Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Lilith 666.

Dlaczego wierzycie w Boga, mimo iż on nie istnieje??

Polecane posty

Gość bacchanka
Nie twierdzę, że jest doskonały :) Gdyby tak było przewidziałby upadek człowieka i nie karałby go bezsensownie za bunt ( ale to tematy bilblijne, których nie uznaję)

Gość bacchanka
a czy wierzycie w anioly - Oczywiście, że aborcja to zło ale co to ma z tym wspolnego ? Jak mam nie zwracać uwagi na cierpienie, kiedy widzę wokół ciągłą niesprawiedliwość ? I dlaczego mam nie badać miłości Bożej na tej płaszczyźnie, chyba warto być człowiekiem myslącym i refleksyjnym, zamiast takim, który jest bezmyślną owcą i przyjmuje wszystko jak mu powiedzą, nie zastanawiając sie nad tym nawet przez chwilę

Gość a czy wierzycie w anioly
bachanka ja nie mam smialosci powidziec ze Bog jest niedoskonaly... obracalam sie kiedys w kregu satanistow ktorzy wlasnie twierdzili ze (nie twierze oczywiscie ze nia jestes) Bog jest niedoskonaly i tak samo niedoskonalym na jego podobienstwo jest czlowiek, idac dalej za ich naukami doszlam do punktu ze w beznadzieji i ateizmie chcialam popelnic samobojstwo, nie wiedzialam gdzie,ani jak mam sie ratowac Dzis Uwazam ze Bog jest doskonaly - ukochal nas miloscia wieczna i bezwarunkowa

No właśnie widać, jaki jest doskonały i pełen miłości :D:D:D Własne "ukochane dzieci" naraża na potworne rzeczy, heh

co to ma wspolnego-czy mialas kiedys odwage obejrzec na filmi jak taki malenki czlowieczek ucieka przed rura ktora za chwile rozerwie jego malenkie cialo na kawalki? martwisz sie o swoje cierpienie-myslisz ze Bog widzi czy nie widzi tego co ludzie robia, widzi czy nie widzi wojen na swiecie,gwaltow,molestowania dzieci przeciez jest wszechobecny... ja mysle, ze nasze dni sa policzone bo On juz dluzej nie wytrzyma i ze sa potrzebne nawrocenia i odwaga w ludziach by stawiac czola zlu to sa wojownicy Boga - bardzo potrzebni cala masa jednak korzysta z danego im ziemskiego prawa do zabijania Ty i ja wiemy,ze ten swiat nie zmierza w dobrym kierunku

Gdyby bóg był taki dobry to nie stworzyłby rzeczywistości, w której takie rzeczy się dzieją, to tak banalne i oczywiste, że kiedy słysze pokrętne tłumaczenia o jego dobroci to śmiać mi się tylko chce.

sami odpowiemy za swoje czyny nalezaloby pomartwic sie czy jestesmy wpisani w ksiege zywota Bog sie spyta nas ''co zrobiles z talentami jakimi cie obdarowalem w dniu twojich narodzin'' zmarnowales je dla wlasnych korzysci, czy wydaly one dobre owoce? kazdy z nas ma w sobie ludzkie odruchy, kazdy moze czynic dobro lub zlo i ja wierze ze za kazde wypowiedziane slowo i za kazdy czyn kiedys odpowiemy i ze nic nie odbija sie bez echa we wszechswiecie z naszych czynow

bo tak jest najlatwiej-zwalic na kogos odpoiedzialnosc za zlo na ziemi ale do glowy by mi nie przyszlo by mieszac w to Boga uwazam ze to wielki grzech,niezrozumienie tematu, brak wiary w Boga sklania ludzi do takich wnioskow

Prawda jest taka, ze gdyby Bog mial nam objawic caly swoj Majestat, zostalibysmy unicestwieni Jego blaskiem my,marne robaczki osmielamy sie watpicw nieskonczone dobro i kazdego dnia zamiast rachunku sumienia i proby zmiany wlasnego zycia wolimy siedziec wygodnie i po prostu nie robic nic, choc wokolo jest tyle do zrobienia...kazdy z nas to widzi

ale sa na tym swiecie ludzie, i byli i pewnie jeszcze beda tacy ktorzy swoja charyzma, doswiadczani ciezko przez los robia/robili ile moga/mogli ...

