Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebujemy pomocy

Z rodziną potrzebujemy pomocy (jestem w ciąży).

Polecane posty

Gość Potrzebujemy pomocy
tak jak pisałam wasze komentarze są zbędne bo nas nie znacie bo mam iść z rodziną na obiadek tylko że mieszkam ponad 20 km od miasta i autobus w jedną stronę 4,50 czyli w dwie strony 9 zł za jedną osobę to już za to mogę zrobić dla nas obiad dlatego prosiłam chcecie pomóc nam to pomóżcie a jak nie to po co komentujecie Państwo i wykładacie swoje mądrości.

Gość majkel z zadupia
Mam ubranka na 98 dla chłopca i niemowlaka,Daj znac czy by sie przydały.Potem zajrze

Gość czy odpowiesz zaraz na maila
autorko?

Gość apuadnia
dokładnei mechanik bez prawa jazdy ty bez prawa jazdy mechanik z niego jak z koziej dupy trąba mechników potrzebują ale fachowców co cos poprawią jak ona wyprubuje na trasie samochó czy go naprawił czy nie jak nie umie jedżic i nie ma praw jazdy

Gość Lambada123
Zawodowy mechanik bez pracy? Z pracą dorywczą? Takie kity to mozesz wciskac debilom na kafeterii. To jeden z lepiej oplacanych zawodow i zapotrzebowanie na takich specjalistow jest bardzo duze. No chyba ze masz meza totalnego tłuka, ktory nadaje sie z trudem do podawania kluczy. I to by sie zgadzało bo nie ogarniam jak mechanik samochodowy przez 10 lat od skonczenia szkoły nie zdązył zrobić prawa jazdy:D

Gość gbffsd
Autorko... jesli Twoj maz jest dobrym mechanikiem to niech szuka pracy. moj facet jest swietnym mechanikiem i wszedzie chca go zatrudnic od reki. zadnych rozmow, czekania na telefon. po prostu idzie na spotkanie dowiedziec sie o warunki i od razu go przyjmuja.

Gość Icy Moon
Hej autorko, ja mam termin na za chwile, jesli Cie interesuja rzeczy dla malucha to na poczatku marca moge Ci wyslac wszystko z czego moja corka wyrosnie w ciagu tych miesiecy. Mam sporo ladnych ubranek, jestes zainteresowana?

Gość autorko czego spodziewałas sie
dajac ten temat , głaskania po główce i współczucia ? dostajesz to na co zasługujesz , pozanałas opinie publiczna bardzo szczerą na temat twojego zycia , moze to co czytasz zrozumiesz i powstrzymasz się przed rozmnażaniem skoro nie masz ku temu warunkow ! mechanik na wsi jest jak złota rączka zawsze potrzebny i mile brany na fuchy , nie rozumiem dlaczego twój mąż nie naprawia aut po ludziach najwidoczniej knoci robote i nikt mu nie ufa jako fachowcowi bo innego wytlumaczenia nie widze

Gość gonik
Często krytykuje tu się dziewczyny które od kandydata na męża, oczekują zaradności. Wyzywane są od materialistek itp... Przykład autorki pokazuje jak to jest kiedy trzeba żyć tylko miłością :-O

Gość Potrzebujemy pomocy
pracował w całkiem innej branży (praca sezonowa zakładanie ogrodów) z mechaniką miał styczność w zawodówce i na praktykach a tam wiadomo jak wyuczą - stwierdzenie "zawodowy mechanik" jest wręcz śmieszne i taka praca odpada chyba że na jakiegoś pomocnika. Stara się teraz o odśnieżanie, na wiosnę prawdopodobnie dostanie umowę i zacznie pracę w nowo otwartej firmie przy pracy w której ma doświadczenie, najgorsza zima.

Moge pomóc w przyszlosci z praca za granica, jesli maz bylby zainteresowany. Sam nie zatrudnie go, bo nie mam takiej mozliwosci, ale znam firmy, zaufane agencje pracy, jak cos to sie odezwij na samuelsamuel36@wp.pl

Gość melciakkkk27
Nie moge uwierzyc w to jaka nienawisc z was wyplywa. Az przykro czytac takie teksty. Nie pomysleliscie o tym, ze moze autorka nie planowala drugiego dziecka? Dowartosciowujecie sie miazdzeniem innych? Zygac sie chce na to nasze polskie spolecznenstwo. Na szczescie mieszkam za granica i nie musze sie na codzien spotykac z takim chamstwem jakie tu prezentujecie. Autorko skontaktuje sie z toba przez poczte, bo mam troche ciuszkow po corce i pampersy. Zycze wszystkiego dobrego tobie i twojej rodzinie!!!

Gość znowu Ty?idz do roboty,to bedz
autorka zmieniła nick,i podjeżdża teraz wszystkim ludziom pod ambicję :o

Gość hdnxnx
Autorko odpowiedz na jedno pytanie,skoro maz w lecie mial dorywcza prace bez umowy to dlaczego postaraloscie sie o 2 dziexko 1 nie zapewniajac stabilnosci?!

Gość hdnxnx
Melcia to nie nienawisc tylko pogarda dla bezmyslnosci i glupoty,sama doprowadzila.do.tej sytuacji z tego co pisze zadna tragedia

Gość melciakkkk27
Nawet jesli autorka zachowala sie bezmyslnie decydujac pochopnie na drugie dziecko to trzeba ja teraz zrownac z ziemia? Moze byla w lepszej sytuacji kiedy sie decydowala i myslala, ze jakos sie ulozy? A moze ciaza byla nieplanowana? Jesli nie chcecie pomoc to przynajmniej nie dolujcie kobiety, ktora jest w ciazy!! Poza tym dzieci nie sa winne zaistnialej sytuacji.

