Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropka20

20 marca wychodzimy na ulicę- Tusk musi odejść !

Polecane posty

Gość sznyty a nieszyty
mój ojciec Lesław Maleszka zabójca Stanisława Pyjasa było po opieką oficera łącznikowego SB Edwarda Łamisa TW. ŁOM pod pseudonimem TW. MELEPETA pobierał w latach 1963- 1974 kwity w wysokości od 3000zł do 5500zł...

Gość sznyty a nieszyty
chcę tylko wam uświadomić, że nie mówicie prawdy, a żywicie się niezwykłą i niespożytkowaną właściwie - wyobraźnią. piszcie książki fantazy, ale nie mówcie, że w Polsce nie ma demokracji.

Gość ja.........................
Jakbyś nie zauważył, to masz resztki demokracji sznyty. Więc ciesz się póki możesz, bo nigdy nie wiesz, co czeka cię jutro. Być może cenzura internetu jak w Chinach? No chyba ,że cię bawi posłuszeństwo i zamordyzm jak w Korei Północnej ? Albo po prostu jesteś kolejną lizidupą i donosicielem z czasów komuny, bo stoisz takim murem za tą władzą, że k*rwa cię nic nie przebije

Gość sznyty a nieszyty
Tak, jestem ruskim agentem

Gość sznyty a nieszyty
myślę, że powinniście trochę zluzować. emocjonalnie podchodzicie do polityki, a to jest , moim zdaniem, chore. przeczytajcie sobie topik od początku, zwłaszcza własne posty... może zauważycie z czym macie problemy. tego dyskusją nie nazwałbym.

na wp dzisiaj piszą że rząd kombinuje wprowadzić ustawę zezwalającą państwu umieszczać ludzi w psychiatryku. Czyli niewygodnych dla władzy.

Gość sznyty a nieszyty
w Polsce opozycja nie jest inwigilowana i osadzana w areszcie. przeciwnie, wypowiada się w podobnym stylu, jak niektórzy z was, więc chyba nie jest źle.

Gość sznyty a nieszyty
ja jednak proponuję politykę uległości.

Jeśli problemem numer 1 w Polsce mają być związki partnerskie, Grodzki, tolerancja, seksualność, edukacja seksualna, homoseksualizm, czy głupia wypowiedź jakiegoś polityka, a nie z to, że ZUS kradnie Polakom połowę pensji,a o emeryturach to możemy pomarzyć,itd itp .Można się załamać. Stary system zmienił tylko nazwę, a wyzysk jeszcze większy .Opinia publiczna odwrócona od realnych problemów społecznych, zniewolona przez nieważne sprawy.Ale co tan Tusek obiecal druga Irlandie ,tylko musimy zacisnac pasa bo jest kryzys,wykreowany ale co tam.By żyło sie lepiej.Pytanie komu?

Gość sznyty a nieszyty
Poza tym jak już pisałem wcześniej, najlepszym rozwiązaniem jest ustrój jak w Rosji. Powinniśmy się na niej wzorować. Rosja to moja ojczyzna, a Putin jest moim prezydentem.

Gość sckk
Znamy już twoje zdanie, możesz opuścić ten topik🖐️

co bym zmienila w tymchorym kraju to 1- kosciol placi podatki i nie dostaje pieniedzy z panstwa- NIBY KUWADLACZEGO 2- kazdy rolnik placi zust tak samo jak normalni ludzi 3- zaostrzenie dawania rent -bo wiekszosc jest po znajomosci i za lapowke ...........tak na poczatek

Gość sznyty a nieszyty
mój dziadek z dumą nosił na czapce czerrwoną gwiazdę i gwałcił Polki...

Gość SamurajKafeterii
Na początek to trzeba zwolnić połowę urzędników, bo administracja zbyt się rozrosła i zbytnio obciąża w tej chwili państwo. Tym bardziej, że coraz więcej można załatwiać rzeczy przez internet. W urzędach często siedzą pociotki po znajomości, w małych miastach całe rodzinne kliki bez kwalifikacji. Zmniejszenie ilości urzędników pozwoliłoby na zmniejszenie opodatkowania pracy, przez co więcej ludzi byłoby zatrudnionych na normalne umowy. Trzeba stworzyć dobre podatkowo warunki dla nowych firm, wzorować się choćby na Anglii, zmniejszyć zawiłości biurokracji. To stworzy nowe miejsca pracy, więc automatycznie zmniejszy się bezrobocie. Potem opodatkować Kościół, niech wierni go utrzymują itd. jest wiele możliwości.

Gość SamurajKafeterii
Najważniejsze - odwołać ten rząd! jak najszybciej!

