Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Dobra - złe porównanie z tą czekoladą, też bym się nie obraziła :D. Dla świętego spokoju - zapytaj lekarza przy najbliższej wizycie, zobaczysz co Ci powie. Mój uśmiechnął się pod nosem i machnął ręką, co odczytałam jako "jak Pani w to wierzy, to niech Pani bierze" :D. No, a że wiara góry przenosi, to się udało :). Mnie coraz bardziej boli gardło, temp 37,1, czyli choróbsko się rozkręciło :(. Leczę się herbatą z sokiem malinowym, czosnkiem (fuuuuuuu...), ciepłym mlekiem, cytryną z miodem itd. - też wolę bez chemii, jeśli nie jest ona konieczna. Czy przez przeziębienie może mi się spóźnić @? Tak dawno nie chorowałam, że nie pamiętam :P, a @ ani śladu ani objawu.

MamaTruja mi na gardło pomaga sól emska rozpuszczona w mleku + miód. Może się @ spózniac przez chorobe, jak najbardziej.

Kasiula - ale mix :D. Da się to wypić bez...ekhm.. "powrotu"? A czym ta sól emska różni się od zwykłej soli? I czy można ją dostać w każdym sklepie, czy tylko takim ze zdrową żywnością, bo się za nią nie rozglądałam do tej pory.

Można też rozpuścić w ciepłej wodzie (werja light :P ) ale...nie polecam, jak dla mnie za slone. Da się ale niedobre. Właśnie przez to, że w mleko i w dodatku słodkie od miodu to da się wypić ze spokojem, w sumie dobre jest. Kupisz w każdej aptece.

Dziewczyny mam do was pytanie jak to jest z tym wiesiołkiem ? bo doczytałam się że bierze się go 3x 2 tabletki w opakowaniu Oeparolu jest 60 tabletek i z tego wychodzi że 1 opakowanie starczy na 10 dni ? To z tego by wychodziło że musiała bym kupić 3 opakowania żeby starczyło mi na miesiąc dobrze myślę ? no chyba że tam się w przyjmowaniu tych tabletek robi przerwę bo w sumie to nie wiem

Dzięki Kasiula, może się jakoś wykaraskam z tego cholerstwa, bo chore dziecko i chora ja to trochę za dużo jak na mojego Małża :D. KMSU -no tak to właśnie wychodzi :). Tyle, że większość osób radzi, żeby wiesiołek brać do owulacji, bo później może wywoływać mikroskurcze macicy, które utrudnią zagnieżdżenie się zarodka. Czyli 2 opakowania powinny wystarczyć ;). No i zobaczysz, czy nie musisz zmniejszyć ilości branych kapsułek - ja na przykład musiałam.

Gość Firankaa
kasiula no w sumie mysle jak Mama Truja co do ziolowego Castagnusa... ja w sumie szukając informacji o tym specyfiku natknelam sie na mnóstwo dobrych opinii, podczas gdy na "nie" to w sumie widzialam tylko tą wypowiedz co i ty przytoczylas :). Ja mysle ze jak nie pomorze to pewnie nie zaszkodzi, jesli jednak cos sie bedzie dziac to poprostu odstawie, ale to ryzyko podejmuje :) co do wiesiolka to w sumie racja biorąc 6 tabletek dziennie to w 10 dni pójdzie cale opakowanie... a do tanich nie nalezy :O, czy myslicie ze jak bede brala po 4 dziennie to bedzie gorszy efekt?

ja już wczoraj zrobiłam zapas testów i tak sobie pomyślałam że to byłby dobry prezent dla męża i syna na dzień chłopaka takie dwie kreseczki.. choć @ mam mieć dopiero 3.10 więc jakbym testowała 30.09 to pewnie nic nie pokaże jeszcze... a mój mąż jeszcze wyjeżdża akurat więc może lepiej że poczekam aż wróci.. czy coś czuje? kompletnie nic, no zmęczona jestem i spiąca ale ja wiem czy to ma związek jakiś.. sprawdzam się leżąc na brzuchu hehe bo jak byłam w ciąży z synem to jednym z pierwszych objawów było to, że jak się położyłam na brzuchu to czułam dyskomfort w brzuchu.. taki ucisk dziwny.. no ale wtedy byłam trochę chudsza hehe.. kolor warg mam ciemny to fakt, temp. nie mierzę w tym miesiącu..

