Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.:.Paula.:.

uciążliwa sąsiadka

Polecane posty

kupiłam niedawno mieszkanie i nade mną żyje sobie 4 os. rodzina - pani i pan i dwojka dzieci w wieku szkolnym(chyba połowa podstawówka) i teraz tak, w nocy oczywiście bez zarzutu, ale w ciągu dnia mam od 7.00 do 22.00 ciągłe hałasy, stukanie, ktoś chodzi jak słoń, no ciągle coś,albo komuś leci coś z rąk albo szuranie, już mam serdecznie dosyć, studiuje dwa kierunki, z tego wszystkiego muszę uczyć się w nocy ale nie mogę rano wcale spać, dziś w końcu poszłam zwróciłam tej pani uwagę ale ciągle to samo! co z nią zrobić? Sąsiadka z jej piętra też mi mówiła że ma z nią problem i jeszcze za zawrócenie uwagi unosi się i obraża:/ ja rozumiem, dzieci itp bo sama mam dwóch mlodszych braci i wiem co to znaczy. Może administrator budynku coś z tym zrobi? Pomóżcie mi bo już mi się płakać chce! nawet teraz ciągłe szuranie i tupanie

Gość dsgvgdsg
Wolnoć Tomku w swoim domku, mówi ci to coś?:classic_cool:

taaak,ale w regualaminie bloku jest podpunkt o niezakłócaniu porządku dziennego, a ta kobieta ewidentnie zakłóca!

Gość idż do biblio
Co mają dzieci do szurania rano?? Przecież napisałaś, że chodzą do szkoły to ich nie ma wtedy w domu. I cały czas od 7 do 22 jesteś w domu??

Gość upierdliwa to ty jesteś
i tyle:O

Gość apartowa
Paula w administracji nic nie wskórasz, tam gdzie są dzieci to sa hałasy. Mieszkam na ostatnim piętrze, pode mną inni lokatorzy, ale powiem Tobie szczerze że im nie zazdroszczę. 3 dorosłe osoby, ale prowadzimy trochę hałaśliwe życie, a do tego mamy psa. U mnie ciągle jest bieganina, szczekanie, brat puszcza muzykę albo gra na kompie i to dość głośno. Oczywiście to wszystko do godz. 22.00. Póżniej jest u mnie bardzo cichutko. Nie wiem co bym zrobiła jakby ktoś do mnie miałby pretensje, nie potrafię żyć inaczej i ciszej........ takie jest życie. Doradzam tobie przyzwyczaić się, bo administracja nic nie pomoże, gdyż hałasują do 22.00

ale ona nie pracuje. I to ona głównie chodzi jak słoń w składzie porcelany nie licząc się z tym że pod nią ktoś mieszka! Nie rozumiem czemu jej bronicie. A nie ma mnie od 7 do 22,ale KIEDYKOLWIEK jestem w domu,bo mam różnie zajęcia to zawsze jest to samo , wiec wnioskuje że jest tak od 7 do 22.

dlaczego to ja jestem upierdliwa? Postawcie się w mojej sytuacji. Jeszcze gdybym siedziała i pierdziała w stołek to ok, ale ja chce się po prostu spokojnie pouczyć i nie mówcie mi że mam iśc do czytelni bo nie po to mam własne mieszkanie żeby nie móc zwyczajnie w świecie odpocząć. Chyba mi wolno?

Gość apartowa
Paula a rozmiawałaś z sąsiadką?

Gość upierdliwa to ty jesteś
A prawda jest taka, ze im wolno się bawić i funkcjonować tak jak lubią. uroki mieszkania w bloku

Gość zxzx
Przyzwyczaj się albo kup stopery. Cisza ma byc nocna a w dzień sam fakt że ktoś stuka, chodzi jak słoń czy mu coś spada, nie podchodzi pod zakłócanie porządku.

Gość silout
No niestety - tak jest w blokach. Normalne dźwięki 4 -osobowej rodziny (w tym dzieci), wiez gdyby puszczali złosliwe muzykę, albo dziecko waliło w rury...ale takie dźwieki, k=jakie opisujesz są normalne. U mojej cioci słychac nawet jak sąsiad napuszcza wode do wanny - nie ma prawa?

