Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Judys002

28 Tydzień Ciąży Poród na Kwiecień 2013r. Wejdźcie i popiszmy :)

Polecane posty

PaOlcia to samo mam hehe ;p to jest dziwne uczucie a ostatnio myślałam że mały mi żebra złamał przysięgam obudziłam się z krzykiem...! bo tak mnie zabolało hehe

Judys mam dokłądnie tak samo wczoraj wieczorem tak mnie ukuło cos tak pranie mokre niosłam to az je pusciłam maskra a jak twardnieje to napewno sa skurcze tak mi gin kiedys mówiła trzeba uwazac i lepiej polezec i najwazniejsze nie dzwigac ani nie meczyc sie nie spinać miesni brzucha

No mi jeszcze mała takiego kopa nie zadała ;);) ale jak kopie to napewno z miłosci;)

tak nie zapomne to zapytam... nie wiem dlaczego kuje (mnie tez) ale jak brzuch twardnieje od dołu to znaczy ze sa lekkie bezbolesne skurcze i lepiej sie nie przeciązac...;) cos mi nie chca posty wchodzic na forum ....

ALe sie dziewczynki rozpisalyscie probuje nadrobic :P zawsze musze was nadrabiac bo jakos nie mam czasu tu zagladac tak czesto jak bym chciala. judys002 powiedz dokladnie o co chodzi z tymi wozkami? a i ogladalam zdjecia! super ten pokoik :) Moj maluch tez bedzie z nami w sypialni jakos bala bym sie zostawic go w osobnym pokoju :) blackeyed8888 czop to niby taki sluz rozowy z krwia tyle w teori a niby wody plodowe gdy by ci odeszly w wannie to cos w stylu zesikania sie w jeziorze :D tak pisala jedna dziewczyna ktora urodzila :) Ja torby jeszcze nie spakowalam jakos nie mam natchnienia :P

ja poproszę tez hasełko na czysia.zx9r@o2.pl postaram się też wrzucić kilka fotek, a mój facet twierdzi, że cały czas jest dużo czasu i nie wiem kiedy zacznie ogarniać pokój :D A Torby jeszcze nie mam przygotowanej, narazie zakupiłam trochę rzeczy :)

Judys wlasnie zobaczylam na mailu fotki pokoju Waszego maluszka. Śliczny pokoik!! patrząc na niego na pewno jeszcze bardziej nie mozecie sie doczekać.. :) My pokój naszej Liwki będziemy mieć gotowy w marcu.. w tym tyg. czeka nas (a raczej tylko i wylacznie mojego faceta :D) malowanie pokoiku na różowo. Jeszcze w lutym złoży on też łóżeczko, bede musiala poszukać parę drobiazgów do pokoiku, ustawi się komodę iii... będziemy czekać!:) Mandarynkowa92 - wysłałam Ci hasło :)

Gość gogak
hej brzuchatki! Ja tez ostatnio mam twardy brzuch, tzn. dzisiaj cala noc mialam jakis ciezki i twardy i w dzien tez jest taki jakby napiety. moz to dlatego ze od niedzieli nie biore magnezu bo mi sie skonczyl i nie kupilam. dopiero dzisiaj sie zaopatrzylam w laktomag;) wiec moze wszystko wroci do normy. Mam taka nadzieje. Ile waza wasze dzieciaczki? Bo moj na ostatnim usg w 30 tygodniu osiagna wage 1630 gram ;) Poprosze rowniez o haslo na maila kgoga@wp.pl Pozdrawiam przyszle mamusie!Juz tylko 2 miesiace ( a w przypadku niektorych niecale 2 ) i bedziemy mialy swoje skarby:)

gogak - wysłałam hasło :) moja Niunia w 30 tyg ważyła 1625gram, czyli prawie tak samo jak twoje maleństwo!! :) W moim przypadku zostało równe 2 miesiące, termin na 19 kwietnia. :) masakraaaa jak to leci.. ! A coś tu cisza dziś, mam nadzieje, ze pod wieczór się rozkręci :) wracajcie dziewczynki :)

Gość gogak
To mamy termin w ten sam dzien ;) i nasze malenstwa podobnie waza, a ile Ty przytylas? bo ja cale 14 kg na plusie

Kochana ja 4,5.. sama nie wiem jak to się dzieje, od początku ciąży jem na co mam ochotę, prawie niczego sobie nie odmawiam, słodyczy też sporo podjadałam.. Martwiłam się, że mało przytyłam ale z dzieckiem jest ok, więc nie mam czym się przejmować. :)

