Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka081

Mamy dzieci urodzonych w październiku 2012 :)

Polecane posty

mama pazdziernikowa, to w sumie nawet lepiej, że dostałaś skurczy, akcja porodowa się zaczęła, dziecko chciało wyjść, a nie wyciągnięcie na siłę przez cc ;). no to ładnie jeździłaś rowerem w ciąży :), moja mama dzień przed urodzeniem mnie jeszcze jeździła :D. mój mąż to by zawału dostał jakby mnie nie w ciąży na rowerze zobaczył :) kasia, spoko nie ma obowiązku regularnego pisania ;). co tam u was? :) majka, ano leżenie w ciąży, to trudny temat. całą ciążę leżałaś? ale jeszcze gorzej jest leżeć w szpitalu. Nie chce się wymądrzać, nie jestem lekarzem, ale jak się ogólnie mówi, no i tak raczej jest i w sumie dobrze, że w Polsce generalni opieka nad kobietami w ciąży jest skrupulatna. Tylko że to też czasem idzie w drugą stronę, np. trochę brzuch twardnieje, a kobitce nakazują leżeć, sterta leków...to takie dmuchanie na zimne, wiadomo lepiej tak niż coś przeoczyć, ale jakiś rozsądek też w tym powinien być, bo to jakieś zbiorowe psychozy powoduje, że coś zaboli w ciąży od razu wielki strach...Co o tym sądzicie?

Inka ale i tak miałam cc. W sumie dzięki tym skurczom można powiedzieć że choć trochę poczułam co to znaczy poród naturalny:) a co do przesadnej opieki to się zgodzę. Moja gin. wysłała mnie do szpitala bo tetno dziecka się nie zmieniało tylko było cały czas takie samo(ale jak miało się zmieniać, jak badanie trwało 5 minut). No i musiałam leżeć. Choć z drugiej strony może to i lepiej że lekarze są tak dokładni.

A przepraszam z rowerem to do Joli miało być :) mama, a dlaczego miałaś planowane cięcie? Są teorie, że lepiej dla dziecka, jak zacznie się poród i chociaż trochę ono się przygotuje do wyjścia i później cc.

Ja w 38 tc też miałam przejścia z tętnem małego...zapis KTG w szpitalu wyszedł kiepsko, położyli mnie na porodową podali oxy, żeby zobaczyć jakie będzie po wywołaniu skurczy, było ok, więc przerwali mi wywoływanie porodu :D, nie wiedziałam, że się takie rzeczy robi, myślałam że jak już wywołali skurcze, to aż do skutku ;). Jakby tętno dziecka spadało, to by mi szybkie cięcie zrobili. Później położyli mnie na patologię miałam rodzić lada dzień, po 5 dniach mnie wypuścili, bo ani jednego skurczyku nie miałam ;). I tak dotrwałam szczęśliwie do października i urodziłam sn :). Także końcówkę ciąży miałam nieciekawą...choć ja w ten zapis KTG nie do końca wierze, to tylko maszyna ;)

inka081 Leżałam no stop do 7 miesiąca. Później mogłam już mniej leżeć, ale do pracy wrócić nie mogłam. Ale przynajmniej mogłam posprzątać, ugotować, ale niestety nie mogłam poszaleć z mężem :( z tym musieliśmy czekać do końca ciąży.

eeeeeeejjjj dziewczyny co sie dzieje??? dlaczego poznikalo wzystko z naszego maila tylko ja zostalam?? no jasna cholera!!! kto jest zlosliwy??? moze zmienie hasło i beda je znaly tylko " miszka, ja, majka, pazdziernikowamama, kapijonka, lolipop i kasssia????

Widzę , że prawie wszystkie z was mialy nieoczekiwane zwroty akcji w koncowce ciaz, grunt ze wszystko sie udalo i mamy zdrowe dzieciaki :) Dziewczyny czy ktoras z was robila badania krwi swojemu maluchowi, bo moja wspaniala lekarka dala mi skierowanie na morfologie i zelazo, zeby zeby profilaktycznie spr czy nie ma anemii. Katka nie wiem co dzieje sie z mailem, ale jest wsrod nas ktos podejrzany, wiec proponuje sie wstrzymac z tym wspolnym mailem tak jak pisaly dziewczyny.

