Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stary ale jary.

w czym lata 90 były lepsze od obecnych

Polecane posty

Gość stary ale jary.

Pytanie do osób +25

Gość zdecydowanie w muzyce!!!
o tak!

Gość stary ale jary.
wirujaca i cale szczescie,że przyszłaś,bo jest na co popatrzec;) a co do muzy to glowna przewaga lat 90 nad 21 wiekiem

Gość iftyui
człowiek nie pędził tak miał na wszystko czas niedziele była rodzinna a nie teraz wycieczki niedzielne do galerii

Gość Model_ale_nie_z_wybiegu
można było chodować i palić trawe, wtedy nikt sie nie czepiał :-D

ludzie spotykali się twarzą w twarz, bez pośrednictwa fejsbuków, muzyka była znacznie lepsza, imprezy ciekawsze, nie było tylu nakazów i zakazów, pogoni za groszem i tak dalej

dostawaliśmy/wysyłaliśmy pocztówki z wakacji!!!!

mama nam prała w cocolino :)

Gość mmilaaa
w tym, że wtedy nie musiałam pracować i martwić się co do gara włożę a teraz muszę, poza tym wtedy była prawdziwa muzyka, teraz już takiej nie ma wtedy ludzie się bardziej szanowali, teraz zauważyałm postępująca degenerację w tym temacie

Gość starzeję się
Jeżeli ludzie w zbliżonym do mnie wieku zaczynają mówić, że kiedyś było lepiej to znaczy, że starzeję się :( Starzy ludzie zawsze mówią, że ich czasy były lepsze, nie było tyle chamstwa, muzyka była lepsza :P :P:P:P To samo będzie mówiło następne pokolenie, że początek XXI wieku był lepszy niż np.przyszłe lata 20-ste.

25 lat życia a ja ciągle Próbuję wspiąć się na to wspaniałe, wielkie wzgórze nadziei po przeznaczenie. Nagle zdałam sobie sprawę, że świat został stworzony dla braterstwa ludzi Cokolwiek to znaczy Więc czasem płaczę leżąc w łóżku Tylko po to, aby zapomnieć o tym co mi siedzi w głowie I czuję się troszkę dziwnie, Kiedy budzę się rano i wychodzę z domu, Biorę głęboki wdech i odurzona nim Wrzeszczę na cały głos: "co tu się ..... dzieje?" I mówię: hey yeah yeah-eh-eh hey yeah yeah Mówię "Hej! Co się tu .... dzieje?" I mówię: hey yeah yeah-eh-eh hey yeah yeah Mówię "Hej! Co się tu .... dzieje?" Uuu, uuu, uuu I próbuję. O Boże, czyż nie? Próbuję przez cały czas w Twoim Domu. I modlę się. O Boże, czyż nie? Modlę się każdego dnia o to by coś się zmieniło.......... http://www.youtube.com/watch?v=6NXnxTNIWkc

Gość to w takim razie to temat
"wirujaca były lepsze , bo wtedy ja przyszłam na świat" nie dla ciebie, bo skoro w latach 90 przyszłaś na świat, to masz mniej niż 25 lat :classic_cool:

Gość 18 bordo
muzyka była lepsza - o niebo!!!

Gość zeby daleko nie szukac...
przyklad z dzisiaj: w kinie to normalnie teraz zrec, chlac, gadac, korzystac z komorek, zostawiac po sobie syf, zeby to bylo malo dzis gosc nawet na tablecie pisal przez caly film :O Kiedys nie do pomyslenia, w kinie pelna kultura. Teraz tego nawet w teatrze nie ma! Nadciagnela kultura zachodnia :O Na poczatku lat 90 bylam Anglii, poszlam tam do kina i wlasnie tak samo tam bylo (bydlo, nie ludzie). Jak ja sie wtedy cieszylam, ze wracam do Polski i ze u nas jest inaczej. Dzis juz sie nie mam z czego cieszyc :(

ale teraz nie chciałabym się ubierać w takie ubrania, wystrój wnętrza był okropny, było troszkę "ciemnoty" ale pewnie dlatego ze świat idzie dop przodu i wszystko się zmienia, ach te szre zeszty w szkole :) i plastikowe piórniki :)

Gość stary ale jary.
i pilkarze jacys lepsi byli romario,stoichkow cantona czy baggio.Nie mówiąc o NBA,wtedy umialem wymienić cale sklady,teraz jeno Gortat wiem ,ze gra;)

Gość vmmmemma
kto dziś gra w gumę, albo w klasy, badmintona na ulicy kto je lody bambino i pije picie z woreczka kto sie bawi w berka i łazi po drzewach... wspominam to z sentymentem, może dlatego nie potrafię się odnaleźć bo rzeczywistość jest zupełnie inne

Gość nie wiem w czym były lepsze
chyba w tym, że nie zdawaliśmy sobie sprawy z tego co tracimy. Polska nie była wtedy w UE, komputery i internet to był luksus. Ktoś wspomniał o muzyce: jaka by nie była, to do wyboru miałeś to co podał Ci lokalny sprzedawca. Nie było Empiku, nie było internetu żeby w ogóle jakiekolwiek zespoły poznać, posłuchać. Na koncert mogłeś iść jeśli był w twojej okolicy. Jesli nie - nie mogłeś obejrzeć na youtubie fragmentów. W zasadzie to z Bravo mogłeś się co najwyżej dowiedzieć że jakiś tam koncert był (prasa muzyczna była w powijakach). Jeśli Twój ulubiony zespół wydawał płytę - z wspomnianego Bravo (ewentualnie z programu typu 30 ton, który leciał raz w tygodniu, trwał 30 minut i z tego może 2 minuty dotyczyły muzyki którą lubisz) dowiadywałeś się o tym i - raz na parę tygodni przez parę miesięcy/lat (w zależności od weny twórczej idola) szedłeś do sklepu pytać "psze pana, wyszło już to i to". Jeśli miałeś obeznanego pana sklepikarza - lepiej dla Ciebie. Nie można było sprawdzić po prostu w google czy płyta już wyszła. A jeśli Twój ulubiony zespół nie promował się w Polsce? Nie posłuchasz go: nie można kupić płyty czy książki z UK np. przez internet. Wyjazd do UK na np. koncert - tylko dla wybrańców losu. Biebera może nie było, ale było Backstreet Boys i inne tego typu bzdety.

Gość bhamber
Lata 90-te biją obecne na głowę. Przede wszystkim muzyka, bardziej wartościowe programy w TV. No i początek lat 90-tych gdy wszystko zaczynało był dostępne i bardzo się to doceniało. Np. powstające wypożyczalnie video, w których pojawiały się rarytasy filmowe wcześniej nieosiągalne i po które trzeba było zapisywać się na zeszyt. Pamiętam jak wchodziły do polskiej TV, dziś najczęściej wysmiewane Dynastia, Beverly Hills czy nawet Słoneczny patrol. Powiew zachodu. Kiedys gwiazdą był Linda, Gajos, Kondrat, a dzis Karolak czy Trzebiatowska.

Gość vmmmemma
a pamiętacie jak pierwszy raz sie oglądało kilera albo inne tego typu polskie komedie :)