Wróciłam kochane byłam dzisiaj troszkę zajęta ponieważ pojechałam sobie na zakupy i robiłam obiadek i deserek hihi wiecie co zrobiłam pyszne chrusty mniam i są dietetyczne ponieważ się ich nie sparzy :) daje link z którego brałam przepis i jest filmik BOŻE PYCHA !! POLECAM tylko z przepisu aż dużo nie wychodzi na raz do pojedzenia dla 3 osób proszę link http://www.mojeciasto.pl/przepisy/faworki-6105.html XXX Dziewczynki a więc u mnie jest tak twardnieje brzuch czuje kucie na dole i jak kuje to takie jest uczucie jak bym miała się zsikać ;/ nie wiem co jest i jak chodzę muszę szeroko nogi stawiać hmm... Nie wiem co jest cholera jasna czy zgłosić się do gin czy nie żeby zaraz nie myśleli że chora na głowę jestem bo przesadzam...ale mały kopie rusza się wszystko normalnie tylko mocniej... XXX jeżeli chodzi o noc to tak samo twardy brzuch idę siusiu ale musze go trzymać bo ciężki jest jak cholerka a jak się kładę do mnie boli... XXX Co do wagi mój synuś waży 2305 g w 32 tygodniu :) a teraz w czwartek wchodzę w 34 tydzień heh jejku już tak blisko ;p XXX Miałam napisac o co chodzi z wózkami byłam w sklepie bo chciałam zobaczyć czy jest mój wózek co upatrzyłam sobie bo jak by go nie było to bym musiała zamawiać a czeka się 3 tyg ;p i gadam z Panią a ona mówi że było jakieś zebranie jeżeli chodzi o dziecięce rzeczy i ustalono podwyżki tak jak np sa podwyżki na paliwo i na samych wózkach ceny od piątku mają być większe nawet do 300zł od 100 i na foteliki też... masakra co ;p i się zastanawiamy czy teraz nie kupić go hehe :) XXX Mam wizytę teraz 5 marca ciekawe czy będzie mówił mi wagę dzidzi ;p hihi mam cały czas krzywy brzuszek na prawą stronę tak się mojemu synkowi podoba na prawej stronie ;p

mini moja koleżanka co urodziła też nic nie utyła jakieś 6kg masakra ;p ale do 4 miesiąca wymiotowała całe dnie ;p

Gogag napisz dokładnie który tc, imię swoje , kiedy poród data , chłopiec czy dziewczynka i ile waży dzidzia i cię dopiszę do tabelki ;p

hej kochane:* JA dzisiaj mam dość... nrzuch ostry, mała kopie i skurcz mnie chwycił 1 raz u góry brzucha- i się normalnie zesikałam pod siebie- wezwalismy położną bo na dłoniach wyszły mi plamy sine- i powiedziała- all is fine...... cukru mi tu nie badali... krew łącznie 2 razy pobierali... ginekologa nie widziałam- kur wa mać jak za średniowiecza- trzyma mnie fakt, ze zabronili mi latać- bo normalnie już bym była w polsce i lekarza- tutaj jak rozwarcia nie masz- nic sie nie dzieje- ja poważny uraz przez tą ciążę będę miała- aby decydować się na kolejne dzieci ;/;/;/ dzisiaj przy tej babie z niemocy się poryczałam- bo ja się czuje koszmarnie- ból ból i ból..... mam już gdzieś- niech się rodzi co będę wiedziała, że jest zdrowa- a w sumie że dziewczynka powiedzieli mi 13tyg temu na ostatnim usg- a miałam ich aż 2 łącznie.... ;(;( nie gniewajcie się ale mam już powyżej uszu.

widze ze wszystkie cierpicie z powodu twardnienia brzucha, mi na szczescie nic nie jest oprocz lenia... Moj maluszek w 30tc wazyl 1800. Judys002 jak masz jakies obawy to lepiej sie skonsultowac z lekarzem niz sie zamartwiac. Moj maluch za to wypina sie caly czas tylkiem na lewej stronie :P smiesznie taki krzywy brzuch :P Kurcze masakra z tymi wozkami a niechce jeszcze teraz zamawiac, trudno najwyzej doplace ;/

a tak w ogóle to się muszę zapytać tej mojej wyspecjalizowanej połoznej o wydzielinę z pochwy- białą wydzielina czasem aż kapie tyle jej jest, bezwonna, rzadka...ale ilości powalajace hahaha

