Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estdydf

lipofilling pod oczy- uzupełnianie cieni pod oczami własnym tłuuszczem

Polecane posty

Gość gość
Wybacz Sandrine ale efekt praktycznie zerowy !!

Gość gość
Troszezke widac roznic. Sandrine a jak by wiecej tluszczu wstrzyknal lekarz? Wstaw prosze zdjecia nowych pacjentow.

Ja się nie gniewam - szanuję zdanie każdego. Natomiast wg mnie efekt jest super. Zwłaszcza jeżeli chodzi o dolną powiekę i i górny, wewnętrzny kąt oka - nie jest już ono tak zapadnięte, a nawet naczynka nie są aż tak widoczne. Ale rozumiem, że część pacjentek oczekuje spektakularnych efektów. Niestety ja wyznaję zasadę, że nie można obiecywać nikomu gruszek na wierzbie. Pacjent powinien być świadomy potencjalnych efektów. Co do podania większej ilości tłuszczu - myślę, że nie ma sensu - jak widać na zdjęciach bezpośrednio po - dr Łuksza nie oszczędzał na preparacie i dokładności wykonania zabiegu. Ale zobaczymy jakie efekty będą u innych pacjentek. Zobaczymy :-)

Gość gość
Moze obrzęk dawał tylko takie złudzenie, że tłuszczu jest tak dużo, a jak zeszła opuchlizna to zostało tyle ile podano?

Jest w tym dużo prawdy - ponieważ najpierw trzeba pacjentowi podać znieczulenie w miejscu, gdzie będzie implantowany tłuszcz. Ponadto dr Łuksza dodaje do tłuszczu jeszcze osocze bogatopłytkowe, żeby polepszyć efekt i przeżywalność komórek. Niemniej jednak moim skromnym zdaniem nie można tak sobie bezkarnie pompować skóry. Dlatego warto ten zabieg połączyć z laserem CO2, który obkurczy skórę. Jesienią zaczyna się sezon, więc możliwe, że pacjentki po przeszczepach będą również chciały wykonać taki zabieg - wówczas podzielę się z Wami opiniami i efektami :-) pozdrawiam

Gość gość
Ja bym chciala zeby moje powieki wygladaly tak jak u tej kobiety zaraz po zabiegu. Sandrine,ale czy Ty na zywo widzisz spora roznice w dolnych,i gornych ?

Tak, jest widoczna różnica. Co do efektu bezpośrednio po zabiegu to jest on zbyt przerysowany przy takiej opuchliźnie. Nie wiem jak by to wszystko wyglądało jakby powtórzyć zabieg ponownie - być może efekt byłby lepszy. Myślę, że z jednego zabiegu jest to maksymalny efekt. Jutro postaram się dać większe zdjęcia wraz z dzisiejszymi - nowych pacjentek :-)

Gość gość
No właśnie. Ciekawe jaki byłby efekt gdyby powtórzył zabieg. Wstaw proszę nowe zdjecia. Pozdrawiam

Gość gość
Sandrine. Fajna ta Wasza strona internetowa, sporo zdjec jest.

Gość gość
a co polecisz na przebarwienia? Ja mam piegi,i jakis miesiac temu na czole wyskoczyly mi dwie plamy. Tragedia cala twarz w przebarwieniach,i wagry na nosie, brodzie,czole :-(. Jak sie opalam to te przebarwienia sa jeszcze bardziej widoczne,a te ostatnie na czole to nie mam pojecia od czego wyskoczyly tak nagle.

Witajcie, przepraszam, że Was trochę zaniedbuję ,ale w wakacje mamy urwanie głowy :-) jeżeli chodzi o przebarwienia to proszę o info w nowym wątku - aby nie robić tutaj chaosu. A przebarwienia to temat rzeka... :/ Wrzucam zdjęcia przed i bezpośrednio po ostatnich dwóch pacjentek: http://wrzucaj.net/jsK http://wrzucaj.net/jsM

Gość gość
Ciekawe jak beda wyglądały dolne powieki po kilku tygodniach u pierwszej pacjentki, bo u niej były bez tłuszczu, a zaraz po zabiegu o niebo lepiej. Dopiero wyjdą siniaki czy one juz nie beda miały?

Gość gość
Jestem po zabiegu 4 dzien i niestety nie jestem zadowolona, co prawda zasinień nie mam prawie wcale, czuje ze opuchlizna zeszła ale mój ból to, ze opadł mi tłuszcz z powieki na kość policzkowa. Opadł lub tak został wstrzyknięty. Jest makabra, mam totalnie zdeformowana twarz, zamiast tłuszcz mieć na powiekach to ja mam poduszki tłuszczu na policzkach, przez ten zabieg oczy stały się "głęboko osadzone" i małe. Wyglądam jakbym miała zdeformowana twarz. Jest makabra

Gość gość
Nie przejmuj się nie ma brzydkich kobiet, Jak masz wnętrze bogate to i tak jesteś piękna

Gość gość
Az się wierzyć nie chce ze tacy kretyni siedzą tu i komentują wypowiedzi ludzi, którzy maja do powiedzenia coś konkretnego w temacie.

Staram się wrzucać zdjęcia po wizytach pacjentek z opisem ile dni minęło. Dziś przyszedł pacjent ze szkolenia, także później wrzucę fotki. CO do pacjentki, która jest niezadowolona - niestety nie umiem się wypowiedzieć nie widząc zdjęć... :/ z resztą to, że nie ma siniaków jest dla mnie trochę dziwne, bo na naszych zdjęciach jak widać są mega siniole :/ i ogólnie już po zabiegu pacjentki są bardzo napompowane tłuszczem. Czy on ma prawo się przemieścić - jeżeli jest bardzo wiotka tkanka, możliwe - należy pamiętać, że skóra powiek jest 4 razy cieńsza niż na innych obszarach twarzy. Jeżeli możesz - proszę wrzuć wycięte zdjęcie pokazujące Twój problem. Napewno wiele forumowiczek będzie wdzięczne. Każdy zabieg ma dobre i złe strony i dobrze by było, aby osoby które się na niego decyduje mogły być świadome, a nic bardziej nie zapada w pamięć jak zdjęcia.

Gość gość
A u kogo robilas zabieg?

Gość gość
Skontaktuj sie ze swoim lekarzem jeśli jestes zaniepokojona.

Gość gość
Jestem miesiac po zabiegu i równiez jak poprzedniczka nie mialam sincy tylko lekkie zażółcenia ale niestety równiez, twarz zdeformowana, za malo w powiekach za duzo w twarzy. Po zajsciu opuchlizny ( po 7 dniach) odrazu pojawiły sie zapadliny pod oczami, moze nie tak jak pierwotnie ale są. Mysle, że zaraz po zabiegu nie powinno tego byc tym bardziej ze był to moj priorytetowy problem. Wyrzucone 3 tys. Efekt zaden, nie polecam.

Gość gość
Co jest do dabla! Albo lekarze zle cos robia, bo nie sadze zeby wszystko sie wchłonęło. Cos powinno zostać. Tluszcz opadł z powieki w policzek? Przecież tłuszcz sie nie przemieszcza. U kogo mialyscie zabieg?

Gość gość
dokladnie takie same wyplukłosci na policzku jak u mnie po zabiegu w ogole mi sie to nie podoba i nie wiem czemu ma słuzyc. W jednej powiece mam za malo wstrzykniete tłuszczu w drugim jest ok. Wygląda to okropnie. Oceniajac swoj zabieg i zdjecie wrzucone przez kolezankę nie widze zadnych spektakularnych efektów. Mialam isc drugi raz na wstrzykniecie tłuszczu ale widzę ze nie ma to sensu. Płaci sie niemale pieniadze a efekt znikomy i jeszcze z defektami albo zaden.

Uważasz, że efekt jest żaden -ok według Ciebie - ale jakie masz oczekiwania od zabiegów estetycznych? Sprawdź jak uniosły się brwi i podniósł cały łuk brwiowy unosząc jednocześnie powiekę, jak wypełnił wewnętrzny kąt oka, skróciła zmarszczka w dolinie łez, napiął i wypełnił policzek na kości jarzmowej. Zabieg niewarty ceny? Hmm przeliczmy podobny efekt innymi sposobami: uniesienie brwi nitkami liftingującymi 1350 zł, uwydatnienie policzka + napięcie skóry w okolicy doliny łez Radiesse 1500 z, wypełnienie łuku brwiowego i ewentualnie wewnętrznego górnego kąta oka+ wypełnienie płytkich zmarszczek wokół oczu 2 x 600 zł = 1200 zł to daje 4050 zł. Dla przypomnienia przeszczep tłuszczu na całą twarz to koszt 3800 zł. Ale oczywiście decyzja o zabiegu należy do pacjenta. Mam nadzieję, że już wkrótce będę mogła wstawić nowe zdjęcia pacjentek po kontrolach.

Gość gość
Sandrine. Jeśli dobrze pamietam zdjecia zaraz po zabiegu to ten pan miał wstrzykniety tłuszcz w górna powieke. Efekty nie sa zbyt satysfakcjonujące. Byłam u jednego chirurga, ktory pokazywał mi zdjecia po przeszczepach tłuszczu, i na zdjęciach efekty dla mnie były nie widoczne.

Gość gość
Dolna powieka wyglada troszeczkę lepiej, ale na górnych nie widzę żadnej poprawy. Wstaw nowe zdjecia. Dzięki Tobie możemy zobaczyć efekty, i czego można się spodziedziewać. Pozdrawiam

Gość gość
Nie tylko według mnie efekty sa znikome a po zabiegach medycyny estetycznej oczekuje efektu to chyba oczywiste... za 3 tys. mam prawo oczekiwać efektu. Jeśli ide do lekarza z dolami pod oczami a on wstrzykuje mi za malo tłuszczu w powieki, ze po zejściu opuchlizny po tygodniu pojawiają sie znowu doły. Mam za dużo tłuszczu w policzkach (kości jarzmowe ). Nad kością jarzmowa w powiece jest dół, ponieważ jest za mało tłuszczu, w drugim oku dół, tez za mało tłuszczu. Rezultat jest taki, że po miesiącu w powiekach znikoma ilość tłuszczu, na policzkach jeszcze się utrzymuje. Musze chodzić o okularach przeciwsłonecznych bo wstyd z taka asymetria wychodzić. W świetle dziennym wygląda to tragicznie . W jednym oku dół w okolicy doliny łez, w drugim oku dół z drugiej strony tuż nad kością jarzmowa . Jesteś pracownikiem kliniki wiec zachęcasz, dla laików efekt ma być widoczny, za takie pieniadze. Moze na zdjeciach, ktore wysyłasz efekty sa, ale bardzo znikome podobnie jak u mnie. Wolalam siebie przed zabiegiem, przynajmniej mialam symetryczna twarz bez dołów w roznych miejscah powiek. Wiec, albo brak wprawy lekarza albo malo efektowne zabiegi. Takie jest moje zdanie. Po zabiegu ludzie nie powinni sie wstydzic wyjsc na ulice lub byc rozczarowanymi do tego stopnia. Mam nadzieje tylko ze szybko sie wszystko wchlonie i wroci choc odrobine symetria.

Gość gość
Masz racje ochyda, chcialam wygladac lepiej a wygladam gorzej niz przed zabiegiem.

Ciężko cokolwiek pisać, jeśli nie mamy zdjęć przed i po aby móc spojrzeć na efekt Pani zabiegu obiektywnie. Jestem daleka od oceny pracy lekarza czy zabiegu bez takiej dokumentacji, gdyż wiem, że pacjenci bywają różni. Jeżeli ktoś w bardzo zaawansowanym stanie decyduje się na zabiegi estetyczne, to rzeczywiście aby efekt był widoczny należy wydać ogromne ilości pieniędzy 6000-12000 aby efekt był widoczny. Przeciwnie jeżeli chodzi o osoby młode, które działają profilaktycznie już na płytkie zmarszczki. Pokazane zdjęcia ukazują świetny efekt jak na 3 800 zł. Dlatego jeżeli dla kogoś jest to ogromna kwota, którą zbiera miesiącami i oczekuje efektu odmłodzenia o 20 lat - to niestety lepiej wydać te pieniądze na coś innego, bo później jest się tylko sfrustrowanym. Celowo przesyłam Paniom zdjęcia realne przed i po, aby mniej więcej pacjent mógł zobaczyć jaki efekt można osiągnąć. Do zabiegów medycyny estetycznej należy podchodzić z rozsądkiem. Zmarszczek i wiotkości skóry, której nabawiliśmy się przez kilkadziesiąt lat życia nie da się usunąć tanio i jak za pociągnięciem czarodziejskiej różdżki. Dlatego apeluję o rozsądek. Jeżeli takie efekty nie są dla kogoś satysfakcjonujące to odradzam korzystanie z zabiegów medycyny estetycznej.

Gość gość
Po co wypełniacie policzki jak pod oczami sa doły? W ten sposób jeszcze bardziej uwidoczni się dół pod okiem.