Przez ponad 45 lat służyła ubogim, chorym sierotom i umierającym w Indiach. Już w latach siedemdziesiątych była znana na świecie jako adwokat biednych i bezbronnych. O jej życiu i działalności powstawały liczne filmy i książki. W 1979 roku otrzymała Pokojową Nagrodę Nobla, natomiast rok później najwyższe indyjskie odznaczenie państwowe order Bharat Ratna za pracę humanitarną. Misjonarki Miłości systematycznie rozwijały się i w roku jej śmierci (1997) obsługiwały 610 misji w 123 krajach (hospicja, domy dla zakażonych HIV/AIDS, trądem i gruźlicą, jadłodajnie, programy wspierające dzieci i rodziny, domy dziecka i szkoły).-Matka Teresa ona potrafila nakarmic wiele dzieci choc sama byla biedna... jesli nie mozesz nakarmic dziesieciu,nakarm jedno

przyklad klasyczny... przyklady chcialabym mnozyc na koniec prosze Was uwierzcie, ze Wy tez mozecie musze spac-obowiazki wzywaja wczesnym rankiem dobranoc 🌻

" Prawda jest taka, ze gdyby Bog mial nam objawic caly swoj Majestat, zostalibysmy unicestwieni Jego blaskiem my,marne robaczki osmielamy sie (...)" --> i to można zbyć banalnym- GDYBY BÓG BYŁ DOSKONAŁY I DOBRY, TO STWORZYŁBY NAS TAKIMI, ŻE BYLIBYŚMY W STANIE BEZ PROBLEMU STANĄĆ Z NIM TWARZĄ W TWARZ. Jako jego ukochane dzieci, które tak bardzo kocha, stale bylibyśmy w jego obecności i bylibyśmy jedną wielką kochającą się rodziną bożą, a nie. Produkujesz się, produkujesz, wysilasz i szukasz pokrętnych wyjaśnień, a nie potrafisz zbyć tak banalnej prawdy- BOGA NIE MA, BO GDYBY BYŁ, TO ŚWIAT BYŁBY LEPSZY, a wszystko, co ma na ten temat do powiedzenia kościół itp to stos takich bredni, że się od tego mózg lasuje- wszystko po to, by namieszać we łbach prostym ludziom niezdolnym do refleksji, by robić na nich SZMAL.

Gość hahahahahaha he he
15% ludnosci to psychopaci, ludzie nie zdolni do ludzkich odrcuhow, takze ciekawe co on mieli ze swoim talentem zrobic :D? MORDOWAC A JAK. Moze bog ma poczucie humoru i to nie jest swiat rzeczywistosc tylko gra jak kazda inna ciekawe kto wygra. Tytlu pierdol sie dawno nie naczytalem. Ale z opowiesci znajomych slyszalem juz lepsze historie o jazdach po narkotykach. Wesole smutne straszne dziwne i inne :) Ale jakos zaden z nich nie twierdzil ze drzewo ktore z nim gadalo nas stworzylo dba o nas i inne pierdoly. Autor(ka) tematu miala racje jestescie za slabi psychicznie zeby przyjac na wlasne barki ciezar rzeczywistosci Ide pogadac ze smerfami, oni przynajmniej sa na kazde moje wezwanie (997) ciao

Gość i jedyne co macie do powiedzen
w temacie to wytykanie,wysmiewanie i pogarda... nie ma tu z kim prowadzic dyskusji na poziomie, bo przeciez o czym, skoro ktos woli bajeczki o smerfach... tak mi okropnie was zal

Gość zew ryczacej gesi
Komu jest na rękę nie chrzcić małych dzieci http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/533269_280152108754000_1427676863_n.jpg W skrócie: ujęto dwóch młodych satanistów, ktorzy uprowadzili chłopca (7 lat) na ofiarę. Policjant (na zdj.) pyta - czemu ten chłopiec? - Bo nie jest ochrzczony? - A skąd wiecie, że nie jest ochrzczony? - Ma diabelskie znamię oznaczające, że nie był ochrzczony. - A skąd wy wiecie, że je ma? - My tego nie wiemy, ale nasz pan, szatan, mówi nam, że tak jest. Matka chłopca na pytanie policjanta, kiedy ochrzciła syna, odpowiedziała, że nigdy. CZEKAŁA AŻ SKOŃCZY 14 LAT

Gość w internecie jest film
o dziewczynie ktora byla opetana-zawarla przymierze z szatanem ktoremu oddala sie w zamian za to, zeby jej matka miala zaczac okazywac jej milosc wziela udzial w satanistycznej mszy i doszlo do opetania...