Gość qew2ewdw
Autorko,obys nie miała co do geby włozyc,bo wraz z mezem sami ejstescei winni takiego zycia. do tego siedzisz przed kompem i marnujesz czas i pieniadze.

Gość t0 y56 y
Pomoc z gminy jak najbardziej ci sie nalezy-zasiłęk celowy bądź okresowy. Wystraczy opisac sytuacje, dołączyc dokumenty (zaświadczenie z up jesli nie pracujecie). U nas w gopsie do 15 każdego mesiaca- pod koniec mesiąca jest juz pomoc jesli ja przyznaja (czasamai nawet wczesniej niz decyzja) Istenie cos takego jak caritas- kilka razyw roku widze, jak panie z caritasu dżwigaja kartony z pomoca żwynościowa d mojej sąsiadki (babka 80 letnia, z emerytura ale pomoc jje sie widocznie nalezy).Jesli nie wiesz jak sie poruszac w wacie- zgós sie włąsnie do gminy, oni cipomaga.

Gość gola76***
po co bachora dałas do przedszkola skoro siedzisz w domu ,nie paracujesz? z czego opłacasz jego pobyt w przedszkolu? na wsi są przedszkola? pierwsze słysze ...

Gość hdnxnx
Czasem tylko ostre slowa.krytyki potrafia takich ludzi obudzic jak im sie wiecznie bedzie pomagac to niczego sie nie naucza,a za rok autorka napisze ze jest z 3 w ciazy,jezeli ofiarowac pomoc to.zawsze "wedke" a nie przynete

Gość kkithlp
Umiecie liczyć, liczcie na siebie. Ja nie pomagam ludziom w pełni sił fizycznych i psychicznych. Współczucie i odruchy pomocy wywołują u mnie tylko ludzie starzy albo chorzy oraz bezdomne zwierzęta. Wolę nakarmić kota, bo wiem, że on beze mnie po prostu umrze. A ludzie zdrowi i młodzi powinni sobie poradzić sami.

Autorko, moze zdecydowalibyscie sie oboje na wyjazd za granice. Tam bedzie wam latwiej i dzieciaki beda mialy zapewnione podstawowe rzeczy, niczego im nie bedzie brakowac. Móglbym pomóc, ale musze wiedziec, ze to nie sciema, bo juz kiedys chcialem pomóc polakowi, to mnie wystawil, nawet sie slowem nie odezwal, mogl chociaz napisac ze rezygnuje z pomocy cokolwiek. Nie dziwie sie, ze niektórzy nie chca pomagac, sam sie nie raz zrazilem. Ale nie mozna tracic wiary w ludzi.

Gość iza &#1
ja też nie rozumiem jak w takiej sytuacji można sobie zrobić drugie dziecko, ale już mniejsza z tym, stało się. autorko - skoro macie trudną sytuację rodzinną powinny przysługiwać wam różne zasiłki z gminy. korzystacie z czegoś takiego jak np. rodzinne? nie jest tego wiele, ale zawsze coś. poza tym teraz przed świętami są organizowane różne akcje na rzecz najbardziej potrzebujących. z tego co wiem np. u mnie w gminie były chyba tydzień temu rozdawane dary, czyli właśnie takie produkty żywnościowe jak masło, makaron itp. skoro macie dostęp do internetu szukajcie ogłoszeń w sprawie pracy w swojej okolicy. Ty też mogłabyś podjąć się jakiejś pracy dorywczej w domu, jeśli dasz radę. Powodzenia.

Gość qew2ewdw
samuel_36 radzisz im pasożytnicze zycie prowdzic,bo jak wyjada za granice,to nie beda nic robili a kasę beda na dzieci dostawac i beda z tego utrzymywac siebie takze.

Gość qew2ewdw
iza &#1 masło to oni sobie moga kupic jak zarobia. Od gminy to margaryne dostana i taka im sie tylko nalezy.

Gość tata moze a siostra nie????
A teście nie byli na ślubie??? Dziwne... Może najmij sie jako opiekunka do dziecka?

Gość xxx99
autorko moze poszukaj sponsora

czytam posty i szczęka opada , ile złości i pogardy , przypomina mi to pewną mądrość "kto jest bez winy niech rzuci kamieniem " a tu prawie większość w autorkę rzuca kamieniami ! prosić to nie grzech , dzieci to kwiatuszki Boga , czy biedniejsi nie mają do nich prawa ?

aszdevsdaa nie wierzcie w te szlachetne paczki bop to oszusci oni tylko wtedy sie odezwią jak jakis sponsor chce im przelac pieniazki na konto...a potrzebujacych totalnie olewają I NIEPRAWDA !!!! Sama bylam kiedyś potrzebującą osobą i otrzymałam taki dar jak "szlachetna paczka"za co bylam niesamowicie wdzięczna darczyńcom. Nie pisz bzdur i nie obrażaj tych ludzi bo oni z potrzeby serca ofiarują innym pomoc. I Autorko nie przejmuj się wpisami osób którym daleko od zwykłego człowieczeństwa.Jeśli ktoś oferuje ci pomoc,nie wahaj się jej przyjąć,życie nas różnie doświadcza,mnie też nie bylo lekko kiedyś,dziś żyję skromnie i to mi wystarcza. Dla was też przyjdą lepsze dni🌻

thrthrt nie palnę się w łeb bo nie muszę , twardo stąpam po ziemi zawsze jestem po stronie słabszych za to gburowatych takich jak mam głęboko .....