Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Judys002

28 Tydzień Ciąży Poród na Kwiecień 2013r. Wejdźcie i popiszmy :)

Polecane posty

Gość też się obawiam:-)
ile cm ma twoja szyjka? :-)

ja niby mam skrócona i to ardzo gin mi mówi ze jeszcze troche i sie wyrówna ale nie wiem ile ma dokładnie ...

Poinformowano mnie że jednym z objawów porodu jest odejście czopu.... szlag ale jak to wygląda?? jak upławy- to jest płyn?? ktoś coś Wam mówił?? i moje 2 pytanie- czy można się nie kapnąć ze wody odeszły leżąc w wannie- bo leżę codzienie- plecy mnie wykańczają;/ o:P Nowe Panie zapraszamy:D

Gość angelak
tez sie obawiam:) ja tez do gajewskiej ;) moze widzislysmy sie kiedys u niej hehe

wszystko bardzo możliwe:-) kiedy masz teraz wizytę. No to z moja chyba tragedii nie było jeszcze jak ponad 3 cm miała. A czop napewno będziesz wiedziała że to to:-) taka galareta niekiedY podbarwiona lekko krwią. Tak mi mówili:-)a w wannie poczujesz że wody odeszły:-)

Znosu to samo wyszlam z wanny ubralam sie i zawrót w glowie goraco zimno jak bym miala zemdlec za chwile skurcz w brzuchu i sie rece trzesa ja nie wiem co jest w czwartek bedzie polozna to jej opowiem o tym...

Też się obawiam - również witam na naszym forum:) Co do pakowania się do szpitala bede pakowac sie w marcu, najpozniej do połowy marca musze miec wszystko dopiete na ostatni guzik :) Ostatnio dziewczynki kupiłam sobie do szpitala dwie koszule i szlafrok :D jeszcze jakieś kapcie fajne by się przydały :D

Gość angelak
wizytke mam teraz 1 marca a Ty? dziewczyny ja tez pakowac zaczne sie w polowie marca jak zacznie sie 9 miesiac:)

27 lutego Ech miniemy się w drzwiach:-)

Gość angelak
hehe kurcze ale blisko:) Ty sroda a ja piatek:))) Powiedz kochana jestes zadowolona z niej? Ja tak ale drazni mnie ze o wszystko musze wypytywac np wage dzidzi itd

chyba najbardziej sie własnie obawiam tego ze w jakims niekomfortowym miejscu odejda mi wody albo cos noi połogu samago porodu sie nie boje bo ból znosze dzielnie... a co do torby do szpitala to ja mam wszystko dla mnie a dla dzidzi jeszcze pakuje ;)

Czy Was tez boli górna partia brzucha czyli zaraz pod biustem bo mnie coraz bardziej i dziwne uczucie jakby mi miało skure rozerwac

a w którym tyg jesteś? Wiesz co na początku jak o coś pytaliśmy z m to tak odpowiadała jak bYŚMY przecież musieli to wiedzieć. . .a to nasza pierwsza dzidzia i wszystko nowe a ona przecież po to jest. . . No ale teraz już lepiej. :-) zobaczymy co w środę będzie:( boję się Kurcze:(

Gość angelak
koncze 32 tydz i tez czasami odnosze wrazenie ze ona mysli ze wszystko wiem.Nieraz jest przemila i tlumaczy wszystko i pokazuje a sa wizyty gdzie wychodze niezaspokojona wiedza

Gość nielegalna2330
Witam was kochane:) jak bąbelki rosną?Ja bylam starsznie zabiegana ,ale znalazlam chwile aby wpasć do Was:).Dużo nauki ma starszy syn,w tym roku komunia nas czeka nie wiem jak sobie poradze z malenstwem i calą resztą.Ile przybylo kg?Bo ja juz 57 czyli juz prawie 16 na + wielka jak wielor.Judys ty masz takie objawy jak anemija.......jakie masz wyniki?Ja dzis bylam na EKG ..jutro kolejne badania na toxo i Hbs.27 lutego ide ustalac date cesarki":)

Moja torba do szpitala= podkreślam ze w uk mają inne wymagania:P -szlafrok -kapcie -koszula długa -2 pizamy wygodne -kosmetyki typu-saszetka szamponu z odrzywką, mały żel pod prysnic, mała pasta, szczoteczka,krem do twarzy i ciała, kulka antypers., podkład i tusz na wyjście -opaska na włosy - wkładki laktacyjne 4 pary tylko:P -podpaski_podkłady @ duże paki wg wymagań - par wygodnych majtek -skarpetki -dresik na wyjście -staników do karmienia nie mam na razie i nie wiem czy jest sens... moja siostra mówi że duzej różnicy w stosowaniu nie ma więc do szpitala biorę 2 eygodne topy umacniane - słuchawki i ładowarkę do telefonu - kasa w drobnych na parking w woreczku :P -aparat cyfrowy a ładowarkę do baterii DLA DZIDZI -3 x śpiszki - 2 czapczki z materiału - 2pary skarpetek - sweterek - rożek -koc muślinowy - ręcznik z kopertą na główkę - ochraniacze na łapki -kompinezonik lżejszy na wyjście- nie taki puchaty zimowy, ale przejściowy z kapotą -pampersy -husteczki, oliwkę, zasypkę, sudocream, szczotkę do główki tą delikatną, smoczek-gdyby sie domagała, 1 butelkę gdybym miała problem z karmieniem i podawali by jej formułę, Co sądzicie?? Czegoś brak?? :D tutaj kaftanika nie kupisz... te 3 śpichy trochę mnie przerażają że za mało- ale położna zapewnia że to wystarczy...? Może wpakuję ze 2 pary body z kr rękawkiem?

