Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

do kafeterian: sami przeczytajcie!!!!;-))

Polecane posty

jak chcesz bezdzietnego związku to Twój problem w ogóle znika:D

Gość czemu nie znalazlaś
znajdz tego chlopa i przestan smecić

po co chcesz podtrzymać gatunek? to akurat wartością nie jest. wartoścą jets tylko to, że ktoś chce mieć dzieci (jeśli chce je mieć). to jedyny dobry powód ku rozpłodowi. SILENT SPEAKER-dziękuję za głos rozsądku

Gość To zależy ...
Jak dla mnie to jest chore, aby jedna osoba w rodzinie była najważniejsza, a reszta członków rodziny tzn. dzieci to co....psu spod ogona wypadły? Zdrowe relacje są tylko wtedy, jeżeli w rodzinie wszyscy się kochają, a rodzice są odpowiedzialni, nie unikają obowiązków związanych z rodziną, dzieci wtedy cementują związek, są szczęściem dla rodziców. W rodzinie wszyscy są jednakowo ważni! Owszem rodzice powinni się kochać, bo to najlepszy i wymarzony wzorzec mamy i taty dla dziecka. Dzieci to owoc miłości rodziców, dlatego powinny stanowić bardzo istotne ogniwo w rodzinie.

ale co jeśli nie znajdę faceta o podobnych poglądach i o niechęci do rodzicielstwa? jeśli przekona mnie na jedno i pójdę na kompromis z życiem w afekcie? co wtedy?;-(((ja nie chcę..... nie chcę być w ciąży- wiem, że myślenie się wtedy zmienia i bardzo sie boję tego

Gość ueeeeeeeee
jestes dziewicą?

aha to jakbyś nie miała takich poglądów to z ochotą dałabyś się zapłodnić bo ukochana osoba ma taki kaprys:O chyba Twoim problemem jest po prostu to że czujesz się słaba

no właśnie też tak sądzę a propos tej hierarchii- jak to jest, że sie takowa wytwarza? skoro rodzina to komórka, nie powinno jej się dzielić na lepsych i gorszych....a jednak tak robią... chcę wierzyć, że wynika to z rozmaitej patologii. np. moi rodzice za wcześnie się pobrali, tata nie nadaję się do rodziny w ogóle. tak to wychodzi wtedy....

Gość Adiunkt Kuśkens
Chęć posiadania dzieci w sensie indywidualnym jest tylko częścia zbiorowej potrzeby podtrzymania gatunku. Gdyby twoi przodkowie nie uwazaliby tego za wartosc[ergo-nie odczuwaliby potrzeby rozmnożenia się]to nie byłoby tu ciebie i twoich "odkryć".:classic_cool:

whedif- nie....ja tak czy owak nie chcę mieć dzieci. ale czuję, że nie znajdę kogoś, kto też nie chce i z krwawiącym sercem myślę o słabym scenariuszu pojścia na pakt z diabłem- zrobienia dziecka na prośbę.... życie jest zbyt trudne, serio....

Gość ja mogę z tobą być
i możemy nie mieć dzieci ale pod jednym warunkiem, nie będziemy się seksić

heloiza w życiu nie ma czegoś takiego jak powinno się powinno się nie zakochiwać w żonatym facecie a jednak się to zdarza i co winimy tą kobietę co się zakochała? XD każdy związek może się nie udać bądź udać Ty uciekasz w jakąś receptę na życie bo się boisz ryzyka że Ci się nie uda a ono zawsze istnieje pogódź się z tym

chwała moim przodkom małpom ewolucyjnym , hahahaha!!! ewolucja poszła daleko, wiele było odkryc i dziś wiadomo, że posiadanie dzieci tylko po, to by gatunek przedłużyć to słaby motyw.... a ja jestem na to totalnie nie gotowa. i dlatego między innymi tego nie chcę.

Gość AgeneratoR777
Jeśli urodzenie dziecka dla ciebie to "pakt z diabłem"to uważaj żebyś nie powiła antychrysta.:classic_cool:

Gość heloiza - ciebie nie ma
przeciez ludzie nie powinni miec dzieci, wiec nie istniejesz. Kropka. Zamilcz, jestes powietrzem, a w najlepszym wypadku pomyłką. Nie masz prawa do zabierania głosu.

ja tam nie widzę sensu żeby hejtować ludzi którzy nie chcą mieć dzieci w sytuacji kiedy jest to tak znikomy procent populacji

Gość Adiunkt Kuśkens
"Słaby motyw"???? To jedyny i racjonalny motyw. Jedyny.A Ty jesteś uzależniona od pseudointelektualnych bajek jakie stymulują twą rozchwianą emocjonalnie psychikę.:classic_cool:

whedif-ja wiele od życia nie chcę. nie chcę tylko skończyć jak moja mama. mój facet ma mnie kochać,a dzieci mają mu w tym nie przeszkadzać. nikt i nic ma mnie nie zepchnąć w jakiś dół, na margines jego serca. to mnie złamie. i ja wtedy rozbiję rodzinę. może nie od razu, ale rozbiję. bo nie daruję. bo tak nie może być wg mojego poczucia, systemu wartości. nie i tyle. trzeba być osobą zasadniczą. nie może być tak, że człowiek nie ma zasad, wartości lub czegoś w tym stylu. taka osoba to tylko marionetka. ja marionetką nie jestem.

jedyny powód to wewnętrznie sterowana chęć i potrzeba przyjęcia dziecka na świat. każdy inny motyw jest sztuczny i ma na celu zaspokojenie ambicji sąsiadów i teściów. zgadzam się z ostatnią wypowiedzią whedif

aha ale to helojza co piszesz to nie jest miłość miłość nie polega na tym że Ty jesteś najważniejsza miłość w ogóle nie polega na tym że się załamiesz jak ona się okaże za słaba to co piszesz to chore przywiązanie i narcyzm

teraz idę spać. nie wiem po co na ślubach jest taka piosenka "żono moja"- kto tak odczuwa małżeństwo jak w tej piosence? żona się nie liczy, tylko to, co urodzi....;-///// faceci się wiążą, bo dzieci na wierzbach nie rosną.....

a zatem miłość to cierpienie. super;-/// jezu, po co ja się urodziłam- ja nie chcę żyć, nigdy mnie życie nie pociągało....

Gość heloiza - ciebie nie ma
powtarzam - poniewaz uwazasz,ze dzieci miec nie lnalezy, urodzilas sie przez pomyłkę. Nie powinno cie byc, wiec nie zabieraj glosu, nie snuj wywodów, bo nie ma to kompletnie znaczenia, skoro jestes niczym.

zależy jacy faceci niektórzy tak inni nie ja myślałam że Ty to wszystko wymyśliłaś bo nie chcesz krzywdzić dzieci swoich potencjalnych żeby nie były skrzywdzone tak jak Ty faktem że jesteś nieszczęśliwa a Ty chcesz być królową w domu i nazywasz to miłością małżeńską

miłość to nie cukierki XD chcesz cukierki to pozostań na krótkotrwałych romansach

Gość Silent speaker
heloiza,badz dobrej mysli,ja znalazlam kogos takiego,dla kogo jestem najwazniejsza osoba na swiecie I wzajemnie... a dziecko jest wspanialym dopelnieniem naszego zwiazku malzenskiego... My jestesmy bardzo szczesliwi I nasz synek patrzac na nas takze jest szczesliwy- wiem to bo widze ze pomimo jego mlodego wieku -2 lata - jest zawsze usmiechniety,czasem nawet usmiecha sie slodko przez sen...

z tych powodów też. ale ja nie chcę powielić schematu domowego. nie chcę być na jakimś drugim planie z powodu dziecka, które miało związek dopełnić, a nie go podzielić. tak to widzę.ja mam być królową??hm.... nazywaj to jak chces. będzie też król, tak? sama bym nie panowała. ale dziecko ma łączyć, a nie dzielić.

silent speakre- dziękuję, że mnie rozumiesz.....w tym właśnie rzecz....ojejku.... czasem juz wątpię w to, co myśleć...ale w głebi serca wiem, że mam rację. boję się tylko, że trudno to wdrożyć w życie.

NO BO NACZYM INNYM TA MIŁOŚĆ MAŁŻEŃSKA POLEGA, ZAKŁADAJĄC, ŻE SIĘ MYLĘ??????????????????????????