Gość gaggfer
Ruszcie jutro tyłki wszyscy uczestnicząc w marszach w całej Polsce oddając hołd Żołnierzom Wyklętym niech to będzie przedsmak 20 marca!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaa
Tak sobie myślę, że trzeba bardziej całą sprawę nagłośnić. Mówcie znajomym, niech się przyłączają. Myślę, że i tak będzie dużo więcej osób niż deklaruje się na takim chociażby facebooku. Nie każdy ma tam konto ;)

Gość wawcia powraca55551
nic sie nie wydarzy poniewaz nie ma bardziej tępego narodu niz polaczki nawet czarnuchy z afryki sa od nas madrzejsi

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaa
następny. Co ci PiS złego kochanie zrobił ? Jedne przykład, jeden !

Gość wawcia powraca55551
wiecej od PO nie jest w stanie nawet obsrane SLD zrobic no ale trupy wracajace do polityki w stylu kwacha czy oleksego to nie wrozy nic dobrego i oni przejma wladze w tym chorym panstwie bo wy durnie na nich zaglosujecie nie pamietajac ani nie uczac sie na bledach

Gość wawcia powraca55551
wyslac ci k u r wo skan paragonu z cena paliwa za pisu ?? 2,80 za litr to bylo K U R WO wiec zamknij z łaski swojej swoj P I E R D O L O N Y ryj i ssij!!!!!

Gość Musi się udać !!!!!!!!!!!!!!!!
Bułgarom się udało, to i nam się uda !!!!!!!!!!!! Niezadowolenie społeczne wciąż rośnie ! Tusk ponadto będzie zbyt zajęty by być na uroczystościach i oddać hołd Żołnierzom Wyklętym ! ZDRAJCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miało być tanie państwo, niższe podatki zamiast przyjaznego obywatelom państwa jest państwo wyjątkowo drogie, nieefektywne, traktujące obywatela nie jak intruza przeszkadzającego coraz większej armii urzędników w utrudnianiu Polakom codziennego życia. Biurokracja obecnie jest trzy razy większa niż w czasach PRL, a już wówczas były gigantyczne przerosty zatrudnienia. Istnieją dwie kategorie obywateli: „równi wobec prawa i „równiejsi. Jest zapaść służby zdrowia, deficyt budżetowy, gigantycznie rosnące zadłużenie państwa, bezrobocie, drożyzna, coraz większa bieda, upadek całych sektorów gospodarki, coraz wyższe podatki, nawet od deszczu, parapodatki i opłaty.Od początku roku doświadczamy też polowania z nagonką, czyli z fotoradarami na polskich kierowców, mającego ratować finanse publiczne pozostające w fatalnym stanie w wyniku nieudacznictwa rządu. Rząd jest tak niekompetentny, iż mając do dyspozycji ogromne środki z Unii Europejskiej, nie był w stanie przez 5 lat zbudować w całości nawet jednej autostrady!

Gość dyry dyry
jasne, bo czas powinien w miejscu stanąć na cenie paliw i cenie chleba z przed 10 albo 15 lat, bo wy uważacie, że tak ma być i tak rząd, który wy sami uznacie za wasz- powinien obniżać, obniżać i jeszcze raz obniżać :-O nie było żadnych katastrof na świecie, które mają wpływ na sytuacje ekonomiczną świata?zastanówcie się, co wy pieprzycie?

Gość jednak ja chcę wiedzieć kto
ma jakiś plan na potem i jaki. Robi mi to różnicę czy wodzem rewolucji jest J. Kaczyński, J. Korwin-Mikke czy może Janusz Palikot. A może Zbyszek z akademika? Odwołać Tuska jest naprwadę łatwo, trudniej o to, żeby następny rząd był lepszy. Moje czarne wizje: 1) nowy rząd będzie skrajnie populistyczny, bo w końcu nie chce podzielić losu obalonego Tuska 2) nowy rząd nic się nie nauczy podąży drogą Tuska (doświadczenie 20 lat tak właśnie uczy) 3) nowy rząd będzie stosował politykę (skądinąd znaną): przynajmniej nie jesteśmy Tuskiem 4) nowy rząd obetnie biurokrację zwiększając znacznie wpływy do budżetu, a pieniędzy wcale nie wyda lepiej. 5) mimo dobrej woli rząd musi spłacać długi, więc mimo obcięcia wydatków państwa (szpitale, urzędnicy) nie odczujemy poprawy Jeśli interesujecie się trochę historię to wiecie, że rewolucjoniści, którym się udało na czas dłuższy (kilkanaście lat co najmniej) przejąć władzę MIELI JAKIŚ PLAN.