Judys ja jutro mam wizyte u gin i zapytam jej czemu tak nam sie dzieje zobaczymy co mi powie tylko boje sie ze mnie wywali do szpitala bo miałam lezec teraz non stop a ja wiecznie jakies zajecie sobie znajde nie potrafie tak lezec... xx jutro Wam powiem ile moja malutka wazy mam nadzieje ze bedzie mówic bo nie zawsze to robi. xx łózeczko siostra (chrzestna) bedzie zamawiac w czwartek mam nadzieje wiec mysle ze w przyszłym tyg bede juz je miała ;) xx a z tymi cenami to nie tylko wózki ale wszystko rzeczy dzieciece maja isc do góry czytałam ostatnio w jakiejś gazecie xx moja szwagierka przytyła tylko 4 kilo z ciazy ale ona miała anemie ciazowa ... i niby urodziłą dziecko 2.5 kg ale rodziłą ponad 20 godzin meczarnia niesamowita.... xx Brzuch mnie od góry tak jakby rwie jakby miał peknąc strasznie boli;(

ja czytałąm ze jak sie zwieksza ilosc wydzieliny to nastepna oznaka porodu ...:-O

A mi moj gin powiedzial ze ta wydzielina zwlaszcza rano to normalka bo tez mi tak leci jak nie wiem czasem mokre majtki mam...:-/ ale powiedzial ze to wszystko oki :-) Fajnie jak bys sie dowiedziala vo i jak :-) A tak po za tym to dziewczynki juz tak malo nam zostalo pare tygodni i juz hihi To jest takie dziwne uczucie jak sobie pomyślę nie wiem jak to określić strach? Czy co... ?? Hmmm sama nue wiem... :-) Powiedzcie mi duzo robicie w domu tzn na co dzień czy bardziej sie oszczedzacie?? Bo ja to w kolko w ruchu jak nie sprzatam to gituje jak nie gotuje to na zakupach siadam na godzinę i znowu sprzatam po obiedzie i w kolko to samo jeszcze gdzies sobie skocze z koleżanką ale tak czasem zastanawiam się jak to bedzie jak przyjdzie dziecko jak ja mam taki rytuał boje się ze rady sobie nie dam i ze brudem zarosne a nie nawidze mieć nie posprzatane jak mam szklanki w zlewie to mam padaczke ze syf w domu rozumiecie mnie o co mi chodzi? Tylko nie myślcie o mnie źle ze mam cos z głową po prostu mam taka obawe bo moj facet w ogole nie sprzata wręcz przeciwnie.... doklada mi pracy...:-/ to sie wygadalam

Cxytalam na jednym forum ze takie trwardnienie brzucha to skurcze... i jak kuje to macica sie rozluznia do porodu i szyjka skraca tak jakies laski pisaly... kurcze ja nie wiem... juz swiruje chyba

Gość kuźźźźźźwa jakie głupie siksy
biała wydzielina w ciąży to nic nienormalnego po co takie idiotki zachodzą w ciążę, głupie gówniary bez szkół

Judys za godzinke jade do gin i o wszystko zapytam ...;) xx Kolezanko (z nikiem jak gówniara) zauwaz ze wczesniej kolezanka napisała ze ma strasznie duzo wydzieliny a to juz nie jest normalne.... a i piszemy jak chcemy nikt nie moze Nas obrazac nawet ty (celowo z małej litery)

Hej dziewczynki :) Mam takie pytanko uczęszczacie do szkoły rodzenia? W sumie ja sie zastanawiam, bo to lekarz powinien dać skierowanie, szczerze to mi już by się nie chciało chodzić nigdzie. Jak to wygląda u Was?

Judys mam tak samo!!!! tez lubie miec czysto w domu, sprzatam czesto, opieprzam chlopaka jak nabałagani :D nie jestem pedantką, ale syfu w domu nie znoszę miec. i tez sie obawiam, ze jak urodzi sie maleństwo będzie tu niezła rozpierducha w tym mieszkaniu :D ale na pewno damy radę. :) Mandarynkowa myslalam o tym ostatnio, sprawdzilam, w mojej miejscowosci szkola rodzenia kosztuje ok. 300zł.. Nie mam na razie kasy na taki wydatek i tak jak Tobie - nie chciałoby mi się chodzic szczególnie w tą okropną zimę! :P

No właśnie czytam opinie na temat Szkoły rodzenia prowadzonej u mnie w mieście no i... w większości kobiet mówią, że to nie potrzebne, bo są jakieś nudne wykłady czytane z kartki, jak wykąpać maluszka no i oczywiście szanse mają tylko 1 może 2 osoby , bo czasu nie ma... więc takie to troszkę liche, chyba jednak lepiej na internecie sobie jakiś filmik obejrzeć niż tracić czas i pieniążki, które będzie można wydać na nasze maluchy.

