Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cytrynkax3

Czy warto wrócić do Polski?

Polecane posty

Gość gość
Pisalam ci nie o Anglii kretynie, a o Republice Irlandii. Otworz sobie mape i zobacz, ze to na drugiej wyspie... Najlepiej zaprzeczac faktom, tobie to chyba wlasnie kosciol albo jakas mlodziezowka narodowcow sprala porzadnie mozg... Naprawde ja sie powaznie zastanawiam, czy kiedykoleiek przyznac sie, ze z Polski jestem, jak tacy ludzie na emigracji tez Polske reprezentuja... Szkoda mi juz czasu marnowac, zycie czeka...a ma sie tylko podobno jedno.

Gość gość
Ty nie jestes z Polski tylko z polskiej dooopy szmato

Gość gość
Ostatni mój post w dyskusji z Toba tępa strzalo. Polacy mogli zrobić i chcieli zrobić wiele. Juz Ci szmato pisałem o Kongederacji Barskiej, Konstytucji i Kosciuszcze. Jednak kurfwo z rozy****a pisda zamiast mozgu, zrozum, ze w Rzeczpospolitej nie rządzili juz polscy patrioci tylko polskojęzyczni namiestnicy Rosji. Jej slugusy. Ruskie ten system zastosowali po II wojnie gdzie w taki sam sposób wprowadziły komunizm choćby w Niemczech Wschodnich. Widzisz szmato, że wszędzie są zdrajcy i pacholy, ktorych mozna przekupic. Zresztą Ruskim rozwalenie Rzeczpospolitej nie zajęło 5 lat. To był kilkusetletni proces. Zresztą sama caryca Katarzyna mówiła, ze tylko z jednym narodem nie można wygrać w otwartej walce i trzeba go przez stulecia rozwalać od środka. Tym narodem są Polacy. Co ty szmato wiesz o Polsce, swoim narodzie, historii i kulturze jak ty w swojej wiosce gnoj z obory tylko wyrzucalas. Teraz troszkę świata zobaczylas i ura bura. Poza tym, to mi jest wstyd jak patrzę na takie niesznujace się sciery jak ty dzifko dla ktorych nawet gowno angielskie bardziej pachnie niz polskie.

Gość gość
Spotkali sie na imprezie Niemiec, Rusek i Polak. Ostro pili, a po imprezie Niemiec bierze taxi do domu, Ruska odwozi kolega, a Polak uparl sie, ze po pijaku pojedzie do domu. Jedzie samochodem do domu, a po drodze policja go zatrzymuje i mowi, pan jest pijany, jak pan moze prowadzic w takim stanie. A Polak na to: jak nic nie moglem na to poradzic... I tak samo jest z tymi zaborami ...

Gość gość
O to glupek w najczystszej postaci.

Gość gość
Ty chamie jestes jak moja babcia, ona tez wybiorczo slucha i widzi, widzi i slyszy tylko to co ona sama chce. Przez to skrzywdzila wielu ludzi w swojej wlasnej rodzinie i zostala sama, nikt nie chce jej odwiedzac... Z toba jest tak samo, wybierasz sobie z wypowiedzi co co jest wygodne, ale pomijasz reszte do tego. Prwnie tez skrzywdziles wiele osob z twojego otoczenia. Teoja siostra i koledzy byc moze vos maja, z toba nie szukaja kontaktu, bo wiedza kim jestes, wiec pojechales na emigracje, zeby zarobic, pokazac im i udowodnic, ze oni sie myla i jestes tym lepszym od nich i im jeszcze pokazesz. Dlatego tylko pracujesz, srasz i spisz, a nie zyjesz na emigracji i pod tym katem oceniasz wszystkich emigrantow. A juz wypisywanie, ze Polki na emigracji obciagaka czarnym, albo cos w tym stylu, swiadczy o glebokiej frustracji seksualnej, juz znudzila ci sie raczka, dostrpnej i chcetnej dupci nie ma. Wiekszosc kobiet ma intuicje i szybko poznaje z kim ma doczynienia, zreszta po wypowiedziach widac, raczej wystarczy w realu na ciebie spojrzec, by uciekac jak najdalej... Zreszta byl tutsj swego czasu tez taki jeden od kluczykow, moze ty. Nie masz mozliwosci zamoczyc i sperma mozg co zalewa, i stad te omamy romantyczno- sienkiewiczowskie...

