Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrbootna z Polskiprosi o rad

do kobiet: czy uwlaczalabym wam praca jak sprzataczka w uk jesli mialybyscie

Polecane posty

jezyki teraz to za malo przeciez, moi znajomi z Francji znaja francuski, angielski i niemiecki sa po zarzadzaniu a z praca tez ciezko. a mialam staze a pozniej 2 lata jako referent, chociaz to w cv mam..

Autorko A nie myślałaś żeby zatrudni się przez jakąś firmę, która wysyła Cię do sprzątania biur a Anglii?

tak myslalam o tym, ale i tak na dobra sprawe ze samego sprzatania w Londynie bedzie mi samej ciezko si eutrzymac.

No w Londynie, na pewno będzie ciężko, bo tam jest strasznie drogo.Ale w innej miejscowości, może mniejszej niż Londyn?

tylko ze w innej miejscowosci nie mam nikogo a w ldn znajoma chociaz.

czytam tez o dzieleniu sie domem tzn mieszkaniu z osoba starsza, pomocy jej w zakupach, gotowaniu i sprzataniu kilka h tyg w zamian za mieszkanie za free.

szukam mozliwych opcji, uciekam .. slodkich snow donkapatke :)

a jak masz jakies namiary to czemu nie, dobranoc

ok ja tez idę, jak będziesz chciała namiary na ta firmę, to daj znać.Nie bój się ja nie gryzę.Dobranoc.

" BDKSBJSH Nie śledzę twoich wpisów, tak mi się przypomniało." xxxxx jasne;-) ;-) ;-) a swistak siedzi i zawija;-)

"ona_1984 ROR: ja ci bez złośliwości teraz gratuluję normalnie miejsca zamieszkania nie wiem w jakim regionie mieszkasz (....)" xxxxx ostatnio to glownie w samolotach mieszklama;-) ale mowiac o polsce najczesciej odwolywalam sie do duzych miast, glownie warszawy (choc nie tylko). Zdaje sobie sprawe, ze np. w radomiu czy siedlachacxh kolorowo nie ejst - ale uwazam ze praca wymaga mobilnosci. i tyle Poza tym zauwaz, ze ja zawsze mowie i podkreslam ze chodzi mi o ludzi z kwalifikacjami - a nie o tzw. pania jadzie co nbic nie umie ale chcialaby "gdziekolwiek' pracowac;/ xxxx Co do tego co piszesz to owszem w każdym kraju jest zapewne jakaś nisza, coś na co nic nie wpadł. Pamiętaj tylko że na każdy towar musi być popyt. A jeśli ludzie ledwo wiązą koniec z końcem i na nic ich nie stać to o czym mu mówimy. xxxxx ale wiesz jak ludzie - niczego sie nie nauczyli, (a zkladam ze nie jest tu mowa o swiezych absolwentach) , nigdzie sie nie chca za praca ruszyc, ale w miedzycazcie np. sie porozmnazali - to nic dziwnego ze teraz ledwo wiaza koniec z koncem. tak musi byc. xxx Swoją drogą weź mi zdradź bo normalnie umieram z ciekawości w jakiej branży ty pracujesz, i jak osiągnąć taki sukces. xxxxxx a skad domniemanie ze ja odnioslam sukces?! bo nie narezkam i jestem zdaowlona ? bo mi moja pewnja pasuje (moze mam niskie potrzeby , po prostu, hm?;-) a tak ogolnie i wracajac do Polski - to mialam na mysli kilka branzy - w ktorej pracuje ja i moi znajomi (juz widze jak niektorzy sie burza na slowa _moi znajmoi";-) - glownie IT, telco, nanotechnologie, wycena, asset management, spolki gieldowe, medycyna, architektura (mam nadzieje ze nikogo nie pominelam;-). aha , mam kolezanke kt prowadzi kwaiciarnie i jest bardzo szczessliwa ;-) mniej wiecej o tych branzach mowilam , a i jeszcze mam kumpla - ciesle - w sesnie stoly na zamowienie robi i importuje (ale jaka to branza to nie wiem , jak to nazwac;-) i nie ma co zazdroscic ;-) Fjanie, ze jedstes jedna z tych osob kt bierze odp za siebie - a nie wuyzloszcza sie na wszystko wokol, a na sukces to ja dopiero licze - w przsyzlsoci;-) xxxxx ona_1984 ps; jak ktoś umiera na twoich oczach to owszem jest wielka tragedia, nieporównywalna do niczego innego. Ale jak ktoś cale życie klepie biedę mimo że się stara i czasem traci nadzieję, że kiedykolwiek z tego wyjdzie to też do przyjemności nie należy." xxxxx nie chce robic offtopiku - ale nieszczescie to dla mnie co innego niz narzekanie bo czlowiek jest malointeligentny i kipesko sobie zycie organizuje - dlatego podalam smierc bliskiej osoby - bo na to nie mamy wplywu xxxx Więc rada dla ciebie: nie deprecjonuj nigdy niczyjego cierpienia bo dla każdego co innego jest dramatem i tragedią i nie ma co się użalać nad nikim ale trochę zwyczajnego, ludzkiego zrozumienia by nie zawadziło " xxxxx nie prosilam o rady i uwazam ze twoje jest nietrafiona - ja nikogo nie deprecjonuje - i nie poznizam./nie wyzywam. ale zdanie nie zmienie. a jelsi ktos nie moze zniesc myslei, ze takie osoby jak ja (w sumie anonimowe) nie popieraja jego deczyji - to mam problem nbatury psychologicznej. Zdrowy psychologicznie czlowiek rozumie, ze zawzse ktos bedzie popieral jegoi wybor a ktos nie - ale niepslecjalnie ma to dla niego znaczenie, bo najwazniejsze ze sam swoj wybor popiera i akceptuje, tak mysle

[zgłoś do usunięcia] bezrbootna z Polskiprosi o rad zakladajac temat nie myslalam, ze dojdzie do az takich klotni ;/" xxxxx nie doszlo do zadnych klotni - po prostu ludzie maja rozne opinie (co jest w sumie cenne) - wiec sie nimi wymieniaja, ot wszystko. oczywiscie nie licze osob kt maja obsesje na moim punkcie i sledza z wypiekami na twarzy wszystkie moje literowki;-) one rzeczywiscie ujadaja - jak pies sasiada;-)

[zgłoś do usunięcia] arpad17 mozna miec doktorat i byc bezrobotnym....(...)" xxxx zgadzam sie w pelni, nie edukacja decysduje o sukcesie na rynku pracy - ale umiejestnosc dostosywania sie. Jesli ktos ma doktorat z archeologii to ma wieksze zszanse na bycie bezrobotnym - zwlaszcza w kraju kt nie jest mocarstwem morskim;-) - niz przeciestna fryzjerka czy slusarz. as aesy as it is;-)

[zgłoś do usunięcia] bezrbootna z Polskiprosi o rad jezyki teraz to za malo przeciez, moi znajomi z Francji znaja francuski, angielski i niemiecki sa po zarzadzaniu a z praca tez ciezko." xxxxx wiesz moze to co powiem wyda sie dosc okrutne ale niestety jest prawdziwe - jelsi zna sie jezyk miejscowy to nie posnosi Twoich szans na rynku pracy w zaden sposob - jedynie dopuszcza cie do rynku pracy. czyli znajomosc danego jezyka niczego nieulatwia, a brak znajomosci jezyka wszystko zamyka - taka prawda.

Na czym polega praca w IT? Już o nanotechnologie sie nie pytam nawet bo to zdaje się dziedzina rozwojowa i ekperymentalna jeszcze

[zgłoś do usunięcia] gón Na czym polega praca w IT? Już o nanotechnologie sie nie pytam nawet bo to zdaje się dziedzina rozwojowa i ekperymentalna jeszcze" xxxxx Twoje pyatnie jest bardzo ogolne - a ja nie zajmuje sie doradztwem personalnym - proponuje siegnac do zrodel, jak ci odpowiem w dwoch zdanaiach to i tak ci to nic nie powie skoro zadales/as tak ogolne pytanie;/

Ale ja Cię nie proszę o doradeztwo personalne tylko pytam z ciekawości:P Co Ty taka sztywna? zatwardzenie masz?

A konkretnie chodzi mi o właśnie taką informację nieoficjalną czyli co mówią o tej pracy znajomi. Wiem mam google ale nie wpisze tam hasła "co sądzą o pracy w IT znajomi ROR":P

[zgłoś do usunięcia] gón A konkretnie chodzi mi o właśnie taką informację nieoficjalną czyli co mówią o tej pracy znajomi. Wiem mam google ale nie wpisze tam hasła "co sądzą o pracy w IT znajomi ROR" xxxxx mowia ze ich od patrzenia w ekran komputerowy czasem oczy bola;-)

Gość jedynadruga
A ciebie oczęta nie bolą? Wszak siedzisz tu non stop.

Gość helena z mazur
gon, chyba kierujesz swoje pytania w strone niewlasciwej osoby. A raczej osobki. Bo to bardzo mlode dziewcze jest, niepelnoletnie, to skad ma wiedziec takie rzeczy. Zapytaj sie ludzi wykwalifikowanych. :)

" jedynadruga A ciebie oczęta nie bolą? Wszak siedzisz tu non stop" xxxxx przygdal kociol garnkowi;-) a co cie tak denerwuje i obchodzi (!) co ja robie?;-) ale dzieki z atroske i polecam "mind your own business";-)

[zgłoś do usunięcia] helena z mazur gon, chyba kierujesz swoje pytania w strone niewlasciwej osoby. A raczej osobki. Bo to bardzo mlode dziewcze jest, niepelnoletnie, to skad ma wiedziec takie rzeczy. Zapytaj sie ludzi wykwalifikowanych. " xxxxx moj fanklub wlecze sie z amna jak pies za psim ogonem i ujada;-)

nie przejmuj się. Za mna ostatnio cała moderacja chodziła;) Jeszcze żebym jakiś wyjatkowo przystojny był czy coś...:classic_cool:

nie przejmuje, to cena "slawy";-) ze sie inni podczepiaja, no i tez jak sie udzielasz w duzej liczbie watkow - zwieksza sie sznasa ze dotkniesz czyichs komplksow i wtedy zaczyna sie ta powodz ludzkich zali pt jestes taka i taka;-) tak bylo tez w przyapdku tej laski zapewne;-)

Gość helena z mazur
Ale ja juz pisalam tobie dziecko, ze kompleksy to masz ty, jak stad do Antarktydy. Dobrze rowniez, ze ujelas slowo "slawa" w cudzyslowie. Uczysz sie pokornie. :) "zaczyna sie ta powodz ludzkich zali" Twoje zale na beneficiarzy siegnely zenitu. Jestes monotematyczna. Tylko ja prowadze z toba konwersacje - to z litosci - bo nikt inny nie chce. :) Ale widze, ze masz jakiegos przydupasa - gón Super. Moze on zaspokoi twoje pragnienia seksualne, o ktorych ciagle piszesz na forum? ;)

Gość helena z mazur
Ok, przydupasie emigracjuszki :) Widac, ze emigracjuszka starannie dobrala sobie "przyjacela". Mysle, ze powinienes te emigracjusze wlozyc w zlota ramke i codziennie wzdycac do jej wielkiej stopy :)