Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mogę spełnić wszystkich po

Szlachetna paczka

Polecane posty

Gość gość
Idźcie do biedronki czy jakiejś innej stonki 10 każdego miesiąca i zobaczycie co się dzieje. takie biedne rodziny z kilkoma dziećmi idą na zakupy, bo kase otrzymali z zasiłków i co kupują - x x a jakie zasiłki wypłacaja 10? 10 to wypłacaja pensje, debilki, a nie zasiłki. Ja kiedys brałam zasiłek z mopsu celowy i to było 200 zł na cała rodzine. nie macie pojecia o czym piszecie. JAkie zasiłki 1000 zł??

Gość Mama samotnie wychowujaca
Mi ledwo na jedzienie starcza czasem ja poprostu nie jem daje malej ale jak nie mam to prosze nawet znajomych nigdy nie posunela bym sie do prostytucji wole isc do caritasu na zupe albo ukrasic choc nie potrafie ludzie paranoja co ty kobieto powiesz swojemu dziecku jak pzrzypadkiem sie od kogos kiedys dowie zastanow sie

Gość gość
A może jakiś były wolontariusz sie wypowie który wie jak jest w fundacji naprawdę?

Gość gość
Wolontariusze w SP to sa ludzie naiwni, ktorym cwana "biedota" wciska kazdy kit. Jakis pan Marek boryka sie z choroba alkoholowa ale perfumy chce :D Wypic? :P Matki majace po 9 dzieci i w zyciu nie kalajace swoich rak praca koniecznie potrzebuja zmywarki bo "zmywanie zabiera zbyt wiele czasu" :D Czasu, ktory mozna przeznaczyc na internet lub seriale. Tak na marginesie, czy nastoletnie dzieci to nie moga zmywac? Aaaa.....czasu na zebranie o tablet by nie mialy. Inny przyklad to rodziny z doroslymi dziecmi, nie pracujacymi ale za to z wlasnym przychowkiem. Najczesciej sa to corki, tatusiow owych slodkich brzdacow - brak. I nikt nie pracuje bo pan Jan nie moze znalezc pracy a pani Basa wraz z corkami opiekuja sie dziecmi i wnuami. Trzy baby siedza i sie opiekuja dwojka dzieci :D

Gość gość
A ja już znalazłam dwa ogłoszenia gdzie dziecko 2 letnie, a w innym ogłoszeniu 3 letnie potrzebuje WÓZEK bo stary sie psuje :P Może te dzieci do szkoły podstawowej w wózkach jeżdżą? :P Spacerówkę można sprzedać i na alkohol na święta jak znalazł :) No chyba że kupują wózek na zapas bo mają w zamiarze następne dziecko :P

Gość gość
Kuriozum totalne :\

Gość gość
Nie wiedziałam że biedni w Warszawie tak jak pan Mahad :P , wynajmują za 1 8 5 0 zł mieszkanie :P Ja mam 3 dzieci i w Warszawie wynajmuję za 1 2 00 złotych a biedna nie jestem :P Pan Mahad nie nauczy się języka polskiego bo jego głowa już nie pracuje tak jak u młodych :P To ciekawe jak z wolontariuszami rozmawiał na temat tego, że wózek dla dziecka chce dostać i inne rzeczy :P Państwo nie mówią po polsku... taaa i wolontariusz z nimi po arabsku gadał :P ŻENUA

Gość gość
Nie mówią po polsku ale co to Lalka Monster High wiedzą co to jest i wiedzą jak powiedzieć że chcą kasę i rzeczy dostać bo ich lista była na kilkadziesiąt pozycji. To słuchajcie jak ja mam 3 dzieci i też wynajmuję to zaraz myk do mopsu i powiem, że tyle płacę za wynajem 1200 i nie stać mnie na lalkę monster high dla ,, dziecka'' 22 lata :P

Gość gość
Prostytucja to nie jest dla mnie coś co chciałam robić i chce. Zmuszam się do tego. Nie robie tego cały czas bo jak złapie jakąś prace to wtedy nie obchodzi mnie tamto tylko trzymam się tej pracy. Ale co ja zrobie jak mnie zatrudnią na umowe zlecenie i po miesiącu dowidzenia? Miałam nieraz większe przerwy. Gdybym miała normalą stałą prace za 1200 to spokojnie mi to starczy na życie. Nie potrzebuje luksusów tylko na podstawowe rzeczy do przeżycia.