Wasze dzieciaczki też się dźwigają tak wysoko??? Bo moja to już masakra, próbuje już siadać, łapie mnie za palce i do góry. A ja kurcze boję się, że to za szybko.

moj pieknie dzwiga glowe na brzuchu, z pleckow nie wyciaga jeszcze do mnie raczek, ale jak go trzymalam na kolanach w pollezeniu to pare razy tak sie dzwignal jak do siadu, ale jestem zdania ze nie ma co przyspieszac, maja jeszcze 3 miesiace zeby zaczac siadac :P

Co do maila, to wcześniej się wypowiedziałam. lolipop, mi pediatra, ale ona też z tych średnich ;), nic nie mówiła o badaniu krwi, ale słyszałam, że to się robi dzieciom karmionym piersią.

katka - ja się sama skasowałam, nie zdążyłam napisać. Dziwne rzeczy się dzieją na tym mailu, przestałam się czuć komfortow. Poczekajmy trochę - zostanie kilka dziewczyn, popiszemy, poznamy się lepiej i przyjdzie czas na więcej prywatności.

miszka, lepiej urodzić dziecko latem, czy jesienią, masz porównanie, jaka opcja jest lepsza? ;)

moja miała robioną morfologię już z 5 razy. To przez chorobę, szpital. Musimy jeszcze jakoś za miesiąc powtórzyć. z pierwszą córką robiłam morfologię jak miała pół roku, bo faktycznie wtedy jest anemia, ale to taka fizjologiczna, Nie ma się czym martwić. Dziewczyny - jak będziecie szły do laboratorium to się upewnijcie, że oni tam potrafią takim małym dzieciom pobrać krew. W większości tego nie umieją. I męczą dzieciaka 20 min a i tak nic z tego.

majka, chyba trochę trzeba czasu żeby cykl się po porodzie unormował. u mnie też szaleje cykl, powinnam mieć teraz następny okres, a w sobotę wyraźnie czułam ból owulacyjny, także zupełnie nic nie wiem...

inka - trudno powiedzieć. Sa plusy i minusy. Jesienią to słabo, bo dużo chorób - o czym się przekonałam. Latem z kolei jak moja Gaba się rodziła, to były mega upały. W domu było 33stopnie i nie szło tego zbić. dzieciak w samej pieluszce a i tak była wściekła, bo jej gorąco było. Potówki wszędzie. Do tej pory to gorące dziecko, w zimie może grzebać w śniegu gołą ręką a i tak jest ciepła. Także płakała dużo z gorąca. Ale takie ekstrema to rzadko.

Ano wiadomo, że są plusy i minusy, ale tak ogólnie, to lato czy jesień? ;) Choć z drugim dzieckiem, to też już inaczej...Mi się marzy drugie dziecko wiosną ;)

jakbym musiała wybrać koniecznie, to chyba lato jednak, bo przyjemniej mimo wszystko :-) a wiosna też fajna pora

Pola miała przedłużającą się żółtaczkę. Po miesiącu okazało się, że to zapalenie płuc. 2 tyg w szpitalu. Morfologia bardzo jej się pogorszyła przez to. Ogólnie żółtaczkę miała 2,5 miesiąca. I jeszcze w grudniu była przeziębiona. Zaraziła się ode mnie. Teraz już ok, ale ciągle się boję o nią i szukam objawów chorób.

a jak to sprawdzic czy umieja pobrac, zadzwonic i spytac czy pobieRAJA TAKIM MALUSZKOM? a z czego pobieraja? z palca? W czwartek idę ze swoim

majka, ten ból owulacyjny taki dziwny jest, a okresowych to ja nie mam, takie dość niespotykane, ale jednak możliwe ;)