Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa 13443

HIRUDOTERAPIA Leczenie Pijawką Lekarską

Polecane posty

Gość Bashmi
Wszystko zależy od choroby. Napisz coś więcej :)

Gość gość
Osoba z usunietym woreczkiem, otyla, alat i aspat powyżej 130. Przez pewien czas naduzywala alkoholu.45 lat, kobieta.

Gość Bashmi
A hematokryt i płytki?

Gość gość
Hematokryt w normie, płytki troszkę obniżone....Czemu to ważne?

Gość Hirudoterapeutka
Płytki ile? poniżej 200?

Gość Hirudoterapeutka
a INR (wskaźnik gęstości krwi) ma Pan/i zrobiony? Jaki wynik?

Gość gość
Płytki 134

Gość gość
Niestety mama nie ma tego badania zrobionego

Gość Bashmi
To ważne, bo niektóre schorzenia wątroby wiążą się z tzw. małopłytkowością, co niestety znacznie zaburza proces krzepnięcia krwi. Hirudyna produkowana przez pijawki działa silnie antykoagulacyjnie (przeciwzakrzepowo), co w połączeniu z małopłytkowością może okazać się szkodliwe dla pacjenta. Stąd pytania o aktualne wyniki badania krwi.

Gość Hirudoterapeutka
Jesli chce Pan/i wiedzieć czy napewno sie kwalifikuje na zabieg hirudoterapii to proszę przesłać morfologię na meila: pijawki.leczenie@gmail.com Mysle że nie ma sensu bawić sie w zgaduj zgadule bo morfologię trzeba poznać całościowo a nie cząstkowo. Czasami jakiś szczegół decyduje o tym czy ktos kwalifikuje sie na zabieg czy nie...

Gość Bashmi
Pijawki potrafią bardzo silnie zastymulować wątrobę, ale warunkiem wykonania zabiegu jest w tym wypadku brak zaburzeń krzepnięcia krwi.

Gość Hirudoterapeutka
Tak myslałam.... ze względu na małopłytkowość (poniżej 200) niestety na ten moment dyskwalifikacja...a hemoglobina? Jaka jest wartość?

Gość gość
Które z parametrów są jeszcze ważne? Mama robiła morfologie w zeszłym tygodniu.Wyniki od zeszłego roku się poprawiły. W normie nie są MID 0,1, MCH 31,7, MCHC 36,1, RDW-CV 14,2, PLT 134. Pozostałe parametry w normie. Nie mam możliwości dzisiaj wysłać wyników a bardzo mi zależy żeby już dzisiaj wiedzieć i pomoc mamie

Gość gość
Bardzo ciekawe .. Hmm.. Hirudoterapeutka to ta sama osoba co Bashmi , nie trzeba być jasnowidzem żeby się domyślić. Ten sam styl wypowiedzi , te same błędy stylistyczne , ta sama agresja , to samo wychwalanie dr Paruzela (osobiście nic do niego nie mam i uważam go za autorytet w hirudoterapii ) itd.. Na jakiej podstawie twierdzisz że Bashmi należy do ścisłej czołówki hirudoterapeutów w kraju?? Na podstawie kilku postów tutaj na forum , nawiasem mówiąc cytatów z książki dr Paruzela? Kazdy może przepisac , tak jak każdy terapeuta może opowiadać o setkach zadowolonych pacjentów. Bashmi skąd wiesz że twoje koleżanki i koledzy hirudoterapeuci cieszą się tak ogromnym uznaniem wsrod pacjentów , skąd wiesz ze są super specjalistami w tej dziedzinie?? Na podstawie tego co powiedzą na imprezie integracyjnej??? czy może też jeździsz na drugi koniec Polski i sprawdzasz jak "pracują " jednocześnie robiąc wywiad środowiskowy wśród ich pacjentów???? Bzdury opowiadasz Bashmi i jest to tanie :) Widzisz , ja też mogę na kongresie opowiadać o całej rzeszy zadowolonych i wyleczonych ludzi ..

