Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lisa_90

Ile miałyście lat kiedy po raz pierwszy zostałyście mamami?

Polecane posty

21 lat i podobnie jak kolezanka, która pierwsza pisała: spontaniczna decyzja o cechach wpadki:D:D

Gość nic nie przychodzi do głowy
20 lat ciąża nie planowana :P Ach, Durex, Wam zawdzięczam moje obecne szczęście :) !!!

czyli wiekszosc z was ma przypadkowe dzieciaki :-o Myslcie dziewczyny, myslcie!

Ciacho- A czy to źle? Najważniejsze, że jesteśmy szczęśliwe. czy dziecko było planowane czy nie.. jak się jest z kimś kogo się kocha to nie jest ważne. Ale ty tego nigdy nie zrozumiesz bo pewnie nie masz dzieci :)

owszem nie mam dzieci, ale uwazam, ze macierzynstwo powinno byc swiadome i planowane. Przynajmniej tak mi sie zdaje, ze wtedy jest lepiej.

raczej 99% ma przypadkowe, bo jeszcze rzadko którą stać na selekcję zarodków;)

możlie ciacho, ale nie przemyślane nie znaczy mniej kochane :) tak na marginesie - antykoncepcja też zawodzi, tak było w moim przypadku. może ciąża i pierwsze miesiace to nie było cód miód i malina ale moje dziecko jest moim szczęsciem i śmiem podejrzewać że ono też jest szczęsliwe, banan mu z mordki nie schodzi :) Ps. miałam 25 lat :)

Gość Dziewczyna Ja
pewie mnie zlinczujecie hehe16 lat wpadka 19 lat planowane. skonczylam szkole dzieci podrosly i znow zazdroszcze kobieta malych bobaskow ale jednak sie juz nie skusze :)

Gość mhhmmmm
23 - planowane

Ciacho- może i powinno być świadome i zaplanowane.. masz rację. Ja też wolałabym najpierw skończyc studia, znaleźć pracę i mieć własny dom ale czasem dzieje sie tak, jak koleżanka napisała, że antykoncepcja zawodzi a wtedy nie mamy juz nic do gadania. Można, oczywiście, życ w abstynencji i nie uprawiać seksu, jednakże, ciężko w tej abstynencji wytrzymać. wszystko jest dla ludzi a kiedy człowiek jest odpowiedzialny to może zaliczać wpadki, gorzej z tymi którzy "wpadają" i świat im się zawala. W moim przypadku tak nie było i wiedziałam od "pierwszego razu", że to jest TEN facet z którym, nawet kiedy antykoncepcja zawiedzie to będzie wszytko dobrze i że damy sobie radę. Oczywiście- nie było kolorowo ale jestem odpowiedzialna i wiedziałam czym może skończyć się uprawianie seksu... no i zaszlam w ciążę, teraz mały ma 2 lata a ja jestem najszczęśliwszą mamą i żoną pod słońcem :)

Gość aguś24
Nasz maluch był wyczekiwany po latach ,urodziłam w wieku 25l :) i teraz znowu nic...

wściekła mrówa- może poślemy im jakieś kwiaty czy coś, hm??? :D

Gość Moje obydwoje planowane
pierwsze urodzłam mając 25 lat, drugie mająć 29. Przed pierwszym dzieckiem i pomiędzy ciążami oraz teraz też używamy Durexa i jak na razie nie zawiódł:)

My używaliśmy durexa przez 5 lat, w koncu musiał zawieść :P Wiecie, ja na prawdę czasami mam dość (mam 23 lata) ale ciężko mi się do tego przyznać. Mały to straszny zbój, broi okropnie, marudzi, ciągle tylko do mamy, w nocy daje popalić.. teraz jestem przed okresem dlatego tak się żalę, bo ryczeć mi się chce z byle powodu :P Cholera, kiedy ten brzdąc zacznie spać!!! Ma 20 miesięcy.

unimil sobie życie- super pomysł :D

:) kiedyś w końcu to zrobie :P a co do momentów kryzysowych to każda mama ( tak myśle ) ma takie chwile :) grunt to je przeczekać, wygadać się a nawet troche popłakać, i znów cieszyć się macierzyństwem :)

ja będę miała 20 lat, planowane i oczekiwane :)

Gość moja córka
29 lat planowane

Gość a ja powiem, tak
Miałam 30 lat tzn. w sierpniu urodziłam 2011 a w grudniu miałam 30te urodziny także synuś miał już skończone 4miesiące :) Synek był planowany, wystarany i wyczekany :) W tym roku planujemy drugie.

Gość rozaliaaaaaa
28,5 planowane teraz mam 31,5 i plaunuje drugie :-)

21 lat -blizniaki z wpadki (była to dla mnie koszmarna nowina,o szczesciu czy bezgranicznej wariacji na temat tej wiadomosci nie było mowy) 31 lat -planowana córcia :) 34 l.l- córcia niespodzianka (o ciązy dowiedzialam sie w 5 mies ),ale juz załamki nie było jak przy blizniakach wtedy :)