Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elli30

czekam na 2 kreseczki ... :) - dla nowych

Polecane posty

Bullitka robię testy owu zobaczę kolo16 jak wyjdzie i będziemy się starać :) u mnie ciepło dzisiaj ale strasznie wieje i teraz padać zaczyna:( u mnie się zielenijeszcze miesiąc i będę wysiadać papryke a tyle jej uroslo że szok

Agnes - a ja tez pije kawke i zaraz do pracy wychodze. Mam 2 zmiane :(. No ale juz jutro weekend :) Oczekujaca - mi lekarz kazal testy robic od 10 dnia cyklu i zaraz jak tylko zobacze ze jest owulacja to musze sie zglosic

witam wszystkie bardzo serdecznie oczekująca powodzenia no umnie juz na teście niema dwuch kresek jest jedna ale zato tempka mi skoczyła o 0,2 stopnia z 36,8 na 37,0 czyli owulacja chyba wystąpiła a temp ciala mam 36,6 i chyba jest ok niewiem bo dopiero tera tak sprawdzam i wczówam sie w swoje ciało no poczekamy zobaczymy czy sie zasiało czy nie

Witam :) Caluneczka - oby sie zasialo :) u nas wzzystkich wkoncu teraz budzi sie zycie oby i w nas tez tak bylo :)

Hej kobiety bullitka testy robiłam od10 dc dziś też zrobiłam ale była jedną kreską ale dzisiaj boli mnie jajnik i dziwnie jakoś mi tak.wczoraj staraliśmy się z mężem i później rozmawialiśmy czy poczekać jeszcze rok bo mamy trochę zadłużenia w sumie mamy na koncie10 tys ale za rok możemy je pobrać i niebawem wpłynie nam11 tys ale to musimy spłacić część pożyczonych pieniędzy .chce bardzo dziecko ale wiem że sam sobie nie da rady że wszystkim a tak za rok by teściowa albo moja mama pilnowala dziecka,zobaczymy jak wyjdzie teraz.wiem że ludzie pożyczają dużo pieniędzy a my ogólnie mamy 46tys spłaty :/

czesc dziewczyny ja jestem po zabiegu. noga boli mocno. wiesc lekarz nie mial dobrych usunal mi cala lakotke i jeszcze czeka mnie rekonstrukcja wiezadla. kolejny zabieg za jakies 3miesiace:-(:-(:-(. to staranie o dziecko przesunie sie w czasie.

Witam :) Oczekujaca - nie przejmuj sie ze macie do splaty. Wszystko samo sie ulozy. Kiedy zona nrata mojego meza zaszla w ciaze to ona pracowala tylko 2.5 dnia w tyg a on wcale. Z czasem wszystko sie znalazlo Agnes - no ale najwazniejsze ze po zabiegu. Ale czemu starania przekladac?? Bolalo bardzo? Jak sie teraz czujesz?

Bullitka czeka mnie jeszcze jeden zabieg za jakies 3mirsiace .to gdzie teraz myslec o dziecku. czuje sie dobrze. noga boli ale dostaje leki przeciwbolowe i oki. jutro do domu. mam w kolanie dren jeszcze.

Agnes - to jestes jeszcze w szpitalu? Ale te 3 miesiace wcale nie musza byc stracone. Przez ten czas mozesz wkoncu isc do lekarza i zaczac sie leczyc bo wiadomo ze tak odrazu nie zajdzie sie w ciaze

Agness bullitka ma rację żeby zacząć się leczyć bo w ciążę jednym uda się od razu zajść a innym nie ... Wiem że jakoś by było ale też nie chce żeby dziecku coś brakowało w sumie mój może za rok pojedzie za granicę na2 miesiące na wiosnę to coś by zarobił ale z drugiej str chce bardzo dziecko .wczoraj wieczorem miałam straszny ból jajnika i pachwiny aż spać nie mogłam .dziś niby ok jest.temperatura jest36.8 nie spadła zobaczymy jak będzie dalej chociaż powiem wam że jakieś przeczucie przed staraniami miałam że uda się teraz ale zobaczymy pod koniec miesiąca będzie wiadomo:)

dziewczyny zebym mogla sie gdzies ruszyc to musze kolano po operacji doprowadzic do sprawnosci. teraz przez 2-3tyg o kulavh bede chodzila potem rehabilitacja. lekarz do ktorego chce isc w sprawie dziecka nie przyjmuje w moim miescie musze jechac z 50km do innego miasta. wiec jak kolano bedzie sprawne to udam sie do niego jeszcze przed kolejnym zabiegiem.