Dlatego ja nie biorę przy tych staraniach oeparolu tylko zwykły wiesiołek w kapsułkach :). Ma mniej "wiesiołka w wiesiołku" ale kosztuje 8 zł, a oeparol - prawie 40zł :o. Firanka - jak będziesz brała 4, to efekty będą gorsze niż przy 6, co nie znaczy, że będą niewystarczające :). Bo może dla Ciebie 6 to też by było za dużo - tak jak dla mnie.

Firankaa no właśnie te leki nie są takie tanie i zastanawiam ile musiała bym kupić tych opakowań a te leki tzn Oeparol i castagnus trzeba brać od którego dnia cyklu ? ambaje83 no mam nadzieję że się udało trzymam kciuki :)

umieram z bólu. brzuch mi rozwala. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII KMSU ja po wiesiołku miałam wysyp żywych pryszczy na gębie więc ostrożnie z iloscią ! IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ja biore castagnus od 20.08, nie wiem czy coś pomógł czy nie;p w końcu to zioła więc moze nie zaszkodzą:P IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII A jak Wam mija niedziela? ja upiekłam szarlotkę, zrobiłam pyszny obiadek i leniuchujemy z mężulkiem dzisiaj w domku:D

Gość Firankaa
no to ja chyba zrobie tak ze do owulacji bede brala po 4, albo 5 oeparolu ... na owulacje przerwa z wiesiolkiem, a po owulacji zobacze ile będę brac, czy ilosc sprzed owulacji jest wystarczająca, czy moze za mala... a moze drugie opakowanie kupie juz tanszego wiesiolka... Mi niedziela upływa stanowczo za szybko. Dzisiaj moi rodzice kupili samochód nowy wiec byłam się przejechać :P, no i czekamy na gości - wujek z ciocią przyjdą na ciacho :)

Gość Firankaa
ambaje mam nadzieje ze Ci sie udalo :)... dni szybko lecą, juz niedlugo bedziesz wiedziala :)

No widzę że dziewczynki znowu się rozpisały, Wrześniowa gratulacje, ja też miałam na testach taką słabiuteńką kreskę chyba nawet bledszą niż twoja, Mama Truja z tego co wiem to przeziębienie może być pierwszym objawem ciąży, moja bratowa w dwóch ciążach najpierw była chora a potem się dowiedziała że w ciąży jest, raz nawet antybiotyk brała ,na szczęście nic dzidzi nie było. Ja cierpliwie czekam na jutrzejsze usg, na razie brak jakiegokolwiek plamienia, dziś tylko jakbym miała lekkie skurcze macicy bo czułam taki ucisk (nie ból jak na miesiączkę) i wziełam sobie nospę , a ogólnie dobrze się czuję .

KMSU obydwa bierzesz od pierwszego dnia cyklu. Tyle, że wiesiołek do owulacji a castagnus cały czas (przez 90 dni bez przerwy). Mała - weź sobie no-spę, bezpieczna nawet w ciąży :). Firanka - miejmy nadzieję, że po owulacji w tym cyklu wiesiołek nie będzie Ci już potrzebny. No w końcu, któraś z nas musi ;)... Aga - dobrze, że jest dobrze. A jutrzejsze USG tylko to potwierdzi :). Trzymam kciuki.