Gość nocococo
No tak, standardowe pytanie, które zadaje każdy ateista/wątpiący: SKORO BÓG JEST MIŁOŚCIĄ, TO DLACZEGO STWORZYŁ TAKI OKRUTNY ŚWIAT? DLACZEGO NIE JESTEŚMY DOSKONALI? Otóż i właśnie dlatego że Bóg jest miłością. Z miłości stworzył DOSKONAŁY świat i doskonałych ludzi. Z miłości też nie chciał żeby byli marionetkami, robocikami w Jego rękach. Jakim okrutnym Bogiem byłby gdyby bawił się nami całą wieczność, istotami bez wolnej woli? To byłoby ok? Może dla ludzi ok, w końcu im byłoby dobrze. Ale On nie czułby że to jest w porządku, nie o to mu chodziło. Dlatego dał nam WOLNĄ WOLĘ, abyśmy mogli wybrać, sami zdecydować - zostajemy z Nim czy wybieramy poznanie dobra i zła. Ludzie SAMI zdecydowali - skutkiem jest pojawienie się na świecie grzechu. I dlatego też Jezus musiał za Nas umrzeć. Dzięki Niemu jesteśmy usprawiedliwieni, Jego krew zmazała Nasze winy. Ale musimy to przyjąć, zaprosić Go do swojego życia...wtedy staniemy przed Bogiem czyści...

Gość i to my naszymi czynami
wypuszczamy z piekla demony ... ludzie nierozumni!!! zrozumcie!!!

Gość hahahahahaha he he
Nie mozna dyskutowac z nami na poziomie? Ale to wy przytaczacie jakichs nawiedzonych ludzi, prawicie moraly ktorych KTOS was nauczyl. Nic z tego co piszecie to wasze wlasne przemyslenia kompletnie nic. Tylko powtarzacie bajki ze to my chcielismy zyc w grzechu ze jezus z nas umarl. To wszystko nakladli wam do glow ludzie ktorzy rzna was na kase. Ile kosztuja uslugi kosciola? To wszystko sie kupy nie trzyma. Jezeli Bóg istnieje to ja jestem swinia. Chyba zmienie sie w swinie co? A co do smerfow to sa calkiem realni (997 to numer na policje)

Gość hahahahahaha he he
jeszcze jedno, a co z psychopatami ktorzy tacy sie rodza? Oni nawet jakby chcieli nie moga odczuwac tego co my. Czyja to wina? Rodzicow, dziecka, rodziny, przyjaciol, psa, kota, czy moze mrowki?

Gość 2torialis
Do autorki Zamiast się wynurzać na forum w ramach konstruktywnego relaksu proponuje ci udać się do meczetu i tam zadać do pytanie. Cwana "bestio"za pięć złotych.:classic_cool:

W sumie satanizm to taka sama błędna religia jak katolicyzm gdzie boga przestawia się jako jakiegoś Jezusa czy jakiś świętych starców z brodą, bozię i aniołki w niebie a szatana jako stwora ze spiczastymi uszami i zębami. To wszystko kit. xxxxxxxx wcale się nie dizwię,że w Boga nie wierzysz skoro masz takie wyobrażenie o świecie duchowym :) ;D

Gość delta-bravo-tango
"Dlaczego wierzycie w Boga, mimo iż on nie istnieje??" 11 A skad wiesz ze nie istnieje ?? TAK wierze w Boga. Dlaczego ?? Wyczuwam jego obecnosc, mam go w sercu, On mi pomaga. Jeszcze jakies powody ??

Gość hahahahaha hehe
A skad wiesz ze nie istnieje ?? TAK wierze w Boga. Dlaczego ?? Wyczuwam jego obecnosc, mam go w sercu, On mi pomaga. Jeszcze jakies powody ?? Lepiej idz z tym do lekarza poki nie jest za pozno. Ja czuje ze mnie czasem reka swedzi, o czym to swiadczy? Wierze w przypadki :) Przypadkiem cos ci sie udalo mimo ze twoim zdaniem nie moglo. To nie jest bog tylko szczescie :) Wlasnie to moze pogadamy teraz czy istnieje pech i szczescie :D? Ludzie kochani otrzasnijcie sie z tego snu. Zycie to nie bajka i gowno na was czeka a nie wieczne zbawienie :) Jak mozna z wami gadac skoro wy CZUJECIE jego xDDDD Pytanie gdyby nikt wam nie powiedzial o bogu to czy tez byscie go czuli? Co cwaniaki? I czemu nikt nie podejmuje tematu psychopatow? I wreszcie wiecie co to jest autosugestia? Ludzi nawet placebo uzdrawialo, a wy mi o bogu i cudach zalosne. Idzcie lepiej kupcie sobie leki homeopatyczne i zryjcie to gowno do smierci modlac sie o zbawienie wy grzesznicy. Moim jedynym bogiem jest moje sumienie, ktorego niestety psychopaci nie maja. To tez dla nich bog nie istnieje i zla nie ma. Sumienie mi sie objawia czesto gdy trzeba ;) A Bóg? Boga nie ma nie bylo nie bedzie. Jedyna prawda jest to ze w proch sie obrocisz.

Gość delta-bravo-tango
Pamietaj ze to jest tylko twoje zdanie.

Gość delta-bravo-tango
nie isteniej cos takiego pech lub szczescie.