Witam Kawal :) Do Warszawy przyjechał japoński dziennikarz. Po tygodniu faksuje do redakcji: "Ta Polska, to cywilizowany kraj. Mieszka tu dużo ludzi różnych narodowości. Są nawet Indianie, którzy biją się kijami bejsbolowymi z łysymi buddyjskimi mnichami w młodzieżowych strojach." Więcej o polsce http://www.programva.com/pl/dowc**y-kawaly-smieszne-zarty-humor

Gość gość
A ja z innej beczki spytam. Co czujecie słysząc Mazurka Dąbrowskiego. Co czujecie gdy słyszycie takie nazwiska jak Kopernik, Kosciuszko, Szopen, Skłodowska, Jan Paweł II? Pamiętajcie, ze plujac na Polskę, na jej kulturę, historie, zwyczaje i mentalność jej obywateli plujecie także na tych ludzi, których wymieniłem. Oni pochodzą z czasów gdy Polska była o wiele biedniejsza niż dzisiaj bądź nie było jej w ogóle. Mimo to kochali ja ponad wszystko. Pamiętajcie jedno. Wszystko można Wam zabrać. Można pozbawić Was pracy, pieniędzy, życia a nawet zabić Wasza cala rodzine. Trzech rzeczy Wam nie można odebrać. Wspomnień, wiary w Boga i Polskości. Pamiętajcie o tym gdy kolejny raz powiecie, ze Polska to bagno, syf i katolicki zasciankek. <<<<<<<<<<<<<<<<< piiięęęękne dzięki za to ! są jeszcze ludzie na tym świecie jak widać :) a nie przewody pokarmowe dla których jedyne co ma wartość to mierna kasa jaką otrzymują za swą niewolniczą pracę na zachodnich wielkich panów ! wyrobnicy ! robią z was gorszych od murzynów plują wam w mordy a wy mówicie ,że nic się nie stało przecież to tylko deszcz pada !

Gość gość
Polki na emigracji to sprzedajne dzifki ciagnace czarnym, ciapakom i calej masy brudasom i to jest prawda. Wala was czarnuchy, timory, a nawet chinczycy. Ruchajq was w dopaka i te wasze obwisle cycuchy a potem sie z was szmaty smieja. Tylko litwinki sa od was smakoszki czarnej s/p/e/r/my glupsze.

Gość gość
Now ma wiekszych szmat niz Polki ma emigracji. To wie każdy brudas w UK

