Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrbootna z Polskiprosi o rad

do kobiet: czy uwlaczalabym wam praca jak sprzataczka w uk jesli mialybyscie

Polecane posty

i jako dowód na prawdziwość swojej opinii dodajesz dużo wykrzykników (i znak zapytania - cholera wie po co ;) ). Nie, to nie jest dno. Wiele ludzi tak zaczynało czy dorabiało w kiepskim momencie i nie ma w tym nic złego. Poza tym jest wiele rodzajów fabryk i niektóre wymagają konkretnych uprawnień - o takich pewnie już nie pomyślałeś/aś.

Gość Do moorland
Pomyslalam;) wole stac za lada I np sprzedawac kosmetyki niz pracowac w fabryce z tym marginesem jaki tam pracuje chocbym miala miec dwa razy tyle!

tak? I według Ciebie bardzo wykwalifikowani mechanicy czy elektrycy to dno? I niby za ladą margines nie pracuje? "Gwiazdeczki" które skończyły szkołę w wieku 16, w wieku 20 mając 2 czy trójkę dzieci i dorabiając tylko do benefitów? To już nie margines bo za błyszczącą ladą?

Gość yaniemogi88
sprzątaczki w dobrych domach nie pracują za najniższą krajową w przeciwieństwie do niewykwalifikowanych robotników w fabrykach, sprzedawców, kelnerów itp.

Gość Do moorland
Napisze ci cos! Ja pracowalam po fabrykach przez 5 lat pozniej w spa pracowalam a teraz za lada sprzedaje kosmetyki typu Dior Chanel itd w zyciu przenigdy nie wrocilabym do fabryki moja droga nigdy!

Domyślam się, to ciężka praca i można tam spotkać ładny margines, ale to nie oznacza, że jak ktoś pracuje w fabryce to można go poniżać. Ty należałaś do tego marginesu pracując tam?

Gość helenkaaai
Ludzie opamiętajcie się. Polska jest krajem produkującym zbędnych magistrów, którym nie potrafi zapewnić miejsc pracy. Nawet jeśli komuś uda się bez znajomości dostac pracę w zawodzie często jest ona tak słabo płatna, że ciężko związać koniec z końcem. Dlatego mam magistra i wyjechałam z tego cudownego kraju do UK ,, sprzątać kible''. Niestety w szkole miałam rosyjski a na prywatne lekcje z angielskiego nigdy nie było mnie stać a nie miałam tyle samozaparcia żeby uczyć się na własna rękę.

Gość Do moorland
Tylko I wylacznie dlatego ze jezyk wtedy mialam za slaby dlatego tam pracowalam.

Nie obraź się, ale 5 lat to bardzo długi okres czasu na pracowanie gdzieś gdzie pracować się nie chce i to tylko ze względu na język. Ludzie mają różne powody żeby w takich miejscach pracować - wielu z nich lepsze od Ciebie (np. dorabianie żeby mieć na kursy dokształcające), więc nie jesteś na odpowiedniej pozycji żeby kogokolwiek negatywnie oceniać i uważać się za lepszą skoro 5 lat pracowałaś w tym "dnie" przez brak języka.

Gość Do moorland
No tak oczywiscie pracowalam w fabryce i chodzilam na studia!! Pasuje????

Podałaś taki powód to tym się sugerowałam. To Ty obrażasz ludzi którzy pracowali lub pracują tak jak Ty kiedyś - co nie zmienia faktu, że naprawdę przez 5 lat spokojnie mogłaś zmienić pracę.

Gość Do moorland
A co Ty takiego robisz jasnie krolowo?fabryczka?sprzatanie obsranych kibelkow??pracowalam pracowalam I wstydze sie tego do teraz!

studiuję i dorabiam jako admin (też swoją drogą porywająca praca :D). Otwarcie przyznam nigdy sobie rączek brudzić nie lubiłam, więc nigdy nie pracowałam na sprzątaniu czy w fabryce. Tylko, że nigdy nie wpadłoby mi do głowy obrażać ludzi którzy tam pracowali - uczciwa praca nie zasługuje na takie wyzwiska. Nie mój problem, że się wstydzisz, szkoda tylko, ze nie bierzesz pod uwagę ile osób tam było takich jak Ty. Tylko dla Ciebie wszyscy inni to dno - tylko nie Ty jedna. Z drugiej jeżeli to było takie "dno" to powiem Ci, że pasowałaś idealnie ze swoim podejściem do ludzi, "księżniczko" zza lady ;)