Oczekujaca - zobaczysz jak wyjdzie Agnes - wszystko w swoim czasie. Teraz sie kuruj A jaka u was pogoda? U nas czasem wyjdzie slonce i dosc cieplo

Dziewczyny robiłam te testy owu i dziwne bo wczoraj była kreską jedną a dziś jak zrobiłam to było dwie wprawdzie jedną jaśniejsze i z tego co czuje to jest dziś albo była wczoraj więc może się uda:) myślałam sobie że gdyby było dzidzie to super by było i jakoś wszystko by się ulozyo.dziś z moim byliśmy godz na spacerze i wcześniej zostaliśmy zaproszeni na wesele w weekend majowy i pewnie pójdziemy.wczoraj też byliśmy z psem na spacerze i jutro chyba też go weźmiemy o ile będzie ciepło:) miłego wieczoru

czesc dziewczyny dzisiaj wychodze do domu. noga boli ale da sie przezyc. dobrze ze na dworze cieplo sie robi.

Agness to kuruj się.ją dziś miałam ciężką noc budzilam się często .temp nie spada mam36;8 mierze codziennie rano zanim wstane.zaraz idę pranie zebrać .u mnie dziś zachmurzone jest i chłodno no ale już śniegu wogóle nie ma:)

Dzien dobry Agnes - jestes juz w domu? A powiedz kto ci bedzie obiadki gotowal jak ty chodzic nie mozesz? Oczekujaca - oby wiecej takich szczesliwych dni jakich wczoraj mialas. Po twoich wypowiedziach sadze ze nie czesto masz takie chwile

Bullitka fajny był wczoraj dzień .dzisiaj troszkę gorzej ale pogoda od południa ładną jest:) miałam jechać rowerem do rodziców ale trochę późno więc może jutro pojadę sobie ... W czwartek nadają u mnie cieplutko więc może już w koszulce pochodzę ale wogóle przez zimę przytylam teraz myślę czy zmieszczą się w sukienkę :p bo schodząc raczej nie schudne 3kg przez 3 tyg ale zobaczymy jak będzie .ciekawe co z pozostałymi dziewczynami

Bullitka tak jestem w domu. chodzic troche chodze. a poza tym moj maz bedzie na miejscu pare dni to damy rade:-)

Oczekujaca - ja przytylam 5 kg ale to ja sie ciesze Agnes - no to tyle dobrze ze posiedzi w domu. A okres ci sie juz skonczyl?

Moj mezus wlasnie poszedl na nocke :(. Nienawidze sama spac . Agnes ja cie podziwiam jak ty to wytrzymujesz Dorotka - co tam u ciebie?? Jak sie czujesz?? Jestes tu jeszcze??? Czemu tak nagle zniknelas??? Wiara - a u ciebie co??? Calineczka?? Czuje sie jak nauczyciel sprawdzajacy obecnosc ha ha

Gość wiara-w-marzenia
Czesc ja podpatruje co piszecie ale nie udzielam sie. Dzis bylam na wizycie dzieciak 2cm serduszko bije, slyszalam i widzialam. Pani ginekolog byla zdziwiona ze taki wielki bo 3 tygodnie temu nic widac nie bylo, a teraz na 5 dni wiekszy po usg. Czuje sie roznie. Raz lepiej raz gorzej. Jutro 9 tydzien mi sie zaczyna. Juz u mnie w rodzinie praktycznie wszyscy wiedza. Mama nie mogla juz po dzisiejszym usg siedziec cicho. Badania jak narazie wszystkie mam zrobione i karta ciazy tez juz dzis zalozona. Lekarka kazala mi sie z nia nie rozstawac jak z dowodem czy potrfelem. Brzuch rosnie juz mam lekki wzgorek ponizej pepka. Teraz mam sie zastanowic nad badaniami prenetalnymi, bo nie jestem w grupie ryzyka i mam sama podjac decyzje. Mam jeszcze jakies 4 tygodnie. No i sie zastanawiam. Kolejna wizyta 09.05 i ginekolog powiedziala ze wtedy bedziemy juz dokladnie badac dzieciaka. Nie wiem do konca co to znaczy, ale domyslam sie ze moze chodzic o usg 3d i dokladne pomiary rdzenia itp. W ogole mam juz pierwsze zdjecie :) wyraznie widac glowe i raczke na nim, ja na monitorze widzialam troche bardziej dokladnie niz jest na zdjeciu, ale jestem szczesliwa i juz zaczynam czuc sie mama i czuje ze jestem odpowiedzialna za ta mala istote we mnie. Dzieciatko juz od samego poczatku dyktuje matce warunki i to ono ustala jej zycie nawet jak jest tam w srodku. Nie zdawalam sobie z tego sprawy. Bo teraz juz nawt nie mysle o tym co ja bym chciala tylko o tym co zjesc zeby dzieciak dobrze to przyja i zebym nie miala mdlosci. Wszystko sie zmienia.

