Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mogę spełnić wszystkich po

Szlachetna paczka

Polecane posty

Gość gość
Bo tu chodzi o to ze człowiek biedny ma honor prosić nie będzie bo często się wstydzi, a patologia wstydu nie ma, byle się napić, wyhaczyć cos a nawet ukraść. To są ludzie bez zasad i honoru.

Gość gość
Do gosc, ktora prosila o podanie kontaktu do mamy dwojki dzieci, ktora po odwarstwieniu siatkowki w obu oczach jest jednooczna i na drugie oko slabowidzaca. Prosze o odzew na meil: ania.remez@o2.pl.

Gość gośćiowa2222222222222
do: gośćniezdecydowany darczynca dziś Myślę że z opisu całkiem ok... I nie ma żądań typu nowy laptop, smartfon czy tablet, całkiem normalnie. someonenew dziś Ależ skąd, są i w tym roku opisy o chorobie alkoholowej, więc nie jest tak że są wykluczani alkoholicy. Niestety.

Gość gość
Może niech się pochwali osoba, która otrzymała paczkę, czy wszystko dostała.

Gość gość
jeżeli ktokolwiek zastanawia się nad pomocą jakiejś rodzinie to proponuję Karolinę. obejrzałam przed chwilą reportaż i łzy aż się w oczach kręcą..... http://uwaga.tvn.pl/uwaga-po-uwadze,2680,n/uwaga-po-uwadze-16-xi-2015,186060.html macie na żywo obraz, komu należy pomóc, nie będziecie pchać pieniędzy w anonimowe rodziny dzieciorobów!

Gość ty mućkoooo
W bazie są także rodziny z jednym lub z dwojgiem dzieci, jak tez osoby starsze i samotne. Nie wpierniczaj wszystkich do jednego wora. Skoro wzruszył Cie ten reportaż nic nie przeszkadza w tym żebyś wysłał/a tam paczkę czy jakąś kwotę. Zamiast dodawać głupie komentarze pomagaj,bo odnoszę wrażenie ,że jesteś jak przysłowiowa krowa ,która dużo ryczy a mało mleka daje!

Gość remeree
someonenew 2015.11.23 Chcę Ci tylko napisać, że rodziny, zanim trafią do bazy rodzin w Szlachetnej Paczce są skrupulatnie sprawdzane i ktoś kto mam problem alkoholowy nie podlega pomocy i jest wykluczany z programu. Sratatata! Wolontariuszami są różni ludzie o różnym podejściu do życia, o różnej wrażliwości i o różnym poziomie trzeźwego myślenia. Niektórzy niestety podatni na mydlenie oczu, w którym specjalizują się rodzinki żyjące z biedy. To raz! Dwa - w przypadku problemu alkoholowego w rodzinie wcale nie jest tak, że rodzina jest automatycznie wykluczana . Wykluczane są tylko potrzeby osoby pijącej, reszta rodziny może brać udział w paczce. Tylko trudno robić paczkę dla rodziny, tak, ze by osoba pijąca nie mogła z niej korzystać ( jaka też mamy pewność, że nie posprzedaje tego, co dostali domownicy? )

Gość kierowcabombowca
krótko napisze i na temat. \oid 9 lat jeżdze do rodzin i rozworze PACZKI. byłem już w różnych domach i adresach. jeśli w jakimś rejonie są rodziny które maja meeega wymagania no coż. Uważam że każdy rejon ma swojego lidera i wolontariuszy!! którzy są odpowiedzialni za rodziny i ich potrzeby, na te kilka lat pomocy w paczce mogę smiało powiedzieć że może było kilka adresów gdzie mieliśmy mieszane uczucia!!! czasy są ciężkie i pamiętajcie że paczka trafia do ludzi albo wykluczonych ze środowiska albo w głównej mierze dla dzieciaków. piszcie Co chcecie ale ja uważam że taka Paczka jest wspaniała a co do zasiłków i innych spraw to pod lupe powinno iść Cari...as i mopsy!!!!! pozdrawiam z małopolski [ps w tym roku też będę brał udział

