Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koralikowa

Wraz z przyjściem wiosny się odchudzamy, pięknym ciałem lato powitamy!

Polecane posty

ja tez sie trzymam ale dzisiaj zapomnialam sniadanie do pracy i powiem wam ze faktycznie nie powinno sie omijac rano posilku,nawet jak sie nie jest glodnym. na razie tunczyk+warzywa+lekkie puree i brak pomyslow co jesc wieczorem... chcialabym zeby juz sie pojawily letnie owoce w sklepach typu arbuzy i spolka, sa super jako wieczorne zapelniacze, powoli mam dosc ryb i jajek bleeeee tez tak macie ze po jakims czasie ryba czy jajko juz staje w gardle?

Tysia tylko sie rozgrzej ze 20 minut przed tym rowerkiem to podwoisz rezultaty + male obciazenie i duza szybkosc, chyba ze chcesz nabrac centymetrow jak to niektore panny na silce :D z 50 to 57 w udzie w 2 miesiace, ale nie powiem - mienie sa eleganckie :D

ja jajkami po diecie dukana się przejadłam i teraz często jak je jem to mi niedobrze. ale tak jest, jak czlowiek za długo je na co dzień to samo to potem mu na sam widok źle się robi. a bynajmniej takie mam wrażenie. brzuch mnie boli, pewnie okres dostanę. w końcu, bo już mi się dosyć długo spóźnia.

1200 - ja akurat uwielbiam ryby, jajka, drób i pomidory i raczej mało prawdopodobne, żeby jakakolwiek dieta mnie do tego zniechęciła :D Natomiast moją ogromną słabością są sery - żółte, pleśniowe, dojrzewające, wszystkie... i dla mnie dieta jest głównie walką z tą słabością :D

Koralikowa, dziewczyno, Ty się wykończysz... Masz wystarczająco dużo wiedzy o jedzeniu, jesteś młodziutka, rozwijasz się jeszcze, więc nie rób sobie większej krzywdy. Naprawdę możesz jeść więcej, nie osłabiać organizmu i nadal chudnąć :) Zresztą po co ja to mówię - sama o tym dobrze wiesz :)

tak, masz rację, wiem o tym. ale tak strasznie chcę schudnąć. boję się przytyć. nie chcę, aby mój powtarzał, że grubas ze mnie. nie chcę tego słyszeć, naprawdę. na pewno nie od niego.. a co ważniejsze - chcę siebie zaakceptować, a nawet choć trochę polubić. a aby tak się stało potrzebuję kilka kilogramów mniej. wiem, jestem nierozsądna. ale taka moja wola. jak na razie 400kcal. i tak chyba zostanie. szkoda, że w życiu nie jestem taka silna jak w diecie :).

Koralikowa, powinnas dorzucic kalorie bo masakrujesz przemiane materii, schudniesz szybciej jak sie przestawisz na spalanie, 400 kcal to sygnal dla organizmu - magazynuj ! (ciezkie czasy) schudniesz szybciej wiecej jedzac - na serio.

muszę to przemyśleć wszystko. tak abym nie wyszła na tym źle i żeby nie skonczyło to się płaczem. jak zawsze.

chcesz schudnac - my tez, chcesz schudnac szybko - my tez,wiec to nie tak ze nie rozumiem ze jestes pod presja czasu i efekty bys chciala juz i zaraz,wiem bo jestem taka sama jak ty codzienne wazenie i humor uzalezniony od 0,000001 grama ale uwierz starszej kolezance ze w tej chwili mozesz wyniszczyc sobie organizm,zeby,wlosy,cere i NIE schudnac, a nawet jak w tydzien zrzucisz te 2-3 kilo dzieki glodowce to za miesiac wylapiesz kolejnych 5 z naddatkiem. Nigdy nie mialam nadwagi,zawsze sie krecilam miedzy 53-63 kilo zaleznie od pory roku i licznych biznesowych lunchy,i tego typu zrzucanie 3-6-9 kg zaliczam raz na 2 lata wiec sie znam :P sciskam cie.