Gość laska pochlastana
Paula- a co ona ma robić cały dzień w mieszkaniu? Siedzieć i nie ruszać się?

zxzx a czemu? Mi zakłóca. apartowa - dziś do niej poszłam, bo całą noc uczyłam się do kolokwium i chciałam rano chociaż do 9 pospać. Godzina 7.40 musiałam już wstać:/

Gość silout
Nic nie zrobisz, ta rodzina też jest u siebie a nikt we własnym mieszkaniu nie chodzi na paluszkach... Spróubuj wyciszyć - może plyty kartonowo - gipsowe na sufit?

Gość zxzx
Paula to się ciesz że nikt nie robi remontu -a uwierz że remonty mogą byc bardzo długie a i ogromnie uciążliwe.

woda, łazienka to już się przyzwyczaiłam. Ale cholera strasznie trudno się przestawić z domu na blok,zwlaszcza jeszcze na metraż z 210 na 42 :/

Gość Vaaaniiilaaa hh
Mysle ze przesadzasz,ja nie mam dzieci w dzien pracuje.jak jestem w domu to nie wyobrazam sobie chodzic na paluszkach i uwazac zeby mi cos z rak nie wypadlo.trzeba bylo szukac mieszkania tam gdzie mieszkaja tylko starsi ludzie.

Gość silout
Nic zrobisz - możesz tylko ropetać wojnę sąsiedzką. Co oni mają zmienić jak normalnie funkcjonują, myslisz, że ciebie w ogole nie słychać, no ale ty jesteś jedna, dzieci co innego. Rozumiem gdyby ktoś tam biegał - możesz grzecznie poprosić żeby przestał...ale takie normalne dźwięki...

Gość tia zażygasz go na sylwestra
jak masz słuch jak nietoperz to nic dziwnego, stopery dobra rada. a ty tylko skup się na nauce, jak cię wciągnie to nic nie będziesz słyszała. ja mam też takich z 3 dzieci i mi nie przeszkadzaja choć czasem coś walnie, że ściany się ruszają. nie mam im tego za złe bo dzieci są dzieci :)

Gość apartowa
No to już wiem o co chodzi. Do tej pory nie mieszkałaś w bloku. Kochana przyzwyczaisz się, jeszcze tak pół roku będzie ok. ;)

zxzx - kurczę remont mi wcale nie przeszkadza bo to perpektywa niech choćby miesiąca ale wiem że kiedys się skończy! a tu? dzieci dorosną ale ta pani chyba całe życie będzie słoniem:/:(

Gość ZROZUMCIE IDIOCI WRESZCIE
bloki maja to do siebie, ze tam sie halasuje! to jest zbieranina ludzi, jak kury w klatce, jak swinie w chlewie - naturalne, ze ejst glosno. normalny czlowiek mieszka w DOMU. a z wami to tak, jakbyscie kupili malucha i narzekali, ze nie mozna jechac 140 na autstradzie.

Gość pwoiedz wprost bez ogrodek
mieszkasz w BLOKU a nie w DOMU zatem sie PRZYZWYCZAJAJ

Gość pwoiedz wprost bez ogrodek
ZROZUMCIE IDIOCI WRESCIE-OTOZ TO NIC DODAC NIC UJAC

biegają! o 7.00 potrafią turlać jakąś ciężką kulę jakby bilardową.. albo 11listopada w nd o 8 rano włączyła odkurzacz:/ kiedyś mój chrzestny mieszkał w bloku i jak byłam mala pojechałam do niego spać i chciałam się kąpać po 22 w wannie, żeby nalał mi wody to powiedział ze o tej porze w bloku wody się juz nie leje :D

Gość silout
Ja nie daje gwarancji, że na 100 wycuiszają, ale to jest dodatkowa gawrstwa oddzieljąca cię od sąsiadów, pogadaj z jakimś malarzem-murarzem, może coś doleci. Po prostu nie miałś świadomości, ż tak jest, a tak jest w blokach - to nie dom jednorodzinny.

Gość zxzx
Ta, to sobie wyobraź remonty trwające latami -to chyba coś w rodzaju hobby co niektórych. Urok bloków -a raczej kiepskiego wykonania. Jedyna opcja to wykonanie wyciszenia albo przywyknięcie.

wiecie, mam też i duży dom (210m2) ale przeprowadziłam się do warszawy na studia i moje fundusze niestey kończą się na 250 tyś.złotych żeby kupić mieszkanie, nie stać mnie narazie na dom. Cieszę się że w wieku 22 lat mam swoje własne M. A wy się spodziewacie że od razu będe miała dom... Chryste.