witajcie niewiem co się dzieje zaczełam znowu krwawic tydzień spokuj był do czasu kiedy na tescie pokazało pik LH oraz po starankach dziś rano jak byłam w wc znów wyszły mi jakieś pozostałości srzepowe a jak byłam u kontroli nic niebyło widać i lekarz mówił ze wszystko jest super ze mogę się starać ,a jednak chyba nie jest ok a ze starań chyba też nić nebędzie bo jak wyszedł skrzep a nawet jak była owulacja to niema szansy chyba na zapłodnienie w moim przypadku już sama niewiem co myśleć jutro sprobuję się umówic na wizytę tylko się zastanaiam czemu na usg nic niebyło widac a u ciebie jak tam bulitka pozdrawiam wszystkie

Dzień dobry kochane:) wiara super że widziała już swoje malenstwo jeszcze kilka miesięcy i będziesz mieć dzidzie na świecie:) calineczka może idź jeszcze raz do lekarza niech cię przebada albo leki jakieś wypisze.bullitka ją wolałabym nie przybyć ale poprostu mam słaba przemianę materi bo jeść dużo niejem ale umiem przytyc w sumie mam170 wzrostu ale waga juz70 kg ,kiedyś odchudzanie się ale cwiczylam2 godz na dzień to schudlam 5kg na miesiąc.ją zaraz biorę się za porządki może by pograbil ogródek :)

Bullitka nasza nauczycielka hihi co do wyjazdow meza to jest ciezko zwlaszcza w nocy bez przytulania bez rozmowy na zywo. jak wyjezdza na tydzien albo pare dni to szybko leci i jakos dajemy rade ale gorzej jak na dluzej to juz masakra czasami. u mnie sloneczko ladnie swieci chociaz pod wieczor chlodno i w domu zimno dzisiaj rozpali maz na wieczor. najeazniejsze ze w dzien coraz cieplej. ogrodek juz posprzatalam przed szpitalem wiec mamy czysto. za tydzien moze dwa kwiaty posadze. we czwartek maz ma urodziny kurcze nie mam pomyslu na prezent. napewno ciasto upieke jego ulubione a co wiecej hmmmm moze ktoras cos podpowie:-)

Dzien dobry :) Wiara - ciesze sie bardzo ze do nas piszesz. Napisz tez czasem cos od siebie zebym nie musiala wywilywac do tablicy :) . Wazne abys ty sie dobrze czula to dzidzia tez bedzie :) Calineczka - koniecznie skontaktuj sie z lekarzem aby nie ryzykowac Oczekujaca - ja mam 160 cm i 50 kg Agnes - to juz chyba kwestia przyzwyczajenia co?

Bullitka nie wiem czy kiedykolwiek sie przyzwyczaje do wyjazdow meza. na szczescie teraz przez caly maj bedzie w na miejscu no chyba ze cos sie zmieni poki co nie.

Agnes - wlasnie. Ja dopiero pierwsza noc bez meza a juz mam dosc. Ech. A ja okres distalam. Tylko jakos szybko. Narazie mam plamienia, mam nadzieje ze sie szybko rozkreci

Dziewczyny ale piękna pogoda dzisiaj jest ciepło :) dziś będziemy sądzić swierka wczoraj dostaliśmy i mamy zamiar go zasadzic.a co was jakie plany na dzisiaj?