Gość yaniemogi88
""A co Ty takiego robisz jasnie krolowo?fabryczka?sprzatanie obsranych kibelkow??pracowalam pracowalam I wstydze sie tego do teraz!"" xxxxxxxxxx to zupełnie tak samo jakby ktoś przez pięć lat był prostytutką a teraz siedział w pierwszej ławce w kościele i wyzywał przechodzące dziewczyny od koorew - nie ośmieszaj się już "Do moorland"

Gość gigi gigi
kto dla Polaków jest osobą godną szacunku? złodziej, który otworzył firmę i ludziom nie wypłaca pensji, ksiądz - nie ważne, ze ma dziecko na boku albo wyrok za pedofilię, polityk, który kłamie jak nakręcony - ale jak ktoś uczciwie pracuje na chleb rękami to dno, szmata, frajer, nieuk i debil

Gość Do moorland
Idac do fabryki tak samo myslalam ze praca jak praca od czegos zaczac trzeba czlowiek mial loans na szkole kredyty rachunki do zaplacenia! Po jakims czasie tamci ludzie zaczeli mnie bardzo zle traktowac " dupa studentka itd" slyszalam( nie Polacy a od tutejszych)....pani profesor itd itp zadania nie zmienie swoje przeszlam.

Tak, jest masa takich ludzi (za ladą też się zdarzają), ale w fabrykach mogą też pracować ludzie którzy byli na Twojej pozycji, a Ty obrażasz ich na równi ze wszystkimi. Krótko mówiąc - jesteś skończoną hipokrytką.

Gość Do moorland
Taaa:/

Gość Do moorland
Taaa;/ to jest moja reakcja na ich akcje.pewnie nie wiesz o czym pisze bo jestes za glupia zeby pojac jak dziala ludzka psyche.

Gość gigi gigi
Do moorland i dlatego, że ktoś cię źle potraktował w fabryce oplułaś wszystkie polskie sprzątaczki pracujące na wyspach?

Gość gigi gigi
""pewnie nie wiesz o czym pisze bo jestes za glupia zeby pojac jak dziala ludzka psyche."" nie ludzka, tylko twoja porąbana!

Gość gigi gigi
masz podobnie do Gowina - on też coś pieprznął od czapy a potem wszystkim wmawiał, że go nie zrozumieli

Mnie dokuczali w szkole, mam z tego powodu całe życie płakać albo ubliżać innym? No tak, jestem głupia bo biorę pod uwagę jak różni są ludzie i staram się nie generalizować i nie ubliżać komuś kogo nie znam z powodu pracy jaką wykonuje. To tak jakbym teraz Cię wyśmiewała bo w sklepie pracujesz - i co, że diora kosmetyki sprzedajesz? Poszłaś na studia po to, żeby kasować opakowania? One są nawet w SuperDrug'u. Weź się dziewczyno otrząśnij bo zachowujesz się tak samo jak ci ludzie którzy Cię wyśmiewali.

O co kaman? trzeba kogos sprowadzić do właściwego poziomu? Siema Moor:) Siemata ludzie Sie masz głupia pipo No. 5

Gość mętnaaaaaa
mi by taka praca nie uwlaczala. jesli ktos uwaza ze to uwlacza i ze sprzataczki sa jakies gorsze to wspolczuje takim ludziom. kazdy zawod jest potrzebny. czemu polacy maja tendencje do oceniania zycia i pracy innych osob? straszny jad i kompleksy wylewaja sie z komentarzy. nic nie mozna poradzic dziki narod, dzicy ludzie. najlepiej robic to co trzeba i nie zwazac na usmiechy dziwnych ludzi nadmiernie interesujacych sie zyciem innych. naprawde jak czytam te komentarze to widze straszna znieczulice brak serca dla innych... moga sobie byc lepsi i gorsi ludzie ale nie zwalnia ich to z czlowieczenstwa, jakiejs przyzwoitosci...

Gość gigi gigi
co chcesz - wychowani w duchu kościoła ;-)

Gość Do moorland
Doprawiasz sobie swoje ideologie I dopowiadasz:p

Ja tam w ogole nie pracuje. Jestem zbyt dumny na to;) ­ Hej cizia z perfumerii? Funkcjonuje u was w sklepie instytucja zwana "stłuczkami"? Moglibyśmy sie dogadac...