Kupiłam test niestety o czułości 10, no, ale trudno się mówi, zrobiłam go jakiś czas temu i pokazał drugą bladą kreskę :) teraz to już wiem na pewno, że to ciąża , mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży :)

aha to ja muszę przełożyć branie wiesiołka i castagnusa na następny cykl bo już mi się okres kończy może po tych testach owulacyjnych uda mi się zafasolkować w tym cyklu :)

Wrześniowa** wszystko się na pewno dobrze ułoży jeszcze raz moje gratulację :) no i sam fakt że udało Ci się przy pierwszym podejściu zafasolkować jest po prostu super :)

KMSU a pomyśl sobie ile ja później kasy wydam na antykoncepcję :D wcześniej myślałam o zastrzykach i chyba tak zrobię, bo robi się je co 3mieś. taniej wychodzą i ponoć ciąża po odstawieniu ich występuje średnio po ok. 10 mieś. minusem jest to, że im dłużej się je bierze tym więcej kg idzie w górę :(

Mała a jak u Ciebie z bólami , plamieniem itd. ? Gagkan i ja nie możemy być samotne, JESZCZE KTÓRAŚ Z WAS MUSI BYĆ W CIĄŻY :P

Kurczę, Wrześniowa, wirtualnie Cię ściskam i serdecznie gratuluję :D! Pewnie zaraz będziecie dołączać z Gagkan do topiku "majówek", a ja z dziewczynami (mam nadzieję!) będziemy zakładać "czerwcowe" tematy :D. Ale pięknie Wam się dzieci porodzą na późną wiosnę! Będzie ciepło, będą spacerki, dzieciaczki będą spały w wózkach, a Wy będziecie odpoczywać i nabierać sił po porodach ;). Aga - bo nie dopisałam. Jesli będzie tak jak piszesz, to mój przypadek będzie pierwszym, jaki znam, gdzie ból gardła był pierwszą oznaką ciąży :D.

Poprawiam i proszę was dziewczyny Staraczkę i Majkę o wpisy @ :) Nick .............Wiek....ostatnia@..... .cykl starań......kolejna@ Staraczkaa........20.......26.08...................1............. Alutkaaa...........28.......27.08.................1...............23.09 Wrzesniowa**.....25.......30.08..................1...............26.09 mala1407..........23.......24.08.................9.................26.09 Majka88...........24.......17.09..................3.............. ambaje83..........29.......03.09.................16..............03.10 KMSU...............22.......19.09..................6..............17.10 Karolkazlasu......30......18.09....................5..............15.10 Firankaa..........28.......23.08...................2..............22.10

Mamatruja rozmarzyłam się jak to napisałaś :):) dziękuję :* trochę mnie podniosłaś na duchu, bo ja się teraz boję terminu okresu jak jasna cholera. Wstępnie z moich wyliczeń będę mieć termin na początek czerwca bodajże 5-7 coś w tych dniach. Pierwszej ciąży nie dotrzymałam do 40 tyg. ciekawe jak tym razem będzie.

Ale ślepa jestem ;) to jest dobra tabelka Nick .............Wiek....ostatnia@..... .cykl starań......kolejna@ Staraczkaa........20.......26.08...................1..... ........ Alutkaaa...........28.......27.08.................1...... .........23.09 Wrzesniowa**.....25.......30.08..................1....... ........26.09 mala1407..........23.......24.08.................9....... ..........26.09 Majka88...........24.......17.09..................3...... ........ ambaje83..........29.......03.09.................16...... ........03.10 Karolkazlasu......30......18.09....................5..... .........15.10 KMSU...............22.......19.09..................6..... .........17.10 Firankaa..........28.......23.08...................2..... .........22.10

Mamatruja w ciąży organizm jest osłabiony łapie choroby no to się nie zdziw :D i żeby nie było "jeszcze któraś z was musi zaciążyć" ;) fajne jesteście dziewuchy :)

brzuch mnie boli jak na okres. wczoraj miałam delikatne brunatne plamienia, dzis rano zobaczyłam krew ale bez skrzepów jak zawsze na okres,, znów raz i przeszło. tak samo miałam 6 i 7 dni po owu, wteyd wydawało mi się że mogłabym to podciągnąć pod zagnieżdżanie ale dziś i wczoraj to nei wiem co to bylo ... no i czuje się jakaś taka "napakowana" ...