Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggggggonaa

Praca na kasie - Real - 4,20zł na godz. Przyjęlibyście oferte?

Polecane posty

Gość straszny dwor chyba
asłyszałas/es o zatrudnianiu na 7/8 etatu?;) albo innych dziwnych ułamkach?

Gość ukyukiluil
no ale wtedy pracujesz mniej godzin, a minimum musi się zgadzać

Gość straszny dwor chyba
no to nie wiem - moze to nie jest umowa o prace tylko o dzielo czy zlecenie? wtedy chyba minimalna nie obowiązuje? sama słyszałam o jeszcze nizszej propozycji - 3,5 netto za h przy sprzątaniu klatek schodowych. mało bo bez odśnieżania przecież!!! :D pozdrawiam i znikam, również szukać pracy

Gość ggggggggonaa
Witam. Jestem autorką topiku. Z racji tego że jestem uczennicą i przewyższam wiek (26 lat) ani nie mam opłaconych składek to zarobie jeszcze mniej na godzine chyba że dam ksero dowodu jakiejś młodszej osoby uczącej się bądź kogoś kto ma umowe na cały etat i składki są odprowadzane. Ale znajoma nie chciała sie zgodzic dac swój dowód bo twierdzi że jej to jakims oszustwem śmierdzi...że po co im jej dowód itp. Nie rozumie że bez tego pracowałabym za mniej. A tak bym miała te 4,20zł Poza tym pani która przeprowadzała rekrutację powiedziała że trzeba codziennie miec w pracy białą koszulkę z kołnierzem. Bo jak sie będzie w czyms innym przychodzic to szefowa może zwolnić. Ponoć w październiku zwolniła 6 osób :-/ Nosz kuźwa,jak ją razi zwykła bluzka to w jej interesie powinno być zapewnienie pracownikom odpowiednich roboczych koszul. Ja nie mam ani jednej. I co teraz? W takiej sytuacji mam iść i kupic w sklepie min 3 koszule? Po głębszym zastanowieniu nie przyjdę tam dzisiaj na szkolenie. Zadzwonił do mnie pewien pan z ofertą pracy za 2500,nawet osobiście przyjedzie do mnie po CV i list motywacyjny :) Nie będe robić z siebie dziada za 4,20

Gość ggggggggonaa
to w Realu to umowa zlecenie

Gość xushha
ziemia obiecana wiek 21 masakra

Gość ggggggggonaa
tak jakby to od koszuli zależało czy klient zrobi zakupy czy nie :D te baby są śmieszne żal mi tych ludzi którzy również tam byli na tej rekrutacji,widac ze w domu im sie nie przelewa

Gość pewnaosoba
MoIM zdaniem powinnaś iśc spróbować chyba, że naprawdę ktoś ci oferował więcej a następnie po roku dwóch weż i wyjedż z Polski i tu i ówdzie zwłaszcza w Anglii - w Niemczech się nie znam można dostać prace w sklepie - to sa wszystko ich sklepy, sieci - tu doświadczenie i spadaka na Zachód i masz pensję że po prostu dobra praca to jest i tyle. Lepiej płatna niż wiele innych tylko zdrowie nie najlepiej jest zadbane, ale to możesz się wynieść elegancko wyżej- jakieś kursy se porobić i spadać. 26 lat co prawda to trochę stara jesteś, ale może Ci się uda. Zalezy co masz w Polsce - jak jesteś po studiach to sobie fajnie zarobisz jak znasz język. 2 razy tyle co w polskich firmach tylko się fruwa, to na szkoły się nastaw i koniec. A warunki i tak są lepsze- w niedziele wolne wszedzie nie to co w Polsce. I tylko zdrowie maja chyba???? słabiej niż w podobnych pracach, ale wypłata wyższa, a w Polsce wszystko jest do góry nogami z komuny, połowy rzeczy nie ma. Ja osobiście zaraz od młodosci jak nie swoje to spadaka w sklepy i tak też dojdziesz do czegoś, ale trzeba wiedzieć jak myśleć. I tak dalej i tym podobne. A tak mam życie zmarnowane, ale żle nie radzę. W Polsce nic się nie opłaca robić. Właśnie tak siedzę i myślę jak NAWET W TEORII ja się miałam w tej Polsce do tego sklepu na Zachodzie ustawic. Po latach. NIC NIE UMIEM WYMYŚLIĆ. Nic - 1 rzecz tylko pasuje. Ale w moich czasach nierealne. A zgłoszeń do sklepów na zachodzie jest pełno, a pensja jest dobra tylko pracę trzeba utrzymać. Takie zasady.