Gość zappytam z ciekawosci
gość dziś a ile kasy zarabiasz jako prostytutka? Czy Twoi znajomi wiedzą czym sie zajmujesz? Jakich masz klientow przeważnie? Czy zdarzyl Ci się ktoś znajomy,kto byl Twoim klientem?

Gość gość
Prostytutka to co z ciebie za pracownik że cie po miesiącu zwalniają, ty wolisz tyłek nadstawiać żeby zarobić. 1 2 00 złotych to dla ciebie nic. Na dupsku kilka razy tyle wyciągniesz i nie musisz robić osiem godzin, nazwij rzecz po imieniu. Jesteś lebiega do roboty i leń. Ze swojej córki też ściere zrobisz? :P

Gość gość
A ja już bardziej taką prostytutkę szanuję, niż takich cwaniaków, co tylko do opieki latają po zasiłki albo żebrzą w szlachetnych paczkach. Taka prostytutka chociaż zarabia. A , że dupą? Jej dupa, jej sprawa. Ludzie zarabiają różnymi częściami ciała- rękami, głową, nogami, można i dupą.

Gość gość
Tak tak, szacunek do prostytutki? Teraz szmacie nawet trzeba szacunek okazywać. Co ty w ogóle gadasz? Ona pisze że ma jedno dziecko i MUSI tyłka nadstawiać żeby zarobić? Wiesz ile jest samotnych matek? I jakoś tyłka nie dają. Jak mój tata zmarł to matka brała pomoc z mopsu przez jakiś czas bo PO TO JEST MOPS ŻE JAK SĄ LOSOWE PRZYPADKI TO POWINIEN POMAGAĆ. Uważasz że lepiej żeby matka dwójki dzieci której umiera mąż, ma iść tyłek nadstawić? Palnij się w ten pusty łeb. Tak pieprzysz jak potłuczona. Nie wszystkim się zasiłek należy ale nie generalizuj bo części ludzi się należy deklu

Gość gość
gość dziś [11:48 ]chce kobitka byc prostytutką,tyo jest i szczerze,ma rację,tylko aby sie chorobami nie zaraziłą i tyle.

Gość gość
Matko kobiety szacunku! Wniosek waszych wypowiedzi jest taki, że szmatę trzeba szanować a matkę która idzie do mopsu czy bierze szlachetną paczkę już nie ! Palnijcie się. Przecież w mopsach i paczkach też biorą udział na pewno osoby potrzebujące. Może ty burdel prowadzisz i szukasz kobiet głupich naiwniar do pracy? Dlatego zachęcasz że to taka ,, norma'' ;)

Gość gość
Kod rodziny: KUJ-809-405237 Pan Adam (25 l.) i pani Alina (25 l.) wychowują czworo dzieci: Michała (6 l.), Klaudię (4 l.), Dawida (2 l.) i Jasia (6 msc.). Sytuacja rodziny pogorszyła się dwa lata temu, kiedy pan Adam stracił stały dochód utrzymania rodziny. Pan Adam, kiedy tylko ma okazją podejmuje prace dorywcze. Rodzina utrzymuje się głównie z zasiłków socjalnych (1507 . **** Sytuacja rodziny pogorszyła się 2 lata temu- to se walniemy jeszcze jednego bachora :-o