Gość kaktuss
Ja 3 lata temu bralam udział w tym i powiem ze to jest bardzio fajne, w tedy moja mama byla ciezko chora i nie stac nas było na leki, jedzienie ubrania nie raz było ze musieliśmy się pozyczac pieniądze w tedy bylo nas w domu 6 po tej akcji nabralismy siły do walczenia z zyciem,wolontariusze bardzio mili i poznalam nawet osobe ktora to wszystko nam dała i ona pytala czy wszystko dostaliśmy i się zgadzialp. 14 lat temu straciłam siostre było mojm rodzicom ciężko ale wyszli z tego. Teraz 3 miesiace temu straciłam mame ojciec sie załamał rodzienstwo wyprowadziło się jest ciężko bo nie mamy pieniedzi na poctawowe zeczy, teraz zmow przyjechali wolontariusze ale ja nie lubie prosic o pomoc i oni sami widziel co nam potrzeba. Uważam ze ta akcja jest najlepsza...!

Gość gość
ja też się załamię jak stracę mieszkanie bo ciężko mi jest spłacać kredyt z trójką dzieci kiedy mąż sam pracuję .dla mnie jak ktoś ma własny kąt jest bogaty i powinien zadbać o swoją rodzinę najważniejsze jest mieć gdzie mieszkać małe ciasne ale własne nie wszyscy to doceniają.żal mi tylko rodzin dotkniętych chorobą ale nie alkoholową i dzieci

Gość gość
niech szlachetna paczka zacznie walczyć nie z biedą tylko z tak zwana chorobą alkoholową .mają za co pić ,sprzeda taki lodówkę lub przepije pieniądze na kurtki dla dzieci przyjdzie wtedy szlachetna paczka i da

Gość gość
Pani Bogusława (33 l.) wraz z mężem Andrzejem (36 l.) wychowują pięcioro swoich dzieci: Alicję (12 l.), Dominikę (10 l.), Dawida (8 l.), Julię (7 l.), oraz 18-miesięczną Claudię. Rodzina oczekuje na narodziny szóstego dziecka. Rodzina radziła sobie samodzielnie, aż do momentu utraty pracy przez pana Andrzeja. Od tej pory większym problemem stał się kredyt zaciągnięty wcześniej na remont mieszkania. Mąż pani Bogusławy zatrudnił się do pracy w weekendy, lecz wypłata nie wystarcza na utrzymanie 7-osobowej rodziny. Pani Bogusława na razie nie może podjąć pracy, ponieważ opiekuje się malutką Claudią oraz spodziewa się kolejnego dziecka. Obecnie rodzina utrzymuje się z zasiłku okresowego (1175 zł), zasiłku rodzinnego (741 zł) oraz wypłaty pana Andrzeja (480 zł). Po odliczeniu kosztów utrzymania domu, na jednego członka rodziny przypada 284 zł na miesiąc. Rodzina żyje w bardzo skromnych warunkach mieszcząc się w jednym pokoju. Drugi pokój, dziecięcy, nie został wyremontowany z powodu utraty pracy przez pana Andrzeja. Rodzina ciągle korzysta z zapomogi, a pani Bogusława mówi po co pracować jak ona ma więcej z gminy niż jakby miała pracować .Podobno nie biorą takich rodzin a tu jednak ,pomagajmy starszym schorowanym ludziom a nie młodym dzieciorobom siedzącym na zasiłkach .

Gość gość
Pan Andrzej utracił pracę, to na pocieszenie żonka doopy dała i zaliczyli ( pewnie kolejną ) wpadkę z 6 dzieciakiem, i to wszystko w jednym pokoju ze starszymi dziećmi, klasyka gatunku :P

Gość gość
nic nie pomożecie a żal wam duppy ściska, PATOLOGIA

Gość gość
Tak żal nam ściska ,że nie mamy siódmego bękarta , straszny żal. Jebij się w pessde, bo mózgu już nie masz

Gość gość
IDŻ ROBIĆ BACHORY, PÓKI MOŻESZ :D

Gość gość
Zrobią bez twojej zachęty patologio. Łasa na na 500 zeta i szlachetna paczkę. Kupuj kondomy w sh i pozwij producenta k***o rozpłodowa

Gość gość
Rodzice zazwyczaj tych rodzin są niepełnosprawni intelektualnie , nic nie robią ku temu by żyć lepiej , robią dzieci na potęgę chleją alkohol , palą fajki za paczkę fajek idzie kupić pieczywa a zamiast flaszki idzie ugotować gar zupy i nawet na deser dzieciom by starczyło , no ale patole wolą chlać w takich rodzinach pomoc tylko jedna - odebrać dzieci dać do rodzin zastępczych , a starzy niech się zachleją na śmierć aaa odebrać zasiłki im to by szybciej zdechli , takich ludzi powinno się likwidować i szlus , po huja to komu potrzebne