Gość teanshin
Ostatnio tez nosze sie z zamiarem powrotu po 10 latach w UK, chcialbym kupic mieszkanie a reszte zainwestowac w jakis small business. Mimo wszystko przejrzalem oferty pracy (pomorskie) i jestem naprawde w szoku. Wiekszosc ofert w stylu" zarabiaj juz dzisiaj", "atrakcyjne wynagrodzenie" czy " zarobki adekwatne do efektow pracy " jakas masakra, zadko kiedy jakis pracodawca podaje stawki wynagrodzenia zapewne dlatego zeby sie nie osmieszyc i nie wyladowac na Wiocha.pl czy cos w tym stylu. Nie ma co za taka sytuacje winnic pracodawcy bo to zlodziejski rzad ustala koszta zwiazane z zatrudnieniem. Troszke mnie dziwi jak wszyscy narzekaja na sytuacje w kraju, ja pochodze z miasta o ludnosci ok. 250tys i widze jak to miasto rosnie w oczach, nowe osiedla, molochy i inne inwestycje. Nowe mieszkania schodza jak cieple bulki, wiem bo pytalem i gdzie nie zadzwonilem to juz nieaktualne. Mozna powiedzie ah ludzie na kredytach, oczywiscie ale trzeba ta zdolnosc kredytowa miec i miec z czego ten kredyt splacac. Moja dobra przyjaciolka jest kierownikiem regionalnym jednego z bankow i opowiadala mi jakie sa problemy ze znalezieniem pracownika na stanowisko kasjer, 2000 netto + prowizja od obrotow placowki to wciaz za malo bo to bo tamto. Wiec nie tylko problem lezy po stronie pracodawcow ktorzy doja pracownikow ale tez zauwazalna jest tendencja polskich pracownikow narzekajacych na wszystko i wszystkich. Reasumujac w Polsce zyje obecnie 38 milionow ludzi i ten skromny odsetek zyciowych failow stekajacych na forum to nic w porownaniu z cala reszta tych ktorzy sa zbyt zajeci praca i zarabianiem zeby siedziec w internecie i marudzic ze nie maja pracy a rzad nic z tym nie robi. I na koniec jeszcze jedno, kazdy polak zna metalnosc drugiego polaka w mysl zasady " jak ci polak nie zaszkodzil to juz ci pomogl" wiec nie ma co sie pytac innych bo niektorzy mysla ze kazdy powrot polaka z emigracji laczy sie z konkurencja na rynku pracy. Trzeba jechac i samemu sie dowiedziec jak jest a nie sluchac maruderow z forum.

Gość gość
Wyjales mi to z myśli ziomek. Tak jak napisałeś ten polskojęzyczny syf w UK to tylko niewielki odsetek naszego społeczeństwa. Walić te szmaty, zresztą czarnuchy juz dawno to zrobili.

Gość gość
teanshin Sorki, ale 2000 netto + premia nieokreslona, to marna stawka dla kasjera ! W 2003 roku mialam pracujac w banku jako dysponent-kasjer 1580 netto.. Naprawde uwazasz , ze przez 10 lat ceny I koszty zycia zmienily sie tak nieznacznie? Na tym stanowisku jest cos takiego jak odpowiedzialnosc finansowa- pomylisz sie I placisz z wlasnej kieszeni, bank nie pokrywa twoich brakow kasowych ! Za to nadwyzki kasowe , ktore tez czasami sie zdarzaja , skrzetnie ksieguje na konto "zyski nadzwyczajne ".. To jest praca na 2 zmiany , lub w najgorszym dla mnie jaki moze byc systemie 9-17... Osobiscie interesowalaby mnie pensja na poziomie 3500-4000 netto za ten rodzaj pracy.. Pamietam jakie dysproporcje sa pomiedzy zarobkami pracownikow a dyrekcji w bankach..a wiem tez kto generuje zyski bankow.

Gość gość
A ile w UK się dostaje za te prce

Gość gość
gość dziś A ja z innej beczki spytam. Co czujecie słysząc Mazurka Dąbrowskiego. Co czujecie gdy słyszycie takie nazwiska jak Kopernik, Kosciuszko, Szopen, Skłodowska, Jan Paweł II? Pamiętajcie, ze plujac na Polskę, na jej kulturę, historie, zwyczaje i mentalność jej obywateli plujecie także na tych ludzi, których wymieniłem. Oni pochodzą z czasów gdy Polska była o wiele biedniejsza niż dzisiaj bądź nie było jej w ogóle. Mimo to kochali ja ponad wszystko. Pamiętajcie jedno. Wszystko można Wam zabrać. Można pozbawić Was pracy, pieniędzy, życia a nawet zabić Wasza cala rodzine. Trzech rzeczy Wam nie można odebrać. Wspomnień, wiary w Boga i Polskości. Pamiętajcie o tym gdy kolejny raz powiecie, ze Polska to bagno, syf i katolicki zasciankek. xxxxx Nie mozna nam odebrac jedynie wspomnien :) Reszta to nasz wybor :P Nic nie czuje wymieniajac te nazwiska, a na pewno nie dumy:P , no moze M. Sklodowska, bo kobieta :P Naprawde niz nasz zadnych czarnych kart historii Polski? Nic cie nie drazni w jej kulturze, zwyczajach I mentalnosci ludzi ? Wscibstwo I dulszczyzna tez nie ?:D Acha z wszystkiego mamy byc dumni bosmy Polakami ! :D Kocham Polske zwlaszcza za przyrode I bliskie mojemu sercu miejsca.. Ale nie musze zadzierac nosa bo ja Polka jestem !:D Niose ze soba cierpienia swiata..:D No prosze cie.. Zreszta nie narodowosc swiadczy o czlowieku, choc ja determinuje..