Gość pewnaosoba
Na zachodzie tez jest najrózniej w tych sieciach - a co oni mają za interes płacić sprzedawcom. Tak samo jak tu. Ostatnio znalazłam DUŻE STRONY, że całe sieci do pracy USTAWICZNIE szukają. Ale najlepiej z doświadczeniem. Tu trochę posiedzieć W ZACHODNIM SKLEPIE ja myślę i spadac. Tylko uwazam dobrze znac się na całości i wtedy można pomanipulować i np. do biura się dostać ale to z Polski już musiałabys coś miec, tu doświadczenie, tam tylko kasa. A też w praktyce zależy wszystko od konkretnego miejsca, ludzi, URZĘDU przecież jak wyjeżdżasz. Takie rzeczy. Nigdzie nie ma lekko teraz. Ja się normalnie ZSZOKOWAŁAM - całe sieci ustawicznie szukają pracowników - takich jak ty - 26 lat, po studiach, nie wiadomo co z tym zrobić, najniższe płace - to wszystko z urzędu prace, żeby coś mieć. Akurat coś więcej zarobią - jaka umowa i tak dalej? Ale gdybym była młodsza to bym próbowała ryzykować choć i tak uwazam, ze przy kazdym układzie PRACA NAJWAŻNIEJSZA zostają studia zaoczne, a jak ktoś ma dzienne to wszystko przechlapane. 26 lat i co ja mam powiedzieć w pracy. Wszedzie. Jak nie dostaniesz normalnie pracy nie ma niczego. Nawet szkoly i to jest ZALAMUJACE bo na zachodzie - choć nie piszę ta szkoła to jednak by przysługiwała, a mnie w Polsce ani tyle swego czasu, a jakie były realia. No cóz... w kompie były chyba i tyle :( Dla mnie na ścianie urzędu, a dla reszty nie wiem gdzie i taki koniec mój bo na sklep to bym miała szanse, ale też nie do konca. 1 rzeczy nie wiedziałam bo wiele osób by poszło do sklepów i tak się lekko wyjeżdża i sie ma godnośc w tym sklepie,ale Polska to takie panstwo ze dzika forsa i nic więcej. Ale tak warto wyjechać a reszta to nie wiem. To szkoly, a to to nie i tyle. Powodzenia zostaje życzyć młodszym bo ja to już niczego nie osiągnę i nie zalezy mi. Reszta to tylko pieniądze tak czy siak. A nie o to też chodzi ,żeby dziko życ na dzikich pieniądzach tylko po prostu ZWŁASZCZA Z POLSKi pewne wartosci - aż się prosi, nic. Bez sensu wszystko i tyle . Jak dla mnie :(

Gość pewnaosoba
Ja Ci życzę pracy za 2500 to by mnie też bardziej interesowało niż taka - której i tak nie umiem dostać i tak dalej...no ale jakie realia są i tak dalej. Ja bym sobie tam przyszanowała prace w sklepie tylko znowu - 26 lat to co - w sumie 2 dzieci , studia z Polski, doświadczenie, najlepiej 4 firmy - takie oczekiwania i jeszcze uśmiech na twarzy z reklamy... z Polski. No to jest samo życie, ale spróbować warto. Czy wiedzieć o takich rzeczach. Tyle. Dzieci na zaocznych, w międzyczasie działalnośc prywatna, szczęsliwa rodzina- ot no kasa i tyle. I jeszcze zejdż każdemu po studiach z drogi z tą rodzina. No cóz... takie zycie to ustawicznie szukają do pracy. Bo kto tam ma rzadzic w tej pracy? A po studiach to szukają awansu a nie kasy i taki koniec.Emigrant nie zasługuje i wiecznie wakaty. Tyle :(