Gość gość
Ja również nie chciałbym być pacjentem takiej osoby jaką jest "Hirudoterapeutka " czyli moim zdaniem Bashmi. Mam również podejrzenia , że klaraj to również Bashmi , która pisze posty podszywając się pod osoby zainteresowane terapią. Dlaczego tak uważam ? Proste. Kiedy tylko Bashmi została "zaatakowana " klaraj zmienia ton wypowiedzi na dobrze nam znamy styl Bashmi. Od razu broni Bashmi ( ponoć jej nie zna, więc dlaczego zatem jest dla niej takim ogromnym autorytetem? ) Ten ton wypowiedzi identyczny z tonem wypowiedzi Bashmi , dokładnie ten sam styl. Kolejna rzecz : ( nie znalazłam prof. Dynowskiego , znalazłam tylko ginekologa ) Za chwilę Hirudoterapeutka również twierdzi , że prof Dynowski nie istnieje :) Dziwny zbieg okolicznosci prawda?? wpisując w google (prof Dynowski pijawki)od razu wyskakuje strona euro-bion :) Takie ściemy, zagrywki jak nastolatki w gimnazjum :)

Gość gość
a kto to jest prof dynowski? bo ukończyłem kurs w euro-bionie i jakoś do tej pory był doktorem... kiedy zrobił profesurę?

Gość gość
Ty gościu z tym google i prof dynowskim to żeś się chyba zaciął!!! już któryś raz piszesz o tym samym.chcesz dowalić tym kobietom a tak naprawde sam się pogrążasz. sznurek z ciebie i wstyd mi że też jestem facete,m. co za buras z Ciebie.

Gość gość
Proszę o podanie ścisłej czołówki hirudoterapeutów w Polsce oraz uzasadnienie dlaczego są w ścisłej czołówce ? :))) Ktoś to sprawdza czy jak ? :P Na jakiej podstawie Bashmi uważasz że jesteś w czołówce hirudoterapeutów? Bądź jesli Hirudoterapeutka istnieje na prawdę ,w co wątpię , dlaczego ty tak uważasz? :)) Słuchajcie , to że jakiś terapeuta bierze udział w kongresie nie znaczy ze jest dobrym specjalistą (znam takich którzy brali udział w kongresie a ich wiedza po szkleniach w Łodzi jest znikoma ) To , że kogoś zaproszono do tv śniadaniowej ( to nie o Bashmi bo ona nie wystepowała w tv) czy też do wywiadu w gazecie to nie robi z terapeuty super specjalisty . A dlaczego?? Dlatego, że nikt tego nie sprawdza.Zapraszaja kogoś kto jest i wygodny , jest blisko itp . Sam znam kogoś kto był zaproszony ( odmówił ) do tv . Ktos to doświadczenia nie ma praktycznie wcale , ktoś kto z całą pewnością nie jest dobrym specjalistą ... Tak więc .....

Gość gość
tak tak Hirudoterapeutko znów rozdwojenie jaźni :) dwie minuty po twoim poście znów pojawia się "gość" który staje w waszej obronie .. :)i tak zawsze.. żałosne .. odczekaj chociaż 15 min .. :) straszne ...

Gość gość
gość dziś Proszę o podanie ścisłej czołówki hirudoterapeutów w Polsce oraz uzasadnienie dlaczego są w ścisłej czołówce ? Ktoś to sprawdza czy jak ? Na jakiej podstawie Bashmi uważasz że jesteś w czołówce hirudoterapeutów? Bądź jesli Hirudoterapeutka istnieje na prawdę ,w co wątpię , dlaczego ty tak uważasz? Słuchajcie , to że jakiś terapeuta bierze udział w kongresie nie znaczy ze jest dobrym specjalistą (znam takich którzy brali udział w kongresie a ich wiedza po szkleniach w Łodzi jest znikoma ) To , że kogoś zaproszono do tv śniadaniowej ( to nie o Bashmi bo ona nie wystepowała w tv) czy też do wywiadu w gazecie to nie robi z terapeuty super specjalisty . A dlaczego?? Dlatego, że nikt tego nie sprawdza.Zapraszaja kogoś kto jest i wygodny , jest blisko itp . Sam znam kogoś kto był zaproszony ( odmówił ) do tv . Ktos to doświadczenia nie ma praktycznie wcale , ktoś kto z całą pewnością nie jest dobrym specjalistą ... Tak więc ..... TO MOŻE TY SIE TERAZ PRZEDSTAW I NAPISZ DLACZEGO UWAŻASZ ŻE JESTEŚ NAJMĄDRZEJSZY W POLSCE?