Witajcie :) Znowu jakaś kretynka weszła co nawet nie potrafi inteligentnie się wypowiedzieć :) ale co tam już mieliśmy takie paniusie cwane za monitora... Olać to trzeba ciepłym moczem Narka. (to do tej nie wychowanej gdzie bez pozwolenia się udziela) XXX Dziewczynki a co do białej wydzieliny to naprawdę jest normalne przecież byłam u lekarza i się pytałam i sam mówił że tym się mam w ogóle nie przejmować co innego jak by śmierdziała lub miała brudny kolor wtedy TAK trzeba się zgłosić do lekarza ale biała to jest normalne też mu mówiłam że leci mi baaaaaardzo dużo !!! a on że to normalne... Ja też na mojego krzyczę bo w kółko brudzi mi :( i nie docierają do niego moje uwagi jeszcze mój pies linieje to już w ogóle mam meksyk... tylko fakt faktem moje sprzątanie (ogarnianie) trwa godzinę bo często robie generalki więc tak naprawdę mam czysto ale jak widzę okruch na blacie to biegnę ze szmatą ;p hehe I mówię do mojego Boże ale syf mamy w domu a on że mam się puknąć w głowę bo w domu czysto jest ;p XXX mój maluszek znowu cały leży na prawym boku :) byłam wczoraj w sklepie z ciuszkami dla dzieci ale są bardzo drogie ale jakie śliczne to normalnie szok :) hihi

dzwoniłam do położnej i WYDZIELINA BIAŁA JAK NAJBARDZIEJ NA TAK!!! DLA ŚWIADOMOŚCI DLA TEJ KRETYNKI! tylko trzeba obserwować czy nie ma krwi a na moje bóle powiedziała że mam leżeć do jej przyjść czyli do jutra do 12 mówi że to mogą być przedwczesne skurcze delikatne ale nie muszą po prostu może za bardzo aktywna jestem... i mam nie biegać ;p hehehe

dziewczyny w ogole nie reagujcie na te zalosne zaczepki, bo i po co? Nie ma co wdawac sie w dyskusje z osobami ktore pokazuja jak maja niski poziom kultury jak i inteligencji, dajcie sobie spokoj :) ale dziekujemy kolezanka za zainteresowanie :) Co do wydzieliny, tez tak mam niby nic nie oznacza dopoki jest biala lub jak bialko jaja kurzego. Ja tez ciagle sprzatam, takie moje natrectwo ze nawet wlos nie moze na podlodze lezec, myje kilka razy w dzien podloge heh :) Ja do szkoly rodzenia nie chodze i raczej nie bede :) jakos nie czuje potrzeby.

Judys pytałam mojej gin o to kucie i twardnienie ona mówi ze na tym etapie moze sie cs takiego pojawiac twardnienie to skurcze ktore przygotowują macice do skurczy porodowych a kucie to ze dzidzia pcha sie do dołu ;)od chodzenia lub dzwigania moga sie nasilic temu lepiej polezec czy usasc niz sie przemeczac xx Hehe ginka mi powiedziała ze cos za duzo poszalałam na zakupach od ostatniej wizyty szyjka minimalnie sie skraca ale nie ma niepokoju ( ciesze sie ) ;) x powiedziała ze jeszcze ze 4 tyg chciała by malutka w brzuszku przytrzymac ale za tydzien najgorsze bedzie juz za mna i bedzie wszystko mozliwe ;) xx noi ta wydzielina to mi powiedziała tak ze ilosci sa rozne zalezy to od organizmu ja biore tabl. dopochwowo wiec zawsze mam jej duzo. ale nie ma obaw jesli chodzi o Was jak nic nie bierzecie wiec jest ok. ale jesli by sie pojawiła jakas przebarwiona juz z dziwnym zapachem to mamy odrazu leciec do swoich ginek ;) ( moze to byc niechciana infekcjia ktora moze doprowadzic do CC) xx do szkoły rodzenia nie chodze bo to nie potrzebne moim zdaniem tylko tracimy czas i pieniadze xx a ze sprzataniem tez tak mam nie potrafie usiedziec na d**ie hehe a powinnam lezec;)