Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

no nie mów angel.. że Ci jeszcze tyle brakuje:)) ja jak tak czytam to czasem mam wrażenie że byś z dwójke dzieci mogła obstawic swoimi zakupami:)))

muszynianka powaznie. Nie mam koszul, butelek, pampersów, chusteczek, kremów, wanienki, stanik mam jeden, kołderki, lampki nocnej takiej nad łóżeczko, podkłady bella, wkładki lakatycyjne, proszek do prania, pieluchy tetrowe, szczotka , nozyczki, majtki poporodowe :)

olaboga o połowie to nawet niemam pojęcia że potzreba, cóz chyba ja tez będe musiała się zebrać i przygotowac taką liste:)) ale mnie ten mój zatkany nos denerwuje... wrr... dzis dzień lenia, nie ide nigdzie, może sie zbiore za jakieś porządki...

Angel mi lampka nocna wogole sie nie przydaje, dzieciaczki spia przy zgaszonym :) ale ja mam takie swiatlo 3 punktowe ze kazde w inna strone wiec jak my siedzimy a dzieci spia to zdejmujemy z nich swiatlo (tzn moj bo ja kurdupel i robie to wieszakiem do ubran :D ) i maja w miare ciemno a jak przewijam w nocy to daje sobie na nie swiatlo. A co do majtek to ja mialam 4 pary i 2 od razu poszly do wyrzucenia bo tak je urzadzily te odpady poporodowe wiec lepiej kup sobie wiecej duzo nie kosztuja a pozniej nie bedziesz sie stresowac ze Twoj ma Ci dowozic :) i podklady bella to chodzi Ci o te podklady na lozko? to sa chyba Semi nie wiem czy bella takie ma.

Asiu bella te duze podpaski :D ja wiem ze myle i pisze podkłady heheh :d Majtki mi inezz poleciła te do prania z siateczki jakie Ty miałas ? Hmm u Nas jest żyrandol więc lampka mi sie przyda bo inaczej się o stół allbo o psa zabije :d

Hej dziewczyny :) Hej Miśka - witaj w śród nas, mam wiarę, że będziesz do nas zaglądać. Życzę Ci wszystkiego dobrego i mam wiarę, że te wszystkie diagnozy lekarzy okażą się nie do końca trafione a twój maluszek okaże się zdrowym szkrabem, Dodam je9szcze, że musimy byś sąsiadkami bo ja mieszkam tuż za leroy merlin (od strony pasa lotniskowego) w 9 piętrowym szarym bloku, i przed oknami mam mega budowę - pewnie kojarzysz gdzie to jest. A co do tej budowy przed moimi oknami to jestem już na wykończeniu nerwowym, tłuką się od 7 do 17, syfią jakimś pyłem, bo jak tną cegły czy pustaki to wręcz chmara dymu, kurzu i pyłu leci a na dodatek zaczęli dziś rano chyba robić jakieś wylewki bo strasznie śmierdzi. Oby tylko małą ob tego smrodu mi się nie pochorowała. Dziewczyny chciałam się wam pochwalić, że dziś po raz pierwszy zawinęłam się razem z małą w chustę :) Moje ręce wreszcie odpoczywają a ona wtulona w cyce grzecznie sobie śpi. Oby tylko moja euforia związana z chustą nie była chwilowa, oby okazało się, że jest to dla nas wybawienie - ona wtulona w mamusię a ja z wolnymi rękami :) Zastanawiam się tylko jak ubrać zarówno małą jak i siebie jeżeli chciałabym z taką chustą wyjść na spacerek? Może ktoś mi doradzi? Iza co do "gardłowych koncertów" mojej Olci to mam wrażenie, że po tych kropelkach (esputicon + delicol) jest trochę lepiej. Musi minąć więcej dni, żebym mogła powiedzieć czy są jakieś efekty, jednak na chwilę obecną mam wrażenie, że jest spokojniejsza, mniej się pręży i złości, bączki sadzi często i głośno ale z tego to się akurat cieszę, że mi się mała potrafi ładnie odgazować. Kupkę robi po każdym karmieniu bo jak jej zmieniam pampka to nie dość, że od siuśków sporo sobie waży, to zawsze jest w nim coś dodatkowo narobione. Dziś położyłam sobie małą na pleckach u siebie w łóżeczku posmarowałam sobie rękę oliwką i robiłam jej delikatny masaż brzuszka i chyba się jej podobało, bo beż prężenia się zrobiła mega klocka po czym w sekundę zasnęła. Zazdroszczę przespanych nocek ja bardzo o tym marzę, ale cierpliwie czekam i wiem, że któreś pięknej nocy się doczekam. Brzuchatki kompletujcie wyprawkę, kompletujcie bo ja mimo, że miałam najdłuższą listę wyprawkową to i tak po porodzie w nerwach mojego ganiałam po sklepach i aptekach bo i tak się okazało, że coś jeszcze jest nam potrzebne. A i kupcie dla maluchów witaminę K i witaminę D.