Gość gość
Słoma z butów wychodzi niestety i widać to w każdej twojej wypowiedzi hirudoterapeutko :) Wy już tak jak słynny Wróżbita Maciej który uważa że jest Najlepszym Wróżbitą w kraju :) za to hirudoterapeutka i Bashmi są Najlepszymi Hirudoterapeutkami w kraju :))) ale to tylko wasze zdanie tak samo jak Wróżbity Macieja :))

Gość Urszula Pytanie
PRZEPRASZAM ŻE PRZERYWAM TĄ KŁÓTNIE . Potrzebuję informacji , bardzo ważnej dla mnie . Interesuje mnie jak długo pijawka , która jest przystawiona powinna pić krew ? I czy powinna sama skończyć , odpaść czy osoba wykonująca zabieg ma ją zdjąć i przerwać jej picie krwi i jesli tak to po jakim czasie?? W moim przypadku chodzi o pijawki przystawione na przewlekły ból kolana spowodowany (wg terapeutki )stanami prawdopodobnie zwyrodnieniowymi . Bardzo zależy mi na odpowiedzi . Urszula

Gość Hirudoterapeutka
Witam! Odpowiedź jest prosta ale zapewne ukrywający się gość który próbuje obrażać wszystkich oprócz swojego guru zna odpowiedź na każde pytanie :-) czekamy zatem z niecierpliwością na jego wypociny - zapewne profesor wszystkiego go nauczył :-) :-) :-) dlatego jest najmądrzejszy w kraju!

Gość Urszula Pytanie
Pani Hirudoterapeutko Pani odpowiedź na moje pytanie jest wysoce niegrzeczna i nie na miejscu.

Gość gość
na pytanie odpowie specjalista . czekamy czekamy :-)

Gość Bashmi
Ula, podaj mi swojego maila. Porozmawiamy poza forum: lukaszczykmonika@onet.eu

Gość Urszula Pytanie
Bardzo niegrzeczna i niekompetentna odpowiedź. W internecie są różne opinie a ja byłam na zabiegu i wydaje mi się , że pijawki zostały zdjęte za szybko. Stąd moje pytanie. Liczyłam na fachową odpowiedź na dręczące mnie pytanie. No cóż szkoda. Nadal liczę , że ktoś rozwieje moje wątpliwości i odpowie.

Gość Urszula Pytanie
Pani Bashmi , wysłałam maila

Gość gość
Dzień dobry! Chciałbym trafić na dobry kurs leczenia pijawkami.widze że opinie są różne. który kurs wybrać?jestem ze sląska. dziękuje.

Gość gość
Oczywiście , że odpowiedź jest prosta. Po upływie 45min-60 min można pijawki "zdjąć" . Przypominam że nie ja uwazam się za terapeutę z czołówki . Nigdy nie napisałem tu ze jestem najlepszym specjalistą w przeciwieństwie do Hirudoterapeutki ... Każdy kto czyta to forum sam wyciągnie wnioski .. Wasz ton wypowiedzi mówi sam za siebie . Jesteś super specjalistką -okey bądź ale nie upoważnia cię to to chamskich i prostackich wypowiedzi. Prawda w oczy kole. Nagle cała trójka na forum o jednym czasie czyli Hirudoterapeutka , Bashmi i gość który staje w ich obronie .. żałosne .. dziecko się domyśli co tu jest grane .. Macie ludzi za idiotów ... ehh