Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Nick .............Wiek....ostatnia@..... .cykl starań......kolejna@ Staraczkaa........20.......26.08...................1..... ......... Alutkaaa...........28.......27.08...................1.... ..........23.09 Wrzesniowa**.....25.......30.08...................1...... ........26.09 mala1407..........23.......24.08....................9.... ..........26.09 Majka88...........24.......17.09....................3.... .......... ambaje83..........29.......03.09...................16.... .........03.10 Karolkazlasu......30......18.09......................5... ..........15.10 KMSU...............22.......19.09.....................6.. ...........17.10 Firankaa..........28.......23.08......................2.. ...........22.10 rybalopika........29.......01.09......................1..............29.09

Firanka nie bądź zołza ;) my też chcemy extra piżamki. Mała najlepiej jak poczekasz do dnia @ :) ja tam nie tracę nadziei, że jeszcze jedna z was zaciążyła ;) lecę oglądać tv :)

Rybalopika witaj :D wybacz, że poprawiłam, ale tak lepiej widać kto kiedy ma termin :) Nick .............Wiek....ostatnia@..... .cykl starań......kolejna@ Staraczkaa........20.......26.08...................1..... ......... Alutkaaa...........28.......27.08...................1.... ..........23.09 Wrzesniowa**.....25.......30.08...................1...... ........26.09 mala1407..........23.......24.08....................9.... ..........26.09 Majka88...........24.......17.09....................3.... .......... rybalopika........29.......01.09......................1.. ..........29.09 ambaje83..........29.......03.09...................16.... .........03.10 Karolkazlasu......30......18.09......................5... ..........15.10 KMSU...............22.......19.09.....................6.. ...........17.10 Firankaa..........28.......23.08......................2.. ...........22.10

Mała - nie wszystko stracone, przecież wiesz ;). A jak chcesz mieć lipcowe dziecię to w ogóle masz przed sobą jeszcze całe mnóstwo szans ;). Piżamkę :D? Rybka - witamy. Piżamkę :D? Firanka - widzisz, tak się robi biznesy :P. A tak serio, to ciekawa jestem jak bardzo przesunie mi się @ przez to przeziębienie cholerne. Zazwyczaj brzuch boli jak diabli, a tu nic. No, chyba że castagnus działa i w ogóle nie będzie bolało :).

Firanka, weż sobie kochana popraw datę ostatniej @ w tabeli, bo wychodzi, że masz 60-dniowe cykle :D.

wesoło tu macie! o piżamce czytałam i przyznam, że na te jesienne wieczory, które już się zaczęły to super pomysł ;)

Gość Firankaa
Mama Truja no na mnie tez by mógl podzialac bo brzuch boli jak cholera :P moze znacząco podziala na nastepny cykl :D a mam takie pytanko. od wczoraj łykam tego castagnusa i oeparol i dzisiaj na dekolcie mam kilka krostek czerwonych... mysle iż którys z tych leków mnie zaczął uczulać, tylko nie wiem który... wogóle czy to od nich czy ty tez mialas jakies uczulenie na którys z tych leków?

Rybka, staramy się nie umartwiać ;). Uprzyjemniamy sobie czas oczekiwania na II krechy :). Czego i Tobie życzymy, bo chyba nie ma nic gorszego w staraniach o dziecko, niż gonić w piętkę z nerwów :o.

Gość Firankaa
Ano fakt :) Poprawiam Nick .............Wiek....ostatnia@..... .cykl starań......kolejna@ Staraczkaa........20.......26.08...................1..... ......... Alutkaaa...........28.......27.08...................1.... ..........23.09 Wrzesniowa**.....25.......30.08...................1...... ........26.09 mala1407..........23.......24.08....................9.... ..........26.09 Majka88...........24.......17.09....................3.... .......... rybalopika........29.......01.09......................1.. ..........29.09 ambaje83..........29.......03.09...................16.... .........03.10 Karolkazlasu......30......18.09......................5... ..........15.10 KMSU...............22.......19.09.....................6.. ...........17.10 Firankaa..........28.......23.09......................2.. ...........22.10

Nie przypominam sobie takiej reakcji. Ale Mała pisała, że po wiesiołku ją wypryszczyło czy jakoś tak. Spróbuj może najpierw wiesiołek odstawić, skoro u jednej z dziewczyn to on wywołał reakcje skórne. Zastąp go może "galaretą" z siemienia lnianego (w necie znajdziesz jak się to przyrządza - tak samo działa na poprawę śluzu). Jak Ci za parę dni nie minie - pożegnaj się z Castagnusem i zobacz, czy jest efekt.

Gość Firankaa
Niedobrze :(:( jesli bede musiala odstawic te leki

Gość Firankaa
a wlasnie czytma ze3 wiesiolka tez uzywa sie na alergie.... i ze on jest na ładną cere... to jakby wyklucza sie z tym bym mogla miec po nim uczulenie, moze ten castagnus...

Spokojnie, ja obstawiam jednak wiesiołek. A jego da się zastąpić :). Ile dziś łyknęłaś? 6 tabletek? I 1 castagnus? No to organizm przeżył szok :). Daj sobie chwilę na "uspokojenie" - bardzi Cię swędzą te krostki? Może weź wapno musujące na zniwelowanie swędzenia i załagodzenie objawów uczulenia?

Gość Firankaa
no tak, wlasnie wyczytalam ze niektóre wlasnie wysypalo po castagnusie... :( spróbuje pic wapno, mam nadzieje ze mi przejdzie, a jak nie to go odstawie :O

Gość Firankaa
Mama Truja no wlasnie ze nie swedzi nic, poki co to tylko kilka malutkich krostek.... tak wzielam dzisiaj 1 castagnusa i 5 wiesiolka, no mam nadzieje ze sie uspokoi to...

Hmmm..nie słyszałam o wiesiołku na alergię, ale człowiek się całe życie uczy :) (i głupi umiera). Zrób jak uważasz Firanka, nie pomogę tutaj, bo ja nie miałam takich objawów (albo je zignorowałam i przeszły same :D).

Gość Firankaa
Mama Truja trzeba byc twardym a nie miękkim :P wiec póki to nie swedzi, nie boli i nie piecze olewam to.... wapno wypije i moze przejdzie. Dobre myslenie to podstawa :)

Wrześniowa - wczoraj byla data @ -bylo tylko delikatne zabarwienie sluzu . Dzis okres sie nie rozkrecil ale mam delikatne plamienie ale byc moze to po przytulanku tej nocy :P nie wiem czy biec po test czy czekac tak jak gin kazal tydzien :P

Witajcie dziewczyny, no, zgodnie z zapowiedzią dołączam do Firanki :). Cieszę się, że to już, bo bałam się że mi się @ spóźni przez to choróbsko - wczoraj żadnych objawów, a dziś obudził mnie znajomy ból brzucha ;). Już nie boli, ale nowy cykl starń czas zacząć :D. Kasiula - dzięki za info o tej soli, muszę powiedzieć, że faktycznie działa :). Nafaszerowałam się wczoraj lekami i już mi lepiej, choć do idealnego stanu jeszcze trochę brakuje. Dobra, zmykam z Trujem do przychodni. USG z wiadomych przyczyn muszę przełożyć na przyszły tydzień :(. No i dziewczyny, w końcu któraś z nas musi :)

Mała dla Twojej informacji to tamte 2 testy z allegro pokazały mi ciąże, ale później kreska druga w jednym zginęła całkowicie, a w drugim prawie nie widać tak mocno trzeba się wejrzeć pod światło, a znowu z testu kupionego normalnie to kreska została do teraz jest jeszcze lepiej widoczna. Czyli jak kto się mówi jakość idzie w parze z ceną. Poprzednio zamawiałam od innego sprzedawcy i te kreski cały czas były nie znikały to te testy jakieś dziwne są.

Chyba dołacze do dziewczyn ktore zaczeły nowy cykl ;/ brzuch mnie coraz bardziej boli jak na @

dziś rano zrobiłam kolejny o czułości 25 ( DALEJ NIE WIEM JAK TO SIĘ NA BETĘ PRZELICZA?!) i znów negatywny. Nie mam już zludzeń choć poszłam dziś i zrobiłam betę bo jeśli też jest negatywna to odstawiam luteinę. A coś ktoś wspominał o jakimś plamieniu po przytulaniu .. bo mojego wzięło na przytulaski rano w sobote i własnie w południe miałam czystą krew ale dosłownie raz na papierze, a później delikatne plamienie brązowe, może to z tego?

Mała kiedy masz wynik bety odebrać, dobrze, że poszłaś :) ja też nie wiem czy by mi wyszła ta 25, bo je się robi blisko terminu @ lub po. Nie trać nadziei, bo jednak ta 10 coś Ci pokazała.

czułość oznacza od jakiego poziomu wykrywa bete, czyli jeśli użyjesz testu o czułości 10 ml/mIU, a Twoja beta będzie na poziomie 10 i wyżej to już taki test jest w stanie to wychwycić. Teoretycznie tradycyjne testy, czyli 25 ml/mIU wykrywają bete kiedy jej stężenie w moczu osiągnie 25 jednostek i wyżej. Ktoś takie coś napisał na jakimś forum, to pewnie beta wychodzi podobnie.

I jeszcze coś takiego: hcg rosnie non stop. co kilka godzin bedzie inna wartosc. zapewne mialas na mysli jego prawidlowy przyrost i to co ile sprawdzac. hcg oznacza sie co 48 godzin. za prawidlowy przyrost uwaza sie ok 66% a rewelacja jesli sie podwaja. na usg pecherzyk ciazowy widac od ok 100 hcg a zarodek z bijacym serduszkiem od ok 5000 hcg. nie musisz latac, okolo 7/8 tc na pewno te wartosc osiagniesz tak sie zapisz na wizyte. nie wydasz kasy. chyba, ze lekarz kazal obowiazkowo robic to badanie.