o mamo ! zostawić je na chwilkę i tyle do czytania ! łóżeczko zamawiam w pt niech już stoi i czeka :) mnie się wydaje że jest tego pełno w domu bo i w sypialni i garderobie rozwalone a tu brakuje sporo więc mój kazał mi zrobić listę co jest potrzebne na chwilę obecną bo on sam nie ma zamiaru z tym zostać hahaha to ja mu tłumaczę że jeszcze czas do podkładów, wkładek laktacyjnych i wymieniam dalej to się załamał ile tego ejst jeszcze do kupienia :)

Mój się sam pytał co ja do szpitala potrzebuje :) Mam została uświadomiona, że mi farbuje włosy oczywiście kolorem sie załamała :d inka mi sie chusty bardzo podobają , i malucha chyba sie ciepło jakos ubiera bo przeciez kocykiem juz go nie owiniesz :) Niby Ty m,u dajesz swoje ciepło, ale ta chuste to na kurtkę się wiąże czy jak ?

Inka ale jesli ktos karmi tylko mm lub mieszanie z naciskiemna mm to witaminki K sie nie podaje bo jest w mm :) dlatego ja podaje tylko D

no nieźle tego wypisujecie co potrzeba, nieźle:)) mi mężul tez juz kiedyś gderał żeby cos zrobic z zakupów , bo później nie będzie miał kasy:)) jakos jak siostra rodziła i kupowała to mi się to prostsze wydawało wszytsko i napewno tyle nie marudziła co ja:)) ale mozliwe, że to łóżeczko z tymi pierdułkami zamówimy, tzn. mąż może w piątek, bo ja to sie nie znam na zakupach internetowych. no i tą liste wynajde i zrobie w tym tygodniu- obiecuje:)) i dzwoniłam do kadrowej to mnie troche uspokoiła z tym zusem, że jak zakład zatrudnia wiecej niz 100 osób to on wypłaca kase, także powinno byc terminowo, zobaczymy:)) chusty fajne, ale ja to bym sie chyba bała tak maluszka nosić, jakoś bardziej nosidełka mi sie pewniejsze wydaja.

heja Asia tez bylam w realu :)tylko,ze ja mam dwa kroki:)kupiłam karton pampersów na promocji i Mai butki na zimę.Miałam Wam zdj przesłac,ale mąż mi znów zakosił aparat do roboty! Inka mnie tez sie chusty podobają super sprawa gratuluję sprawnosci przy takim wiazaniu to trzeba sie namachac:D tez mi sie wydaje ze dziecko trzeba ubrac cieplej szczegolnie teraz jak juz upałów nie ma krakuska gdzie sie przeprowadzasz? Angel czekam z niecierpliwoscia na efekt farbowania:)pamietaj fara bez amoniaku:Djaka masz firmę? huraaa doszly lasce pieniadze za stolik zamawia kuriera:Dmusze tylko baterie dokupic zeby chodzil ;P Iza super,ze Ania tak ładnie śpi i ze kolki sie zmiejszyły teraz idzie ku lepszemu Ania jakie to łózko zamowilas dla dzidzi? kanatika Nati od 9tyg przesypia całe noce?kobieto,ale Ci dobrze:D

angel, jeszcze nie zasłuzyłam na dostęp do meila:) ale mam jakies gazety i na necie może cos wypatrze, bo niewiem czy Ci sie w poscie bedzie chciało wsyztsko wymieniac skoro tyle tego:)

Inezz farby jesczez nie kupiłam ide dziś, zazwyczaj robiłam zwykłą polską joanną, paleta jest fe, a garniery mi jakieś dziwne wychodziły;/ loreal mi zszedł po 4 myciach wrr

angel Muszynianka nie ma hasła do maila Aha Asia proponuje,zebys usunela wiad odnoscie tej sprawy,ktora poruszyłas na @ no chyba,ze chcesz aby kazdy o wszystkim mógł przeczytac:)

Ania ja mam swoje ciemny blond, ale ja farbuje włosy gdzieś od 10 lat juz :d w sumie to albo na bardzo jasen ( prawie białe , póxniej troszke normlaniejszy blond) przez miedziane ( ale to szamponem) i czarne ( mialam raz na 21 ur) I teraz byłby wielki powrót czarnych :) Mówiłam Mojemu mówi, że ok tylko , żebym mu nie płakała później :d

Angel powazna decyzja tak z blondu na ciemne:)nie poznasz sie w lustrze:D Ania łóżko bardzo podobne do mojego mam kolor SŁOMKA