Koralikowa- zaczynasz mnie martwić, zebys w anemie nie wpadła a co gorsza w jakas chorobe. z tego co piszesz.. jeszcze tak mało jesz, co to jest 400 kcal. popsujesz sobie przemiane, to bez sensu, na prawde, mozna jesc i chudnac przeciez widzisz, ja jem 1000kcal dziennie , czasem troche mniej nie czuje sie godna. i o to chodzi. Mój dzień dietetyczny jak najbardziej udany. Dziewczyny a palicie ???

może teraz będziecie zaskoczone, ale nie jestem taką optymistką na jaką wyglądam. nie radzę sobie kompletnie. chociaż potrafię dobrze doradzić w diecie to sama choruję na bulimię. i już z nikim nie potrafię o tym pogadać. mamę nie chcę zamartwiać znowu. myśli, że z tego wyszłam chyba. a może nie myśli tak. nie wiem. z chłopakiem nie, bo on nie lubi słuchać na temat mojej choroby. przyjaciele - brak. i tak zostałam sama w kropce. i właściwie to sama szukam wsparcia na forum. chociaż mi nikt nie jest w stanie pomóc tak jak ja sobie. z lekarzem też nie chcę o tym gadac. bo nie chcę, aby mnie zamknąć trzeci raz w psychiatryku. do kitu z tym wszystkich. wybaczcie, że tak zrzędzę, ale zbliża się wieczór, a ja w wieczór zawsze dostaję nerwicy, szału i doła. jejku, aż wstyd pisać takie rzeczy.

@Koralikowa - zaufaj nam i jedz więcej!;) Trochę Cię rozumiem - moja siostra spędziła w sumie rok w szpitalach - anoreksja z depresją; dlatego jak Ciebie czytam, chwilami przypominają mi się wszystkie problemy z siostrą:( Jeśli chcesz, mogę z Tobą o tym pogadać mailowo albo przez gg; może Ci to trochę pomoże. Daj tylko znać. Chodzisz może na psychoterapię? @Słońce - rzuciłam fajki pod koniec października. I mam nadzieję, że nigdy już do nich nie wrócę:D

Mogę się przyłączyć?Koralikowa ja jestem przykładem na to ze jedząc mało i chcąc szybko schudnąć można stracić okres naprawdę na 5 miesięcy:)I chcąc nie chcac musiałam przytyć żeby go odzyskać...Teraz odchudzam się z głową i waga spada:P

Koralikowa moja kochana mozesz z nami rozmawiac to raz ucieczka od bulimii moze byc szczupla sylwetka,a tej nie osiagniesz glodzac sie, wrecz przeciwnie pojawia sie napady glodu i wyprawy do lodowki. Musisz przejac kontrole nad swoim cialem i apetytem. Nie jestem specjalistka, i nie udaje ze sie znam,ale moze jakis nowy lekarz ktory zaproponuje alternatywne rozwiazanie - nie szpital - bylby pomocny?

Kopciuszku, możesz się przyłączyć, pewnie, że tak :) dziewczyny, ja nie mogę Wam zawracać głowy swoimi problemami. przecież ludzie mają większe, a ja mówiąc o swoich problemach to będzie brzmiało jakbym się użalała. chociaż naprawdę chciałabym się wygadać, ale tak nie mogę. bo później winna się będę czuła, że Was obarczam. także zapomnijcie o tym :) ale dziękuję serdecznie.

Koralikowa zjedz jakies jablko czy cos dla mnie, jak wlasnie wciagnelam banana i za godzine zwijam sie n'a zumbe. J tez mam sredni humor przez niemilego kolege z pracy wiec ide sie wypocic i walnac pare razy w worek treningowy wyobrazajac sobie jego kaprysna gebe :D

Koralikowa Ja rozumiem ze chcesz schudnac tak jak i my zreszta ale najwazniejsze jest zdrowie bo to one ma Ci sluzyc jeszcze wiele lat ,musisz dbac o nie bo jestes jeszcze bardzo mloda i uwierz mi to jest jak z lokata,zaprocentuje w przyszlosci .Widze ze jestes bardzo madra dziewczyna wiec przemysl to sobie wszystko ,prosze :)Jesli tak bardzo chcesz schudnac to rob to powoli ,odzywiaj sie rozsadnie ale cwicz i predzej czy pozniej dojdziesz do swojej wymarzonej wagi .Skoro Twoj chlopak mowi do Ciebie ze jestes gruba to rzuc go bo widocznie nie jest Ciebie wart !!!

Jesli chodzi o palenie to nigdy nie palilam i nie mam zamiaru bo szkoda mi zdrowia i to smierdzi . A jak dzis kolejny dzien mam za soba . S-jajko sadzone z groszkiem zielonym ,herbata zielona Kawa zbozowa o-zupa krem z pora i brokol + 2 kromiki chleba chrupki k-tez zupa krem bo dobra byla :D

Koralikowa- nie uwolnisz się ze szponów bulimii w ten sposób. Uwierz i TY sama dobrze o tym wiesz. jedząc mało sama napędzasz ten mechanizm, wiesz jak to sie skonczy- za jakis czas dopadnie Cie głód i skończy się napadem obżarstwa- i po co!!!! możesz jesc tak zeby nie czuc głodu, nie szkodzic zdrowiu i chudnac. Mówi Ci to noo prawie uwolniona bulimiczka, mysle ze jestem na dobrej drodze zeby wkoncu sie uwolnic z tego bagna. 8 lat-zmarnowanych, uszkodzone szkliwo, brak okresu przez 7 miesiecy nie mówiac o spustoszeniu w mojej glowie. wokol jedzenia krecil sie moj swiat. wokok wagi, glodowki, napady- tak wyglodalo 8 lat mojej zycia. Wierze ze zerwalam z tym ostatecznie, nie chce marnowac zycia, nie chce zeby to nim rzadzilo.

ach, dziewczyny, żeby to było takie łatwe. Margarita - ale dla mnie ważniejsza jest waga niż zdrowie. tak, chore myślenie. własnie - c h o r e. wszyscy mi mówią, że powinnam go rzucić w cholerę, ale ja go kocham. a ŁATWIEJ SIĘ ZAKOCHAĆ NIE KOCHAJĄC NIŻ ODKOCHAĆ, KIEDY SIĘ KOCHA.. nawet w sumie nie chciałabym się odkochać. potrafi być kochany i to mnie słabi. Słońce, też Cię to dręczy { bulimia } ? Życzę Ci powrotu do zdrowia. Musisz być silna. Bo wiem jak jest trudno. Ale wiem równie dobrze, że obie jesteśmy w stanie z tego wyjść. Tylko potrzebujemy trochę czasu. Czasem trzeba go trochę więcej. ALE NIC NIE TRWA WIECZNIE - CHOROBA TEŻ, prawda? dziękuję, jesteście kochane. tak się cieszę, że zrobiłam ten topic. poznałam bardzo fajne, sympatyczne dziewczyny, którymi jesteście WY! :)

Koralikowa- zmarnowałam 8 lat rozumiesz 8 lat!!!! nie warto, juz pomijajc uszczerbki na zdrowiu, ale kontakty miedzyludzkie,itp. musisz zaprzestac, musisz jesc regularnie, bo taie bledne kolo moze trwac i trwac tylko pytanie czy chcesz w taki sposob spedzic reszte zycia????głodzac sie na zmiane i objadajac????

to znaczy u mnie jest trochę inaczej.. bo ja się nie objadam. potrafię zjeść gryza czegoś i iśc wymiotować. ale nie mam napadów takich jak typowa bulimiczka.

Powiem tak - zawodowo pracuje w finansach pol sukcesu to glowa a druga polowa to ZEBY :) plus skora wlosy ogolnie prezencja POZA waga, ktora jest wazna ale nie jedyna wiec polecam tak nie olewac reszty wygladu i sie nie niszczyc wymiotami bo cna w przyszlosci moze byc wyzsza niz moze sie wydawac. Nie smece dalej :) Konkluzja dni a - nie zapominac sniadania bo mialam parszywy napad glodu o 19 :/ grrrrr 12.30 tunczyk warzywa pure 15 4 kostki czarnej czekolady 18.30 banan 19 kryzys - Kromka czarnego chleba z tlustym serem euh - minus 20 minut Ping Pong i 1h zumba

Aaaa i zapomnialam kopnij dziada w d. Szczera rada doswiadczonej baby.