Gość gość
Kod rodziny: KUJ-809-405334 Pani Violetta (44 l.) od lat jest samotną matką, która mieszka obecnie z trójką dzieci: Klaudią (17 l.), Angeliką (18 l.) i Marcinem (26 l.). Sytuacja w domu pani Violetty pogorszyła się gwałtownie niecały rok temu, kiedy kobieta przeszła drugi już udar mózgu, a podczas leczenia szpitalnego zdiagnozowano również nowotwór mózgu. Dodatkowo, w tym samym czasie, syn Marcin stracił pracę i nie może znaleźć stałego zatrudnienia do chwili obecnej. Całkowity budżet rodziny to 1266 zł, który po odliczeniu kosztów utrzymania mieszkania i wydatków na leki ( 592 zł.) wynosi jedynie 674 zł., czyli 168 zł na jednego członka rodziny. Rodzina mieszka w małym mieszkaniu, na które składa się jedynie pokój i kuchnia. Zatem również sytuacja mieszkaniowa rodziny jest bardzo trudna, tym bardziej że jedna z córek pani Violetty, Klaudia, jest w siódmym miesiącu ciąży i rodzina wkrótce się powiększy ****** ale bzykać to się chce:-o

Gość gość
Tak tak, szacunek do prostytutki? Teraz szmacie nawet trzeba szacunek okazywać. Co ty w ogóle gadasz? Ona pisze że ma jedno dziecko i MUSI tyłka nadstawiać żeby zarobić? Wiesz ile jest samotnych matek? I jakoś tyłka nie dają. x x szmata to sama jesteś. Ona jest tylko prostytutką, a ja szanuje prostytutki bardziej niz np. pracowników lombardu czy banku, co naciagaja na kredyty... Podejrzewam, ze to ciezka, i przede wszystkim ryzykowna praca, ale co zrobic jak na kazde ogłoszenie o pracy jest minimum 200 chętnych. Ludzie srednio szukaja pracy z rok, i jak ktos nie ma pomocy rodziny to w skrajnych sytuacjach moze mu nic innego nie zostawac

Gość gość
A ja już znalazłam dwa ogłoszenia gdzie dziecko 2 letnie, a w innym ogłoszeniu 3 letnie potrzebuje WÓZEK bo stary sie psuje x x a tu mnie dziwicie z tym wózkiem ze dla 2 latka juz nie trzeba... Ja pamietam jak miałąm dziecko, to jak miało dwa lata na dluzsze trasy jezdziło w wózku. Oczywiscie na spacer typu 5 minut czy do sklepu nie potrzeba było, ale jak sobie radzicie z pieszymi wycieczkami? Bo my czesto szlismy nad jezioro spacerem to były 4 kilometry, potem dookoła jeziora i powrót do domu, jaki 2 latek przejdzie np. 8 czy 10 kilometrów?? wy na serio wyrzucałyscie wózki jak dziecko miala 2 lata?

Gość gość
gość dziś a ile kasy zarabiasz jako prostytutka? - dorabiam sobie jak jest kiepsko,myśle że miesięcznie nie przekraczam 400-500 zł Czy Twoi znajomi wiedzą czym sie zajmujesz? -nie mam znajomych Jakich masz klientow przeważnie? -od 20-45 lat, przeważnie są to żonaci i w związkach,tłumaczą się że żona im nie daje dlatego chodzą na prostytutki Czy zdarzyl Ci się ktoś znajomy,kto byl Twoim klientem? -nie,ale niektórzy mieszkają na moim osiedlu

Gość gość
Ludzie czemu się dziwicie jak ktoś prosi o wózek dla 2-3 letniego dziecka.Taka spacerówka jest przydatna.Ja sama wożę moje 2 letnie dziecko w spacerówce.Na przykład jak idę do sklepu na zakupy,albo załatwić jakąś sprawę w mieście.Przecież takie małe dziecko nie przejdzie tyle na piechotę albo nieść go to jeszcze gorzej. Mnie tam szlachetna paczka w żaden sposób nie bulwersuje,nie mam zamiaru brać w tym udziału,to jest rozrywka dla bogaczy,bo przecież bycie "dobrym" jest teraz w modzie.Cała ta akcja jest bez sensu,bo niby mówią,że paczka dla rodziny ma być impulsem do zmian,a ja myślę,że nic się nie zmieni w życiu tych rodzin.Najbardziej mi szkoda tych wszystkich małych dzieci,które cierpią przez bezmyślnych rodziców.One nie są niczemu winne,a "dzięki" rodzicom są skazani na biedę.Rozumiem,że pierwsze dziecko może być wpadką ale skoro już przy pierwszym jest ciężko,to po co robić kolejne?To jest jakiś brak wiedzy seksualnej? Sama pochodzę ze wsi i obserwuje,że większość dziewczyn po skończeniu szkoły średniej,skupiają się na tym żeby znaleźć jakiegoś faceta,zajść w nim w ciążę,wziąć ślub,a potem do końca życia być zdaną na niego,to jest szczyt ich marzeń.Potem przez lata nie pracują,bo zajmują się dziećmi i właściwie zostają z niczym,zdane na łaskę pana męża.

Gość gość
Sama pochodzę ze wsi i obserwuje,że większość dziewczyn po skończeniu szkoły średniej,skupiają się na tym żeby znaleźć jakiegoś faceta,zajść w nim w ciążę,wziąć ślub,a potem do końca życia być zdaną na niego,to jest szczyt ich marzeń. x x Kiedys tez sie z tego nabijalam, ale z biegiem zycia zrozumiałam, ze one az tak głupie nie są z tymi mezami, bo Polska to tak patologiczny kraj, ze 90% kobiet bez meza sie po prostu nie utrzyma, wszystkietypowo kobiece zawody maja pensje rzedu 1200-1400 zł. Wiec dobre zamąż pójscie to praktyczni ejedyna szansa na kase u kobiety, chyba ze zostanie lekarzem

Gość gość
Rozumie, że szlachetna paczka to wspaniała inicjatywa. Chętnie dołączyłabym do darczyńców ale jest pewne ale!!!! W tym roku w mojej miejscowości , gdzie jest kilka naprawdę potrzebujących starszych osób- paczki dostaną rodziny którym nieźle się powodzi.Po prostu rodziny roszczeniowe, wszystko z wszystkich nożliwych instytucji wystukają dla siebie , rozpychając się łokciami i mając dużą buzię.To jest chore, nieludzkie , brać tylko dla siebie. Zaznaczam, że rodziny nawet w 50% nie podały swoich rzeczywistych dochodów Masakra, wyzysk uczciwych ludzi co robią paczki. Liderzy tej inicjatywy powinni uczciwie sprawdzać celowość pomocy. Życzę tym co są pokorni i mają skromność w sobie wszystkiego dobrego i wiary, że ktoś was zauważy i sam zaoferuje pomoc .

Gość gość
Totez wlasnie o tym pisalam :D Cwana "bieda" robi w jajco wolontariuszy, naiwnych, niedoswiadczonych i chyba gapowatych. Prosze bardzo... "Pani Marta (26 l.) i Pan Lukasz (29 l.) wychowuja czwórke dzieci: Jakuba (8 l.), Sebastiana (7 l.), Filipa (2 l.), Antonine (5 miesiecy). Rodzina znalazla sie w trudnej sytuacji 4 lata temu, kiedy Pan Lukasz nagle stracil dobrze platna prace. Glównym powodem jest tez kredyt, który zaciagneli na skromny remont domu. Ze wzgledu na malutkie dzieci pracuje tylko Pan Lukasz " :D 4 lata temu pan Lukasz stracil prace. Co wiec robi? Ano, majstruje nastepna dwojke dzieci. Zamiast do pracy, pani Marta beztrosko trafia na porodowke. Na dzieci dadza dobrzy ludzie przeciez. "Brakujace sprzety gospodarstwa domowego: Lózko pietrowe - chlopcy wyrosli juz z lózek w których spia, a rodziców nie stac na nowe pietrowe lózko." Czyli gdzie teraz spia dzieci? A co bedzie, jezeli nikt lozka nie sprezentuje? Dzieci beda spac na podlodze bo mamuska z tatkiem jedynie sie rozmnazac potrafia ale zapewnienie warunkow dzieciom przerasta juz ich umiejetnosci? 😠 Nastepna rodzinka w potrzebie.... "Aktualnie rodzina liczy 8 osób. Rodzice, Anna (33 l.) oraz Andrzej (38 l.) maja na utrzymaniu troje niepelnoletnich dzieci: Adama (16 l.), Eweline (14 l.) oraz Karola (11 l.). Oprócz tego w domu mieszka równiez córka Kamila (18 l.), która nie skonczyla jeszcze szkoly sredniej. 4 miesiace temu urodzila Maciusia (4 mies.) i wraz z partnerem Danielem (24 l.) zamieszkali u rodziców." :D Ot, powielenie roszczeniowej, beztroskiej postawy rodzicow. Smarkata szkoly nie skonczyla ale dzidziusia juz ma. To umie, to potrafi. Teraz dajcie wozek (to miedzy innymi wymienione jest w potrzebach rodziny) Nastepni biedny i pokrzywdzeni przez los.... "Pani Maria (55 l.) mieszka z mezem Kazimierzem (57 l.) oraz synami Rafalem (33 l.) i Piotrem (35 l.). Rodzina jest ze soba bardzo mocno zwiazana. Pan Rafal jako jedyny pracuje, jednak tylko na pól etatu, co daje kwote 650 zlotych na cala rodzine miesiecznie. Dodatkowo maja niewielki dochód z gospodarstwa - 166 zl. Pan Piotr szuka dzielnie pracy zas starszy syn jest szczesliwy, ze ma prace i moze chociaz w malej czesci zapewnic byt swojej rodzinie. " Tak na marginesie to sie wolontariusz zacukal chyba.....pan Rafal to mlodszy raczej. Ale nie czepiajmy sie szczegolow... Dzielny pan Piotr :D Wiecej takich trzeba :D