Gość gość
Nie wiem ile w UK , ja mieszkam w ROI. Coz dzis to jest w granicach 30000k-40000k

Gość gość
Ty szmato kochasz Polskę ? Ty kurfo nie masz prawa wymawiać tego słowa sciero. Dobrze, ze Cię w kraju nie ma. Juz czarnuchy w UK będą wiedzieli co z takim śmieciem ja ty robić. Przeoraja Ci dopaka aż srac po gaciach będziesz suko.

Gość gość
Kopernik, Kosciuszko, Szopen, Skłodowska, Jan Paweł II- z tej piatki to 4 z Polski wyemigrowala, a ostatni Kopernik byl pol-Niemcem.

Gość gość
Dobre gosciu z 15;25 :D Sami emigranci :D a I Chopen mial ojca Francuza :D

Gość gość
Nawet sciero nie chce tobie tłumaczyć co i jak. Powiem ci kurfo, że Chopin i Sklodowsk nie wyemigrowali z Polski bo Polski wtedy nie było. Jan Paweł II nie wyemigrował tylko sciero objął urząd papieża w Stolicy Apostolskiej dziwne by sprawował go z Warszawy sciero. Kopernik był pol Niemcem ale i pol Polakiem kurfo a swoje największe badania prowadził w Polsce. Zresztą ta jego niemieckosc nie jest do końca potwierdzona

Gość gość
ulzylo ci? pokazujesz tym tylko swoj poziom, do ktorego nie warto sie znizac.

Gość gość
Ja jak wroce do Ojczyzny, to mi wystarczy nawet 2.000 zl miesiecznie netto na godne zycie. Dom za gotowke, zero jakich kolwiek kredytow. Kilkaset tysi w inwestycjach i tyle w temacie. Ale ja zawsze mialem w planie, wyssac z emigracji ile sie da i spadac stad bez mrugniecia okiem.

Gość gość
Te baranie łby nawet nie wiedza co to inwestycje. One tylko czarne pały potrafią ciagnąc

Gość gość
Ale ja zawsze mialem w planie, wyssac z emigracji ile sie da i spadac stad bez mrugniecia okiem. <<<<< otóż to! bardzo dobre podejście do sprawy i życia :)

Gość gość
Ale ja zawsze mialem w planie, wyssac z emigracji ile sie da i spadac stad bez mrugniecia okiem. xxx czyli te marne 400 euro zasiłku, które starczyły ci na fajki, tak?

Gość exdebill_rzuca okiem
a potem się okazuje, że to emigracja wyssała co dobre i trzeba się leczyć:)

Gość gość
Ja jak wroce do Ojczyzny, to mi wystarczy nawet 2.000 zl miesiecznie netto na godne zycie. Dom za gotowke, zero jakich kolwiek kredytow. Kilkaset tysi w inwestycjach i tyle w temacie. xxx no to będziesz musiał zostać na tej emigracji i odkładać przez najbliższe dwa tysiące lat!

Gość gość
no właśnie i co wtedy zrobisz ? skoro masz zamiar do zasranej śmierci zapierdzielać na panów swych :D

Gość gość
który jeszcze jest tak p/i/e/r/d/o/l/n/ę/t/y że wierzy, że da się w dzisiejszych czasach w kilka lat na emigracji odłożyć gotówkę na kupno domu w Polsce plus samochód i inwestycje?