właśnie mam identycznie. Ale chyba bym nie zamieniła Ja na inna:)

Gość angelak
napewno jest bardzo dobrym lekarzem i to nie ulega watpliwosci tez nie zmienilabym na innego

blackeyed- chyba masz wszystko chociaz u mnie w szpitalu nie wymagaja ani ubranek( tylko na wyjscie) ani kosmetyków dla dzidzi, a noi ja bym do teg dołozyła jeszcze podłady na łózko wygodnie podobno

dopakowałam 2 body i 1 sweterek- dla świętego spokoju hahaha:P No tak ale tu tych podkładów nie widziałam- jak i tych majtek z siateczką jednorazowych też nie;/-- eeee i tak z takim ekwipunkiem jestem w wersji mini bo oficjalnie do tego co podałam powinnam mieć- trzymajcie się: od razu ze sobą --fotelik- bo musi przejść kontrolę- a ja zdecydowałam ze mój P przywiezie go dzień później i też bedzie dobrze -- dres dla partnera -klapki pod prysznic -- klapki dla partnera -- zatyczki do uszu -- butelkę ze spryskiwaczem na wodę- śmiech -- poduszkę dodatkową -- koc dosatkowy dla siebie i partnera -- suszarkę do włosów -- to wszystko było na liście od połoznej jaką ona mi przyszykowała- a ja sie dziwiłam, że tu sąsiadka szła rodzić z torbami jak na 2-tygodniowe wakacje- ja sie nie dam zwariować:P A tutaj dla dziecka nic nie mają- jakby mnie rodzącą z ulicy zgarnęli to w szpitalu biedactwo nie zostało by chyba przewinięte i ubrane;/

Ja też nie muszę ubranek ani kosmetyków do szpitala. Mam już 3/4 rzeczy do szpitala gotowe, w sensie kupione jeszcze trochę zostało.. :)

Wyniki mam niby oki :-) a u mnie w szpitalu tez nic dla dzidzi nie musze miec :-) tylko na wyjscie... Jem sobie chrupki kukurydziane juz dwie paczki zjadlam tak sie rozplakalam bo moj D. ZZrobil mi zle zakupy i poszedl mi jeszcze raz po chrupki bo byl ryk jak nie wiem ale mi hormony chyba tak buzuja dziewczyny z piły jak urodzimy mozemy isc razem na spacerek z maluchami:-) hehe

podkłady i majty w aptece napewno znajdziesz- Dobra dziewczynki spadam jutro z Wami dłuzej pogadam ;);) PaPa

Papa paolcia :-) Ja tylko musze kupic torbe bo zadnej nie mam hehe i szampon itp. A tak to piżamy mam :-) a recznik sobie tez kupie :-) szlafrok kapcie mam :-) podpaski majtki mam do podmycia sie mam szczotke mala mam hehe ;-)

Witam !! Sliczny dzień dzisiaj wkoncu sie wyspałam w swoim łózeczku od rana po badaniach zobaczymy tak teraz bedzie z moczem jutro sie dowiem ;) (mam nadzieje ze bedzie ok) noi jutro tez zobaczymy jak tam z moja szyjką bo od rana mnie brzuchol boli u dołu nie wiem wiem co jest grane;( xx Szampon kupiłam taki mały z nivea tak na 2 moze 3 razy starczy wiekszy nie potrzebny. O widzisz Judys przypomniałaś mi musze jeszcze tantum rosa kupic...;)

Hej dziewczynki ja tez kupie w rosmanie sobie takie małe szamponiki hehe no i szczoteczkę do zębów pasę ;p a mamy jeszcze dużo czasu wiecie co te bóle to chyba normalne bo każda tak ma mnie też cały czas boli... zauważyłam że mój mały mnie już nie kopie taka a wypina się to już dawno ale teraz części ciała wystawia hehehe rączki nóżki ;p idzie wyczuć hehe też tak macie ?

mnie tak jakby rwało u dołu brzucha... xx a mała tez sie rozciaga i czuje ze pod zebrama mi nózki czesto wkłada to sie zgac nie moge bo takie uczucie jakbym patyk połkneła czuc ze dotyka i naciska brzuch od srodka ;)

Dziewczynki jak któraś będzie u gin to zapytajcie się może o te bóle brzucha co ? u mnie będzie pojutrze położna to się zapytam ale martwię się bo po prawej stronie kuje jak się coś ruszam hmm i czasem cały brzuch na dole i twardnieje cały hmm