Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dust.in.the.wind

Cała prawda o PUA / obłudzie i kłamstwie !!!

Polecane posty

99% "PUŁA" nie rucha ;] wystarczy wejść na niektóre fora i poczytać ich wypociny 1% to są ludzie którzy po prostu wzięli się za siebie ,ale po całości czyli poszli na siłownie , zaczęli się lepiej ubierać , wciągnęli się w nową pasje i wtedy raptem okazuje się ,że "PUA działa" cóż za magia

Gość widzisz chłopcze różnice
między "Kurs zdolności interpersonalnych" czy tam inna terapia a czymś takim http://www.seduceyourlife.com/ gdzie na wstępie masz zdjecia modelki w bieliźnie i inne sugestywne rzeczy. albo to http://nls.com.pl/ Te panienki w mocnym makijażu to obiecują udane związki i przełamanie nie śmiałości.... w żadnym razie nie sugerują szybkie i ostrego sexu. nic a nic :D

Gość dkw więcej powie
efekt taki że zamiast na kurs wydałby na siłkę , ciuchy( nie z tesco) , wziął sie za zarabianie kasy i wydał na dziwki

hryzelda Nikogo tu staram się nie obrażać bo każdy ma prawo do swego zdania,ale wątpię by to było takie proste.Jestem z zawodu mechanikiem i wiem że samo wykucie teori ,schematów itd plus lata praktyki to nie wszystko ,trzeba mieć jeszcze predyspozycje i w pewnym sensie talent by być dobrym w tym fachu.Podobnie jest w kontaktach międzyludzkich jeśli się ma jakieś predyspozycje trochę odwagi, pewności siebie to PUA zadziała jeśli nie to naprawdę wątpię by coś pomogła.Jak w tym powiedzeniu nie z każdej mąki będzie chleb.

Gość hryzelda
w porządku, nie czuję się obrażona;) i tutaj racji muszę Ci trochę przyznać...trochę talentu się przyda, no i poczucie humoru, którego wyuczyć się za cholerę nie da :classic_cool: swoją drogą zakradła bym się z ciekawości na takie szkolenie i nastawiła uszu...ale gdyby to było takie proste, mało było by frajerów chętnych do wywalenia 3,5 klocka :classic_cool:

Gość jeśli ma się predyspozycje
międzyludzkie, gadkę i pewność siebie to na co ci to całe PUA? I tak umiesz poznawać ludzi a cała reszta jest z górki. Podejść do dziewczyny i się odezwać to nie jest wielka filozofia. Uda się czy nie, od tego się nie umiera.

Gość buquile
Pokażcie mi filmik na youtubie gdzie instruktor PUA nie jest przystojny.