Gość gość
szkoda tylko dzieci tych rodzin

Gość gość
dziś nic nie pomożecie a żal wam duppy ściska, PATOLOGIA X Z patologii zapewne ty pochodzisz, jak można wywnioskować z twojego sposobu wypowiedzi. Też czekasz na SzP, że się tak stroszysz ? :D

Gość gość
gość dziś dziś nic nie pomożecie a żal wam duppy ściska, PATOLOGIA X Z patologii zapewne ty pochodzisz, jak można wywnioskować z twojego sposobu wypowiedzi. Też czekasz na SzP, że się tak stroszysz ? smiech.gif x zgadzam się z gościem 17.41 PATOLOGIA i to żałosna:(

Gość gość
gość dziś gość dziś dziś nic nie pomożecie a żal wam duppy ściska, PATOLOGIA X Z patologii zapewne ty pochodzisz, jak można wywnioskować z twojego sposobu wypowiedzi. Też czekasz na SzP, że się tak stroszysz ? smiech.gif x zgadzam się z gościem 17.41 PATOLOGIA i to żałosnasmutas.gif x zgadzam się z gościem 18:38 Patologia i to żałosna, wyczekująca z utęsknieniem na szp :P :D

Gość gość
panowie proponuję zorganizować walki na ringu ,zarobicie na prezenty na święta

Gość gość
Pani Angelika (22 l.) wraz z mężem Damianem (24 l.) są rodzicami 2-letniej Julki. Rodzina radziła sobie samodzielnie dopóki rodzice pana Damiana wspierali ich finansowo, oraz w opiece nad małą Julką. Kiedy rodzice pana Damiana postanowili, że rodzina powinna zarabiać sama na siebie, wtedy ich sytuacja finansowa uległa znacznemu pogorszeniu. Obecnie rodzina utrzymuje się z dorywczej pracy pana Damiana, oraz z zasiłku z MOPSU. Po odliczeniu kosztów utrzymania mieszkania daje to 312.67 zł na osobę miesięcznie.

Gość gość
chodzi tu też o podejście do życia typu,rodzice pomagali finansowo i przy dziecku młodzi ,zdrowi ludzie nie radzą sobie z jednym dzieckiem ,nie zrozumiem tego

Gość gość
w tej rodzinie nie ma spełnionego żadnego z warunków Szlachetnej Paczki ,ludzie młodzi ,zdrowi ,jedno dziecko ,rodzice pomagali finansowo bez komentarza ,zastanawiam się czym kierowali się włączając taką rodzinę do programu Pani Angelika (22 l.) wraz z mężem Damianem (24 l.) są rodzicami 2-letniej Julki. Rodzina radziła sobie samodzielnie dopóki rodzice pana Damiana wspierali ich finansowo, oraz w opiece nad małą Julką. Kiedy rodzice pana Damiana postanowili, że rodzina powinna zarabiać sama na siebie, wtedy ich sytuacja finansowa uległa znacznemu pogorszeniu. Obecnie rodzina utrzymuje się z dorywczej pracy pana Damiana, oraz z zasiłku z MOPSU. Po odliczeniu kosztów utrzymania mieszkania daje to 312.67 zł na osobę miesięcznie.

Gość gość
Mops powinien Julci opłacić żłobek a Damianka i Angelikę wypierdolić do roboty.A jak się nie chce oddać Julcię dziadkom w rodzinę zastępczą.Bo rodzice Damianka za długo starego konia niańczyli.

Gość agircha39
Szkoda ze myślicie ze każdy biedniejszy czy proszący o pomoc to patologia.Ja tu na forum prosiłam o pomoc bo ciężko zrobić cos na święta i co zostalam według niektórych patologią a tak na pewno nie jest

Gość gość
Myślę, że tej rodziny nie zgłoszono by do Sz P ,gdyby im się nie należała pomoc. Może mają chore dziecko? z opieką nad którym wiąże się wiele wyrzeczeń, a starsi ludzie(dziadkowie) nie dawali rady!? Ja nie wiem tego, a ty?

Gość gość
jak by było chore to by to z pewnością opisali