Gość dziaddek
4.20 to nawet nie za jednego funta japierdole co za kraj

Gość pewnaosoba
To sobie popraw państwo i tyle można czasem zrobić. A ja jestem z układu, że w sumie nie mogłam iśc do sklepu bo wszyscy by się obrazili, ale sklep miałam mieć i wtedy można wyżej kombinować i tak dalej. I całe życie jest inne bo sa inne wartosci i tak dalej. A ja jestem okradziona i wszystko żle przez to. To są podstawowe rzeczy - ja się nie dam. Przez to chyba na studiach siedziałam 5 lat. Po tygodniu bym normalnie poszła. A tak całe życie zmarnowałam. A oddana byłam PI RAZY DRZWI nie najgorzej wcale bo na mature - no i w 1 kawałku i po tygodniu bym uciekła bo te studia to było PONIŻEJ DOMU WARIATÓW to się ucieka. A okradziona z takiego układu ja nawet tego NAZWAC NIE UMIAŁAM. Po prostu bym bez zalu odeszła. Choć to skomplikowane. Ale w Polsce to trzeba wiedzieć jest dom wariatów I PONIŻEj. I wtedy się idzie - do domu wariatów to się siedzi wszędzie a poniżej się idzie bo to bez sensu. I tak np. 5 lat siedziałam na dziennych w Polsce PONIŻEJ PSYCHIATRYKA no i co? Nie znasz się na państwie i całe życie rozwalone bo to miała być podwalina mojej dalszej pracy. Jak? I tyle. Zostają mi do dziś tylko wartosci. Gdzie ja się poszłam uczyć? Jak? Coś strasznego. Wszystko do szpitala psychiatrycznego w polsce a dalej dajcie mi spokoj. Bo się dowiem - nie znam się na życiu. Aco to jest życie? Codzienne życie czasem? Co to jest?I tyle :(

Ja też się zgadzam z tym że szkoda twojego czasu. 4,20 za godzinę to kpina w biały dzień!! Hipermarkety zarabiają krocie nie płacą podatku i na dodatek dają grosze. A za wszystko winny jest nasz Rząd bo pozwala na takie przekręty. Gdyby chociaż jeden z nas zwykłych przeciętnych Plaków nie rozliczyli byśmy się to ukarali by nas wysoką karą. A takich kropijcą którzy żyją z wyzysku zwykłego pracownika kary nie poniesie.

Gość pewnaosoba
No widzisz -po co ich wpuściłeś tu wszystkich niczego nie wiedząc o tym jak działają układy CAŁOŚCIOWE w sumie wszedzie na Zachodzie.USA jest trochę inne. Ale w Polsce jest układ niemiecki- całe jest wszystko rozwalone. Ty niczego nie widzisz tylko sprzedawczynię i towar na półce, natomiast Zachod nie tak działa. I mogli mi sklep ukrasc ale no cóz... wszystko jest rozwalone, ciekawe czemu. Np dowiedz się jak działa dokładnie caly uklad NA ZACHODZIE bo USA nie wiem jak leci dokladnie - nie mam pojecia ,nie bede pytała bo bym musiała wyjechać a nawet w pewnej czesci ciała gdzie swiatło nie dochodzi tego nie mam, ale to nie jest towar na polce i sprzedawczyni. Tam sa jeszcze potęzne firmy, produkcje -to wszystko tworzy uklad. A nie tylko sklep i iglaki przed domem. Tam sie tak nie mysli. No kto tak mysli ten tak mysli, ale na pewno nie ja i tyle.Ani zaden normalny czlowiek, ze bez sprzedawczyni w sklepie zycia nie ma. Bez przesady :(

Gość pewnaosoba
Każdy w Polsce żył tylko firmą 20 lat temu, prywatyzacją. Nic się nie liczyło. Nic. A Zachod też jest cały zajechany. I jeszcze sobie to chwalą. Bo żeby się od Polski odgrodzili to im się to podoba - polskie wartosci im się podobaja. Coś strasznego. Dlatego tak napisałam, że nie chce nigdzie jechać bo musiałabym ZNOWU WYRAŻAC SIĘ DOBRZE O POLSCE, a po co? A w sumie o czym jak już prawdę znam. Przepadłam ze same nieuleczalne przypadki. Co z takimi ludzmi robić? Nieuleczalne przypadki szpitala psychiatrycznego. JEDNA RENTA i tyle. I ja też z tego jestem rencistka. I co dalej? i sie dowiem - ja jestem rencistką, ale z oddania .Tak na zachodzie by mi powiedzieli. I jeszcze pochwalilam to oddanie.No coz... tego nie napisałam tak do konca i ...to wszystko. Ale - tyle jeszcze napisze, ze ta renta to PO MATURZE. Do matury to tam jeszcze pi razy NIBY normalna byłam, ale to czemu już wtedy byłam na rente to tego nie. Tylko wyżej. Tego nie. A tego do dziś nikt nie rozumie, a kto to zrozumie? Jeszcze w Polsce :(

Gość soniaczkowskaaaa
jak to nie płaca podatku/ dlaczego?