Gość no tak tak ja rozumiem tak tak
na razie przeczytałam tylko pierwszy post,temat jest obszerny a ja zmęczona narazie odpisze tylko tyle: po części masz rację. Ale jednak masz troche naryte we łbie,czego można sie było spodziewać po" PUAku". Bez urazy.Sama należałam do tych 15 % kobiet,które nie krytykowały Cie za samo bycie PUA,bo uważam że jeśli wykorzystuje sie to do samego wzmocnienia pewności siebie i udoskonalenia osobowości,to jest ok. Gorzej gdy sie staje kimś kim sie nie jest,schematycznym klonem Neila Straussa albo innego "mistrza",lub wypowiada jakieś dziwne poglądy,a widzę że niestety kilka takich ujawniłeś. PUA uczy zrozumieć naturę kobiety - wszystkie kobiety nie mają takiej samej natury,to mi sie właśnie nie podoba że to PUA upycha kobiety w pewien schemat któż z nas nie chciałby pstryknięciem palca zmienić swojego życia na lepsze - to wystarczy tylko pstryknięcie palca? po prostu do stania się atrakcyjniejszym facetem dla kobiety. - kobiety mają różne wizje atrakcyjności. Gdyby było inaczej,zakochiwałyby sie w tych samych facetach i byłby pewien problem..na szczęście na świecie jest różnorodność..tak,tak zdarzają się osoby szczególnie atrakcyjne dla większości ale nawet one nie podobają się każdemu,lub podobają się z róznych powodów. Nie zmienia to faktu że nie mogłabym być w życiu z facetem mojej koleżanki nawet gdyby mi zapłacili,a mojej koleżance on podoba sie bardziej niż jakakolwiek uniwersalnie atrakcyjna osoba i żadne moje gadanie tego nie zmieni. kobiety od dziecka są uczone przez swoje matki (potem koleżanki) jak być pożądane i atrakcyjne dla mężczyzn - koleżanki to koleżanki,nie nauczycielki. Niestety co za tym idzie to mężczyźni teżnasze matki wychowują nas na pi**y życiowe, wrażliwych, grzecznych i niemęskich nieudaczników - moja matka wychowała brata na szowinistę i lenia patentowanego,miałeś nie uogólniać a jednak to robisz.. Matki są różne. Uczą nas, że powinniśmy być uprzejmi dla kobiet - a nie ogólnie dla ludzi? uprzejmość dobra cecha,o ile ktoś jej nie nadużywa. Nie ma samych skrajności typu uprzejmy - chamski.Na szczęście. że powinniśmy o nie zabiegać, starać się, kupować kwiaty i ogólnie dać się ostro doić jak ostatni debile - kupowanie kwiatów i staranie się to aż taaakie poświęcenie? oj wy biedni,ojej. Ja wychodzę z założenia że zarówno facet jak i kobieta powinni sie o siebie starać,żeby związek był udany. Co drugi facet to jest jakiś dowcip: pozbawiony pewności siebie, odwagi do podejścia do kobiety, zaniedbany - pozbawiony stylu i klasy - i co,czy to dlatego że kupili kobiecie kwiaty i byli uprzejmi? myslę że raczej dlatego że..byli niepewni siebie i zaniedbani ;) to odmienne cechy niewiele mające wspólnego z uprzejmością wobec kobiet,choć mogą występować u tego samego osobnika. Ale może też być facet uprzejmy a jednocześnie pewny siebie i zadbany.Na szczęście :) A czym jest dla Ciebie klasa? chyba nie chamstwem? ale łączy się z uprzejmością,ponadto kupienie kwiatów to miły gest i nie spotkałam kobiety która odrzucałaby faceta bo kupował jej kwiaty.Mogła odrzucić go z innych względów,kwiaty raczej nie mają nic do tego. tak urodziłyście się i jesteście wychowane do manipulowania mężczyznami -ach no tak,to jest wg PUA ta tajemnicza kobieca natura,tak? I trzeba ubiec nas w manipulowaniu? Nonsens. Wybacz ale nie mam pojęcia jak manipulować ludźmi i absolutnie nikt mnie tego nie uczył. O kurcze skoro matka mnie tego nie nauczyła to chyba jestem niewychowana :classic_cool: Winą za to obarczam matki i pie**oloną telewizję. - no tak,a mężczyźni to tacy biedni,nie mogą mieć własnego zdania,nie myślą samodzielnie musża nasladować telewizje i słuchać mamusi nawet jak są po trzydziestce :( Nie pogrązaj sie facet,co? Dla własnego dobra.. Wy również będziecie wychowywać swoich synów na takie same pi**y - o kuźwa,jasnowidz sie znalazł :D:D co niektórzy będą mieli szczęście, gdy ich ojcem zostanie ktoś taki jak ja - Ty nie jesteś pewny siebie,Ty jesteś narcyzem. Ja mam nadzieję że Twój synek nie będzie ślepo posłuszny tatusiowi.. Niech teraz każda z was weźmie kobiece pismo, które macie w domu typu: Cosmopolitan, Claudia. - o cholera,nie mam tego w domu!! I co ja teraz zrobię?! 😭 Ostatnimi czasy prym na rynku wydawniczym wiedzie książka „Dlaczego mężczyźni kochają zołzy - uważam to za idiotyzm. Wiem, że jestem nieco wulgarny i obrażam kobiety - mężczyzna z klasą nigdy nie jest wulgarny wobec kobiet Ogółem - koleś zluzuj poślada. PUA to Twój sposób na kobiety to sie tym ciesz zamiast wylewać swój jad na tym forum.Idź na podryw,zabaw się,to C idobrze zrobi. Nie ma o co robić cyrku,jeśli dla CIebie to jest ok po co to tłumaczyć tym co krytykują? Każdy ma prawo do własnego zdania,ten temat tylko bardziej Cie dobije bo nie,nie przekonasz do tego każdej kobiety,choćbyś napisał o tym esej na 259 stron. I co,uważasz że jestem wyrachowana i obłudna,bo coś mi sie tu nie podoba? Już nie mówię o PUA,w gruncie rzeczy facet który nie miał z tym styczności może mieć podobne poglądy...mnie one nie pasują,uważam je za zwyczajnie glupie.W każdym razie te które skomentowałam,tego z czym sie zgadzam nie ma sensu podważać. Dobranoc

