Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Saadee

Niskie AMH

Polecane posty

Gość gość
Katia Tak , korzystam od razu z tego pakietu dla kobiet o obniżonej rezerwie. Nawet bardziej sie opłaca, bo wiecej badan w cenie i ten scratching endometrium mi zrobili. Niestety nie wiem jak wyszły badania ,które nam zrobili. Mogłam czekać miesiąc na wyniki i dopiero zaczac, ale bałam się ,ze znowu coś by sie pojawiło, dlatego razem z lekarzem zdecydowaliśmy od razu zacząć procedurę, jak tylko sie okazało, ze w konu ta torbiel wielgachna zniknęła. Dzisiaj zrobiłam ten pierwszy zastrzyk i chyba go schrzaniłam , bo zapomniałam wypuscic powietrze ze strzykawki i sobie je wstrzyknęłam razem z hormonami. Wpadłam w panike i wydzwaniałam do meża do pracy , ze zepsułam , ale na sczzescie wyczytał w internecie ze nic złego sie nie powinno stac ;((

Gość Cate14
Nusial - ja w Artvimedzie to właściwie brałam leki na stymulację a efekt jakbym w ogóle nie brała.. Przy udanym podejściu to już brałam minimalne dawki bo to nie miało sensu.. Ja osobiście Parensa nie polecam, bo takiego przemialu to jeszcze nie widziałam.. I zamiast zaproponować mi szybciej coś konkretnego to zrobili mi 5 lub 6 inseminacji, każdy oczywiście na Clo. Ale mysle, że każda z nas ma własny punkt widzenia i preferencje i komuś coś odpowiada a innemu nie.. Katia - z całego serca życzę Ci powodzenia! I pamiętaj z każdym zastrzykiem będzie Ci coraz latwiej.. Tez w najsmielszych snach nie przypuszczałam ze sama będę sobie aplikować zastrzyki, normalnie przeraza mnie każda medyczna interwencja.. A tu życie zmusza do różnych zachowań.. Pozdrowki

Gość gość
Katia Cate byłaś zadowolona z Artvimedu? Chodziłas do dr Chrostowskiego?

Gość Nusial
Azzurro a gdzie można dostać ta książkę? bardzo chętnie bym przeczytała :) Cate bo właśnie ja też tak miałam z tymi zatsrzykami, że jak miałam największe dawki to i tak nic więcej się nie zadziało, a zaplacilam jakies 5 tys więcej za leki, dlatego następne podejścia już były na cyklu naturalnym albo półnaturalnym żeby bardziej jajników nie maltretować. Katia a TY jakie masz dawki zastrzyków???

Gość gość
Katia Zastrzyki Mensinorm z 3 ampułek i przez 5 dni Lamette jedną tabletke. Wydaje mi sie, ze to chyba duże dawki hormonow .

Gość Nusial
Katia ale jakiej pojemności są te zastrzyki? 50, 100, 200? czy więcej? jaka dawka na dzień?

Gość gość
Katia A no tak, nie napisałam przeciez :/ jedna ampułka 75 czyli razem 225.

Gość gość
Nusial- ja miałam książkę z biblioteki ale jest też dostępna do kupienia na necie . Azzurro

Gość Cate14
Katia - tak, chodzilam do dr B.Ch. Zadowolenie z lekarza, to rzecz b.względna.. Ja spotkalam na swojej drodze "trudniejszych" wiec dr BCH wydał mi się znacznie bardziej komunikatywny i znacznie więcej mogłam się od niego dowiedzieć co robimy i co się w ogóle dzieje.. Podobało mi się także to ze próbuje różnych leków i rozwiązań, czego również nie spotkałam u innych. No i najważniejsze jak juz pisałam podczas 1 programu w Białymstoku poznałam 2 dziewczyny i wszystkie po przejściu do Artvimedu jestesmy w ciąży pomimo nieudanych prób w innych klinikach.. Mnie się wydaje po prostu, ze On się stara i Mu zależy.. Katia - kiedy idziesz na 1 podglądanie.. Lampkę wina wytrawnego pijesz na endometrium?

Gość Cate14
Katia - no właśnie, ja mam wrażenie, że Ty nie jesteś zachwycona tym lekarzem..?!

