie odczuwam żadnych objawów,ze owulacja następuje.Odkad mam dni płodne to kochamy sie z M codziennie i mam nadzieję,że coś się z tego urodzi:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DONUSIA28 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 A ja dziś mam mieć owulację. Tak wynika z obliczeń. Ale nigdy nie odczuwam żadnych objawów,ze owulacja następuje.Odkad mam dni płodne to kochamy sie z M codziennie i mam nadzieję,że coś się z tego urodzi:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 9, 2012 pomaranczka92......22................3................... ...22.06 Donusia28.............28...........2......... ................22.06 Bubblegum..............21.............14................. ...24.06 kamisia_k.............26...............41................ ... ..31.06 Kaśkuu.................20................6.............. .......03.07 Molly90................22...............46............... ... ..03.07 89MONIAAA............23 ........... 2........................ 04.07 Hania_85_05..........27.............3.................... ...05.07 Polariska...............21...........8.......... ...............................ciąża Rzanuaria..............26...........2.......... ..............................ciąża BetiGl...................32............2................. .. .....................ciąża magdalenka1976......36............8 lat................chyba 05.07 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Nick ______________Lat______Cykl starań _______spodziewana @ pomaranczka92......22................3................... ...22.06 Donusia28.............28...........2......... ................22.06 Bubblegum..............21.............14................. ...24.06 kamisia_k.............26...............41................ ... ..31.06 Kaśkuu.................20................6.............. .......03.07 Molly90................22...............46............... ... ..03.07 89MONIAAA............23 ........... 2........................ 04.07 Hania_85_05..........27.............3.................... ...05.07 magdalenka1976......36............8 lat....................05.06 Polariska...............21...........8.......... ...............................ciąża Rzanuaria..............26...........2.......... ..............................ciąża BetiGl...................32............2................. .. .....................ciąża Donusia to widzę, że u Was wszystko pełną parą :) my wczoraj nic.. jakoś się nie zebrało nam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Nam na zapowiedzi u B. 100 i u mnie 100 ;) i zażądał 600zł :O i organista 300zł niedaleko nas 1000zł:D Zszokował nas :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Właśnie wcześniej słyszałam od innyh ludzi, że zadaje jakieś pytania (intymne) i wgl, a tu też nic:) tylko te podstawowe co ma w protokole:) i mojego B. pacierza zapytał:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 9, 2012 tez slyszalam o przypadku bardzo intymnych pytan a mojej kolezance wrecz powiedzial ze do buzi brac nie mozna bo to nie koscielne a jej przyszlemu mezowi tlumaczyl jak ma ja nawilzac wierzycie.......szkoda ze nie polozyl jej na biurku i osobiscie nie pokazal.....kolezanka byla tak zbulwersowana ze zaniemowila....niektorzy ksieza tacy sa i nic nie poradzimy..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 9, 2012 Nick ______________Lat______Cykl starań _______spodziewana @ pomaranczka92......22................3................... ...22.06 Donusia28.............28...........2......... ................22.06 Bubblegum..............21.............14................. ...24.06 kamisia_k.............26...............41................ ... ..31.06 Kaśkuu.................20................6.............. .......03.07 Molly90................22...............46............... ... ..03.07 89MONIAAA............23 ........... 2........................ 04.07 Hania_85_05..........27.............3.................... ...05.07 magdalenka1976......36............8 lat....................05.07 Polariska...............21...........8.......... ...............................ciąża Rzanuaria..............26...........2.......... ..............................ciąża BetiGl...................32............2................. .. .....................ciąża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 9, 2012 poprawilam bo wpisalas 05.06 u mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomaranczka92 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Aj u tych księży to jest różnie :) My mieliśmy też niedawno takie spotkanie (pary, które niedługo wejdą w związek małżeński) w kościele z jakąś facetką i ona tłumaczyła co i jak z naturalnym planowaniem rodziny. Dziwnie się czułam jak w kościele mówiło się o takich rzeczach, jaki kolor i konsystencję ma śluz.. jak facet powinien wkładać do pochwy dwa palce i badać szyjkę macicy..itd. Takie trochę niezręczne to było (bynajmniej dla mnie i B.) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DONUSIA28 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Ja fajnie wspominam spotkanie z naturalnego planowania rodziny. Kobieta była bardzo ludzka i fajnie o tym opowiadała. Zwłaszcza mój M był tym spotkaniem zafascynowany,bo o wielu rzeczach nie miał pojęcia. Ale spotkanie odbyło sie w salce przy kościele i były 2 pary. My i jeszcze jedna para. A co do dawania na zapowiedzi to u mnie czegoś takiego nie ma. Ale wiem,że niektóre pary dają jakąś drobną kwotę np.20zł. I potem te 400zł płaci się za mszę ślubną i w to już jest wliczony organista. Zatem u nas tanio jest. I poza tym u nas śluby są o godz 12,a wiem że w innych częściach Polski śluby są np na godz 16 czy 17. Trochę tych różnic jest:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 10, 2012 dziendoberek!!!!! u mnie sie rozkrecila @ na dobre a przy tym ten straszny bol brzucha czy ja sie go kiedys pozbede,masakra jakas ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamisia_k 0 Napisano Czerwiec 10, 2012 współczuję Ci, mnie też tak zawsze boli, koszmar jakiś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Czerwiec 10, 2012 no poszukalam troche na necie i to znalazlam na ten temat http://zdrowie.flink.pl/bolesne_miesiaczkowanie.php do poczytania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach