Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Lilith 666.

Dlaczego wierzycie w Boga, mimo iż on nie istnieje??

Polecane posty

Gość kjfa
jak chcecie doswiadczyc Bozej obecnosci, jesli sie nie modlicie???

Gość Carroline X
.Lilith 666. Twoja matka to transwestyta. Udowodnij że nie. to że sie udowadnia istnienie a nie nieistnienie to podstawa wynikająca z zdrowego rozsądku. Bez niej jakakolwiek dyskusja jest bez sensu bo dyskutant może wysunąć dowolna teze argumentując "udowodnij, że nie". Teorie naukowe tez uwazasz że powinny być wymyslane z d**y a to przeciwnicy powinni udowadniac że sa błędne a nie ci co ją wysuneli udowadnaic że jest prawdziwa? Tu chodzi o przesłanki . Można wysuwać dowolna tezę , w dowolnie absurdalnym stopniu , jeśli nie jest prawdziwa można ją obalić. Czy matka jest transwestytą -owszem można udowodnić że nie jest . Zbadać czy spelnia warunki bycia nim-czy przebiera sie za meżczyznę ? Czy tez nie.Proste. Jeśli pragniesz udowodnienia istnienia Boga, to i my możemy pragnąć od Ciebie udowodnienia Jego nieistnienia. Co do Baby jagi-nie słyszalam by sie babajaga komuś objawiła , a Ty ? Natomiast czytałam i słyszałam świadectwa ludzi ktorm Bog sie objawił :)

Gość wertyuiopaa
Ja w boga nie wierzę, co nie zmienia faktu, ze ty jestes beznadziejnym głupolem, laska

Gość kjfa
''Natomiast czytałam i słyszałam świadectwa ludzi ktorm Bog sie objawił'' jest w internecie mnostwo swiadectw o objawieniach Boga ludziom, jak Bog odnowil ich serca, pokazal im ze ich kocha ludziom roznych wyznan i roznej narodowosci

Gość .Lilith 666.
a dlaczego akurat ma istnieć Jahwe a nie Perun, Allach, Zeus, czy cokolwiek innego? to tylko wasza słabośc umysłu. Kwestia wychowania - taki folklor tutejszy, ze aktualnie plebs wierzy w mitologie chrześcijańską. W przyszłości beda sie z was śmiać, drodzy katolicy tak samo, jak teraz śmiejecie sie z murzynów wierzących w złe Mzimu. Nie ma różnicy pomiedzy udowadnianiem istnienia chrześcijańskiego Jahwe a udowadnianiem istnienia Odyna albo lesnych goblinów.

Gość kjfa
nie osadzaj bys nie byl sadzony... a mowienie o kims ze jest glupi swiadczy ze lubisz wywyzszac sie nad innymi i uwazasz siebie za madrzejszego to akurat jest bledem bo skad masz ta pewnosc ze to TY masz racje

Czy matka jest transwestytą -owszem można udowodnić że nie jest . Zbadać czy spelnia warunki bycia nim-czy przebiera sie za meżczyznę ? jednak to już jest jakaś cecha bytu, który istnieje, w przeciwieństwie do boga/bogów. Pytanie jest o istnienie najpierw, a nie o charakterystykę. Nie można stwierdzić na 100% że nadprzyrodzone rzeczy nie istnieją. Jednak na 99%-tak. Kwestia tego że wiele ludzi wierzy w ten mniej niż 1%. I to istotnie jest zadziwiające... A udowodnić z całą pewnością, że bóg nie istnieje nie jest na razie w stanie stwierdzić nauka, a tym bardziej wy tutaj :)

Gość .Lilith 666.
i dodam że w wszystko co wymieniłam ludzie wierzyli/wierzą i też Zmora ich dusiła w nocy a Odyn dodawał siły do walki i obiecywał miejsce w Walhali. Objawienia istnieją tylko w waszych mózgach - jesli dana osoba doznająca objawienia(czyt. chora na schizofrenie) bylaby wychowana w tradycji |islamskiej to "objawiłby sie" jej Allach.

Gość gddsds
Chery lady - nic nie namieszala, to jest normalnie napisane, nie rozumiesz tego ? :P

.Lilith 666. Zadałaś pytanie: dlaczego wierzycie w Boga? Jakiego boga? Sprecyzuj. Jest mnóstwo bogów. Jeden wierzy w Ra, drugi w Jezusa i Trójce Świętą, trzeci w Buddę w czwarty swojego boga widzi w krześle. Dla Ciebie "bogiem" jest szatan.

Gość .Lilith 666.
Nigdy nie miałam potrzeby rozmowy z niewidzialnym przyjacielem("Bogiem"), tzw. modlitwy. Religia powstała bo człowiek nie mógł sobie wyjasnić jak i dlaczego świat funkcjonuje - dzis wraz z postepem nauki możemy sie bez niej obejśc. Religia była też narzedziem ucisku władzy państwowej. To jest religia i wybaczcie ale ja nie będe ani jej darzyła szacunkiem ani tolerowała religijność czyt.głupote. Może i jestem nawiedzoną wariatką, ale ja skłaniałabym sie bardziej ku stwierdzeniu że to wy jestescie zaslepionymi konformistami nei potrafiacymi spojrzeć prawdzie w oczy 🖐️

Gość .Lilith 666.
religie.

Gość kjfa
wiem ze to po angielsku, ale nietrudno ja zrozumiec

Gość kjfa
drugs=narkotyki abused = wykorzystywana

Gość .Lilith 666.
Wieże, że człowiek jest zwierzęciem, które powinno skończyć z hipokryzją i głupotą , zacząć żyć pełnią życia, kochać tylko tych, którzy na miłość zasługują, a szkodzić swoim nieprzyjaciołom, zaspokajać swoje pragnienia, zamiast je tłumić. Nie wierzę w zbawienie i życie pozagrobowe, każdy może zbawić się sam. W tym celu powinno sie dążyć do realizowania swoich namiętności i pragnień, bezvzewnętrznych ograniczeń moralnych czy kulturowych. To filozofia, nie religia.

Gdyby była ateistką to by jej nie obchodzili wierzący. Ona chce sobie coś udowodnić, albo wywołać kontrowersje. Tyle w temacie.

Gość .Lilith 666.
zwierzenia jakiejś amerykańskiej blondyny to nie dowód na istnienie Boga, tylko dowód że amerykańska blondyna ma nie równo po deklem, tyle odnośnie tego linku.

Gość heheheh śmieszne
Rozwaliło mnie tych 5 dowodów na istnienie Boga :D Kiedyś ludzie nie wiedzieli skąd się bierze deszcz i mówili że to Bóg ;) Być może za 100 lat okaże się dlaczego coś wam się teraz we wszechświecie nie zgadza. Przecież nie wiemy jeszcze wszystkiego. Katolicy myślą że wszystkie rozumy pozjadali :D

Gość .Lilith 666.
Nie jestem ateistką tylko antyteistką Sprawdź sobie w wikipedii co to znaczy. Względnie satanistka, ale w wielu miejscach nie zgadzam sie z filozofią LaVeya.

"Wierze, że człowiek jest " Tępisz wiarę a sama w coś wierzysz. Hipokrytka

Gość heheheh śmieszne
Poza tym, objawiła mi się Baba Jaga. Od teraz macie dowód na jej istnienie. Lol :D

Gość kjfa
...i wysyla do nas anioly z misja.... nie mowcie ze Boga nie ma nie polegajcie na tym, co sami myslicie ze jest miejcie zawsze otwarty umysl... 666