Pojawiło się twierdzenie, że faceci są inteligentniejsi i dlatego kobiety łatwiej omamić. Otóż ogolnie ŚREDNIA inteligencji (wg testów IQ) obu płci jest bardzo zbliżona, ALE inny jest rozkład. Czyli u kobiet inteligencja jest równomiernie rozłożona i bardziej skoncentrowana na średnich wartosciach, natomiast mężczyźni wpadają w ekstrema. Innymi słowy spotykając geniusza większe prawdopodobieństwo będzie, że trafimy na faceta, ale trafiając na tłumoka także większe prawdopodobieństwo, że to będzie facet. Natomiast kobieta nie będzie wyróżniać się w żadną stronę. Myślę, ze to wynika z pozycji kobiety i mężczyzny od zarania dziejów ludzkich. Samice stawiają na jakość partnera (inteligencja jest z tym związana, za nią idzie spryt i przebiegłosć np. podczas polowań, zapewnienie bytu dzieciom, w teorii tylko najlepsi zapładniają) a samce na ilość. Więc jak największa ilość kobiet musi mieć taką inteligencję by móc w miarę bezproblemowo wychować dzieci. Gdyby rozłożenie inteligencji było takie jak u samców większa część dzieci była by rodzona i wychowywana przez ameby a to nie jest korzystne dla przetrwania gatunku. No i osoby o bardzo wysokiej inteligencji czesto jednak są ciut nieżyciowe co nie sprzyja wychowaniu dziecka. Ale dokładnie skad różnice w rozłożeniu to nie wiem:) Też inteligencji mamy kilka rodzajów, nie wszystko da się zbadać testami. Jednak bez wątpienia ogólnie mózg kobiety i mężczyzny różni się pod względem predyspozycji. Gdy ktoś ma paranoję wszystko uzna za manipulację. Pisałam już, gdy zaczniemy interesować się np. mową ciała nagle odkryjemy mnóstwo ciekawych reakcji ludzi których znamy. Z tym, że część z nich będzie przypadkowych, jednak z racji nabytej wiedzy będziemy się upatrywać w tych gestach czy minach czegoś wiecej. To samo z PUA, skoro komuś przetrzepią mózg i wcisną taką a nie inną wizję świata to ktoś wszystko co zobaczy będzie podpasowywał pod ten obraz. Wiedzę psychologiczną trzeba przyjmować z pewnym dystansem w ogóle, a już zwłaszcza gdy czerpiemy je z jakichś skrótowych poradników przeznaczonych dla mas.

Gość kilka rodzajów inteligencji
to typowy wymysł nowoczesnego multikulti :O tylko po to żeby było poprawnie politycznie i nikt nie czuł się poszkodowany. Inteligencja seksualna :D no po prostu śmiech na sali.

Gość buquile
Testy inteligencji mierzą jedynie zdolność do rowiązywania tego typu testów.

Gość marcoo
należy sobie zadać 2 pytania: 1 dlaczego tysiące mężczyzn w różnym wieku interesują się tym tematem? 2 dlaczego taką furię wywołuję proste teksty na otwarcie rozmowy?

Gość marcoo
furię uczestników tego forum w tym mężczyzn dla mnie to fenomen jest, powinniście się cieszyć że ktoś to opracował i udostępnił, na tym polu występuje stały "wyścig zbrojeń"

Gość buquile
PUA cie nie nauczy być inteligentnym, byc przystojnym oraz nie da ci super auta ani kasy. Ale jedno może zrobić i to skutecznie: oduczyć cię mnóstwa rzeczy. Głupich zachowań, które robiłeś do tej pory, idotyzmów, które myślałeś że trzeba robić z kobietami, oraz otworzy ci oczy na rdzeń kobiet a nie na zewnętrzny płaszczyk. To nieoceniona wiedza.

