Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Lilith 666.

Dlaczego wierzycie w Boga, mimo iż on nie istnieje??

Polecane posty

"a czy wierzycie w anioły" piękne to jest i poruszające też często do tego wracam . W ogóle mądrze piszesz :)

Gość zew ryczacej gesi
czy trzeba wieżyc w anioły ja je proszę i np mnie budzą na 5 lub 7 rano a jeszcze słyszałem ze jednej kobiecie to znajdują miejsce na parkingu

haha :D robotne -czemu ja takich nie mam, zawsze muszę sama szukać miejsca na parkingu ;)

Gość a czy wierzycie w anioly
takich swiadectw na youtube jest grom zarowno jak w calym internecie ... co ciekawe wizje piekla ludzi ktorzy sie tam znalezli pokrywaja sie z wizjami jakie miala np Faustyna Kowalska... nie rozumiem kompletnie zatwardzialosci ludzi Bog juz nam o wszystkim powiedzial i wszystko pokazal wystarczy sie tym tematem troche glebiej zainteresowac by po prostu sie upewnic czy nie wierzac w niewidzialne ma sie racje,czy tez nie

Shessada Bog dla mnie wielkie,wielkie cuda uczynil, ale najwiekszym jest moje nawrocenie mialam do czynienia z okultyzmem... a nie wiem czy wiecie ze to najkrotsza droga do opetania... nie zycze nikomu zaprosilam do swojego zycia demona kilka lat temu nigdy tego nie zapomne

Gość lookrecja niezalogowana
ale ten filmik to idiotyzm absolutny :O hahahahah "ateiści to egoiści", jasne, szufladkowanie typowe dla debili. blablabla, jak trwoga to do boga, przestraszony ćpun i autosugestia. norma

i moge jedynie przestrzegac innych by nie probowali demon da ci palca a w zamian bedzie chcial cala reke jak zaprzestaniesz praktyk-bedzie sie mscil nie da spokoju

Gość .Lilith 666.
Nie uczestnicze już w dyskusji bo widze że pierdolita o duchach i innych zabobonach ale zastanawia mnie dlaczego: 1.Sporo osób nie podaje argumentów tylko obrzuca mnie inwektywamy. 2.Sporo osób zwraca sie do mnie w rodzaju męskim. Cóż, widać, jakie mamy społeczeństwo. Widac jak dokaldnie ludzie czytają co mam do powiedzenia i jak prosto myślą.

osobiscie otarlam sie o reiki... mialam byc uzdrawiaczem... do dzis nie moge uwierzyc w swoja naiwnosc

wtedy tez myslalam ze to pewnie zabobony

Lilith, Kobieto, tutaj szukasz merytorycznej dyskusji???? Tutaj to co najwyżej możesz liczyć na niewymagającą rozrywkę na odprężenie po męczącym dniu...

Gość bacchanka
Strasznie miłosierny ten Wasz Bóg skoro nie potrafi wybaczać człowiekowi i zsyła go na wieczne potępienie, czyż to nie przeczy sobie wzajemnie? 🖐️ Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia : spełni błahą prośbę powiedzmy o 5 z matmy na koniec, ale kilkuletnie błagania chorego nieuleczalnie dziecka w hospicjum nie ? Zadziwiająca logika 🖐️

Lilith wybacz ...ale ja nie widzę u Ciebie chęci merytorycznej dyskusji . Ty jedynie cały czas próbujesz obrażać osoby o innych pogladach niż swoje własne . Czy zauważasz że jesteś nietolerancyjna ? Oraz niekulturalna ....Przykro mi to mówić , ale niestety to fakty. Nie wierzysz, w porządku, ale po co nas z tej okazji obrażasz i na siłę próbujesz wcisnąć swój punkt widzenia ? Dlaczego każdy kto myśli inaczej niż Ty jest zaraz w Twoich oczach idiotą ? Zastanow się nad tym. Pytałaś-odpowiadano Ci . Lecz Ty nie szukasz odpowiedzi , a tylko zaczepki i możliwości ubliżania .

a za co myslisz ze Bog umarl na krzyzu??? mowiac tak czynisz jego ofiare daremna ! ale Biblia mowi tak: musicie narodzic sie z wody i z ducha jesli chcecie wejsc do krolestwa niebieskiego nic nieczystego nie wejdzie do nieba potrzeba pokuty, wyrzeczenia sie grzechu i modlitwy decyzje podejmujecie WY to jest wlasnie esencja narodzonego chrzescijanina: modlitwa, milosc do blizniego, pokuta, przede wszystkim zerwanie z grzechem czy warto nie byc swiatowym a skromnym chrzescijaninem WARTO

Gość bacchanka
Cóż.. Biblia mówi różne rzeczy nieprawdziwe i absurdalne, gdyż była tłumaczona tak wielokrotnie, że zatraciła pierwotne znaczenie i teraz jest kompletnie nieprawdziwa w porównaniu do oryginału. Jak możesz opierać się na Bilbii widząc oczywiste nieścisłości ? W ST okrutny Bóg namawia do zabójstwa własnego syna Abrahama, który Go bezwiednie słucha, potem Bóg mówi Abrahamowi, że to była próba wiary... Wyrzyna w pień wszystkich Egipcjan, zabijaja Onana za stosunek przerywany z żoną, oszukuje podczas walki Abrahama z ludem koczowniczym i można tak wymieniać bez końca... Jestem dobrym człowiekiem i nikomu zła nie czynię - pomagam każdemu, kto na to zasługuje - ale w takiego Boga jaki jest opisany w Bilbii NIGDY nie uwierzę