Gość gość
czytam te wszystkie wypowiedzi i jestem w szoku nie wierzę że to piszą ludzie wykształceni z kąd w was tyle jadu nienawiści kobieta 49 lat jaka aborcja to było by morderstwo kobieto zastanów się nad sobą i swoim myśleniem ja urodziłam 1 dziecko w wieku 17 lat jak dowiedziałam się że jestem w ciąży byłam w szoku ale nawet przez myśl nie przeszło mi abym dokonała aborcji teraz mam 4 dzieci mam w miarę dobrze płatną pracę mąż pracuje na nic nam nie brakuje oczywiście nie mamy samochodu za 100 tysięcy ale po co nam taki luksus jestem zadowolona ze swojego życia i nie wyobrażam sobie innego mam dzięki tak zwanej wpadce jak wy to określacie wspaniałą rodzinę aha i do waszej wiadomości po dziś dzień jestem z ojcem mojej wspaniałej wpadki pozdrawiam was wszystkich opamiętajcie się bo możecie kiedyś obudzić się z ręką w nocniku życie czasem lubi spłatać figla ;)

Gość gość
Jakies kropki, jakies przecinki? W wieku 17 lat dzieciaka juz posiadalas ale i wczesniej do szkoly mooocno pod gorke mialas, co? :O

Gość 49latka
gość dziś analfabetko.Skąd*a nie z kąd.To po 1-wsze. A po 2-gie czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Wspomniałam o aborcji,że poddałabym się ,gdybym mimo rygorystycznego,systematycznego zapobiegania ciąży w nią zaszła,wtedy bez żadnych wyrzutów sumienia usunełabym płod,bo uważałabym,że zrobiłam wszystko i dokładnie,aby do ciąży nie dopuścić.

Gość gość
Haha żal mi was ograniczeni ludzie a co do szkoły to skończyłam ją .Bo miałam większą motywację ja wiem że są rodziny które nie powinny dostać tej paczki ale to nie daje nikomu prawa ich mieszać z błotem ,zazdrość was zżera i tyle .Zagubiliście swoje człowieczeństwo w tej zawiści i to by było na ten temat .

Gość 49latka
gość dziś ,cha,cha... Nie ośmieszaj się!

Gość gość
Do 49 latki według mnie jesteś stara mimo młodego wieku bo 49 to nie tak dużo ,zdegustowana własnym życiem i za to gnębisz innych robisz z siebie nie wiadomo kogo a jesteś zerem w moim odczuciu , na pewno znajdziesz jakiś błąd w mojej pisowni ale to nie forum dotyczące pisowni więc mam to gdzieś.Mimo wszystko życzę Zdrowych,Spokojnych i pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia .