Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magnolia11

Zdecydowaliśmy się na dzidziusia:)

Polecane posty

beybe29, nie jeszcze nie. jutro wybieram się do lekarza, miałam iść w listopadzie-grudniu (tak mi lekarz powiedział, żeby wtedy zacząć starania i się zgłosić), ale idę wcześniej, bo martwią mnie dwie rzeczy. Po pierwsze, po każdym współżyciu z mężem kilka dni plamię brązowo:-( po drugie przed ostatnim okresem, wywołanym luteiną, miałam najpierw 5 dni plamienia, to chyba za długo... (wcześniej było np. jeden dzień plamienia i na drugi dzień normalna miesiączka). Na razie w sumie tak nie myślę o kolejnych staraniach, psychicznie po poronieniu ze mną ok, ale jakoś na razie tak odpuściliśmy ten temat. Może koło świąt, jak lekarz pozwoli to zaczniemy myśleć... a ty beybe29? już działasz?:-)

zielonazaba, dziękuję za życzonka. Przedwczoraj gościłam znajomych, wczoraj w dniu urodzin rodzinkę, a dziś byliśmy na wycieczce w Górach Świętokrzyskich. Więc teraz odpoczynek w domku po ciężkim weekendzie:-)

Nam lekarka dała juz zielone swiatło od zeszłego miesiaca, ale nic nie wyszło , własnie skonczyła mi sie miesiaczka...chyba za bardzo zaczynam chciec echhh, zobaczymy co wyjdzie z tego i kiedy, czuje ze łatwo nie bedzie, niby na wizycie kontrolnej wszystko wyszlo oki.

beybe29, ciekawe od czego zależy to 'zielone światło", że jeden lekarz pozwala od razu, a drugi każe czekać minimum 0,5 roku.. a jeszcze inny tak jak mój, mówił o listopadzie, więc 4 miesiące mamy przeczekać:-) u mnie na wizycie kontrolnej też było wszystko ok, powiedział, że wszystko oczyszczone itd.. W sumie jestem teraz po drugiej @. Ale w moim przypadku to "naturalnie" się raczej nie uda, na to nie liczę.. będę musiała znów stymulować clo... beybe29, na pewno wam się uda, trzymam kciuki za ten nowy cykl:-)

dziewczyny wróciłam właśnie od lekarza, od następnego miesiąca rozpoczynam stymulacje clo i staranka:-) Najpierw muszę wyleczyć jakiś stan zapalny szyjki macicy ( te plamienia po współżyciu), potem luteina na wywołanie @, pod koniec października dostaję okres i od tego cyklu mam wziąć CLO i zgłosić się w połowie na monitoring owulki. Lekarz jeszcze powiedział, że jak u niego będę, to ma mi zrobić posiew z szyjki macicy (to bardzo ważne), zanim rozpocznę starania. Tak więc w listopadzie się znów zacznie:-) Ciekawe która z nas pierwsza "zaciąży", fajnie byłoby gdyby każda z nas w jednym czasie:-)

Alicja to super wiadomość tylko się cieszyć :D ja narazie to niestety biorę tabletki anty :( i mi lekarka kazała pół roku brać, ale nie będę ich tak długo brać :P jak pojedziemy do Polski to zaraz do gina polecę i się dowiedzieć wszystkiego czy tam wszystko ok i się odbudowało czy co tam :P chyba że prędzej coś wykombinuje :P a mi się własnie wydaje, że te ''zielone światło'' to zależy od tego czy tam w środku się odbudowało i żadnego niepotrzebnego gościa nie ma :D

Ala super wiesci, trzymam za Was dziewczyy kciuki:) Ala co to znaczy ta stymulacja?i to clo? u mnie wróciły normalne miesiaczki moze ciut neregularne ale to za sprawa roznych sytuacji w rodzinie min pogrzebow i jakis tam wewnetrznych rozterem bo jeden cykl 28 a kolejny juz 24. KUpiłam testy owulacyjne spróbuje si emoze nimi p osiłkowac

beybe29, stymulacja clo, to po prostu stymulowanie owulacji tabletkami hormonalnymi CLOSTILBEGYT (w skrócie clo). Dzięki clo pęcherzyki owulacyjne rosną, no i jak pękną, - jest owulacja, czyli szansa na ciążę Po prostu u mnie owulka sama z siebie nie występuje niestety:-( mam zbyt leniwe jajniki.. Ja zamiast testów owulacyjnych wolę obserwację śluzu, w sumie na to samo wychodzi, tylko jest taniej bo darmo;-) zielonazaba,a czemu musisz brać tabletki anty, tylko ze strachu o ciąże za wcześnie? Kiedy będziesz w Polsce i u ginka? Daj znać od razu co ci powie:-) No u mnie jest wszystko ok, oprócz nieproszonego gościa czyli mięśniaka, ale na szczęście nie rośnie póki co, więc myślę sobie, że tym bardziej nie ma co czekać..

Ala wiesz ja byłam w szoku jak ginka tu w Holandii mi powiedziała że mi tabletki przepisze :O i jeszcze powiedziała, że mam je brać dopóki ona mi nie powie, ale ja mam plan :D narazie się nie zapowiada żebym do niej poszła, bo wcześniej dzwonią ( tak tu jest ) mi się wydaje, że właśnie jej chodziło o ciąże i o to by mi się okres wyregulował, bo wcześniej nieregularny jak fale na morzu :) Do Polski dopiero w grudniu na Święta ( jak nas puszczą) ale może jakoś się uda do Niemiec do gina bo tam Polak jest :D W sumie to mam jeszcze nadzieje, że pod koniec października jednak zadzwonią i tu pójdę i mnie zbada, bo tu inaczej niż w Polsce z tymi lekarzami. Ja wcześniej tak się martwiłam o przytulanko z mężem, ale jest ok żadnych plamień :) ale pierwszy raz po zabiegu był nieprzyjemny :( Alinko mięśniaka wyleczysz i zobaczysz już niedługo dwie kreseczki :D 🌼

zielonazaba, ja na wyregulowanie @ to mam luteinke, a nie anty:-) chociaż to może mieć znaczenie bo wiesz, jak przestaniesz brać piguły to szybciej pewnie w ciąże zajdziesz:-) a może nawet będą bliźniaki:-) mięśniaka niestety nie wyleczę, on po prostu tam jest i będzie, możnaby to operacyjnie usunąć,a le mój lekarz stwierdził, że lepiej na razie nie - bo ryzyko powikłań jest większe zważywszy na to, że chcę dziecko.. wiem, ze jakiś miesiąc teraz co najmniej sobie na @ poczekam, bo jutro zaczynam dopiero luteinę przez 10 dni, po kolejnych 10 dniach pewnie dopiero dostane okres. Więc staranka może dopiero kolo polowy listopada. Ale co będzie to będzie:-) trzymam kciuki za siebie i za każdą z was dziewczyny:-) miłej nocki zyczę

hej dziewczyny :) No ja tam nie wiem o tych tam luteinach i w ogóle :) ale uwierz że bliźniaki to bardzo bym chciała :D Własnie się boje ze potem po tabsach znowu będę miała problem i ze powtórzy się sytuacja z tego roku :( Ja tam w wierze że wszystko będzie ok i za jakiś czas będziemy się chwalić brzuchami :D ciekawe jak tam Magnolia i jej przeprowadzka ? :) Jak myślisz czy przez to,że miałam zabieg a nie sama poroniłam to będę musiała te pół roku czekać? czy może lekarz pozwoli mi wcześniej....

zielonazaba, cholera wie, bo każdy lekarz inaczej na to patrzy - ja też miałam zabieg, nie poroniłam samoistnie... i wychodzi, że po 3,5 - 4 miesiącach już możemy, wychodzi, że starania zaczną się po 3 normalnych miesiączkach od zabiegu. ja też bym chciała bliźniaki :-)

ja już sama nie wiem co myśleć nie chce się nakręcać i myśleć o tym, bo w paranoje wpadnę :( w ogolę jutro idę na pobranie krwi i jak się okazało tydzień temu tez miałam być i 2 tyg temu też, ale myślałam że najpierw zadzwonią :) a to się okazało że obojętnie o której :P Musze iść bo oni mi sprawdzają poziom Hcg i wyobraź sobie że tak przez 6 tygodni :O znaczy teraz jeszcze tylko 4 razy :D Dziwna ta Holandyja moja :P Gdyby nie my dwie to topik już dawno by umarł :(

zielonazaba, spokojnie, topik może się rozkręci jak zaczniemy w ciążę zachodzić ...:-) Ja po łyżeczkowaniu nie sprawdzałam poziomu hcg, w Polsce lekarze chyba uznają zasadę, że "jakoś to będzie":p, ale w sumie dziwnie, że aż tyle razy musisz sprawdzać, jak się okaże że nic nie masz już to chyba dadzą ci spokój?

Z miłą chęcią podtrzymam z wami ten topik. Choć nie siedzę w tych sprawach. to dopiero początki starań. od 27. sierpień w sumie. a 2 wrzesień miałam @ no i powinna być 6 październik. A tu nic, nie napalam się, bo kilka razy w życiu już takie spóźnienie miałam. Piersi bolą jak nie wiem... czekam jeszcze troszkę i robię test. a co!

Ala ja normalnie tez bym nie sprawdzała, bo nawet by mi do głowy nie przyszło :P to znaczy ja muszę chodzić te kilka razy, a dzwonią tylko jak coś nie tak :P niby na koniec października do lekarza zobaczę co mi powie :) na wszelki wypadek muszę policzyć czy okresu nie dostane, bo nie wiem czy będzie mnie badać. Niewielka ja na Twoim miejscu zrobiłabym ten test :) poważnie bo ja niecierpliwa jestem :D

zielonazaba, nie smuć się, przyjdzie pora i zobaczysz, że wam też się uda!!! ja czułam to samo, 10 lipca miałam zabieg, a 13 lipca urodziła moja dobra koleżanka - bliźniaki, razem w sumie zaczynałyśmy się starać, ona zaszła w 1 cyklu starań (też z CLO).. też smutno mi było.. nadal ich nie odwiedziłam, choć wiem, że "wypada"...

Niewielka trzymam kciuki kurcze nei wiem czemu ale wydaje mi sie ze nie mam owulacji, w ubegłym cyklu zero sluzu ten cały monitoruje testami i wciaz jedna kreska:/ mam nadzieje ze organizm wroci po tym wszytskim ech nadal pragnemy 2 dziecka. zielonazaba wiem co czujesz, tydzien temu urodziła moja kolezanka w pracy, tak sie n atymłapie ze jzu połowe ciazy miałabym za soba...

Gość zapraszammm fajne forum
https://cpzwckafeteria.fora.pl/ forum powstało dla staraczek wieloletnich i tych całkiem świeżych... wspieramy się i kibicujemy, doradzamy i odrazamy. Wielu dziewczynom się udało, bardzo miła atmosfera.... serdecznie zapraszamy

Zrobiłam... jestem w szoku są dwie kreski. Nie zrobiłam testu rano tylko w południe, ale kupiłam dwa na zapas. Jutro powtórka. W pon muszę umówić się na wizytę u ginekologa. Nie dochodzi to do mnie, ale kreski są dwie naprawdę wyraźne. Okresu nie ma, piersi obrzmiałe bolą jak cholera, czasem trochę mi niedobrze... ale myślałam że to jesień i moje problemy z żołądkiem wracają... chyba się myliłam.

niewielka wiedziałam :) gratuluje :D Ala, beybe dzięki ale miałam i nadal mam taki podły humor... 😭 Ala a wiesz ze ja dopiero po 4 tyg prawie miałam zabieg( 21 sierpnia, ale według moich obliczeń 24 lipca umarła kruszynka ) , moim zdaniem dlugo czekałam i cycotec też dostałam i to nie pomogło a fatalnie się czułam i miałam gorączke

Dziękuję! Choć ja jeszcze nie wierzę... Powiedzcie mi kiedy i jak ginekolog jest w stanie wykryć ciążę. Zrobiłam test w południe kiedy stężenie tego całego hormonu w moczu jest mniejsze, a i tak wyszły 2 kreski... chcę zrobić test rano czy to coś może zmienić? ale właściwie to kiedy to jest poranny mocz... jeśli wstaję do toalety o 3. 4. 6. 7. 8. 10... ?? Może moje pytania wydają wam się głupie dziewczyny, ale dla mnie to na prawdę całkowicie nowa sytuacja, staramy się od miesiąca i tu już taka niespodzianka??? :-)

cześć dziewczyny:) ja też jestem na początku starań i polecam stronkę Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=263fdd6f5bbd5f344eabc5f7c86db2af72420d7b tutaj możemy w łatwy sposób obserwować swój cykl , dowiedzieć się ciekawych informacji a także porozmawiać na forum o naszych problemach i rozterkach :) Rejestracja jest bezpłatna. Naprawdę polecam.

niwielka zrob jutro bete a na wizyte umow sie najlepiej miedzy 6-8 tygodniem zeby to miało sens, zobaczysz juz bijace serduszko, a beta na pewno udokumentuje ciaze

niewielka, to superowo, gratulacje!!! not o mamy pierwszą zaciążoną ;-):-) tym porannym moczem to się nie stresuj, jak ci po południu wyszły dwie kreski to nie ma bata - na pewno drugi test potwierdzi :-) zrób test po prostu jak już wstaniesz normalnie (no chyba, że ci się zachce o 6 no to zrób wtedy):-) a do nocnych wizyt w toalecie przyzwyczajaj się:-) umów się do ginka, jak będzie miał dobry sprzęt to potwierdzi ciążę. trzymaj się ciepło i jeszcze raz WIELKIE GRATULACJE!!!