Bóg nie zsyła na potępienie-to człowiek sam poprzez swoje wybory i decyzje zgotowuje sobie swój los . Jeśli chodzi o cierpienie nie odpowiem-nie umiem, ale ufam, pomimo to ...Bóg sam także cierpiał, był bity, upokarzany , skatowano go na śmierć . Cierpienie i to dlaczego ono jest na świecie, pewnie Bóg wie dlaczego tak jest i jaki jest jego sens .Jedno jest pewne -dla wielu osob było ono błogosławienstwem, czas choroby otworzył im oczy , nie odpowiem dlaczego umieraja dzieci, dlaczego są huragany, trzesienia ziemi i powodzie, na pewno nie dzieje sie to z powodu okrucienstwa Boga . Ufac pomimo tego nie jest to łatwe. Ale nie jest niemożliwe . Bog nigdy nie obdarza czlowieka krzyzem cięższym niz taki ktory on moze uniesc. Kazda osoba ktora cierpi bierze udzial w męcę Jezusa-jest blisko Niego, i wierz mi On te osoby umacnia swoją łaską , daje im siły by wytrwaly o ile one mu ufają i podejmuja ten trud dobrowolnie z miloscia.

szukajcie a znajdziecie-czytamy w Biblii... ale kto dzisiaj szuka Boga? popatrzie na swoje rece na swoje czyny i na ich owoce a potem odpowiedzcie sobie sami czy nalezycie do Boga swojimi grzechami tracimy wiez z Bogiem i sami rzucamy sie w otchlan ''wchodzcie przez ciasna brame gdyz szeroka brama wiedzie na zatracenie'' szeroka brama jest wygodniej przejsc, ale sami poniesiemy kiedys konsekwencje wlasnych czynow

''Bóg sam także cierpiał, był bity, upokarzany , skatowano go na śmierć '' dokladnie i nigdy sie nie uzalal

bacchanko temat Biblii jest bardzo skomplikowany, to temat na dłuższą romowę, nie da się odpowiedziec w trzech zdaniach, ale ja Ciebie częściowo rozumiem że masz takie odczucia po lekturze Biblii (zwłaszcza jesli nie mial Ci jej kto wyjasnić lub czytałaś nie całą lecz wyrywki ). Możemy jutro o tym porozmawiac jeśli byś chciała (o ile ktos inny nie udzieli tu mądrzejszej odpowiedzi ;) a mam nadzieje ze moze się ktos taki znajdzie bo ja nie jestem specem biblistą, ale na ile będe umiała to chętnie wyjaśnię przynajmniej niektore rzeczy . Dobrej nocy . Z Panem Bogiem (w którego jedni wierza a drudzy nie-ale i tych i tych On kocha :)

Gość bacchanka
W takim razie skoro nie zzsyła cierpienia na ludzi - skoro widzi umierajace, błagających choć o 1 dzień życia dłużej ludzi dlaczego nie zainterweniuje ? Jeśli jest doskonały - zrobiłby to. Jeśli jest doskonały a tego nie robi - nie jest dobry ani miłosierny, skoro celowo nie pomaga, chociaż jest Absolutem, Miłością i Doskonałością samą w sobie ?

Gość bacchanka
Shesadda - jutro chyba będę, ale niczego nie obiecuję, bo nie jestem pewna do końca, czy znajdę czas, także życzę miłej i spokojnej nocy :)

Zgadzam się z bacchanką, to najlepszy dowód na absurd istnienia Boga. A co, poddaje nas "testom" na wytrwałość? To tym bardziej taki bóg jest... szkoda słów

bachanka uczeni w pismie i ludzie na golgocie tez krzyczeli do Jezusa na krzyzu:czemu sie nie uwolnisz skoro jestes Bogiem!!! Niewazne jest dla mnie ile bede musiala wycierpiec w zyciu... to nie ma zadnego znaczenia a cierpienie ... coz... pros o wlasciwe zrozumienie tego tematu

Gość bacchanka
7snacks- argumnet dobry :P Tyle, że ja uznaję istnienie Boga jako Stwórcy, neguję jednak Jego ingerencję w życie ludzie, nie uznaję Bilbii i wszelkich ksiąg świętych - wg. mnie człowiek okazał się kiepskim eksperymentem, żałosnym tworem, od którego się odwrócił Bóg, widząc, co wyprawiaja ludzie i do jakiego okrucieństwa są zdolni, a niestety przeważa w nich zła, nie dobra strona

Gość bacchanka
a czy wierzycie w anioly - licze, że kiedyś uzyskam satysfakcjonujące odpowiedzi na pytania

Jeśli Bóg jest, to jest absolutem, jest nieskończoną doskonałością, jest nieomylny. nie ma sensu w ogóle konstrukcja "niedoskonałego stwórcy", bo takim by był ten bóg jeśli byłby rozczarowany własnym dziełem...

bachanka gdybysmy mieli minuta ciszy uczcic smierc kazdego zamordowanego dziecka w lonie matki, od 1970roku, milczelibysmy 100lat... pomysl czasem ze Bog na nas patrzy i nawet takie grzechy wybacza moze warto zwrocic uwage na inne sprawy niz nasze wlasne cierpienie nie nalezy badac milosci Bozej na tej plaszczyznie, czy na plaszczyznie wlasnych codziennych problemow, to blad!