Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Brać psa czy nie??? Bardzo ważne aby nie skrzywdzić zwierzaka.

Polecane posty

agnesagnesagnes to może inaczej czy powinnam zabrać pod opiekę psa ( kupić, adoptować, znaleźć, przygarnąć )

Gość jak to nie wiesz ajvik?
Ja kiedys czytalam na necie ze male mieszkanie w zadnym wypadku nie jest przeszkoda dla duzego psa.Przeczytalam to na forum o nowofunlandach.Trzeba mu tylko zapewnic odpowiednia ilosc ruchu.Jak znajde tego linka to wkleje. Autorko a moze zastanow sie nad buldogiem francuskim albo angielskim,bassety tez sa piekne i spokojne.

Gość te psiaki sa piekne ;)
buldog francuski tez jest sliczny,albo jak poprzedniczka napisala mops :) poczytaj o tych rasach i dobierz cos dla siebie :)

Gość Tez lubie psy!
Tutaj możesz sobie zobaczyć rasy psów od razu z informacjami odnosnie mieszkania, aktywności, itp. http://www.podajlape.pl/rasa.php Widac nawet jak duzo trzeba wydac na utrzymanie pieska! :) Szukaj takiego z "blokiem" :D

Gość Tez lubie psy!
Może ten? http://www.podajlape.pl/rasa/22/0/Cavalier-King-Charles-spaniel.php "Cavalier dopasuje się do każdego stylu życia. Zaakceptuje zarówno krótkie, regularne spacerki wokół bloku, jak również długie wypady za miasto, gdzie wśród zieleni będzie mógł pobiegać luzem ( naturalnie jeśli będzie miał zapewnione całkowite bezpieczeństwo ), czy intensywne zabawy we własnym ogrodzie, gdzie będzie mógł się wyszaleć w pogoni za piłeczką. Po odpowiedniej dawce ruchu i zabawy cavalier zwinie się na kolanach właściciela lub na wygodnym fotelu w zaciszu pokoju."

Gość Tez lubie psy!
O własnie! Co my sie w ogole zastanawiamy! Autorko zrob sobie psi test: http://pies.pl/wybor_rasy.html Podaj potem jakie rasy ci wyszly i cos sie wybierze :)

Gość Tez lubie psy!
Perszing! :D

czekamy ;)

takie mi wyszły pieski:) BASSET HOUND zobacz opis rasy COCKER SPANIEL ANGIELSKI zobacz opis rasy PUDEL zobacz opis rasy

Gość NIKI_73
Polecam z calego serca shit-tsu-mam od 10 lat,prawdziwy przyjaciel dla dzieciaczkow.Pozdrawiam serdecznie.

Gość Tez lubie psy!
no to BASSET HOUND to w sam raz, sredni, leniwy i do bloku:D a cocer spanier to moje marzenie! zawsze takiego chcialam, ale mama wybrala wyżła i już tak zostalo :D

kurcze sama bym sobie sprawila takiego basseta ;)

Gość 234234324
najlepsza jest krzyzówka Pit-bulla z Shit-tsu, czyli tzw. Bull- shit... :p

a to mi wyszło za drugim razem jak zmieniłam jedna rzecz :) generalnie było pytanie co ma pies robic w razie "w" szczekac to było za pierwszym razem a teraz za drugim aby atakował:) i jeden piesek sie powtarza BASSET HOUND zobacz opis rasy FOKSTERIER zobacz opis rasy SZNAUCER zobacz opis rasy

no piekny!!! i podobno kocha dzieci i towarzystwo

Gość Tez lubie psy!
Koło Łodzi maja hodowle bassetów: http://klanpiegowatych.pl/ Możesz iść zobaczyć pieski, porozmawiać z hodowcą o rasie, na pewno będzie w stanie powiedzieć ci czy to piesek wlasnie dla ciebie :) No i Ty też zobaczysz na żywo psiaka i zdecydujesz czy sie w nim zakochałaś czy nie :D

"Basset hound jest wyjątkowo upartym indywidualistą, za łapówkę zrobi wszystko. Słuch ma wybiórczy słyszy tylko to co chce a nie to co my chcemy. Basset ma małe chęci do przyswajania komend, owszem, może się nauczyć wszystkiego, ale tylko gdy w danym momencie ma na to ochotę. Nauką szybko się nudzi. Przy ułożeniu basset hounda jedynym sposobem jest anielska cierpliwość a przede wszystkim konsekwencja. To czego się nauczy, będzie pamiętał do końca życia, nigdy już tego nie zapomni. " "Kradnie jedzenie. Pakuje się do łóżka. Ślini się, pluje i chrapie."...............................................................................a tpo juz mnie zastanawia konkretnie to takie jego minusy "Potrafi długo załatwiać się w domu. Ma intensywny psi zapach. Ma bardzo obfite sezonowe wylinki. Osobnik agresywny jest wyłącznie wynikiem złego wychowania przez właścicieli."

Gość niegrozny świr
cześć kiwi🖐️ jak zdrówko?

ja mam słabośc do psów :) kiedyś szłam ponad 3km do domu :) było pełno ludzi i był jakis owczarek i kurde nie wiem czemu lazł za mną ta drogę aż do samego domu:) wszystkie psiaki do mnie lgną :)