Gość Nusial
Dzięki Azzurro :) Katia czyli masz takie dawko jak ja podczas ostatniej stymulacji, tylko inne leki. Ciekawa jestem bardzo jaki będzie u Ciebie rezultat. Catia to bardzo ważne żeby lekarz szukał innych rozwiązań, próbował coś zmienić, a nie szedł w ślepo według standardów. Ja np. byłam w styczniu w Białymstoku u dr Domitrz, to od razu skazal mnie na niepowodzenie i zasugerował, żeby się pogodzić z tym że nie będę miała dziecka, dal nam książeczkę o adopcji, powiedział żeby pieniądze które wydamy na in vitro wydać na podróż dookoła świata itd...byłam trochę wkurzona, bo ok, fajnie że nie ściemniał że da się coś zrobić, nie robił złudnych nadziei, ale kurde żeby tak wprost! aż się popłakałam tam u niego w tym gabinecie! powiedział, że oczywiście jak się uprę na in vitro to będzie musiał się tego podjąć, ale że nie zaleca...a tu czytam na forum, że inni lekarze walczą do końca i innym się udaje! i bądź tu mądym!

Gość Cate14
Nusial - tez byłam i u dr Domitrza i robiłam 2 in vitro u innego lekarza profesora w tej klinice i mowili podobne rzeczy.. Choć raz tam zaszłam w ciążę.. Najciekawsze jest to ze dr do którego chodzimy z Katie robił doktorat u dr Domitrza ale podejście ma inne.. Choć też nie obiecywał złotych gór.. Ogromnym plusem kliniki w Białymstoku jest cena, bo chyba nigdzie nie jest tak tanio jak tam.. Nie wolno się poddawać, choć i ja przeżywałam katusze.. Juz zaczęłam nawet czytać forum in vitro z kd zeby znaleźć jakąś alternatywe.. Warto walczyć..

Gość Nusial
Wiesz, może i tanio, ale ja jestem z Rzeszowa, więc jak doliczyłabym koszty transportu to już tak tanio by nie było. Ja od razu po tej wizycie zrezygnowałam z tej kliniki bo jakoś strasznie mnie to zniechęciło.

Gość PannaAnna82
Dziewczyny! Pisze zeby Was troche podtrzymac na duchu. Sama jeszcze niedawno z wypiekami na twarzy czytalam to forum i wiem co czujecie. Mam 34 lata, w 2012 poronilam. Po poronieniu zrobilam wszytskie badania i mniedzy innymi amh. Wynik 0,7. W 2014 po stymulacji clo i estrofenem zaszlam w ciaze i urodzilam syna. Syn mial rok kiedy znowu zaszalm w ciaze i w tym roku w lipcu urodzilam corke:) przy corce nie myslaam juz o moim amh. jedyne co bralalm to dhea i maca. Nic wiecej! Udalo sie w trzecim miesiacu staran. Moj lekarz, kiedy przy rutynowej wizycie powiedzialam ze chce drugie dziecko, zlecil ppnowne amh ale odmowilam. Zawsze wiedzialam ze bede miala dzieci i nawet na moment nie zwatpilam. Dodam jeszcze ze bedac w bardzo wczesnej ciazy, kiedy nie wiedzialm jeszcze a lekarz robil mi usg tez nic nie zauwazyl powoedzial ze poronie do 10 tygodnia kazda ciaze. Niewiem jak dojechalm do domu po tej woadomosci. 4 dni pozniej okazalo sie ze ktos zamieszkal pod moim sercem:) syn ma dwa lata, corka 4 miesiace. Obie ciaze bezproblemowe, rozwiazanie w 40 tygodniu, dzieci ponad 4 kilo i co najwazniejsze zdrowe! Jestem wielka szczesciara. Tego samego Wam zycze dziewczyny. Powodzenia!

Gość gość
Pannanna82- super że się udało, choć Twoje amh 0,7 to i tak dla niektórych marzenie:-)

Gość PannaAnna82
0,7 mialam 4 lata temu

Gość Nusial
Jajak zaczynałam przygodę z in vitro w 2013 roku to amh miałam jeszcze 0,60, więc tak drastycznie spadło przez te cholerne stymulacje chyba.

Gość Nusial
kurcze pisałam i mi nie dodało postu, wrrr ja jak zaczynałam przygodę z in vitro w 2013 to moje amh wynosiło 0,64, więc jest ogroomna różnica, nie wiem czy to te leki do stymulacji i punkcje je tak drastycznie obniżyły czy samo z siebie tak spadło

Gość Nusial
no super! widzę, że jednak mi dodało post :) ale z 2 godzinnym opóźnieniem :)

Gość gość
Katia Cate puki co jestem zadowolona z dr Chrostowskiego , rzeczywiscie wydaje sie, ze mu zależy i ma dużą wiedzę. Zobaczymy co bedzie ze mna dalej. Mam obawy, ze nic mi tam w tym jajniku po tych hormonach nie urosło :((((

Gość Nusial
Katia a kiedy idziesz na pierwsze usg?? trzymam kciuki żeby jednak coś tam było :) choć doskonale znam Twoje obawy...