Gość pewnaosoba
Ja tylko jeszcze napisze -raz wzyciu czy 2 razy bronilam polski -no 2 razy dosłownie... choc ostatnio tylko tyle mi zostało.Nie rozumiałam tego do konca. Ale to już koniec. teraz to już standartowo ani słowa. Tylko w zasadzie co tu w ogóle mówić jakby nie to, że coś tam się dowiedziałam więcej. Choć po co mi to? Od dziecka rencistka i gdzie to jest? I gdzie to jest do dziś? No cóz..wiele szczęscia zycze wszystkim naZachodzie. Ale Polska taka jest, tak chcecie wszyscy. A czemu wy tacy jestescie to nikt sięnie zastanwoi.Bo by się klupnęli w łeby wszyscy. No 1 rzecz was ratuje, ale co - to jest wasze? 1 rzecz, a tak to tam... akto o tym wie i jak to się szanuje w polsce. W ogóle. No to tego nie ma i co dalej? :(

A no takie mamy Polskie prawo!! Niby to taki Hipermarket sponsoruje i przez 5 lat nie płaci podatku a po 5 lach zmienia się właściciel Hipermarketu a nazwa zostaje i znowu podatku się nie płaci.

Gość pewnaosoba
Tylemacie dopowiedzenia NORMALNEJ OSOBIE. tyle wiecie. I to wszystko tak? No to bardzo duzo. Każdy się tym przejmie. Naprawde :(

Gość pewnaosoba
Wieciejawam powiem jedyne co w Polsce możecie mieć to wartosci. Ale czy macie na to szanse bo to co piszecie o podatkach to są JEDNE PIERDOŁY. To w ogole sensu nie ma.No 1% szansy byście mieli gdybyście się określili czy robicie sobie jaja z każdego czy jesteście normalnymi ludzmi, którzy COKOLWIEK chcą w życiu uczciwie zrobić. Bo wiecie ja się czuję tu oszukana na wiele sposobów i ja się nie dam. No już nie umiem się zemścic, ale normalnie jaja sobie robicie z ludzi, z wszystkiego.przykro mi. A nad tym psychiatrykiem się zastanówcie - wy jestescie pacjentami szpitala psychiatrycznego to jest ostatnia historia Polski. To co w szpitalu podatek? Nieuleczalnie chory tam to wykop do rodziny i renta. tyle. Także wiecie te wasze podatki to też jest poniżej psychiatryka. Kto to zrozumie? Janie. Ja się poddaje :(

No właśnie co do osób które są na Rencie!! Kiedyś za czasów kiedy była Komuna taka osoba miała zniżki na MPK PKP PKS czy chociażby na Energię elektryczną czy darmowe leki. Dzisiaj nic z tych zniżek nam nie zostało oprócz MPK.

Gość pewnaosoba
Sam widzisz jak jest :( brawo :( No ale cóz... to weż to zmien i tak dalej. Narazie ???? no ...sklepy już masz i pełno towaru a dalej? A ja chcę rentę.I tylko tyle. Już bez tych znizek- obejde się choć co to za życie rencistki i tyle.Tylko tyle. No ale cóz... marzenie. Moje marzenie to chyba ta kasa za 4.20 powinna być, ale nie o to mi chodzi? Nie o to. I tylko tyle. A resztę proszę sobie przemyśleć. W niedziele do kościoła prawda... i tak dalej. Bo ja nie wiem jak jest na zachodzie - żeby się nie okazało, że to samo. Skąd to takie fruwanie tam jest? A dużo rzeczy jest baaaardzo zniszczonych. Ale oni was kochaja. Mnie nie. Was tak - no i odwzajemnijcie te miłość ich. tyle wam zostaje. Mnie dziki zachod bez paszportu kraju x. a wam miłość odwzajemnic zachodu. Przez to tujestem bo tak ich kochacie a oni was choć w sumie niezbyt to logiczne. to chce rente bo jeszcze w tym wszystkim 1 król choć w sumie czy jeden? No to renta za polskiego krola. A za ktorego to nie wiem? Za kazdego. Jak dla mnie :( Ale gdzie indziej nie lepiej ale w niedziele do tego kosciola to wszedzie a tu? Za te 4.20 jeszcze i tak dalej:(

Gość pewnaosoba
No w Polsce to wsklepie mogłabym siedzieć. gdzie indziej to tak sobie ale w polsce to bym mogła, a gdzie indziej wyżej. I to tak jak miałam wszystko od siebie. Ale nie. Bo jeszcze mnie okradziono z wszystkiego. Takie państwo ani nie wariatów. Tego nikt nie rozumie bo tak by się za was wzieli, ale tego nie rozumieja i koniec. Choć w sumie - ten świat cały taki - jedno dno. Ludzie chca to zrozumiec ale nie umieja - co wy jestescie warci? Nic od razu pisze, ale nic wiecej bo jeszcze wam PRZEZE MNIE PRZYWALA. A to bym musiala miec pelno kasy, żeby zwiewac. Ale gdzie to bym i tak pomysłu nie miała i tyle. Takie zycie. Bo jeszcze trzebaby mieć gdzie po zdradzie takich mądrosci a co by mi zostało?

Gość pewnaosoba
tu jescze znak jak mnie to bawi i ide. Miłej dalszej dyskusji. :(

Gość macieju.
4,20 to już jest przesada... zdarzało mi się widzieć oferty po 5 zł za godzinę i to już było straszne, ale 4,20... Nie życzę nikomu, żeby znalazł się w sytuacji, w której musiałby za tyle pracować. W ogóle, powinno się coś z tym zrobić. Z tak niskimi stawkami i umowami śmieciowymi. Tutaj ktoś dobrze napisał: http://tnij.org/tcb1 to kolejne przykłady traktowania pracowników jak siły roboczej. Nie można się godzić na coś takiego, należą nam się godne warunki w pracy!

No ja akurat mam znajomych w Niemczech którzy mieszkają tam od 17lat Tam jest inne prawo i co istotne dobry Gospodarz Państwa który uczciwie zarządza środkami z podatków! Każdy kto stracił pracę dostaje taki zasiłek by mógł normalnie żyć. A na dodatek takie osoby mają zniżki na opłaty Energi czy gazu, czy chociażby zniżki na przejazdy środkami komunikacji.

A w naszym kraju tylko Posłowie mają darmowe przejazdy środkami transportu czy nawet Lotu.

Gość pewnaosoba
No cóz... ja też wole rozmowy o 5 w górę niz o Niemczech.Niby nic do nich nie można mieć chociaż... ja sie z nimi rozstałam. Tam rok -dwa można ich przezyć, ale dalej? A zresztą? Kim oni dziś sa i tak dalej. Mają kryzys tożsamości. Polaki za to żadnego. Powinni się od was tego uczyć. Oni wcale nie są tacy jakimi się stworzyli. Oni sami sobie zaprzeczają. Skad oni sa? I tyle. Bo ja się dowiem- skad ja to jestem? A oni? NIech sie kazdy na siebie popatrzy. Ale Polak to nie ma zadnych watpliwosci. To jest najlepsze na swiecie. Kazdy ma same watpliwosci, a wy zadnych. bezbledni naprawde. Szkoda tylko, ze ciagle tu jestem i cale zycie zmarnowane. Tacy bezbledni jestescie. Niesamowite i tyle :(

Gość podlasianka***
4,20 za h toz to obdzieranie ludzi z godności, maskara, mam kolezankę ktora w sklepie z upominkami na 5żł/h, ale tam nie ma chociaz takiej nerwówki

Gość pewnaosoba
To im te znizki wez. Albo zamknij sie i nie wkurzaj ludzi, ktorzy Polski nawet w d... nie maja. Ale jedna rzecz tu macie, ze to jest cos warte. I jeszcze sie tym wykonczylam. Choc nie do konca tym. Ale tylko wami. Tacy jestescie zaklamani. Naprawde. I to tyle. Trzeba zyc dalej i szukac jakiejs pracy, ale JAKIEJ? Pasuje tylko sklep - nic wiecej. Reszta to w ogole SZKODA CZASU W POLSCE. Na wszystko!!!!! Szkoda wszystkiego. Do tego sklepu to tez tylko zeby z glodu nie pasc i to wszystko. A reszta? Koniec :( Interesy tutaj. Juz lepiej poogladac se filmy o Dzikim Zachodzie. Tak sie nalezy wszystkim tu przejmowac tylko co dalej?Aaa tam jakos bedzie. No coz... po dzikim zachodzie byly 2 wojny swiatowe. A tu co? Mnie to nie obchodzi - nikogo to nie obchodzi to mnie tez. No coz... :(