Gość marcoo
i w tym jest problem -faceci jak ten mechanik który tak się tutaj produkuje nie przyjmują do wiadomości że proste narzędzia działają bo najprawdopodobniej u niego nic nie działa, -kobiety są wściekłe bo chcą uchodzić za skomplikowane i trudne do rozszyfrowania

Autor wrócił ... zakłądam, że za nim wrócą też trole. A więc krótke odniesienie do frustratów co po mnie pojechali jak zniknąłem wczorajszego wieczoru....możecie sobie wysuwać różnego rodzaju osądy, podejrzenia i oskarżenia, że autor jest nieudacznikiem...ale to on zabawiał się wieczorem łechtaczką dziewczyny, o której wielu facetom się nawet nie śniło :-D Ale do rzeczy: Paweł88 "Byłem wielokrotnie świadkiem jak ludzie używający tych bzdurnych metod przegrywali w przedbiegach z przystojniakami, którzy nie mieli pojęcia, że takie coś istnieje( żałosne)." - zawwsze będzie ktoś od Ciebie lepszy. Ja moge ponieść porażkę z jakimś przystojnym wysokim latynosem, ale on poniesie porażkę z jakimś amantem filmowym. To tak jak w boksie...Kliczko też może niedługo zostać zmieciony z ringu, ale póki co jest niepokonany:-) buquile "PUA cie nie nauczy być inteligentnym, byc przystojnym oraz nie da ci super auta ani kasy. Ale jedno może zrobić i to skutecznie: oduczyć cię mnóstwa rzeczy. Głupich zachowań, które robiłeś do tej pory, idotyzmów, które myślałeś że trzeba robić z kobietami, oraz otworzy ci oczy na rdzeń kobiet a nie na zewnętrzny płaszczyk." - trafiłeś w 10. PUA jest przede wszystkim dla inteligentych ludzi. Nie tak łatwo jest wyeliminować ze swojej osobowości głupich zachowań. Część prawdopodobnie zostanie znami już do końca życia, ale są pewne zachowania (lub detale np. ubiór) który z łatwością możemy skreślić jako obraz siebie. Ja np. kiedyś zabierałem dziewczyny na randki do restauracji. ..oprócz tego, że się odpienieżałem to nic z tego nie osiągałem. Dziś przyjeżdzam po nią skuterem i jedziemy za miasto na piknik :-) PUA otworzyło mi oczy, że zawładnięcie kobiecymi emocjami to klucz do sukcesu... "-kobiety są wściekłe bo chcą uchodzić za skomplikowane i trudne do rozszyfrowania" - kobiety są wściekłe wtedy kiedy powiesz im, że nie są aż tak wyjątkowe i niepowtarzalne jak im się to wydaje. Kobiety są z natury nudne i prowadzą mało interesujący tryb życia (w większości). Dlatego najbardziej imponuje im facet, który daje im to, czego same nie mają...

Gość PUA to nie jest żadne
eliminowanie zachowań :O bo jak sama nazwa wskazuje to wyłącznie sztuka podrywu :O🖐️ nie dorabiaj sobie ideologi do zaglądania w majtki :D.

Gość dust
wrzuć parę linków skąd czerpiesz wiedzę

Gość jednym słowem
innymi słowy nudny facet nie ma szans na kobietę . Jak poprawić kreatywność w takim razie ? Nie mam skutera ,ale ja za to oferowałem 1 randkę wielomiejscową tj spotykamy się w miejscu X przemieszczamy spacerkiem do miejsca Y potem znowu gdzieś idziemy itp

Gość Paweł88
Blu nie pierdol - - - Racja, tylko musi mieć atrakcyjność fizyczną i zdrowie( piersi i reszta...) - To nasze "samcze" naturalne kryteria doboru kobiety, niekoniecznie tylko do seksu. Kryteria dam są bardziej rozbudowane, jednak nie tak szlachetniejsze niż nasze, jak próbują nam wmawiać swoją społeczną propagandą ( zasoby, zdolności manipulacyjne czyli zaradność tzw, władza, pozycja, atrakcyjność, zdrowie..). Kobieta nie da - to nie weźmiesz, chyba że gwałtem - proste. One naprawdę mają lżej - tylko mają gorszy rozum do dokonywania sensownych wyborów. Porządny koleś. który nie "upiększy" im życia będzie zastąpiony ostentacyjnym imprezowiczem czy bogatszym "maczo". Zabawy z kobietami, zawsze to powtarzam, to dość prymitywne zabawy, ale jak nabierzesz doświadczenia - wszystkie niemal można "zaliczyć", a one podświadomie to lubią. Dust- Zawsze jest ktoś gorszy lub lepszy, to jasne. Jednakowoż mi idzie bardziej o to co naprawdę kręci kobiety, co determinuje ich pokręcone wybory, zdolności PUA mają większe znaczenie (psychiczne przede wszystkim, subiektywne bardzo) dla kogoś, kto dzięki nauce PUA zdobył doświadczenie i zmienił życie w sferach damsko-męskich na lepsze. PUA uczy zrozumienia teoretycznego i praktycznego "samiczej", zwierzęcej strony kobiety. To popieram, mniej frajerów i pantoflarzy, to lepsza jakość społeczeństwa :)

marcoo i w tym jest problem -faceci jak ten mechanik który tak się tutaj produkuje nie przyjmują do wiadomości że proste narzędzia działają bo najprawdopodobniej u niego nic nie działa, marco ty masz problemy ze zrozumieniem co czytasz ,myślę że piszę w miarę zrozumiale .Nie mam problemu z poznaniem interesującej mnie kobiety a dokładniej to ze spróbowaniem by ją zbajerować bo efekty tych starań są różne, szansa na sukces jest wtedy gdy jej się choć trochę podobam tzn.jestem z jej bajki i nie chodzi o sam wygląd .Śmieszne dla mnie są teksty że każdą idzie zdobyć ,tak częściowo to prawda ale ....nie przez każdego, kto twierdzi inaczej to sam się oszukuje i próbuje ten kit wcisnąć innym.Ubranie nie ważne ,pozycja społeczna nie ważna ,wygląd nie ważny,status materialny nieistotny tylko formułki PUA są ważne, bo PUA to cudowne panaceum na kobiety,gadka szmatka i poderwiesz każdą .Ja twierdzę że nie poderwiesz bo są dziewczyny które Cię zdyskwalfikują jak jeszcze będziesz stał w blokach startowych ,ze względu np.na Twój wygląd ,to co mówisz i jak mówisz,jakim autem jeżdzisz(są takie dziewczyny dla nich to ważne ) i powiedzą Ci żebyś spadał na szczaw i tyle podrywaczu będzie z podrywu ,mówię to jako praktyk a nie teoretyk. -kobiety są wściekłe bo chcą uchodzić za skomplikowane i trudne do rozszyfrowania -Tutaj się też nie zgodzę ,każda jest inna ,ma inne postrzeganie świata,marzenia,gust itd. natura ludzka jest skomplikowana i to co zadziała na jedną/jednego nie zadziała na drugich,na jedną kobietę coś zadziała a drugą tylko takie podchody rozbawią, bez szans z jej strony na cokolwiek. Teoretyzujcie dalej chętnie poczytam,bez wtrącania się w dyskusję.

Gość marcoo
bluemen to że tak się spinasz tutaj świadczy że masz z tematem problem, szkoda twojego pisania z czym się zgadzasz a z czym nie, kogo to obchodzi?

Gość jednym słowem
"Ubranie nie ważne ,pozycja społeczna nie ważna ,wygląd nie ważny,status materialny nieistotny tylko formułki PUA są ważne, bo PUA to cudowne panaceum na kobiety,gadka szmatka i poderwiesz każdą" hehe święta prawda mówi się,że na randkach nie rozmawia się o pracy , szkole , itp ..jak się nie rozmawia jak rozmawia ? ..laski same mnie pytają czym się zajmuję itp i co mam wtedy im odpowiedzieć ? Według pua powinienem powiedzieć ,że sprzedaje latające dywany :D ?,..no ludzie kochani co to ma na celu ? rozbawi ? OK ,ale co dalej ? .. każda normalna laska po takiej odpowiedzi weźmie mnie za człowieka niepoważnego , niekonkretnego ...owszem na jakiejś wakacyjnej imprezie gdzie laski poszły się bawić i szukać wrażeń to faktycznie nie istotne ,ale wtedy taka sama nie będzie się pytać o to tylko będzie chciała się bawić Tak samo pozycje społeczne/kasa jest ważna bo z tego wynikają często nasze zainteresowania i tematy na które jesteśmy w stanie pogadać .

Gość praca/szkoła to przeciez
co najmniej pół życia. Nie da się z kimś spotkać i się nie zapytać :P. Chyba, że liczymy tylko na bajer, parę drinów i do hotelu :D

Gość robisz błąd bo myslisz
w kategoriach związku. O PUA należy mysleć w kategoriach ruchania na imprezkach

Gość jednym słowem
atrakcyjna kobieta z górnej półki nie da się wyruchać tak łatwo ..takie maja kolosalny wybór w śród naturalnych uwodzicieli i jak taka chce to sama sobie wyrwie faceta bo wie że każdy na nią poleci :) Wyżej dupy nie podskoczysz niestety Pua oczywiscie poprawi nasza wiedze nt kobiet , emocje , manipulacje ok ,ale nie jest to jakaś magią którą zaczarujemy każdą kobietę ...najczęściej jest tak ,że z tymi chętnymi na nas mamy szansę i tak bo im chętniejsza laska tym bardziej tolerancyjna jest na nasze teksty i sama w zasadzie się podkłada dzięku PUA bedziemy wiedzieć jak tego nie zjebać.

Gość marcoo
"Ubranie nie ważne ,pozycja społeczna nie ważna ,wygląd nie ważny,status materialny nieistotny tylko formułki PUA są ważne, bo PUA to cudowne panaceum na kobiety,gadka szmatka i poderwiesz każdą" to jest właśnie przykład na lenistwo facetów którzy mają jeden własny skrypt w głowie i za żadne skarby go nie chcą zmienić, gdzie zostało napisane że ubranie i pozycja społeczna jest nieważna? ale słowo"ważna" oznacza wagę dla kobiety w danej chwili i tego właśnie i dlaczego w danej chwili nie rozumiecie kompletnie www.google.pl to strona o pua dla tych wszystkich którzy myślą że wiedzą wszystko na ten tamat :D

Chodzi o to, aby w pierwszej fazie poznawania dziewczyny ona nie sklasyfikowała Cie do roli żywiciela. Jeżeli poznajesz dziewczyne i mówisz jej, że pracujesz w dużej korporacji na stanowisku managera, masz mieszkanie w centrum, i ogólnie jak pierdolisz o rzeczach, które pokazują Twój status społeczny to wyrwiesz każdą laskę. Ale wartościowo będziesz dla niej tylko żywicielem jeśli nie błyśniesz umiejetnością zdobywania emocji. Jak ciekawie określił to jeden z nauczycieli PUA (niejaki Still) kobieta ma 3 potrzeby: czułości, walidacji (to wszystko co składa się na utrzymanie rodziny) oraz potrzeba emocjonalna. Jeżeli kobieta sklasyfikuje Cię do roli żywiciela, który mimo tego iż dostarcza jej również czułości to możesz mieć przejebane. Człowieku wiesz ile kobiet poznałem co opowiadały mi o swoich mężach jacy to oni są zaradni, jakimi dobrymi ojcami są, po czym chciały mi się pakować do łóżka. Prym wiedzie dziewczyna co miesiąc przed swoim ślubem budziła się obok mnie i mówi, że musi wybierać między miłością a rozsądkiem (gość był właścicielem firmy - ale dopiero zaczynał) . Co do wyglądu to siebie określiłbym 6 może 7/10 gebe mam niczego sobie ale wysoki nie jestem, co nie przeszkadzało mi spotykać się z dziewczynami nawet wyższymi ode mnie :-)