Gość gość
Katia Właśnie jestem po pierwszej wizycie , w prawym całym moim jajniku sa 4 pęcherzyki , a w lewym szczatkowym, ktory do tej pory nie działał jest jeden pęcherzyk, czyli w sumie 5, ale sa małe. Jutro jeszcze mam mensinorum a od piątku dostałam zastrzyki menopur 75 ( 3 ampułki )

Gość ppmartap
Katia, to dobra wiadomość. Mam nadzieję, że będą dalej rosły... Nusial, z tym amh to jednak jest dziwna sprawa. Jak sama widzisz czasami przy niskim poziomie też się udaje. A czy u Ciebie pęcherzyki się pojawiają? Ja tymczasem już trochę stopuję z pracą, jestem na zwolnieniu. Brzuch zaczyna rosnąć z dnia na dzień, ale ogólnie czuję się dobrze. Azzuro, a jak u Ciebie? Jesteś już po połówkowym? Cate - jak przygotowania? U Ciebie to już chyba blisko końca... Pozdrowienia dla wszystkich...

Gość Cate14
Katia - super wiesci.. Dalej trzymam kciuki.. Martusiu - My to 32 tydzień. Wczoraj byliśmy u lekarza i wszystko ok. Przytyłam 6 kg. Ogolnie szybko się mecze i czasami kręgosłup z tyłu i przodu daje znać.. Wczoraj zaczęliśmy tez szkole rodzenia. Mam miec cesarskie cięcie a termin porodu na 1.01 ciekawe co będzie.. A tu malowanie w trakcie.. A Ty jak się czujesz? Który to już tydzień?

Gość Nusial
Katia to super! Oby teraz pęcherzyki ładnie rosły! Martusia tak, u mnie pęcherzyki jak najbardziej się pojawiają, tylko potem zwyczajnie nie chcą rosnąć, przeważnie zatrzymywały się na poziomie 8-10 mm i nie chciały drgnąć... Ojj Dziewczynki, tak Wam zazdroszczę tych brzuszków :) może też się kiedyś doczekam...

Gość gość
Katia Dziewczyny jestem po drugim usg , pęcherzyki urosły , dwa sa takie średnie, dwa sa większe ale jeden został mały . Tylko, ze lekarz mowi, ze sa o nieregularnym kształcie czy jakos tak,przez niskie amh. Dostałam w dalszym ciągu Menopur i dodatkowo Cetrotide na wieczor. W poniedziałek zapadnie decyzja czy będzie punkcja czy przerwanie stymulacji.

Gość Cate14
Nusial - na pewno się doczekasz.. My tu wszystkie z całych sił trzymamy za Ciebie kciuki.. Katia - i jak tam po wczorajszym usg?!

Gość gość
Witajcie Pomożecie odczytac wynik amh? Otoz mialam robione aby potwierdzić/wykluczyć pcos. Robione w 3dc AMH 6, 89 , mediana 1.88 a wartości referencyjne do mojego wieku 0,07-7,35 Co to jest ta mediana? Dobry mam ten wynik? Ribilam tez w tym dniu lh i fsh- w normie. Lh 10,22 a fsh 8,56 Proszę o odp Anila

Gość Nusial
Dziękuję Cate :) <3 Katia jak tam efekty???

Gość gość
Katia Anila wyniki masz jak na moje oko dobre. Po usg chyba w miare dobrze, sama juz nie wiem bo sie gubię w tym wszystkim a wizyty są dość szybkie, bo ostatnio strasznie duzo ludzi w mojej klinice. Stymulacje mam dalej, to juz drugi tydzien zastrzyków ( dzis 12 dzień) . Lekarz powiedział, ze dalej rosną i , ze pojawił sie w miedzyczasie jakis jeden nowy pęcherzyk, te wieksze sa ,, chamowane " aby nie wystąpiła owulacja. Powiedział mi również, ze bardzo możliwe, ze bede miała podwójna stymulacje i podwojna punkcje w jednym cyklu miesiaczkowym. Nie wiem do końca jak to ma przebiegac , ale ja sie zgadzam na wszytsko, ufam mu , niech robia ze mną co chcą :) jutro mam znowu wizyte i jesli wszytsko będzie dobrze to w sobote będę miała punkcje. Strasznie to wszystko dla mnie skąplikowane ;(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się